2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,3%
  • erkek

OY: 108 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    206
Ya hani çok hızlı yemek yiyen insanlar olur ya Arda resmen öyle bir bebek gibi 😆 Maşallah diyeyim ama elinden alıyorlar gibi emmeye çalışıyor. Yutkunması nefes nefese kalması falan bir görsen öyle olunca da hızlı yoruluyor çabuk geçiyor uykuya. Bazen 25-30 dk kalıyor da daha uzun kalmaz genelde memede. Çok şükür ki kalmıyor buna rağmen meme uçlarım kopuyormuş gibi hissediyorum sonlara doğru artık.
Ya valla azıcık duygusallığıma fırsat versem ben de veremem kimseye de kendimi frenliyorum. Bebeği ver ve rahat uyu Out yarın öbür gün tek kalacaksın böyle bir şansın zaten olmayacak. İyi uyu dinlen enerjin modun yüksek olsun. Ağrıların azalsın vs vs. Anneannesi de çok mutlu oluyor onla yatmaktan. Babaannesine verebilir miyim bilemiyorum tamamen uyku durumunu gözlemleyip karar veririm. O annem kadar dayanamaz muhtemelen zorlanmaya. O yüzden gündüzleri bırakırım onlar geldiğinde bir iki saat tokken o arada gider uyurum artık. Kırkımız çıkınca kendi başımıza kalacağız zaten istesek de kimseye hadi iki saat idare et diyemeyeceğiz 🥹
Benimde öyle emiyordu ama o ilk gelen süt tazzikli oluyor hızlı hızlı yutup yorulup hemen brakiyor. Ben mochi takip önce tazikli sütü topluyorum 2 dk.sonra emziriyorum artik.smdi uzun uzun emiyor uyuklaya uyklaya kilo alımı da hızlanıyor..

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Emzirmeye cagıramazlardı enfeksiyondan ben de hastanede yatıyordum. 15 günde doğumla beraber 3 kere ameliyat oldum. Bebekler ile crpmiz aynı zamanlarda düştü. Oğlum entübe edilmişti başta kızım da makineye bağlıydı. Enfeksiyon tavandı ikisinde de. Şimdi kendileri normal soluk alıp veriyor çok şükür. Enfeksiyon da bitmiş durumda kucağa vermeye başladılar işte. İnşallah emzirmek ve eve çıkarmak da nasip olur 🥲
Çok çoook sevindim iyi olmanıza bundan sonra hayat size hep güzellikler sunsun 🙏❤️ az kalmış belliki bir kaç güne kavuşursunuz bence 😻😻

• Amin
Reactions: dhn
Baby turca da kullandım ben diğer kızda sleppy gibi oda aynı su Molfix merak ettim😂bez yedegim yok son paketi açtım bio natürel mi alsam molfixmi denesem diye düşünüyorum kalıbı nasıl onu merak ediyorum normal sleppy alsam 3 no almam lazım kalibi kucuk bio alsam 2 no Molfix kalibi bilmiyom😂kafamda deli sorular😂
Molfix de küçük canım molfix 1 bize küçük gelince bir de cok tasırınca prima premium care 2 numara aldım. Sonra yedek olarak da bir daha molfix alayım dedim baktm kilo aralıgı mılfix 3 numaranın primanın 2 numarasıyla aynı molfix 3 aldım benim bebiş 5 kilo

Benim bebişim hala yoğun bakımda 12 gün oldu doğduğundan beri orda yavrum 😔 herşeyi normal hiç bi sıkıntı yok sadece beslenmeden sonra efor harcadığında nabzı düşüyor sonra tekrar çıkıyor doktor bi türlü bulamadı neden olduğunu reflüden bile olabilirmiş daha eve getiremedik içim acıyo artık o kadar bunaldım ki lütfen dua edin artık çıksın bebeğim 🥺🥺♥️

Benim bebişim hala yoğun bakımda 12 gün oldu doğduğundan beri orda yavrum 😔 herşeyi normal hiç bi sıkıntı yok sadece beslenmeden sonra efor harcadığında nabzı düşüyor sonra tekrar çıkıyor doktor bi türlü bulamadı neden olduğunu reflüden bile olabilirmiş daha eve getiremedik içim acıyo artık o kadar bunaldım ki lütfen dua edin artık çıksın bebeğim 🥺🥺♥️
owlll owlll Canlarım inşallah en kısa zamanda yavrularınızı alır evlerinize dönersiniz. Allah umduklariniza, dua ettiklerinize, beklediklerinize kavuştursun 🙏🏻 dualarımız sizlerle ve bebeklerinizle 🙏🏻🤍

Molfix de küçük canım molfix 1 bize küçük gelince bir de cok tasırınca prima premium care 2 numara aldım. Sonra yedek olarak da bir daha molfix alayım dedim baktm kilo aralıgı mılfix 3 numaranın primanın 2 numarasıyla aynı molfix 3 aldım benim bebiş 5 kilo
Canım senin bebiş gazlıydı diye hatırlıyorum. Nasıl bir beslenme düzeni uyguluyorsun ya da öyle bir düzen var mı? 😀 Hani gazdan ağlayınca meme vermiyorum gibi bir durumlar demek istiyorum.

