2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Yaaa yine mi böbrekler tuttu, çok geçmiş olsun tek taraflı böbrek ağrısı ise mümkün oldukça diğer tarafa uzanmak lazım.. bir de genişleme, yani hidronefroz mu var? yoksa taş/kum mu düşürüyorsun olay ne? Bebeğin konumu nedeniyle şişme olduysa doğum sonrası zaten sıkıntı kalmaz. Taş falan varsa o ayrı şey tabi ama Allah beterinden korusun, düzelmeyecek işler değil. Demek ki o ağrılar da kasıklara etki ediyor ya da vücut olarak ister istemez kasılıyorsun.
ürolojiye mi görünsen diye aklıma geldi, ultrasonla değerlendirsinler durumu.. yine 3-4 haftada bir idrar tahlili falan vermekte yarar var sanki.. dualarında yer verdiğin için çok duygulandım, teşekkür ederim doktorumun rahat hareket etmesi bana da iyi geldi evet, çok ard arda sancı hissedersem nst bakılır durum netleşir ona göre gerekirse önlem alırlar, oo iyi hadi doğur demezler diye düşünüyorum.
Çok planlı yürümüyor bu işler belli ki. Alışık olduğumuzun ötesinde sıklık ve ağrı ile karşılaşırsak harekete geçeriz napalım. Şimdiden karalar bağlamayalım

Güncellemelerim ile geldim. Kaşıntılarım için cildiyeye gittim biodermanın yıkama jeli ve nemlendiricisi ile kortizonlu krem ve antihistaminik hap verdi. Dr sıkıntı olmaz kullan dedi icazetimi aldım egzama olmuş meğer.
Reflü gibi bir şeyler oluyordu onun için de şurup önerdi dr, o mu işe yaradı tahin yuttum o mu iyi geldi bilmiyorum ama daha iyiyim şükür.

Kilolardan bahsedilmiş, kızlar ben tam leblebi yutmuş solucanım şu an hamilelik başından beri 2-3 kilo aldım şaka gibi, 30+3 teyim. Dr kalori arttır falan demiyor. Şeker de çıkınca börek çörek sıfırlanınca herhalde yediğim bebeğe yarıyor bilemedim. Yani muayenelerde bebişin suyu gelişimi iyiyse kilo almışız, vermişiz neyse çok takmamak lazım sanıyorum. Ben senin yerindeyken 30 kilo almıştım diyen teyzeler oluyor ama

P PINAR OGUZ canım herkes yazmış ama sen bu ara bol su iç, şekeri kes, karbonhidratı da beyaz ekmekten değil çavdar falan takıl bir dahaki kontrolünde eminim düzelir. Bebeğin böbreği konusunda kafanı daha da karıştıracaksa başka dr iyi gelir mi bilmem, ama fikir alayım rahatlarım diyorsan danış tabii.

Zaman çok hızlı geçiyor diyenlere imreniyorum ben her gece 12'de oh bir günü daha atlattık kafasındayım. Düşüne düşüne çağırma erken doğumu diyorum ama elimde değil. Bebekle de bak 37'den önce gelmek yok diye kendimce sözleşiyorum o da 18 eylüle denk geliyor. Şimdiden tarih konuşulmadı tabii herhalde son haftalarda netleşir bilemiyorum.

Bu arada sezaryen sırasında annede ya da allah korusun bebekte sıkıntı çıktı diyelim, anında epidurali genel anesteziye çevirebiliyorlarmış, tedirgin olmaya gerek yok

İnşallah güzel çıkar Ben inanıyorum oğluşun gayet sağlıklı. Hafif zayıf olabilir annesine çekmiştir Allah onu sana bağışlasın
Amin canım. Toplamda 7 kilo aldım. Bu bi haftada biraz yavaşladı alımım 500 gram aldım ama ona rağmen bebek 140 gram almış çok mutlu oldum. Tabi geriliği hala devam ediyor ama kan akışı ve nst iyi normal çıktı. Doktor büyümeye devam edicek dedi. Yemek yemeye zorlamaya devam Normalde 1350 filan olması lazım bi 200-250 gram gerilik var işte. Oda normal olsun yaa gelişsin çocuğum Süt ve yumurta yedim baya bu hafta. O bana kilo aldırmamış ama direk bebişe yaradı demekki.

Bebeğin kilosu ile ilgili en işe yarayanlar hk da ne kadar geçerli bilmiyorum ama duyduklarım ve forumlarda okuduklarım, muz, kaşar peyniri, kefir, yoğurt, süt, et ürünleri, fıstık ezmesi, ceviz, yumurta.
Bebeğe giden kan akışını arttırmak ise amaç, sola yatıp uzanmak, bacakları yukarı dikerek dinlenmek, bol su öneriliyor. Kan sulandırıcı kullanmıyorsan eski usul limonlu su gibi şeyler de beslenmeyi sağlayan damardaki direnci kırar diye düşünüyorum. Çok kocakarı tavsiyesi oldu sanırım

