2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,7%
  • erkek

OY: 107 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    204
Ayrıca bende kabızlık başladı çok canım sıkılıyorrr Sezaryen yerimde sorun yok ama korkutuyor insanı yine de 🥹 doktor demir ilacı verdi kabız yapanlardan daha başlamamıştım bile bi de başlasam çatlıcam demek ki

Doktorda da agladi ama cok asiri kriz olmadi . Arada izin veriyor hanimefendi bu sabah bisey demedi altini degistirirken. Dun gece aklimi aldi mosmor oldu. Degisiyor. Simdide gaz sancilari basladi su nurse harveys nasil acaba ya ise yarar mi bi alip denemek istiyorum
Kıyafet de değiştiremiyoruz, daha doğrusu bizim kızın sırtı yere gelince ağlıyor. Bugün tek başıma altını değiştirmek durumunda kaldım, tulumu tam kapatamadım bile, öyle ağladı. Eşim işe dönünce ne yapacağım diye düşününce oturup ağlıyorum 😭
uyyy bizimki de böyle ya oğlum da anne şimdi cırlamaya başlicak bu diyor 😁 sanki ciğerini söküyoruz çocuğun 🤷🏻‍♀️
Tecrübe işleri kolaylaştırır dedim ama her biri başka programla yüklü geliyor, çalışmadığın yerden yine soru çıkıyor yani.

Çiş yaptı mı bebiş?
Çiş konusunda eşim başkent hastanesinin çocuk aciline gidip durumu anlattı, sorun yok, ilk günler kaka daha çok bekliyoruz demişler.

Bir tane çocuk göğüs hastalıkları uzmanı arkadaşıma sordum. Fazlaca kilo alımı görülüyor mu, sonuçta bu süt çıkmasa ödem olarak birikir dedi. Ayrıca yeme isteğinde azalma var mı, nasıl ki kabız olunca yemek istemezsin, sorun olsa emmek istemez dedi. Ayrıca karnında şişlik falan olurdu dedi. Yenidoğan uzmanı arkadaşına da sormuş, o da kakayla çiş aynı anda geliyor görmüyorlar, bir de daha erken, takip etsinler demiş.

Kardiyoloji uzmanı bir veli arkadaşıma sordum, konunun uzmanı değil ama iki tane de çocuğu var, belki bir fikri vardır dedim. İçin rahat edecekse ver mamayı hiç çekinme dedi. Bir sorun olduğunu sanmıyorum dedi. Bu arkadaşım ayrıca başkent hastanesinin yenidoğan bölümünü çok övdü canım edahandro edahandro sen de düşünüyorum demiştin. O övünce ben de araştıracağım. Senin oradan ismini duyduğun bildiğin bir doktor var mı canım?

Doğum bekleyen pek kimse kalmadı ama ihtiyaç olursa diye kendi deneyimimi aktarmak istedim. Yarın doktor kontrolünde soracağım yine de tabii ki, çiş kaka not alıyorum.

Ayrıca bende kabızlık başladı çok canım sıkılıyorrr Sezaryen yerimde sorun yok ama korkutuyor insanı yine de 🥹 doktor demir ilacı verdi kabız yapanlardan daha başlamamıştım bile bi de başlasam çatlıcam demek ki
Aaah ah o demir ilacına beddua mı etsem dua mı bilmiyorum mahvetti beni hamilelikte keşke biri söyleseydi kabız yaptığını hamilelikte önlemimi alırdım. Doğum sonrası normal doğumdu dikişlerim vardı rahat tuvalet yapayım diye şurup vermişti doktor ama sezaryen için de kullanmak mantıklı. Kabızlığı önlüyor. Ama uzun kullanımda etkisi azalıyor . Doktorun şurup önermemiş miydi? Sor istersen bi

Aaah ah o demir ilacına beddua mı etsem dua mı bilmiyorum mahvetti beni hamilelikte keşke biri söyleseydi kabız yaptığını hamilelikte önlemimi alırdım. Doğum sonrası normal doğumdu dikişlerim vardı rahat tuvalet yapayım diye şurup vermişti doktor ama sezaryen için de kullanmak mantıklı. Kabızlığı önlüyor. Ama uzun kullanımda etkisi azalıyor . Doktorun şurup önermemiş miydi? Sor istersen bi
Ne verdi sana şurup

Çiş konusunda eşim başkent hastanesinin çocuk aciline gidip durumu anlattı, sorun yok, ilk günler kaka daha çok bekliyoruz demişler.

