• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Merhaba laktoz alerjisi belirtileriniz neydi? Nasıl anladınız? Doktor bize alerji diyeti verdi sonra da alerjisi çok yok azar azar açalım diyeti dedi ama sanki ne zaman süt ürünleri içeren bişey yesem çocuğum çok huzursuz oluyor. 2 gündür kahvaltıda ilk kez azıcık züberin çikolata ezmesini yiyim dedim içinde süt tozu var dün akşam da 1 dilim baklava yedim. Artık onlardan mı bilmiyorum karnını duymanız lazım o kdr gürültülü sesler geliyor ki. Ben de mi kullansam damla
Laktoz alerjisi değil de süt alerjisi olabilir mukuslu kaka çoksa. Benim bebeğime 38 günlükken süt alerjisi teşhisi koyuldu biz çocuğu kolik sanarken çocuğun meğerse derdi varmış bağırsaklarıyla biz anlamamışız. En sonunda günde 1 litreye yakın kefir içtiğim gün yanakları kanayacak gibi egzama oldu o şekilde fark ettik, yoksa kolik der geçerdik. Süt ürünleri tükettikten sonra bağırsak hareketleri artıyorsa, huzursuz oluyorsa, emerken kaka yapıyorsa, gürültülü kaka yapıyorsa, kakası yumurta akı gibi mukusluysa ya da nokta nokta kan varsa süt alerjisi olabilir

Laktoz alerjisi değil de süt alerjisi olabilir mukuslu kaka çoksa. Benim bebeğime 38 günlükken süt alerjisi teşhisi koyuldu biz çocuğu kolik sanarken çocuğun meğerse derdi varmış bağırsaklarıyla biz anlamamışız. En sonunda günde 1 litreye yakın kefir içtiğim gün yanakları kanayacak gibi egzama oldu o şekilde fark ettik, yoksa kolik der geçerdik. Süt ürünleri tükettikten sonra bağırsak hareketleri artıyorsa, huzursuz oluyorsa, emerken kaka yapıyorsa, gürültülü kaka yapıyorsa, kakası yumurta akı gibi mukusluysa ya da nokta nokta kan varsa süt alerjisi olabilir
Biz de 7. Gün aşırı gazlı olması sebebiyle gittik o günden beri diyet yapıyorum hafif alerji dedi doktor ama diyet yapmama rağmen hala çok gazlı

İnan ki göz tartım la 😀aşa yukarı doğru çıkıyorum birde önce kendimi sonra emirle birlikte tartılıyorum oda anlaşılır oluyo. E tabi 5 yaşında kızım var Bi de tecrübeli sayılırım, 😅

Nasıl bir diyet uyguluyorsunuz
Süt ve ürünleri, yumurta, domates, fındık fıstık ,susam tahin, dereotu… yani bunların hepsinş yavaş yavaş kademeli olarak açmaya başladık yeni. Örneğin yumurtayı önce beyazı sonra sarısı sonra hepsini fırında tadıyorum yumurtalı ekmek gibi. Ama süt ürünlerini açmaya henğz çok cesaret edemedim. Denk mi geldi bilmiyorum ne zmaan minik bi yesem akşam çok gazlı oluyor

Süt ve ürünleri, yumurta, domates, fındık fıstık ,susam tahin, dereotu… yani bunların hepsinş yavaş yavaş kademeli olarak açmaya başladık yeni. Örneğin yumurtayı önce beyazı sonra sarısı sonra hepsini fırında tadıyorum yumurtalı ekmek gibi. Ama süt ürünlerini açmaya henğz çok cesaret edemedim. Denk mi geldi bilmiyorum ne zmaan minik bi yesem akşam çok gazlı oluyor
Dereotu da mı alerji yapıyormuş

Ne alaka bilmiyorum ama kilo alımı için aklıma geldi bizim bi kaç senelik hemşire var ne kadar doğru bilmem ama hep şey der en son emzirdiğin göğsünden başla emzirmeye diye bebek bitirse de yağlı süt yine kalıyor ilk oradan başla emzirmeye ki alsın o yağlı sütü kilo yapar der ben 2 çocuğumdq da yaptım işe yaradığını düşünüyorum öyle bi sizinle paylaşmak istedim

Ne alaka bilmiyorum ama kilo alımı için aklıma geldi bizim bi kaç senelik hemşire var ne kadar doğru bilmem ama hep şey der en son emzirdiğin göğsünden başla emzirmeye diye bebek bitirse de yağlı süt yine kalıyor ilk oradan başla emzirmeye ki alsın o yağlı sütü kilo yapar der ben 2 çocuğumdq da yaptım işe yaradığını düşünüyorum öyle bi sizinle paylaşmak istedim
Bende öyle yapıyorum cekiştirene kadar emziriyorum sonra dierine geçiyorum 😊

Hep öyle yapıyoruz zaten 🥲

Ben de aldım ama hareket ettikçe kilo değişiyo hiç memnun kalmadım yaa
Ay evet benimki de öyle hareketsiz kalmasını bekliyorum ama değişiyor 🥲

benim de öyle bizim alerji doktorumuz 4.5 aydan sonra aç dedi süt ürünlerini. Süt tozu normal sütten daha fazla etkiliyor diyorlar. Baklava da da tereyağı varsa çok fazla süt kullanılıyor tereyağında belki o yüzden daha fazla etkiliyordur. Kekin böreğin içerisinde yoğurt falan denediniz mi?

Ben hiç öyle yapmıyordum ya. Bundan sonra böyle emzireceğim inş kilosu artar 🙏

Back