Tamam canım Beni etiketlersen çok sevinirim. Kafam karıştı baya.Edacımkilosuna göre besliyorsun bizim prematüre oldukları için ilk günden beri kilo hesabına göre besliyoruz. Şu an kağıdım ynımda değil , tam ayılayım mama cc hesabını atarım sana . Eğer o cc de beslenirse kesintisiz 2.5 saat uyur . Bebeklerin erken uyanmasının sebebi tam doymadan uyuyakalmaları . Memede iken memen tam boşalana kadar gerekirse yarım saat uğraş dedi doktor . Aktif emmeyi bırakınca ayaklarını gıdıkla pat pat yap ya da soy zıbınla kalsın devam et . Tabi bunlar teorik şeyler ben meme vermiyorum doktor bana vermiceksin istersen sonra beş on dk keyif yaptırırsın ama diğer türlü doyduğunu anlamazsın sağıp biberon vereceksin dediği için hesap olayı doğru yani .
Dün doktor bir saat emzir uzatma, sen de çocuk da yorulursun, mama ver doymazsa dedi ama ben de senin gibi iki saat emzir yorum çünkü uyuyor, aktif etmmiyor. Ve hep aç. Bir emse doyacak. Mama içiriyoruz mecbur canım çok sıkılıyor.6'dan beri emziriyorum nerdeyse tabii aralıksız değil ama en az 2 saat emmiştir, hala aç bu deli mi ne yav
İnşallah kuzummm. Böyle bi tuhaf hissettim ben ya. Yarınn 7. Günüm. Her gün aslında daha iyiyim ama işte. Kaçıncı gün yatakta yan yatabildin canım?canım biraz daha sabret her geçen gün daha iyi hissetceksin. ben 7. günden sonra anca rahatladım. dün ilk defa mutfakta kahvaltı masası topladım tezgahı sildim falan mutlu oldum
Aspiratör olayının videosu var mı?. Ben o olayı hiç bilmiyorum. Araştırmadım da.Ben de çekince gelmiyo ama bu aylarda aspiratör çok önerilmiyormuş zati ben birkaç damla sıkıp bırakıyorum yumuşayınca hapşırınca falan atıyo kendi
Öyle mi diyorsun. Bizimki de sürekli kucakta inmiyor. Mama veriyoruz aç diye hemen uyuyor. Yanliş mı yapıyorızzAçlıktan değil annesi seni istiyor gaz sancısı varsa seninle rahatlamak istiyor uyku uyumak istiyorsa seninle uyumak istiyor
Ben de veriyorum mama doktor da verin dedi zaten napim kilo alana kadar en azınranTamam canım Beni etiketlersen çok sevinirim. Kafam karıştı baya.
Dün doktor bir saat emzir uzatma, sen de çocuk da yorulursun, mama ver doymazsa dedi ama ben de senin gibi iki saat emzir yorum çünkü uyuyor, aktif etmmiyor. Ve hep aç. Bir emse doyacak. Mama içiriyoruz mecbur canım çok sıkılıyor.
İnşallah kuzummm. Böyle bi tuhaf hissettim ben ya. Yarınn 7. Günüm. Her gün aslında daha iyiyim ama işte. Kaçıncı gün yatakta yan yatabildin canım?
Aspiratör olayının videosu var mı?. Ben o olayı hiç bilmiyorum. Araştırmadım da.
Öyle mi diyorsun. Bizimki de sürekli kucakta inmiyor. Mama veriyoruz aç diye hemen uyuyor. Yanliş mı yapıyorızz
Ver canim ver bende cok ayak direttim ama gunah bosuna cocuga eziyet ac cocuk mama ve meme vermeme ragmen ac o derece. Once emziriyorum ardindan mama veriyorumBen de veriyorum mama doktor da verin dedi zaten napim kilo alana kadar en azınran
Benimde yarın sabah doğumumYay burcu olma ihtimalimiz kalmadı bizim oğlak burcu olacak bizim kız. Doğurmayan kaldı mı acaba grupta? 39+3 olduk
Eşimle konuştum söyleme kırılır diyor. Böyle de ben kırılıyorum dedim. Yok sen kırılmıyorsun böyle şeylere takılan biri değilsin ne oldu sana diyor. Takıyorum ben kaç tane çocuk baktım hiç annem vs demedim. Annem de demedi. Bak baban dedecim diye seviyor babacım diye sevse sen de takarsın diyorum. Az daha sabret gidecekler diyor. Ayy iyice sinir oldum bende mi sorun cidden.İşte tam bundan bahsediyorum canım onlar onu ayırt edemiyorlar, elbette ileri yaşlarda hepsi her şeyi öğreniyor da bir müddet bu kafa karışıklığı ile geçiyor.
