• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kızlar emzirme sütyeni ile anne bebek bakım çantam kaldı bu ikisi için öneri alabilir miyim?

Sütyen önerisi rica ederim özellikle. Gebe kalmadan önce 85E , 90D idi göğüslerim. Şuan karnım büyüdükçe onlarda büyüyor kaç oldular bilmiyorum yarım atlet giyip duruyorum aylardır 😅 büyük göğüsler için rahat bir sutyen önerisi rica ederim
E bebekten aldım canım ben

Evet ama bugün muhtemelen vermeyecekler kucağımıza henüz çok narin dediler. Biz bebişe şık görünmek istedik:)

Benim biraz travmatik bir sürecim oldu kimseyi anlatarak tetiklemek ve korkutmak istemem ama 1 dakikadan az bir süreyle verilen zorunlu bir karardı. Kordon sarkmıştı zaten baya dışarıdaydı. Bir kasılma daha olsa kordon sıkışıp bebeği kaybediyorduk. Hatta gece olmasa bu olay bix 11 dakika içerisinde hastaneye yetişemesek benim de hayati tehlikem varmış.
Epikrize baktık, 3 dakika içerisinde doğumhanede ameliyathaneye gitmişiz 4. Dakika yaz doğmuş. Öyle bir kaos…
Yoksa doktorum zaten aşırı vajinal doğumcu bir adam. Sezaryen isteyeni bile vajinal doğurtuyor.
İnşallah ikiniz de iyi olacaksınız kısa zamanda.
Vajinal doğum, sezeryan hiç farketmez ki önemli olan sizin iyi olmanız.

Benim de idrarda enfeksiyon çıktı, monurol yazdı onun için. Bir de sarı akıntım vardı koku yoktu ve dediğiniz gibi çamaşırım ıslanıyordu. Onu söyledim, vajinal fitil verdi onun için de, 6 tabletti, kullandım bitti ama akıntım devam ediyor.
Daha önce fitil kullanmadınız mı hiç? Gece yatarken ellerinizi iyice temizleyip vajinaya yerleştiriyorsunuz, parmağınızla iyice derine itiyorsunuz. Bu kadar.
Vajinal fitil hiç kullanmadıım o yüzden tedirgin oldum sanırım 😅 Denicem bu gece bakalım :)

Ya çok şaşırdım😅 en azından sancının çoğunu evde tamamlamış olmuşsun. Hiç karın ağrısı gibi başka şikayetlerin de yok muydu? Doğum kanalına nasıl sancı olmadan girmiş🤭 Bakalım burada farklı doğum öyküleri de dinleyeceğiz eylül-ekim aylarında inşallah
misafirlerim vardı onları uğurladım ortalığı toparladım yatağa gittim 37 haftamdaydım 2 gün önce dr.daha dönmemiş dedi ne olduysa 2 sonra birden gece sancı gibi bişi vurdu kasıklarıma doğum kanalına o sırada girdi galiba başka belirtiler olmadı olduysada ben anlamadım şiddetli sancılar cektim acilden dr.alttan baktı 6 7 cm acılma sacları gözüküyo dedi yapabilirsin sedyede şuracıkta doğurtayım dedi ben o şokla ağlıyorum tüm sancılar gitti sezeryana alındım kalca sorunum nedeniyle 😄

Kızlar sterilizatör alan var mı? Ben weewell'inkini gözüme kestirdim ama, şimdi almak mantıksız mı olur bebişin emzik, biberon reddi ihtimaline karşı?
Benim iki oğlumda ne emzik ne biberon tuttu. Bence de alman için erken olabilir. Sana kalmış canım

Son düzenleme:
Korkutmak hiç istemem ama bu hamilelikte kaşınmanın karaciğerle ilgili bişey olduğunu duymuştum bir arkadaşım yaşamıştı hatta. Eğer oysa ciddi bir durum olabilir doktoruna muhakkak söyle canım. Ama ellerin ayak tabanların vs kaşınıyorsa sadece ödemden de olabilir 🌸
karnım kaşınıyor sürekli ve çatlıyorum da acaba ondan mı diyorum ama doktorum geçmiş tahlillerime bakmıştı aslında kaşınıyorum diyince ama yeni bir tahlil istemedi. Her zaman da olmuyor, ara ara uyuz olmuş gibi kaşınmaya başlıyorum ama 😔 olmadı yine bi sağlık ocağına gidip tahlil vereyim en azından.

