2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    224
Çocuktan sonra eşine karşı duyguları değişen oldu mu?
ne anlamda canım? ben duygusal anlamda bi değişim yaşamadım ama cinsel olarak baya uzaklaştık birbirimizden. dalgasını geçiyorum artık ev arkadaşım diye 🥲 hatta biraz da kırılıyorum galiba. ben eski ilişkimizi, yakınlığımızı çok özledim ama onun umurunda değil gibi. bazen gün boyunca hiç sarılmamış oluyoruz belki. bir yandan da hiç vakit yok. bir an boşluk bulsak uyuyoruz zaten 😬

Ya ben onu yapmaya korkuyorum bir türlü cesaret edemedim sizler nasıl öğrendiniz ? Bir de İnstagramda bununla ilgili yanlış uygulamada çok ciddi bebeğe zararları var diyor o yüzden yapamıyorum ya yanlış bişey yapıp bebeğime zarar vermekten korkuyorum
Ben Osman Gönülal’ın videosuna bakarak öğrendim. Ağlamasına aldırmıyorum çünkü hemen sonrasında rahatlıyor. Serum fizyolojikten iki burna da sıktıktan sonra ters çevirip pıtpıt sırtına vurarak genzindekini çıkarıyorum, sonra otribebe manuel aspiratörle çekiyorum. Hırıltı kesiliyor, hem rahat emiyor hem rahat uyuyor. Ben de yapmaktan korkuyordum ama farketmeden nefes almazsa diye daha çok korktuğum için yapa yapa öğrendim.

Kızlar az önce emzirdikten sonrq dizimin üstüne aldım bebeği gazı çıksın diye löp diye yere süt kesiği gibi kustu. Kusmuguda balgamlıydı sanki neden olur ki

Kızlar az önce emzirdikten sonrq dizimin üstüne aldım bebeği gazı çıksın diye löp diye yere süt kesiği gibi kustu. Kusmuguda balgamlıydı sanki neden olur ki
Kendini düsün kız corbayı içtin ayranı içtin üstüne cay diktün sonra 1 litre suyu dik o dan sonra karnının üstüne yat bakalım😂 sen de kusarsın

Kendini düsün kız corbayı içtin ayranı içtin üstüne cay diktün sonra 1 litre suyu dik o dan sonra karnının üstüne yat bakalım😂 sen de kusarsın
Ama öyle gazını çıkarıyoruz ya ilk defa böyle kustu bide balgamlı olması düşündürdü beni

Kızlar çalılan annelerim e devlette raporunuz gözüküyor mu? Aynen muhasebecinin attığı mesajı yapıştırıyorum “ Rapor bitiş tarihinde verilicek sistem şuan kabul etmiyor sgk işede görüştük 01.01.2025 te beyan verilcek”. Çok tecrübesi yok bu konuda anladığım kadarıyla sizde durum ne? Doğurmaya 1 hafta kalaya kadar çalıştım param güme gitsin istemiyorum😁
Raporun hastane tarafından girilmesi lazımdı ama. Bana çıkarken verdikleri dosyada sistemin hesapladığı tarihe kadar olan işgöremezlik raporu vardı. Doğumdan sonra raporu vermediler mi? Bizim muhasebeci bana doğum tarihini bildirmen gerek demişti, söyledim ona göre giriş yaptılar. Benimkini ay ay onaylayacaklar, geçen ay 30 Eylülde ara onay verdiler, geçen ayı aldım. Bu ay ve gelecek ay da alacağım ama raporlarında hem analık hem emzirme görünmesi gerekiyor. O bitiş tarihinde onay verecek olsa bile raporun başlangıç tarihi görülmeli. Benimkilerin ekran görüntüsünü iletiyorum.

Eklentiler

• IMG_4936.jpeg
    IMG_4936.jpeg
    57,2 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_4937.jpeg
    IMG_4937.jpeg
    40,5 KB · Görüntüleme: 29
Ama öyle gazını çıkarıyoruz ya ilk defa böyle kustu bide balgamlı olması düşündürdü beni
Yok beslenmeden sonra beklenen bişey yani. Ben de eşimi hep uyarırım yeni emdi dikkatli ol diye. Tabi reflü benzerine de işaret olabiliyor. Ama gayet normal kusmalar. Aşırı ve fışkırır tarzda olursa takip edip doktora sorulabilir. Ama genelde daha sindiremeden cok emmesinden kaynaklı oluyor bu da

yaptırmaya çalışıyorum ama henüz sadece gözle bir şeyleri takip etmeye başladı. başını pek kaldırmıyor 🥲 keyfi çok yerinde olursa belki. bir de benim bebiş doğalı 3 ay olacak nerdeyse ama gelişimsel olarak 47 günlük şu an. 2 Aylık bile olmadık yani. böyle düşününce daha zamanı var diyorum ama bi yandan da geç kalmış gibi hissetmekten kendimi alıkoyamıyorum 😬 eline çıngırak filan vermeye çalıştım hiç farkında olmuyor kfjfk
Seninki benim bebekten öndeymiş bizim gelişimsel olarak 31 günlük ama normalde 79 günlük 🙁

ne anlamda canım? ben duygusal anlamda bi değişim yaşamadım ama cinsel olarak baya uzaklaştık birbirimizden. dalgasını geçiyorum artık ev arkadaşım diye 🥲 hatta biraz da kırılıyorum galiba. ben eski ilişkimizi, yakınlığımızı çok özledim ama onun umurunda değil gibi. bazen gün boyunca hiç sarılmamış oluyoruz belki. bir yandan da hiç vakit yok. bir an boşluk bulsak uyuyoruz zaten 😬
Duygusal olarak bende de değişen bir şey yok seviyorum kocamı da hem cinsel olarak bir şey hissetmiyorum hem de her hareketi batıyo önceden yaptığı umursamadığım şeyler uyuz oluyorum bi de çocukla çocuk oluyo bana gülmüyo diyip morali bozuluyo saçma sapan davranıyo

