2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,7%
  • erkek

OY: 107 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    204
Kızlar hm in şapka zıbın ve alt giyimden oluşan çok tatlı bir seti var. hamileliğimi öğrendiğimde almıstık nasip değilmis. Yenidoğan olduğu için 1-2 aylık bebeklere olur. Born in 2024 yazıyor üstünde o yuzden bu ay veya gecen ay doğmıs olması lazım ki üstüne de tarihe de uysun. Hediye etmek istiyorum

Söylerim çünkü yengemin kardeşinde oldu aynı durum. Uzun süre teyzesi baktı çocuğa. Çocuk teyzesine anne diyordu annesine ismiyle hitap ediyordu. Gerçi annesinin de pek umrunda değildi hiç alakası yoktu çocukla.
Şu anlık idare etmeye çalışıyorum ama çok canımı sıkıyor sürekli sürekli söylüyor. Bir de aynı şeyleri elli kere söyleyerek seviyor kafası şişiyor insanın. Annesinin kaymağı ne ya hangi annesi Özellikle ben annecim diye seviyorum onun yanında belki anlar diye. Ama yok. Az önce eşimde çocuk duruyor kucağında illa kendi alacak ben de istiyorum ki eşim alışsın yalnız bakacağız çünkü. Ondayken hemen elinden alma derdinde. Zaten çalışıyor adam bir gün evde onda da kendi ilgilensin yani bırak da. Ben de inadına ne olsa eşimi çağırıyorum babası sen al babası sen yap diye. Ay zormuş valla böyle iç içe.

Ben benuz o sagim isine giremedim zaten o kadarda sutum olmuyor mama veriyorum ama doymuyor ona ragmen bu sincap . Kasik kadar mdede nereye gidiyorsa. O kadar kafana takma deli cikiyo insan ilkgunler ben de oyleydim .
Canım benim sütüm sağarak çoğaldı. Sırıngayla memeden akıtıp mama verirken bi yandan da sağıp kolostrumu kaşıkla içirdik. Sağdığım ilk gün 1 kaşık zor çıktı. Ertesi gün akşam 10 ml,onun ertesi gün 30 ml,3.gün 2 memeden 60 ml geldi 2 saatte 1. Çoğaltmak için sağmak da faydalı oluyor.

Buradaki herkesin bebeği aşağı yukarı 1 1.5 aylık, ihtiyacı olan biri vardir elbet. Bundan sonra gönlünüze göre olsun inşallah her şey sizin için dua edeceğim

Maalesef benim kaynanam da öyle emzirirken dibimde bitiyor. Öyle izliyor boş boş, gerçekten bundan ben de rahatsız oluyorum. Benimkiler aynı sehirde olduğumuz için yanımızda kalmıyor, gelip gidiyorlar. Kalsalar eminim sizin gibi çok kafaya takardim. Biraz sabır elbet gidecekler

Ben yaklaşık iki aydır evde durmanın psikolojisindeyim sanırım. Bir de önce annemler vardı sonra bir süre annemler kv ler sonra annemler gitti şu an kv ler derken hem evdeyim hem de evimin rahatlığında değilim. Evimi de özledim yalnız kalmayı da gerçi yalnızlık da zorlayacak kesin ama lohusalıkta fena çarptı beni. Aşırı bunalım yaşadım ilk iki hafta zor toparladım. Kimseye bir şey belli etmeyip geceleri eşime ağlıyordum sebepsiz. Şu anda her şey gözüme batıyor işte. Belki art niyetli değil ama gerçekten sinir bozucu ve ben bu psikolojiyle katlanamıyorum. Normalde takılmayacağım şeyler belki de. Abartıyorum sanırım.

İşe yaradı mı ? Prebiyptik dediğinşz ne oluyor ürünün ismi nedir
Yararlı bakteri içeriyor bigaia önerdi patentten dolayı piyasada bulmak zormuş şu ara ama ben kolayca buldum günde 5 damla veriyorum. Bitkisel şeyleri kullanmaya ben korkuyorum açıkçası. Gün içerisinde 3-4 kere karnını ovuyorum akşama kadar birikirse gazlar çok sancı yapıyormuş o nedenle gündüz sürekli ovmak gerekiyormuş. Akşamda sancı girdiğinde hep masaj yapıyorum. Sevim Kuruçay var YouTube’da gaz masajları var onları yapıyorum rahatlıyor. Havalar güzel olsa dışarıda çıkarmak istiyorum ama henüz gezmeye çıkartamadım onu da çok önerdi doktorumuz.