Çok teşekkür ederim. Sanırım hem genişleme hem de taş oluştu ama doktor sadece doğal besin takviyesi verdi. Alt - ast çok yüksek değil ve az buçuk idare ediyorum diye gitmedim ama ekstra bir sancı hissedersem böbreklerle ilgileneceğim inşallah
Kasılmalar konusunda haklısın sankrım tek yapabileceğimiz şey kasılmalarda anormal bir artış izlersek süre tutmak ve doktora gitmek. Onun dışında doğal sürecin bir parçası olduğunu ümit ediyorum. Bu srada benim karnım hep gergin bir karındı o yüzden gebelikte ekstra gergin oldu. Büyümekte zorlanıyor. Şu an bayağı kırmızı- mor görünüyor ve asla yumuşak değil. Senin karnın da gergin mi acaba? Gerginlik yüzünden mi rahim yer açmak için ekstra çabalıyor diye düşünmeye başladım. Şu linkte bir kadın da bahsetmiş tecrübeli olduğu için seninle de paylaşmak istedim. İnşallah bebişlerimizi vaktinde sağlıcakla kucağımıza alacağız biz de

Ben de şu 18 Eylül'e taktım kafayı 20. haftalardan beri duam en az 18 Eylül'ü görwbilmek. İnşallah ikimiz de bebişlerimiz karnımızdaykem göreceğiz 18 Eylülü. Dediğin gibi her gece uygulamaya girip gün sayıyorum. Ama tehlikeli dönemleri de atlattığımız için daha rahatım. İnşallah 34'ü de bitirirsek çok daha dahat olacağım, egzersizleri sıklaştıracağım.
Kilo rekoru +18 ile bende galiba Aslında şikayetçi değilim ama keşke üst bedenden daha çok alsaydım. Doğumdan sonra egzersizle hâllederim diye düşünüyorum

Bebişin düzenli kilosunu alacak inşallah Sen yeter ki güzel ve düzenli beslen. Belki gramları daha fazladır belli mi olur ultrason ölçümlerinde yanılma payı yüksek sonuçta. Önemli olan düzenli olarak artması o da çok şükür sorunsuz görünüyor. Bence kiloyu da ideal almışsın doğuma kadar toplam 8-10 kilo alırsın gibi duruyor Benim bebişin karnını da dün zayıf ölçtü ama inşallah ölçüm hatasıdır. 10 gün sonra nst için gidince bir daha ölçtüreceğim inşallah

Yaa benim oğluşumda böyle tüylügillerden poposu arkadan paçalı tavuk gibi duruyor
Benimkilerin biri de öyle tam paçalı tavuk ayakları bile tüylü çok seviyorum

Eklentiler

• IMG_9280.jpeg
    153,2 KB · Görüntüleme: 44
Kızlar selam bugün doktor kontrolüm vardı 32 hafta olmuşuz doktor 37 de alırız diyor ama bana çok erken geldi biraz suyum gelmişti 27. Haftada o yüzden sanırım 37 de alalım dedi bilmiyorum ne yapsam ben 39 a kadar durur diye düşünmüştüm

O zaman sen böbrek durumunu takip et, bir daha seni zorlarsa bir ürolog görsün en garantisi. Zaten ilaç vermiyorlar açıkçası olay ne olduğunu netleştirmek bence. Stent takılacak zamanları da geçtik zaten çok ekstrem idrar gelmeme durumu vs olmazsa stent de takılmaz.

Linke baktım gerçekten de tam bizim yaşadıklarımız. Bende şimdilik günde 10-15 kez oluyor gibi, karnımda bir taraf kase gibi kalkıyor tüm rahim kasılmıyor. Belde kasıkta ağrı yok. Artan bir durum yok akşamları artış oluyor, yine sırt üstü pozisyon da iyi gelmiyor gibi. Acaba sabah da progestan fitil alsam mı diyorum, akşamki beni kurtarıyormu diyorum ama drculuk oynamak da iyi olmaz.

Karın sertliği konusunda ayaktayken genelde gergin oluyor ama çok rahatsız eder seviyede değil. Çatlama karşıtı yağları öneren olmuştu sanki. Karın rahatça genişleyebilsin diye. O yüzden yağ kullanabilirsin belki düzenli. Benim doktora göre sertleşme fln çok ok, haa olur deyip geçiyor. Hatta ben abarttım günde 20 kez kasılıyorum bazen dedim yine bir şey demedi

Bir dahaki randevum 33. Haftada inşallah. Hiç nstden bahsetmedi bana. Sanırım bu nst işleri hastane ve dr politikasına göre değişiyor. Ya da ciddi şikayet olunca bakıyorlar. Esasen kasılmalar için nst ne diyecek merak ediyorum. Mesela o tepecik gibi olduğunda örneğin çok düşük düzeyde sancı çıkıyorsa hiç korkumuz kalmazdı

Yaaa çok az kalmış o zaman senin Allah'tan hayırlısı olsun canım inşallah sağ salim kavuşursun bebişine

Yaaa çok az kalmış o zaman senin Allah'tan hayırlısı olsun canım inşallah sağ salim kavuşursun bebişine
Amin canım hepimiz sağ salim alalım inşallah ben 37 de almasını istemiyorum aslında ama doktor sonuçta ondan daha iyi bilecek halim yok o yüzden işine karışmak da istemedim

Amin canım hepimiz sağ salim alalım inşallah ben 37 de almasını istemiyorum aslında ama doktor sonuçta ondan daha iyi bilecek halim yok o yüzden işine karışmak da istemedim
37 dediği 37+lı günler ise zaten 38. Hafta sayılıyor. Çoğu doktor 38 ile 40 arasında bir fark yok bizim için diyor. Özellikle bebek 2500g geçtikten sonra kilo da dert edilmiyor. Sıkma canını. İnşallah her şey çok güzel olur. Tecrübelerini de bizimle paylaşırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…