Duygusal olarak bende de değişen bir şey yok seviyorum kocamı da hem cinsel olarak bir şey hissetmiyorum hem de her hareketi batıyo önceden yaptığı umursamadığım şeyler uyuz oluyorum bi de çocukla çocuk oluyo bana gülmüyo diyip morali bozuluyo saçma sapan davranıyo
her hareketinin batma durumu bende lohusayken oluyordu 😅 şimdi nispeten daha iyiyiz. sen regl oldum demişsin ya ondan dolayı öyle hissediyor da olabilirsin. çünkü ben her regl dönemi öyle sinirlenirdim, her şeye takılırdım filan :KK70: cinsel olarak ben de bir şey hissetmiyorum bu arada ve hissetmem için bişeyler yapması gerekiyor gibi geliyor ama o da hiç uğraşmıyor, bi ortam yaratmıyor ne bilim romantizm lazım sanırım ve şu an hiç yok 🙄🙄

her hareketinin batma durumu bende lohusayken oluyordu 😅 şimdi nispeten daha iyiyiz. sen regl oldum demişsin ya ondan dolayı öyle hissediyor da olabilirsin. çünkü ben her regl dönemi öyle sinirlenirdim, her şeye takılırdım filan :KK70: cinsel olarak ben de bir şey hissetmiyorum bu arada ve hissetmem için bişeyler yapması gerekiyor gibi geliyor ama o da hiç uğraşmıyor, bi ortam yaratmıyor ne bilim romantizm lazım sanırım ve şu an hiç yok 🙄🙄
Ya şimdi çok yorgunuz stresliyiz cinsel hayatın olmaması normal bence ama düzelir umarım😄

Çocuktan sonra eşine karşı duyguları değişen oldu mu?
Benim değişti malesef. Beklentilerim oldu. Karsilanmadi eşim tarafından. Çok kıskandım hiçbir şey yapmadan hiçbir zorluk içine girmeden baba olmasını. Ve beni hiç anlamadı. Aklı fikri arkadaşları ile oyun oynamakta ve telefonda. İyice soğudum. Bugün evlilik yıl dönümümuzdu ve bildiği halde kutlamadı. Ben söyledim. Şaşırmış gibi yaptı. Ben bana destek olacağına çok inanmıştım. Ufak ufak bir şeyler yaptı ama hamileliğin başında o kadar güven vermişti ki. Böyle olacağını hiç tahmin etmezdim.

Rapor görünüyor tabikide senin Muhasebeci onaylamamis olmasın raporu ben ilk ödemeyi aldım 2. Yi bekliyorum şuanda

Raporun hastane tarafından girilmesi lazımdı ama. Bana çıkarken verdikleri dosyada sistemin hesapladığı tarihe kadar olan işgöremezlik raporu vardı. Doğumdan sonra raporu vermediler mi? Bizim muhasebeci bana doğum tarihini bildirmen gerek demişti, söyledim ona göre giriş yaptılar. Benimkini ay ay onaylayacaklar, geçen ay 30 Eylülde ara onay verdiler, geçen ayı aldım. Bu ay ve gelecek ay da alacağım ama raporlarında hem analık hem emzirme görünmesi gerekiyor. O bitiş tarihinde onay verecek olsa bile raporun başlangıç tarihi görülmeli. Benimkilerin ekran görüntüsünü iletiyorum.
Teşekkür ederim kızlar bi sıkıntı olduğunu anlamıştım ilgileneceğim bu konu ile🙏🏻. Sistemde raporlarım bu şekilde gözüküyor aslında anlamadım ben de 🙄

Eklentiler

• 8294789C-C0AF-4C4C-9FB4-779D8C10C6E5.jpeg
    8294789C-C0AF-4C4C-9FB4-779D8C10C6E5.jpeg
    58,8 KB · Görüntüleme: 25
  • 90A4CA88-DC57-43E5-A1B4-A35CA02B7F28.jpeg
    90A4CA88-DC57-43E5-A1B4-A35CA02B7F28.jpeg
    50,3 KB · Görüntüleme: 24
Bebeği ıkınır gibi sesler çıkaran var mı iki gecedir kaka da yapmıyor gündüz sorun yok hep kakalı bezler var ama geceleri kaka yapmaya çalışıp yapamıyor gibi sesler çıkarıyor ve bezinde yalnızca çiş oluyor. Sadece anne sütü alıyor bu arada yani mama kaynaklı bir kabızlık falan olamaz
Fikri olan var mı?

X