Kızlar sinirlerim bozuldu ya daha üç gün önce kv lere gittik. İki gece kaldık geldik. Bebeği görsünler diye bir saat yol gittik daha 20 günlük bebekle. Bebek doğduğundan beri neredeyse 2 günde bir görüntülü arıyor bizi. Gece iki saatte bir bebek beslediğimizden uykusuz oluyoruz haliyle. Öğlen bebek uyumuşken biraz uyuyalım dedik. Kv aradı. Eşim uyuyoruz gece uyuyamadık dedi kapattı. Bir saat geçmeden yine telefon. Benimde öyle içim geçmiş ki… bir anda yüreğim hopladı. Yine kw arıyor. Eşim açmadı ama uyandık haliyle. Çok sinir oldum. Eşime bisey demedim ama sinirlendiğim belliydi. Sessiz al telefonunu pazar günü en azından uyuyalım dedim. Yarım saat geçmeden yine kw arıyor açtı gece neden uyumadınız diye aramış. Bebek bakıyoruz ondan falan dedi. Kapattık. Bebeğe file almak için çıktık iki saat sonra yine arıyor. Çocukta nazar varmıs dua okurken esnemiş. Eve geçince görüntülü arayın diyor. Bugün benim bildiğim 4 oldu. Artık o kadar sinirlerim bozulmaya basladı ki.. eşimle daha önce sırf bu konudan boşanma aşamasına gelmiştik annesinin beni aramasından çok kavga etmiştik. Artık ne desem ne yapsam bilmiyorum gercekten… eve geldik eşim görüntülü aradım ben görünmedim hiç bebeği gösterdi annesi beni sordu uzanıyor dedi eşim. Bugün bizi uyandırdın ya falan dedi. Ne yapayım oğlum merak ettim dedi sanki bir saat önce aramamış gibi. Sonra trip attı oğluna teşekkür ederim gösterdiğin için dedi kapattı. Kadın komple mutsuzluk sebebi ya..

Son düzenleme:
Guzel bir duzen kurmussun yavrucum . Ama benim kiz saatte bir emmek istiyo sagacak zaman da sutte olmuyor bende suan en azindan

İyi niyetle yapılıyor diye beni rahatsız ettiği gerçeğini değiştirmiyor bu işte. Emzirirken rahatsız olduğumu belli ediyorum ben neyseki çok durmuyor artık başımda. Bir de ben annem çalıştığı için yalnız büyüdüm sayılır. Pek karışanım yoktu. Şimdi böyle fazla müdahil olununca iyice rahatsız oluyorum. Ya iyi de bir kadın emzirirken meyve getirir sorar ne istersin vs ama işte sorun biraz da bende sanırım ya

Kiz daha cok minik kiyamam yoruluyolar . Benimki mesela suan uyumuyo ortasi yok anam bunlarin. Simdi bagirsak hareketleri de basladi gacir gucur sesler geliyor cocuktan.
Doydu mu doymadı mı diye kafayı yiyorum ya şu bebelere doymametre koymaları lazım sjcmdkd mama verince oh doydu diyorum sonra lan ya beni emmezse diye korkuyorum, deli bi döngü

Kv hepsi ay i heralde benimki de oyleydi geldiginde bos bos bakiyo. Sacma sapan seyler. Totomda geziyo yardimci olacak ya. Yok bezini degisebiliyomusun degistireyim mi ? Ne munasebet ya sen gidince kim yapacak ben yani demekki yapabiliyorum.

Kaşık biberon bizi de darladı biraz, süt sağınca boşa gidiyor gibi hissediyorum mama sorun değil onun devamı var da yarın kontrolü var bakalım her şey yolundaysa bi rutin oluşturmaya çalışıcam yavaş yavaş

Doydu mu doymadı mı diye kafayı yiyorum ya şu bebelere doymametre koymaları lazım sjcmdkd mama verince oh doydu diyorum sonra lan ya beni emmezse diye korkuyorum, deli bi döngü
Hahaaa welcome to my world. Beni az emiyo uyuyakaliyo hadiiii krizz nasil yani emmeyecek mi diye kafamda deli sorular halbuki bugunde memeden alamadim cocgu . Gunu gunune gectim dakikasi dakikasina uymuyor

cok dusuncesizce gercekten esin acikca soylesin bence insan musait olmaz uyur banyoda tuvalette olur bebekli ev orasi sonucta herkes musait olunca geri donus yapar zaten. ben de sinirlenirdim bu dusuncesizlige ve ya esime derdim konus diye ya kendin kirmadan bir yolunu bulup mutlaka soylerdim bir daha yapma tan uykudan uyaniyoruz yorgunlugum gecmiyor bebege bakamiyorum bu yuzden diye

Yok yok haklısınız kendinizde hata aramayın. İlk 10 gün ben de çok kötüydüm mental olarak. Burada da yazmıştım hatta çok güzel destekler geldi sağolsun herkes en yakın arkadaşım psikolog ona anlattım, annelik hüznü yaşadığımı söyledi. Zamanla geçiyor inanın, alışıyorsunuz her şeye. Sinirler de yatışıyor çok gözünüze batmıyor. Ama batarsa da normal kendinizi suclamayin. Ben hâlâ her gün en az 1 kez bir sebepten eşimin ailesine gıcık oluyorum

Kv hepsi ay i heralde benimki de oyleydi geldiginde bos bos bakiyo. Sacma sapan seyler. Totomda geziyo yardimci olacak ya. Yok bezini degisebiliyomusun degistireyim mi ? Ne munasebet ya sen gidince kim yapacak ben yani demekki yapabiliyorum.
Bizimki de banyo yaptiracagimiz zaman bizim yanımızda yaptirsaydiniz keşke belki yapamazsiniz bir görseydik dedi. Her zaman yanımızda siz olmayacaksiniz yapariz dedim kapattım konuyu.

925liği aldık canım. Arkadaşım direkt bunu al yazınca o an onu aldırdım kardeşime. Yarın gelince deneyeceğim artık. İnşallah bana da iyi gelir ya
Ben memnunum emzirme bitince bi damla sütümden sürüp göğsüme kapatıyorum bir sonraki emzirmeye kadar yumuşak tutuyor yara varsa yumuşatıyor kanlı gibi görüntü vardı bende onu geçirdi . İnşallah sana da şifa olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…