2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    241
Emzirmeden önce parmaklarınızla ucunu ovuşturun dışarı çıkıyor çıkmaz ise, sağım makinaniz varsa 1-2 dk onda sağım yapın bu şekilde ucu dışarı doğru çıkar ve bebiş daha rahat tutar🌸
Silikon kullandıkça da çıktı ucu aslında ama benim bebiş silikona alıştığı için ucu tutmada yine de zorlanıyor :KK43:

Silikon kullandıkça da çıktı ucu aslında ama benim bebiş silikona alıştığı için ucu tutmada yine de zorlanıyor :KK43:
Canım benim de öyleydi. Sırf anne sütü alsın diye silikon uç kullandım. Uçsuz kesinlikle almıyordu. Sonra sağlık ocağındaki ebe bana emzirme eğitimi verdi. O günden beri silikon uç kullanmıyorum. Eğer yakında sağlık ocağı ya da içinde emzirme danışmanlığı veren bir sağlık kuruluşu varsa kesinlikle destek almanı öneririm

Aldığım eğitime rağmen ilkinde asla tutturamıyorum ama çabaladıkça oluyor. Vazgeçme. Vazgeçmedikçe bebeğin direnci de kırılıyor. Stres yapınca onlar daha çok stres yapıyor

Selam benim doğumum normalde kasımda tam olarak aynı dertten muzdaribim 🥲 şu an hemoroid yüzünden ayağa kalkarken bile zorlanıyorum doğumda ıkınırken falan sorun olmuyor mu gerçekten? O kasılmalar sırasında nasıl hareket edicem nasıl ıkınıcam diye şimdiden stres oluyorum😢 bir de bebek için de iri dedi doktor o da korkutuyor. Hemoroid için tavsiye edebileceğiniz bişi var mı?
Ya doğumda sancı öyle bir vuruyor ki ya Allah ıkınıyorsun artık oralar 2ye ayrılsın isterse kafası 🤣 güldüğüme bakmayın doktorum her ne kadar çok hızlı ve kolay güzel bir doğum olduğunu söylese de ben biraz etkilendim çektiğim acılardan falan. 4 gün oldu hatırladıkça o anlar gözümün önüne geldikçe ağlayasım geliyor sürekli. Kendime bi acıma hali. Bilmiyorum lohusalıktan belki de

Kızlar çişli bezi bu şekildeydi 5.günlük şuann oğluşumm böyle bir durumda karşılaşan var mı
Canım benim de böyleydi yetersiz beslenme işareti bu. Bol bol emzir sütünü sağ ver. Bir iki seferliğine şırınga ile mama da verebilirsin Ben emzirdiğimi sandım emzirememişim sonra çocuk ateşlendi doktora gittik dehidratasyon olmuş çok susuz kalmış böbrek değerleri bozulmuş. Hemen hastaneye yatış verdiler mama takviyesi ile toparladık.

Canım benim de öyleydi. Sırf anne sütü alsın diye silikon uç kullandım. Uçsuz kesinlikle almıyordu. Sonra sağlık ocağındaki ebe bana emzirme eğitimi verdi. O günden beri silikon uç kullanmıyorum. Eğer yakında sağlık ocağı ya da içinde emzirme danışmanlığı veren bir sağlık kuruluşu varsa kesinlikle destek almanı öneririm
Silikon uçla emzirdiğinizde de bebeğinizin karnı doyuyor muydu peki? Ben bi de onu takıyorum da kafama acaba silikondan yeteri kadar süt ulaşıyo mudur bebeğe

Kanlı idrar deil gibi geldi bana acık turuncu renginde persembe randevum var bakayım tekrarlanırsa yarın giderim.5. günlük şuan yazmışım 5 günlük yazacağım yerde kafalar leylaa😂
Bizim ilk doğduğu hafta bir kez pembe idrar oldu yetersiz beslenmiş bol bol emzirmeniz lazım böbreklerinin susuz kalmaması lazım