Bir tane çocuk göğüs hastalıkları uzmanı arkadaşıma sordum. Fazlaca kilo alımı görülüyor mu, sonuçta bu süt çıkmasa ödem olarak birikir dedi. Ayrıca yeme isteğinde azalma var mı, nasıl ki kabız olunca yemek istemezsin, sorun olsa emmek istemez dedi. Ayrıca karnında şişlik falan olurdu dedi. Yenidoğan uzmanı arkadaşına da sormuş, o da kakayla çiş aynı anda geliyor görmüyorlar, bir de daha erken, takip etsinler demiş.

Kardiyoloji uzmanı bir veli arkadaşıma sordum, konunun uzmanı değil ama iki tane de çocuğu var, belki bir fikri vardır dedim. İçin rahat edecekse ver mamayı hiç çekinme dedi. Bir sorun olduğunu sanmıyorum dedi. Bu arkadaşım ayrıca başkent hastanesinin yenidoğan bölümünü çok övdü canım edahandro edahandro sen de düşünüyorum demiştin. O övünce ben de araştıracağım. Senin oradan ismini duyduğun bildiğin bir doktor var mı canım?

Doğum bekleyen pek kimse kalmadı ama ihtiyaç olursa diye kendi deneyimimi aktarmak istedim. Yarın doktor kontrolünde soracağım yine de tabii ki, çiş kaka not alıyorum.
Baya fikir almışsınız için daha rahat etmiştir. Yarın kendi doktorun da takibini yapar inşallah bir sorun çıkmadan şu yenidoğan dönemini atlatalım gerçekten bilinmezlik çok yoruyor bu süreçte aç mı doydu mu gazı mı var kakasını neden yapmıyor vs vs doktor desen 1 ay sonra gel diyor ama o süreçte kilo aldı mı sarılık arttı mı sürekli düşünmekten gerçekten insan kafayı yeme noktasına geliyor cidden çok zor 😣

Kızlar merhaba
Bebeğim 18 günlük oldu. Ama son bir kaç gündür sürekli ıkınır gibi zorlanıyor. Kakasını yapıyor hatta cıvık kabız gibi ıkınuyor ama kabız değil. Pırt yapmaya çalışıyor sanırım doktora yazdım gaz olduğunu söyledi gaz damlası verdi ama içim gidiyor böyle zorlanırken görünce var mı aynı durumu yaşayan
Bizde de başladı aynı durum özellikle geceleri uyuyamıyor sürekli ayaklarını karnına çekiyor uykuya dalamıyor.Doktor bitkisel gaz damlalarını çok önermedi probiyotik kullanabilirsiniz dedi ben ona başladım gündüzleri veriyorum.

Bugun göbek bagımız düştü anneler
image.jpg

Ben de olsam sinir olurdum sanırım ya. Zaten bence hitap şekillerimiz genel olarak sıkıntılı. Yani bizim annem, babam diye sevmemizde de sıkıntı var kavram karmaşası var ama dilimize yerleşmiş bir kere. Eşim devamlı babam, babam diyor mesela uyarıyorum oğlum desene diye. Çocuk kendini baban sanarsa görürsün diyorum 😂 üst soy akrabaların annem babam demesi daha da büyük sıkıntı. Ama işte onlar da bir anda doğrusunu söylemeye başlayamazlar. Bence imalarından anlamıyorlarsa duymazdan gel nasıl olsa gidecekler bir süre sonra. El ayak çekilince her şeyin doğrusunu yapmaya, söylemeye, öğretmeye çalışırız 🙏
Yani neden annem dersin kötü niyet olmasa bile ne gerek var şimdi eşime desem ayy abartma ne olacak falan der ama beni anlamıyor. Lohusa kafasıyla her şey gözüme batıyor zaten. Asla böyle biri değildim ya. Sabrediyorum kötü olmayalım diye bir haftaya kadar gidecekler. Zaten sürekli yatak odasındayım emzirdiğim için kp falan da var diye kendi evimde rahat edememek de bunalttı beni. İznim bitince dönüşümlü annem ve kv bakacak çocuğa o yüzden çok da yumuşak değilim sınırları çizmek lazım sonra daha kötü olmamak için.
Dilimiz zamirler şahıs ekleri vs derken öğrenilmesi zor bir de dediğin gibi kavram karmaşası oluyor çocuklarda ve onlar olayı anlayana kadar bayağı zaman geçiyor. Yeğenlerim mesela uzun bir süre bana halası diyorlardı ben öyle seviyordum çünkü onları mesela zeytin isteyecek, zeytin ister misin diyorlardı.