Benim yakın bir arkadaşımın kv’si de hep annem ve oğlum diye seviyordu bebeği o da sinir oluyordu bu konuda bence lohusa olunmasa da sinir olunur ya. Mesela benim annem yanımda şu an anneannesinin bitanesi, boncuğu falan diye hitap ediyor. Ama babaannesi gelse gel annem git annem dese annesi benim diye söylerdim sanırım çekinmeden. Ki bizimkiler uzakta yaşıyor, her iki aile de, sık sık görüşme şansımız da yok. Sen bir de dönüşümlü bakacaklar diyorsan gerçekten sınırları çizmekte yarar var canım. Bu süreçte daha çok sinir olup üzülmemek için bazı şeyleri baştan söyleyeceğiz sanırım ya. Öpme konusunu söyledik mesela biz. Babası dahi öpmedi daha bebeği hiç. Ben de küçük küçük boynundan başından bazen yanaklarından falan öpüyorum. Sigara içen ellerini yıkasın, 10 dk bebeğe yaklaşmasın falan hep böyleyiz.
Ay bi de uyanmıyor anam ya çıldırıciiimBen benuz o sagim isine giremedim zaten o kadarda sutum olmuyormama veriyorum ama doymuyor ona ragmen bu sincap . Kasik kadar mdede nereye gidiyorsa. O kadar kafana takma deli cikiyo insan ilkgunler ben de oyleydim .
Şırınga fikri iyiymiş alayım ben de. Şırıngayı nasıl veriyorsun temzleyip mi?Ben de kaşık biberonu hiç kullanmadım. Kullanamadım yani. Sağdığım sütü şırıngaya koyup mememi emerken sıktım öyle hem mememe alıştı hem içim rahat etti . Mama vermek durumunda kaldığımda da öyle yapmıştım.
Evet aynısı bizimde. Mahvoluyorum öyle görünce. İlla pırtını çıkartacak. Hep kıpkırmızı duruyorBen canım. Biz de oyleyiz uykusunda bile aynı sekilde ıkın pıkın sürekli kendini zorluyor cocukcagız günün yarısından cogu o sekildeyiz. Bitkisel içerikli bi gaz damlası kullanıyordum ameticol diyr sab simplexe gectim yine Aynı ıkınmaca o kadar cok ugrasınca cıkartıyor bir sekilde gazını. Ama dediğim gibi cok cok ugrasıyor pırtlatıcam diye. Karnı falan hep gurul gurul. Gazlı bebişler böyle oluyor demek ki
İşe yaradı mı ? Prebiyptik dediğinşz ne oluyor ürünün ismi nedirBizde de başladı aynı durum özellikle geceleri uyuyamıyor sürekli ayaklarını karnına çekiyor uykuya dalamıyor.Doktor bitkisel gaz damlalarını çok önermedi probiyotik kullanabilirsiniz dedi ben ona başladım gündüzleri veriyorum.
Aslında geyiriyor ama illa pırtlamak için uğraşıyor. Gazını alıyorum her seferinde ama pırtlar bizi mahvettiMerhaba;
B bbbbulutttttt bizde 22 günlük olduk. Bizde yaşıyoruz eşim I Love you mesajı yapıyor yada göğsünde yatırıp bacaklarını yukarı çekerek sırtını okşayarak da gaz çıkarttığımız oldu. Bunları denediniz mi bilmiyorum ama tavsiye ederim.
Doyduğunu çiş takibinden anlarsın canım mamada uyumasının sebebi içindeki şeker oranı ve anne sütü kadar kolay sindirilebilir bir şey değil vücut onu sindirmek için uykuya geçiş yapıyor ondan kolay uyuyorTamam canım Beni etiketlersen çok sevinirim. Kafam karıştı baya.
Dün doktor bir saat emzir uzatma, sen de çocuk da yorulursun, mama ver doymazsa dedi ama ben de senin gibi iki saat emzir yorum çünkü uyuyor, aktif etmmiyor. Ve hep aç. Bir emse doyacak. Mama içiriyoruz mecbur canım çok sıkılıyor.
İnşallah kuzummm. Böyle bi tuhaf hissettim ben ya. Yarınn 7. Günüm. Her gün aslında daha iyiyim ama işte. Kaçıncı gün yatakta yan yatabildin canım?
Aspiratör olayının videosu var mı?. Ben o olayı hiç bilmiyorum. Araştırmadım da.
Öyle mi diyorsun. Bizimki de sürekli kucakta inmiyor. Mama veriyoruz aç diye hemen uyuyor. Yanliş mı yapıyorızz
2 gecedir anca yan yatabiliyorum ama kalkarken azcık ağrıyor. bugün de hiç ağrı kesici içmedim, yemek yaptım falan. inşallah senin de geçicek bir kaç güneTamam canım Beni etiketlersen çok sevinirim. Kafam karıştı baya.