Ya doğumda sancı öyle bir vuruyor ki ya Allah ıkınıyorsun artık oralar 2ye ayrılsın isterse kafası 🤣 güldüğüme bakmayın doktorum her ne kadar çok hızlı ve kolay güzel bir doğum olduğunu söylese de ben biraz etkilendim çektiğim acılardan falan. 4 gün oldu hatırladıkça o anlar gözümün önüne geldikçe ağlayasım geliyor sürekli. Kendime bi acıma hali. Bilmiyorum lohusalıktan belki de
Ya kıyamam sana çok çok geçmiş olsun🙏🏻
Bende de bir korku hali başladı bugün diyorum napıcam nasıl olacak epey endişeliyim bakalım hayırlısı🙏🏻
Geçti gitti ama öyle düşün kavuştun bebeğine sonuçta🥹

Kanlı idrar deil gibi geldi bana acık turuncu renginde persembe randevum var bakayım tekrarlanırsa yarın giderim.5. günlük şuan yazmışım 5 günlük yazacağım yerde kafalar leylaa😂
Ben kizimda yasamistim..idrarda kristallenme diye geciyor..ama kizim daha buyuktu 8 9 aylik gibi.. yetersiz sivi alimi demisti dr.. birkac kez tekrar etti yaza denk gelmisti ama...
ERken donemde neden olur bilemedim.emziriyormusun yeterli beslenmese durmaz gerci aglar vs ama..

Kizlar sinirim çok bozuk ağlıyorum halsizim ateşim var bebeğe zor bakıyorum yatmak istiyorum üşüyorum memelerim ateş gibi ve agriyo eşimde böyleyim diye ağladım trip atıp defolup gitti
Ah canım 20 günlükken bende yaşadım aynısını 2 gün sürdü çok kötü bütün kemiklerim kırılıyor göğüslerim ateşli ve ağrılıydı hastaneye gitmeye korkuyordum bebeğime bakacak kimsem yoktu. Süt sağma makinen varmı bilmiyorum ama ben hemen mochi elle sağım pompası aldım, biliyorum dermanın yok ama duyarsız eşin gelince acil sıcak bi duşa gir göğüs masajıda yap sonra bi parol alıp yatmalısın bunun üstüne büyük bi terleme oluyor ben hayatımda hiç böyle terlememiştim su olmuş yorgan falan ve sütünü sağman lazım yoksa geçmez ben böyle geçirdim . Sağlığım sütü yavruna verebilirsin Rabbim şifa versin kendini bırakma sen güçlü bi annesin ne zorluklarla 9 ayo geçirdn unutma 🤲🏻♥️

Kızlar mamalarda daha çok ya da daha az gaz yapan olarak sınıflandırma var mı sizce . Aptamil kullanıyoruz aşırı gaz yapiyor ,sürekli agliyor bebeğim. Siz neler kullaniyorsunuz

Kızlar doğum sonrası egzersiz yapmaya ne zaman başlanır? Sizin takip ettiğiniz, yapıp memnun kaldığınız bir video vs varsa paylaşırmısınız?

Silikon uçla emzirdiğinizde de bebeğinizin karnı doyuyor muydu peki? Ben bi de onu takıyorum da kafama acaba silikondan yeteri kadar süt ulaşıyo mudur bebeğe
Maalesef silikon varken beslenememiş. Çişli bez sayısı çok azdı. Silikonu bıraktıktan sonra hem sütüm arttı hem bebek daha çok çiş yapmaya başladı

Maalesef silikon varken beslenememiş. Çişli bez sayısı çok azdı. Silikonu bıraktıktan sonra hem sütüm arttı hem bebek daha çok çiş yapmaya başladı
Benim çişli bez sayısı yeterli ama silikondan neden beslenemiyolar ki :KK43: emdikten sonra silikonu çektiğimde silikonun içinde süt görüyorum bebeğe ulaşıyo sütlerim diye düşünüyorum ama yanlış mı düşünüyorum aç mı kalıyo ki :KK43:

Kızlar 6sında tam 1 aylık oluyoruz. Bugünde sünnet randevumuz var. Sünnetini daha çabuk iyileşsin diye şimdi yaptırıyorum. Birde kırk mevlidi yaptıracaktım sünnet mevlidinide birleştirdim 🥰 Bakalım annemi çağırdım ağlatmamak ilgilenebilmek için çünkü 2 yaşındaki kızım kardeşini ne kadar sevse de bazen inat edip beni paylaşmıyor

Eklentiler

• Screenshot_20241104_092811_Gallery.jpg
    Screenshot_20241104_092811_Gallery.jpg
    61,7 KB · Görüntüleme: 56
X