Kuru kayısıdan nektar en güzel çözümü. Ben sezaryen gününden başladım içmeye, bizim çocuk yoğun bakımda kalınca yemeden içmeden kesildim. Tuvalete 4 gün sonra çıkmama rağmen hiç zorlamadı. Hatta sonrasında bıraktım ishal yaptı çünkü. Onun harici tahin, fıstık ezmesi bir de kuru dut çayı işe yarıyor. Uzun süredir o demir ilacını kullanıyorum ama öyle kabızlık yaşamadım pek hissettiğim an bu dediklerimden birini yapıyorum çözüyor çok şükür.

Gün kurusunu geceden suya koy suyunu iç kuru kayısı da olur. Ek gıdaya geçen bebeğime de böyle yapıyordum ben kabız olduğun da. Birde sabah aç karnına ye üstüne bol su iç böyle böyle düzelir

Kızlar merhaba
Bebeğim 18 günlük oldu. Ama son bir kaç gündür sürekli ıkınır gibi zorlanıyor. Kakasını yapıyor hatta cıvık kabız gibi ıkınuyor ama kabız değil. Pırt yapmaya çalışıyor sanırım doktora yazdım gaz olduğunu söyledi gaz damlası verdi ama içim gidiyor böyle zorlanırken görünce var mı aynı durumu yaşayan
Merhaba;
B bbbbulutttttt bizde 22 günlük olduk. Bizde yaşıyoruz eşim I Love you mesajı yapıyor yada göğsünde yatırıp bacaklarını yukarı çekerek sırtını okşayarak da gaz çıkarttığımız oldu. Bunları denediniz mi bilmiyorum ama tavsiye ederim.

Yani neden annem dersin kötü niyet olmasa bile ne gerek var şimdi eşime desem ayy abartma ne olacak falan der ama beni anlamıyor. Lohusa kafasıyla her şey gözüme batıyor zaten. Asla böyle biri değildim ya. Sabrediyorum kötü olmayalım diye bir haftaya kadar gidecekler. Zaten sürekli yatak odasındayım emzirdiğim için kp falan da var diye kendi evimde rahat edememek de bunalttı beni. İznim bitince dönüşümlü annem ve kv bakacak çocuğa o yüzden çok da yumuşak değilim sınırları çizmek lazım sonra daha kötü olmamak için.
Dilimiz zamirler şahıs ekleri vs derken öğrenilmesi zor bir de dediğin gibi kavram karmaşası oluyor çocuklarda ve onlar olayı anlayana kadar bayağı zaman geçiyor. Yeğenlerim mesela uzun bir süre bana halası diyorlardı ben öyle seviyordum çünkü onları mesela zeytin isteyecek, zeytin ister misin diyorlardı.
İşte tam bundan bahsediyorum canım onlar onu ayırt edemiyorlar, elbette ileri yaşlarda hepsi her şeyi öğreniyor da bir müddet bu kafa karışıklığı ile geçiyor.
Benim yakın bir arkadaşımın kv’si de hep annem ve oğlum diye seviyordu bebeği o da sinir oluyordu bu konuda bence lohusa olunmasa da sinir olunur ya. Mesela benim annem yanımda şu an anneannesinin bitanesi, boncuğu falan diye hitap ediyor. Ama babaannesi gelse gel annem git annem dese annesi benim diye söylerdim sanırım çekinmeden. Ki bizimkiler uzakta yaşıyor, her iki aile de, sık sık görüşme şansımız da yok. Sen bir de dönüşümlü bakacaklar diyorsan gerçekten sınırları çizmekte yarar var canım. Bu süreçte daha çok sinir olup üzülmemek için bazı şeyleri baştan söyleyeceğiz sanırım ya. Öpme konusunu söyledik mesela biz. Babası dahi öpmedi daha bebeği hiç. Ben de küçük küçük boynundan başından bazen yanaklarından falan öpüyorum. Sigara içen ellerini yıkasın, 10 dk bebeğe yaklaşmasın falan hep böyleyiz.

Bu kaşık biberon olayı içime sinmiyor ya, gece alamadı mememi çok ağrım oldu sağıp biberona koydum, kaşık biberonda kolostruma yazık oluyor gibi geldi şimdi de gaz mı yuttu acaba diyorum ama hanımefendiden tık yok. Hep bir şeyleri doğru mu yaptım düşüncesi 🤦🏼‍♀️
Ben de önce emzirip sonra biberonla veriyorum sağdığı ya da mamayı. İlk günden beri comotomo kullanıyorum. Şimdilik meme reddi yapmadım ama kaşık ya da eds sistemi sürdürülebilir gelmedi bana o nedenle mecbur biberona geçiş yaptık.

X