Denedim kuzum onu da denedim sanki gün gün daha kötü oldu gibi yaAz daha dayanırsan geçicek bende bağıra bağıra emzirirdim şimdi alıştı galiba artık geçti o hassasiyetlik benim birde 20. Günde başlamıştı 10 gün kadar sürdü sonra bir baktım artık acımıyor şeyde yapmıştım ben ekstra krem sürüp streçlemiştim belkide o iyi geldi bilemiyorum
Sanirim reflu is coming, bizimki de boyle, sonra sirtustu yatamadigi icin boyle agladigini farkettik reflu kaynakli.Alt degistirirken ve banyo yaparken ciglik cigliga sanki birileri etlerini dagliyor , kipkirmizi olup katiliyocok uzuluyorum ya.
Kiz daha cok minik kiyamam yoruluyolar . Benimki mesela suan uyumuyoAy bi de uyanmıyor anam ya çıldırıciiim
O zaman bir müddet bir şey deme bakalım canım. Bekle gitsinler. İleride bakmaya başladığında kv’n ve aynı şekilde devam ederse o zaman söylersin hani artık kelime dağarcığı oluşuyor yavaş yavaş. Bazı şeyleri yanlış kodlasın istemiyorum biz de ekstra dikkat ediyoruz artık falan dersin olmazsa. Siz de yanlarında annem babam dememeye falan çalışın. İnşallah çok da alınmadan anlayış gösterir canım. Benim kv’m görümcem de paşam diyorlar devamlı hatta paşamız. Hatta kaymaklı paşamızEşimle konuştum söyleme kırılır diyor. Böyle de ben kırılıyorum dedim. Yok sen kırılmıyorsun böyle şeylere takılan biri değilsin ne oldu sana diyor. Takıyorum ben kaç tane çocuk baktım hiç annem vs demedim. Annem de demedi. Bak baban dedecim diye seviyor babacım diye sevse sen de takarsın diyorum. Az daha sabret gidecekler diyor. Ayy iyice sinir oldum bende mi sorun cidden.
Ben bebekle alakalı fiziki her şeyde çekinmeden aşırıya kaçmadan müdahele ediyorum. Bence ona alınmıyorlar iyi de oluyor çocukla alakalı en ufak şeyi bana soruyorlar öyle yaptığım için. Yaptıklarımı ben daha çok sorguluyorum onlar daha çok beni rahatlatıyor, pek yorum yapmıyor beni eleştirmiyor çok şükür. Onu yapsalar aşırı aşırı sinir olurdum yani burada okuduklarıma inanamıyorum bazen nasıl dayanıyorlar diye. Ama bu öyle bir şey ki bir şey söylesem cidden ben kötü görüneceğim. Kesinlikle gereksiz bir şey ama yaptığı.
925liği aldık canım. Arkadaşım direkt bunu al yazınca o an onu aldırdım kardeşime. Yarın gelince deneyeceğim artık. İnşallah bana da iyi gelir yaBana bi arkadaşım 999 al demişti bende e bebekten aldım hergün kullanıyorum kendi adıma çok faydasını gördüm sütümden sürüyorum üstüne kapatıyorum bir sonraki emmeye kadar dinleniyor , kremlerden falan iyi geldi bana
yani cok buyuk birsey degil esine katiliyorum biraz sabir. sinir bozucu belki ama kotu niyet yok. belki lohusalik halidir gelir gecer araniz kotu olmasin durduk yere cidden onemli bir mesele degil oyle demis boyle demis yani kotu birsey dememis ki.Eşimle konuştum söyleme kırılır diyor. Böyle de ben kırılıyorum dedim. Yok sen kırılmıyorsun böyle şeylere takılan biri değilsin ne oldu sana diyor. Takıyorum ben kaç tane çocuk baktım hiç annem vs demedim. Annem de demedi. Bak baban dedecim diye seviyor babacım diye sevse sen de takarsın diyorum. Az daha sabret gidecekler diyor. Ayy iyice sinir oldum bende mi sorun cidden.
Ben bebekle alakalı fiziki her şeyde çekinmeden aşırıya kaçmadan müdahele ediyorum. Bence ona alınmıyorlar iyi de oluyor çocukla alakalı en ufak şeyi bana soruyorlar öyle yaptığım için. Yaptıklarımı ben daha çok sorguluyorum onlar daha çok beni rahatlatıyor, pek yorum yapmıyor beni eleştirmiyor çok şükür. Onu yapsalar aşırı aşırı sinir olurdum yani burada okuduklarıma inanamıyorum bazen nasıl dayanıyorlar diye. Ama bu öyle bir şey ki bir şey söylesem cidden ben kötü görüneceğim. Kesinlikle gereksiz bir şey ama yaptığı.
Mesajlara 2 gün sonra cevap vermeli gidiyor. Meme kenesi oldu benim kız asla memeden ayrîlmıyor ayrılınca da ben kostur kostur ya yemek yiyorum ya banyo vs.Nasıl gidiyor annişlikkkk