Benimde öyle emiyordu ama o ilk gelen süt tazzikli oluyor hızlı hızlı yutup yorulup hemen brakiyor. Ben mochi takip önce tazikli sütü topluyorum 2 dk.sonra emziriyorum artik.smdi uzun uzun emiyor uyuklaya uyklaya kilo alımı da hızlanıyor..
Benim meme uçları beter durumda canım devamlı gümüş kapak kapatıyorum mochi takamam şu an için ☹️ Bir de benim ön süt tazyikli değil bir süre sonra hızlanıyor başta hatta gelmiyor gibi olup sinirleniyor birkaç kez zorladıktan sonra gelmeye başlıyor sonra da çok hızlı geliyor

Canım senin bebiş gazlıydı diye hatırlıyorum. Nasıl bir beslenme düzeni uyguluyorsun ya da öyle bir düzen var mı? 😀 Hani gazdan ağlayınca meme vermiyorum gibi bir durumlar demek istiyorum.
Emiyor zaten sadece. Sürekli emmek istiyordu 1-2 güne kadar emdikce gaz oluyor emdikce cıkarttırmak için ugrasıyorduk. Bir rutin olamadı maalesef ama Bu ara memeyle savasa başladı ya sütüm tazyikli geliyor ondan mı dedim daha boş memeyi verdiğimde de aynısını yapıyor. Ama asırı gazlanıyor daha emerken bile karnı gurul gurul. karnı agrıdıgı için mi emerken oyle memeyi alamıyor habire bagırıyor bilmiyorum 2-3 gümdür bundan muzdaribim. Memede yasayan cocuk memeyle savas halinde nazar mı degdirdim naptın bilmiyorum

Canım Allah sana kolaylık bebeğine şifa versin inşallah bir an önce kucağına alıp yuvaniza dönersiniz 🙏

22 gunluk oldu benimki de emiyor bosaltiyor memeyi ama 2 saat falan anca ik mikli uyuyor 😔
Aynılarmış bizimki de 22 günlük ☺️ Çocuktan çocuğa fark eder canım. Bir de daha huy değiştirebilirler her ay başka güncelleme alırlar 🥹

Allah kavuştursun en kısa zamanda kuzucum, sağlıkla taburcu olup kucağına gelsin inşallah bebişin 🙏 Senin de sabrını arttırsın🙏 Tekirdağ’daydınız değil mi? Hangi hastanedesiniz? Başka hastane başka doktor mu görse acaba bir de bebeği?

Allah kavuştursun en kısa zamanda kuzucum, sağlıkla taburcu olup kucağına gelsin inşallah bebişin 🙏 Senin de sabrını arttırsın🙏 Tekirdağ’daydınız değil mi? Hangi hastanedesiniz? Başka hastane başka doktor mu görse acaba bir de bebeği?
Amin canım inşallah hergün bekliyoruz bi umut işte. Evet Çorludayız Çorlu vatan hastanesi bi tane çocuk kardiyoloji uzmanına attık sonuçları gelelim dedik görüşmeye gereken herşey yapılıyor kalbinde bi problem yok bebek çıkınca gelirsiniz dedi tek yoğun bakım bizim hastanede var zaten 3 hastane var bi tanesi kapandı malum yenidoğan çetesi olayları duymuşsunuzdur reyap 🙄 doktor güzel ilgileniyor sürekli bilgilendiriyor günde 2 kez gidip görüyoruz bebişi yapılmayan test ultrason kalmadı ama yok yani bi çözüme ulaşamadık prematüre değil bişey değil tam 12 gündür yatıyor oğlum çok üzücü bi de uyuyor benim koynumda kucağıma alınca hissediyor yavrum hiç kıyamıyorum of of 😣 fotoğraf falan çekiyoruz hergün kucak yaptırıyolar ama yeter artık yani

Eklentiler

• 47FD42CC-2596-4043-98F8-1203EDC38EF7.jpeg
    47FD42CC-2596-4043-98F8-1203EDC38EF7.jpeg
    114,6 KB · Görüntüleme: 58
Maşallah Arda Beye 💙 Bizim sıpa duruyor ya bir saat hatta bıraksam daha uzun. Ama azalttı. 2.-3. baftalarında çoktu. Alışma süreci falandı sanırsam. Birkaç gündür bir zaman sonra ben ayırırsam eğer karnı doymuşsa bana bağırmıyor. Bazen zor ayırıyorum memeden bazen de az emince ara verip gazını çıkarıp ben öbür memeyi de benim teklif ettiğim oluyor mesela.