Canım yol arkadaşlarım,

Soran sormayan dua eden içinden geçiren herkese çok teşekkür ederiz. Kızımız can paremiz dünden bugüne 25-30 gram almış bile. Minimal solunum destekli, tomografi - ekg - xray hepsi iyi. Doktor çok iyi konuştu. Olabilecek en iyi durumda şu an dedi. Uzun uzun gördük çok güzel suratı (benim çocuğum en iyisi sendromu:))

Herkese selamı var, hepiniz çocuğu abla diyecekmiş öyle dedi:)

Eklentiler

• IMG_9614.jpeg
    IMG_9614.jpeg
    116,5 KB · Görüntüleme: 127
Kızlar emzirme sütyeni ile anne bebek bakım çantam kaldı bu ikisi için öneri alabilir miyim?

Sütyen önerisi rica ederim özellikle. Gebe kalmadan önce 85E , 90D idi göğüslerim. Şuan karnım büyüdükçe onlarda büyüyor kaç oldular bilmiyorum yarım atlet giyip duruyorum aylardır 😅 büyük göğüsler için rahat bir sutyen önerisi rica ederim
Selamlar,

Ayy emzirme sütyeni için ben de bir türlü karar veremiyorum ama HM mama kategorisini öneren çok kişi olmuş. Bra gibilermiş daha çok. Ama yine de karar veremiyorum, çalıştığım için çıkıp bakamıyorum akşamları da neredeyse hiç halim kalmıyor.

Çanta için ise gebeliği ilk öğrendiğimde aşağıdakileri takım yapmıştım, ama şimdi fiyatları daha da artmış maalesef. :(

Canım yol arkadaşlarım,

Soran sormayan dua eden içinden geçiren herkese çok teşekkür ederiz. Kızımız can paremiz dünden bugüne 25-30 gram almış bile. Minimal solunum destekli, tomografi - ekg - xray hepsi iyi. Doktor çok iyi konuştu. Olabilecek en iyi durumda şu an dedi. Uzun uzun gördük çok güzel suratı (benim çocuğum en iyisi sendromu:))

Kuzum benim, maşallah, gözlerini de açmış, kıyamam ona :KK200: Tüm dualarımız sizinle güzelim :KK200:

Canım yol arkadaşlarım,

Allahım mucize yaaa ışıl ışıl güçlü Yaz. Çok sevindim annesi güzel haberlerin hep daim olsun. Bizden de cokkk selamlar ablamıza 😅😍

Canım yol arkadaşlarım,

Maşallah yavruma. Teyzeleri yesin onun fındık burnunu. Çok güçlü kız canım. Insallah tez zamanda çıkar oralardan annesi. Seni de öpüyoruz inşallah her şey daha güzel olucak ❤️🫶🏻

Ekran aldım canım. Teşekkürler ben otri bebe ve yedek uc almıştım serum fizyolojik almadım almak lazım sanırım. Kızlar ya ben bebisin burnunu nasıl temizleyecem tırnaklarını nasıl torpuleyecem kesecem bilmiyorum. Tirnaklari eşim yapar ama burnu umarım yapabilirim. Ağlayınca içim gider. Kedimin tirnaklarini veteriner kontrolümuz yoksa eşim keser hep canını acıkırım diye korkuyorum
Tırnakları biz de kesemeyiz diye düşündük o yüzden ebebekten törpü aldım. Kullanananlar memnun hep.

Back