2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,3%
  • erkek

OY: 108 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    206
Ben de başlarda hep o ikisiyle ilerledim canım ama nasıl olduysa çatladı acıdı işte Maalesef şu ana kadar iyi gelen bir şey olmadı gümüş kapaktan devam ediyorum :/

Valla aynı durumdayız canım ben de şu korseyi takmamak şu meme acısını sırt ağrısını çekmemek falan istiyorum ama evet sabırsızız. Boşuna 6 hafta ya da 40 gün demiyorlar işte var bir hikmeti

Kızlar biz magnezyum kullanabiliyoruz di mi emzirirken? Ben dün vücut ağrılarım için bir tane Ocean Extra Mag içtim ama sonra tereddüt ettim bebeğe etkisi olur mu diye. Bir rahatsızlık sezmedim de kakasının kokusu ağırlaştı sanki bayağı bi. Ama gaz çıkarma ve kaka yapma durumunu daha da kolaylaştırdı gibi hissettim.

Ya hani çok hızlı yemek yiyen insanlar olur ya Arda resmen öyle bir bebek gibi Maşallah diyeyim ama elinden alıyorlar gibi emmeye çalışıyor. Yutkunması nefes nefese kalması falan bir görsen öyle olunca da hızlı yoruluyor çabuk geçiyor uykuya. Bazen 25-30 dk kalıyor da daha uzun kalmaz genelde memede. Çok şükür ki kalmıyor buna rağmen meme uçlarım kopuyormuş gibi hissediyorum sonlara doğru artık.
Ya valla azıcık duygusallığıma fırsat versem ben de veremem kimseye de kendimi frenliyorum. Bebeği ver ve rahat uyu Out yarın öbür gün tek kalacaksın böyle bir şansın zaten olmayacak. İyi uyu dinlen enerjin modun yüksek olsun. Ağrıların azalsın vs vs. Anneannesi de çok mutlu oluyor onla yatmaktan. Babaannesine verebilir miyim bilemiyorum tamamen uyku durumunu gözlemleyip karar veririm. O annem kadar dayanamaz muhtemelen zorlanmaya. O yüzden gündüzleri bırakırım onlar geldiğinde bir iki saat tokken o arada gider uyurum artık. Kırkımız çıkınca kendi başımıza kalacağız zaten istesek de kimseye hadi iki saat idare et diyemeyeceğiz

Benim 30 haftalık doğdular . Kızım 40 gün oğlum 29 gün kaldı . 2 kiloyu aştıklarında veriyorlar bir sorun yoksa . Emzirmeye çağırdılar mı anla ki bi iki güne verirler . Üzülme bu süreçte iyileşmeye bak . Bol bol süt sağ dolaba koy. Az gelir ilk başta ama artar . Saatli sağ . Gece kalkmaya alışıyorsun böylece tez zamanda bebeklerine kavuş inşallah

Benim de 17. Günleri olacak ikisi de 1800gr civarında. Oğlumu kucağa verdiler kızı da yarın verecekler. Hastaneye de götürüyorum eve de koyuyorum sütü. Çok teşekkür ederim inşallah tez vakitte saglıkla gelir ikisi de evimize

Maşallah Arda Beye Bizim sıpa duruyor ya bir saat hatta bıraksam daha uzun. Ama azalttı. 2.-3. baftalarında çoktu. Alışma süreci falandı sanırsam. Birkaç gündür bir zaman sonra ben ayırırsam eğer karnı doymuşsa bana bağırmıyor. Bazen zor ayırıyorum memeden bazen de az emince ara verip gazını çıkarıp ben öbür memeyi de benim teklif ettiğim oluyor mesela.
Bana başta eşim sürekli böyle söyledi. Ama dedim veremem. O zaman bir sarılık olayından sürekli uyandırılması gerekiyordu nasıl bırakayım yani.
Ben de gündüz karnı tokken bırakıyorum kv ve kp e ama kapım hep aralık duymak için. Geçen gece aldılar uyutmak için bir kere sadece onda da getirene kadar uyuyamadım.
Bu gece de kv alıp götürüyordu dedim götürme meme emip uyuyacak. He ben emdi sandım dedi dedim öbür memeyi de emecek Sonrasında uyutmak için götüreyim yine sen uyu dedi. Yok ben kucağımda uyutacağım karnı ağrıyor çok huysuz dedim. Kendim uyuttum. Halbuki saatlerce sallarlar gözlerini ayırmazlar kv de kp de güzel ilgilenirler biliyorum.
Hatta ben asıl anneme bırakamazdım sanırım. O daha çok uykuya düşüyor şekeri tansiyonu var. Dikkat edemez gibi geliyor küçük bebek bakmadı yıllardır en son ben yani. He ama büyük halini bırakırım güvenirim güzel ilgilenip oynatır. Ama yenidoğan bakımı zor bir de aşırı anneye bağlı ya mecburuz bu yorgunluğa.

Ben kalsiyum magnezyum içiyorum hala, heralde birşey olmuyordur. İnşallah. Hiç aklıma birşey olur mu düşüncesi gelmemişti. Sen deyince merak ettim

Sleepy bio baby turcodan daha güzel geldi bize. Normal sleepy pek önermiyorlar herkes bioyu öneriyor ama bilemedim.
Molfix büyük beden diye okumuştum bence onda 2 olur sana.

O değişiyor canım bebeklerin durumuna göre. İkiz yeğenlerim 32.haftada doğdu ağırlıkları 2100, 1950 civarıydı 1 hafta kaldılar. Üçüz yeğenlerim 31.haftada doğdu onların ağırlığı 1300, 1100, 900 civarıydı. Sırasıyla 3 hafta, 4 hafta en küçük olan 40 gün civarı kaldı. Kendileri solunum yapıyorsa inşallah başka bir sıkıntıları da yoksa 2000 gramı geçip emmeye başlayınca taburcuya hazırlıyorlar genelde.
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah Doğan büyüyor Allahın izniyle ikizlerimiz 7 yaşında üçüzlerimiz 4 e girecekler maşallah. Ufacıklardı dokunmaya kıyamazdık şimdi koca dana oldu bücürler

Çok çokkk geçmiş olsun . Emzirmeye çağırıyorlar alıştırma için. Beni emzirmeye çağırdıklarından 5 gün sonra almıştım yavrumu. Sizi çağırdılar mı be herhangi bir cihaza bağlılar mı orada

Teşekkür ederim paylaştığınız için sanırım çoğunlukla kilo kayıpları oluyor içim şuan daha rahat Kontrolünüz nasıl geçti? Umarım hepimizin bebekleri bu konuda da güzel ilerler

Maşallah Allah ayaklarına taş değdirmesin İnşallah bize de nasip olur. Kendileri solunum yapıyor artık çok şükür başta çok korkuttu beni ama suan halimize çok şükür bin şükür

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Emzirmeye cagıramazlardı enfeksiyondan ben de hastanede yatıyordum. 15 günde doğumla beraber 3 kere ameliyat oldum. Bebekler ile crpmiz aynı zamanlarda düştü. Oğlum entübe edilmişti başta kızım da makineye bağlıydı. Enfeksiyon tavandı ikisinde de. Şimdi kendileri normal soluk alıp veriyor çok şükür. Enfeksiyon da bitmiş durumda kucağa vermeye başladılar işte. İnşallah emzirmek ve eve çıkarmak da nasip olur

Bende asla ikna edemiyorum, çocuk üşürmüş. Üşüyen çocuk isilik çıkarır mı yazık yavruma

Sıcak beni bile çok yoruyor kaldı ki minicik yavrular ne zorlanıyordur serinlik iyidir ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…