Bana başta eşim sürekli böyle söyledi. Ama dedim veremem. O zaman bir sarılık olayından sürekli uyandırılması gerekiyordu nasıl bırakayım yani.

Ben de gündüz karnı tokken bırakıyorum kv ve kp e ama kapım hep aralık duymak için. Geçen gece aldılar uyutmak için bir kere sadece onda da getirene kadar uyuyamadım.
Bu gece de kv alıp götürüyordu dedim götürme meme emip uyuyacak. He ben emdi sandım dedi dedim öbür memeyi de emecek 🤣 Sonrasında uyutmak için götüreyim yine sen uyu dedi. Yok ben kucağımda uyutacağım karnı ağrıyor çok huysuz dedim. Kendim uyuttum. Halbuki saatlerce sallarlar gözlerini ayırmazlar kv de kp de güzel ilgilenirler biliyorum.
Hatta ben asıl anneme bırakamazdım sanırım. O daha çok uykuya düşüyor şekeri tansiyonu var. Dikkat edemez gibi geliyor küçük bebek bakmadı yıllardır en son ben yani. He ama büyük halini bırakırım güvenirim güzel ilgilenip oynatır. Ama yenidoğan bakımı zor bir de aşırı anneye bağlı ya mecburuz bu yorgunluğa.
Sizinkine de maşallah kuzum 🙏 Uzun kalmak istiyorsa uzun kalsın boşver daha sık sık huy değiştirirler zaman geçtikçe 🥹
Benim kv’min dediğine göre uyku sorunu var yıllardır, geceleri uyuyamıyor melatonin mi alıyor bir şey alıyor öyle uyuyor ama yine de emin olamıyorum ne kadar doğru falan 😂 Bizim eve geldiğinde ya da biz oraya gittiğimizde hep çok güzel uyuduğunu söyler. Sanırım çocuklarıyla bir araya gelmek de iyi geliyor o sayede uyuyor biraz. Sabah erken saatlerde verebilirim ya da gün içerisinde veririm duruma göre ya gece yanımızda kalsın ☺️ Sen de değerlendir olabildiğince. Rahatlat kendini mental olarak. Bir kere yapabildiğinde yapmaya başlarsın. İstiyorsan tabi. Annemler gitti benim az önce şimdi eşimle birbirimizin gözünün içine bakıyoruz 😂 Diyorum ki duşa gireceğim bebeğin yanına gel de. Ben mutfağı toplayana kadar sen dur diyor. Uyumasına uyur ama işte kusma gelir tükürük gelir ağzına çeviremez çıkaramaz falan ondan korkuyoruz birazcık 🥹

Sleepy bio baby turcodan daha güzel geldi bize. Normal sleepy pek önermiyorlar herkes bioyu öneriyor ama bilemedim.
Molfix büyük beden diye okumuştum bence onda 2 olur sana.
Evet 2 alırım bir paket denemek istiyorum sleepy yeşil paket ince bio çok güzel o bakımdan kakayi heryerinden tasiriyo Molfix yeni cikanini merak ettim fiyatinada bakmadım çok fark varsa almam ama çöpe gidiyo sonuçta😂😂
Molfix sadece diğer kızda beze alıştırma süresinde almıştım sleepy 7 aliyodum Molfix aldım sonrasında 6 numara kocamandı valla bana olurdu😂

Amin canım inşallah hergün bekliyoruz bi umut işte. Evet Çorludayız Çorlu vatan hastanesi bi tane çocuk kardiyoloji uzmanına attık sonuçları gelelim dedik görüşmeye gereken herşey yapılıyor kalbinde bi problem yok bebek çıkınca gelirsiniz dedi tek yoğun bakım bizim hastanede var zaten 3 hastane var bi tanesi kapandı malum yenidoğan çetesi olayları duymuşsunuzdur reyap 🙄 doktor güzel ilgileniyor sürekli bilgilendiriyor günde 2 kez gidip görüyoruz bebişi yapılmayan test ultrason kalmadı ama yok yani bi çözüme ulaşamadık prematüre değil bişey değil tam 12 gündür yatıyor oğlum çok üzücü bi de uyuyor benim koynumda kucağıma alınca hissediyor yavrum hiç kıyamıyorum of of 😣 fotoğraf falan çekiyoruz hergün kucak yaptırıyolar ama yeter artık yani
Yavrum yaa rabbim şifa versin insallah en kısa zamanda kucağına geri al 😔😔kuzenimde o hastanede doğum yapmıştı doktorunuz erson hocamı fenomen olan onda yapmıştı doğumu çok memnun kalmıştı

X