2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Doğru yapiyosun canım kendince cozmussun deneye deneye halletcez

Ben 7-24 reflü yatağı kullanıyorum kuzum. Ama bu yataklar yumuşak değil bence sert gayet. Reflü yatağı düz zeminden daha güvenli geliyor bana. En azından biraz büyüyene kadar. Kafasının altında da hep düz kafa yastığı var. Bıraksam hep sağına yatıyor sanırım sol kaslar daha güçlü. Sola yatması için de yatağın sağını biraz daha yükseltiyorum Yani instagram fenomenleri gibi yarım saatte bir çevirdim diyemem ama gece emzirmeye kalktığımda dikkat ediyorum diğer tarafına yatırıyorum bir sonraki turda Gündüz de saatte bir çevirmeye çalışıyorum.

Canım serum fizyolojik sıktıktan sonra geldiyse normal durup dururken geldiyse bilemiyorum biz hiç yaşamadık ama mantıken sekresyonu kendi atıyor belki dogumdan kalandır bu da iyi bir şey gibi. Ha ama yeni yeni oluşuyorsa demek ki senin de ara ara temizlemen lazım. Bu arada ben hem dışarı çıkmaya basladigimiz için hem yavaştan misafir alacağım için her akşam gece uykusu öncesi flaktonlardan sıkıyorum. Bir nevi rutine ekledim. Gece uykusuna geçileceğini de anlamış olur.

Kaka bizim hala neredeyse her bezde var. Bazen birini temizliyorum tekrar yapıyor yeni bez severler zaten rengi de normal sarı olmalı yarı partulikullu yarı sıvı.

7-24 onda yatiyor. Yumuşak değil ki onun eleştirisi şeklinden ötürüydü omurgaya zararlı mı acaba diye doktoruma da sordum hayır değil kullanabilirsin dedi. Ki insanlar bu amaçla yapmışlar zaten bebek daha güvenli hissetsin konforlu uyusun diye. Bu junolarda güvenli olmayan kısım dönmesi. Bebek dönmeye başladığında kullanılmaz ya da yüzüstü yatirilmaz anlaşıldığı gibi:) zaten 4 ay diyor ama ben max 2 ay kullanırız diye düşünüyorum. Kisa kullanim olsa da ben memnunum en azından yenidoganlikta uyku sorunu yaşamadan alıştırmış olacağım.

outoffit kusma da ekşitme deniyor lor gibi bir şeye dönüştürüp kusuyorsa sıkıntı yok. Tabinyine cok sık ve fazla miktarda olmamali. Ama süt haliyle kusuyorsa üc turlu olabilir. Ya reflusu vardır kusuyordur ya yeni doldurmustur mideyi erken hareket ettirdiginiz için kusmustur ya da mide dolduğu halde emdiği için fazla gelmiştir. Fazla olanı kendisi atmıştır.

Ben de tok olduğundan emin olduğum halde her istediğinde veriyorum ama bu durum maalesef refluyü tetikliyor ya da gaza sebep oluyor. Mide bosalmadan yeniden yeniden beslediğimiz için. Kilo alımı uyi olsun diye ben biraz abarttım bu işi sanırım. Kontrolde davul gibi sesler çıktı cocugumun bağırsaklarından gaz da uyi çıkarıyordu dediğim gibi her bezde kaka da vardı ama yeterli değilmiş bagirsaklari çok hareketli ve daha fazla harekete ihtiyaç duyuyor dedi.

kusma olmadı hiç, memem koptu artik benim emzik almak istemiyor hic surekli emmek istiyor dolayisiyla kaka yapip duruyor sonra tekrar emiyor boyle bir dongudeyiz ben evde inek pozisyonundayim sadece meme veriyprum surekli, oturmaktan popomun uyusuklugu geçmedi.
annem ev işleri yemek, eşim alısveriş büyük oglanı kreşe gotür getir oyna uyut kayıt işleri vs evde diğer işler
bebe de bir tek emsin uyusun. herkesin görevi belli

Hadi ya ne dediler canım genel olarak ben hiç takip edemedim buraları bi kaç gündür. Şimdi götürdüler bebişimizi
Başta bebiş geldi odaya benle bi sorun yoktu sonra uyurken inleme gibi minik minik ses çıkarmaya başladı ve emmeye başladığı an uyuya kalıyordu dediler ki bebek yorgun doğmuş oksijen vericez götürdüler bebeği sonra dediler ki bebeği besledik mama ile ve sürekli olarak kusuyor beslenme bozukluğu tanısıyla yatırdılar sonra işin içinden hafif crp yüksekliği çıktı crpsi yükseldiği için solunumda sıkıntı ve kusma oluyormuş öyle böyle derken pazartesiden beri ogluşum orda yatıyor çok üzülüyorum memelerim sağmaktan yara oldu hergün çıkan sütümü götürüyorum bakalım iyiye gidiyor bugün hiç kusmamıs yavrum ama ne zaman çıkacağını bilmiyorum sadece yoruldum oğlumu istiyorum

outoffit 13.12.24 39+1 53 cm 3300 kg

Kusma 10 günden sonra ortaya çıktı bizde hatta 12 günden sonra. Ama ben de emzik oldum. Ve gerçekten memelerim kopuyor Emerken uçları çok acıyor biraz bekletirse de memeler sızlamaya başlıyor

Canım bazen dediğin gibi kusuyor bazen direkt süt gibi. Süt gibi kusmaları bence de saydığın sebeplerden oluşuyor. Ben de biraz daha takip edeyim bu durumları bir doktora görünelim o zaman ya.

Kaka yönünden içim çok rahatladı canım Burnunu da temizliyorum aslında ama günde bir damla ile her ikisine de bugün yapmamıştım bir de bugün dışarı çıkmıştık. Yani teyzeme gittik evde de sadece o vardı acaba yolda arabada falan mı üşüttük diye korktuk hemen. Neyse ki fizyolojikten sonra açıldı. Uyurken de hırıltı tıkanıklık hissi yok çok şükür

Canım bazen dediğin gibi kusuyor bazen direkt süt gibi. Süt gibi kusmaları bence de saydığın sebeplerden oluşuyor. Ben de biraz daha takip edeyim bu durumları bir doktora görünelim o zaman ya.
Kac günlük oldunuz canım 15. Gün sağlık ocağı rutin kontrolü var

Canım inşallah en kısa zamanda saglikla kavuşacaksınız yavrulariniza blocked

Insallah canim benim valla iyi ki bu grup var yoksa bu hisleri yalnız Teşekkür ederim canım benim iyi ki bu grup var yoksa kendimi çok yalnız hissederdim

Kullanıyorum kollarını çıkarttım sadece.2.5 tog kullanıyorum kısa kollu zıbın ince bir tulumun üzerine giyiyor. Ev 21-22 derece arasında gidip geliyor bu arada.
Hangi tulumdan almıştın? Bizim ev malesef 24 derecenin altına düşmüyor annelerden dolayi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…