Selam hanımlar. Aranızda kan sulandırıcı kullananlar vardır muhakkak. Sorum aspirinle ilgili. Benim ilk gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı. Habersiz bir gebelikti ve doktor bebeğin ölümünü gebeyken farkında olmadan kullandığım ilaçlara bağlamıştı. Keseyi gördüğümüzde kese bir hafta geriden geliyordu ve sonraki hafta da yine 1 haftalık gelişim olmamıştı. Hep az gelişiyordu ve sonradan kalbi durdu. Bu gebeliğimde de keseyi ilk gördüğümüzde kese olması gerekenden 6 gün daha küçüktü. Doktorlar düşük öyküsü olanlara tedbir amaçlı progesteron ve aspirin yazıyor. Ben de gebeliği öğrendiğimde ikisini kullanmaya başladım. Birkaç hafta boyunca bebek 6 gün geriden geliyordu ama sonra fark kapanmaya başladı. Şimdi geride değil hatta genelde birkaç gün önde ölçüyorlar. Sebebi gebeliği öğrendiğimde başladığım vitaminler mi, aspirin mi, yoksa bebeğin yapısıyla mı alakalı; bilmiyorum. Ama aspirinin bebeğin daha iyi beslenmesine katkı sunduğu söyleniyor. İnternette aspirinlerin 31. haftalardan itibaren bırakılması gerektiğini, yoksa bebekte kalp sorunlarının ortaya çıkacağını söyleyen siteler var. Ama bi doktor da öyle bi şey yok demiş videosunda. Eğer bırakmam gerekiyorsa yavaşça azaltacağım bu haftalarda. Ama aspirin bebeğin iyi beslenmesini sağlamıştır diye düşününce bırakmak da istemiyorum
Doktoruma soracağım ama şu videodaki doktor bırakmayın diyor. Sizin bir bilginiz var mı? Bırakacak mısınız?
Video şu: