Ay bugün bana doktor beş günlük bebeğe 60 cc dedi. Doğumda bakan kilosundan iki sıfır çıkar o kadar dedi. Hangisine inanacağım bilemedimCanım bebek tam 19 günlük oldu. Son üç gündür iştahı çok açık. Doktora sordum şuan midesi 60cclik dedi. İki saatte bir 60 cm ver dedi ama benim bebek önce anne sütü ile başlangıç yapıyor (ki benim sütüm bence çok gelmiyor) sonra mamaya geçiyoruz. İki saatte bir anne sütü üzerine 60-90cc arasıda mama alıyor. Fazlasını kusuyor. Doktora fazla istiyor ne yapalım dedim istediği kadar ver doyma kapasitesi var fazlasını atar zaten dedi
Ayyy inşallah canım benim ağzın bal yesinDuser kurumuş duruyor, ben 2 gun veriyorum en fazla ☺
Anne sütü 3 saat tokluk tutuyor mu masallahBiz eşimle şöyle bir sistem kurduk uykusuzluk için. Gece 2 beslenme yapıyor bizim bebiş 01.00 ve 04.00 gibi oluyor genelde. 01.00 da eşim kalkıyor sagdigim sütü veriyor. 04.00 da ben kalkıp emziriyorum. İkimizde en az 5 saat aralıksız uyumuş oluyoruz bu sayede.
Verdiği damlanın adı ne canım? Foto atar mısın?? Tekrarlarsa bir de onu sorayım.. Şimdilik iyi gibi gözü bizimkinin ama yenidoğanlarda bu sık sık olurmuş. memede uyuma, bırakınca uyanma Şu aralar hepsinde var gibi canım. Ben yatağa bırakır bırakmaz gevşek bir kundaklama yapıyorum. Biraz da elimi üstüne koyuyorum falan uykuya geçiyor. Ama bazen de koyma kucağında durayım diyor tabi.Doktor bana damla verdi sildim ılık suyla içten dışa damla dün akşam bu sabah damlattım şuan daha iyi. Yıkanmayı sevdi aslında ama o anlık korku yaşattı bana da şükür iyiz ama emiyor peşine mama da veriyorum doymuyor gazlı aslında tok ama alışkanlık oldu meme de uyuma bırakınca uyanıyor mama desteğiyle yatarken veriyorum daha uzun uyuyor
Bizim de uyku süremiz 3-4 saate çıktı maşallahAnne sütü 3 saat tokluk tutuyor mu masallahbizim en fazla 1 saate uyanıp acikiyoruz
Ben hastaneden gelir gelmez verdim. Bazen uykuya geçerken, altını değiştirirken, bazen de gazı varken emiyor. Öyle 7-24 emzikle durmuyor ama durduğu anlar da yetiyor valla. Sigara gibi kendini yatıştırmak için emiyor çocuum emziğiKızlar bebolara emzik verdiniz mi? Ben alıştırmak istiyorum ödüm kopuyor almaz diye ama rahat rahat veremedim de siz naptınız
İnşallah devam eder bizim de 15-20 günlük arası gece uykusu iyiydi dedim hep böyle olsa enerjik olurum 3 saat 3 saat baya uyuyor oluyorsun kime birine dedim gece beni iyi dinlendiriyor diye amanın nerden dedim ben onu o günden sonra asla 3 saat uyumadı bırak 1 saat zor uyuyor yanımda uyumak istiyor öyle olunca ben derin uykuya geçemiyorum o yüzden sen oku bol bol nazar değmesinBizim de uyku süremiz 3-4 saate çıktı maşallahKaç günlük oldu bebiş canım?
Aslında çok doğru diyorsun canım. Annem de bana söyleme söyleme deyip duruyordu ben de her söylememe çocuğun huyu suyu değişiyor gerçekten. Bir arkadaşımın iki lafından biri senin çocuğun uyuyor benimki hiç uyumazdı o kadarlıkken, durup durup bunu diyor artık uyumuyor falan dedim ona da en sonundaİnşallah devam eder bizim de 15-20 günlük arası gece uykusu iyiydi dedim hep böyle olsa enerjik olurum 3 saat 3 saat baya uyuyor oluyorsun kime birine dedim gece beni iyi dinlendiriyor diye amanın nerden dedim ben onu o günden sonra asla 3 saat uyumadı bırak 1 saat zor uyuyor yanımda uyumak istiyor öyle olunca ben derin uykuya geçemiyorum o yüzden sen oku bol bol nazar değmesin
65 ml kadar sagiyorum tutuyor sanırım. Bazen 2 saatte uyandığı da oluyor ama.Anne sütü 3 saat tokluk tutuyor mu masallahbizim en fazla 1 saate uyanıp acikiyoruz
Ben de birazdan deneyeceğimBen hastaneden gelir gelmez verdim. Bazen uykuya geçerken, altını değiştirirken, bazen de gazı varken emiyor. Öyle 7-24 emzikle durmuyor ama durduğu anlar da yetiyor valla. Sigara gibi kendini yatıştırmak için emiyor çocuum emziği
Normal adet gibi değiliz ya ondan okunuyor diye biliyorum hani tabiki oturup kuran okunmaz ama o tür koruyucu sureler okunuyor biliyorumAslında çok doğru diyorsun canım. Annem de bana söyleme söyleme deyip duruyordu ben de her söylememe çocuğun huyu suyu değişiyor gerçekten. Bir arkadaşımın iki lafından biri senin çocuğun uyuyor benimki hiç uyumazdı o kadarlıkken, durup durup bunu diyor artık uyumuyor falan dedim ona da en sonundaBak okumak demişken, biz hala lohusayız kanama durumu falan var ya okuyabiliyor muyuz çocukları? Yani Fatiha, felak nas falan okuyabiliyor muyuz?
Canim ben hipp kullaniyorum memnunum ama golden goat da denemek istiyorum bitince .Kızım gece bir defa, gündüz de bir defa çiş yaptı. Bugün doğum katını aradığımızda hemşirelerle görüşemedik, gideceğimiz doktorun da mesaisi bitmiş onunla da görüşemedik. Ben durumdan rahatsız olmaya başladım. Evet süt var, bebek de emiyor, tarttık hastaneden çıktığı 1. gun kilosunda, zayıflama da yok demek ki ama her şey de yolunda diyemiyoruz. Ben mama alıp vereyim diyorum, su kaybı varsa ya da açsa doysun çocuk yazıktır. Mama olarak ne kullanıyorsunuz? Bizim şu an doktora danışma şansımız yok maalesef. Golden goat güzel bir mama gibi gördüm ama daha önce hiç mama deneyimim olmadı bilemiyorum.
tam bunu okumadan önce bi tane sigara mı içsem acaba diye düşünen ben dndnnd chatgpt ye bi sorayım diye düşünüyordum. hamile olduğumu öğrendiğim günden beri ağzıma sürmedim. şimdi benim de canım istemeye başladı ama bebişe bunu yapamamHamileyken çay kahve sigaradan paket halinde tiksinmiştim. Doğurana kadar ağzıma sürmedim hiçbirini. Kokusuna bile tahammül edemedim. Doğurduğum gibi ilk içtiğim şey kahve oldu. Çok açık içsem de su gibi çay içer oldum şu an. Günde 1 fincan içiyorum kahveyi ama bıraksalar 10 fincan da içesim var. En kötüsü sigarayı da deli gibi canım istiyor. Ne illet bir şey 9 ay ağzıma sürmedim hala unutmamış beynim, nefsim
Ben baska marka kullaniyordum ama cocuk yarisini disari atiyordu doymuyodu oyuzden biberona gectim en azindan hepsini iciyor.Kızlar bu babyjem’in kaşık biberonu çok dandik galiba ya, benimki mi öyle bilemedim. Sütümü sağdım akıttı, mamayı da akıtıyor şimdi. Siz ne kullanıyorsunuz?
Şırıngayla denedin mi canım ilk biz onunla vermiştik ama baktık yarısı dışarı dökülüyor kaşık biberona geçtik onda da aynısını yapınca aventin biberonunu verdik rahat içmişti sonrada sarılık düzelince sadece anne sütü memede eğer sadece anne sütü vereceksen bir kaç içirmede bir şey olmaz ama sürekli olursa meme reddi yapabilir meme hiç vermezsenKızlar bu babyjem’in kaşık biberonu çok dandik galiba ya, benimki mi öyle bilemedim. Sütümü sağdım akıttı, mamayı da akıtıyor şimdi. Siz ne kullanıyorsunuz?
Kumral 1 aydan sonra verilmesi gerekiyormus ben de direniyorumKızlar bebolara emzik verdiniz mi? Ben alıştırmak istiyorum ödüm kopuyor almaz diye ama rahat rahat veremedim de siz naptınız