- 16 Nisan 2024
- 575
- 739
- 36
Doğru yapiyosun canım kendince cozmussun deneye deneye halletcezEmziği de sanki çok tokken reddediyor daha doğrusu midesini bulandırıyor gibi o anda üstelemiyorum reddederse ama mesela emdi çiş kaka yaptı kustu falan diyelim uykuya geçmek için yeniden meme isterse o ara biraz emzikle oyalıyorum yeniden emmemesi için. Çünkü dediğin gibi tıka basa tok oluyor. 2 yudum emse memede kusuyor yani. Acıkma emmesi ve oyalanma emmesine ben de ayrı ayrı yanıt veriyorum
Ben 7-24 reflü yatağı kullanıyorum kuzum. Ama bu yataklar yumuşak değil bence sert gayet. Reflü yatağı düz zeminden daha güvenli geliyor bana. En azından biraz büyüyene kadar. Kafasının altında da hep düz kafa yastığı var. Bıraksam hep sağına yatıyor sanırım sol kaslar daha güçlü. Sola yatması için de yatağın sağını biraz daha yükseltiyorumGece boyu reflü yatağını (juno yatak olan) kullanan oluyor mu kızlar ya gün içinde aşırı kullanışlı geliyor bana her odaya gidiyor falan ama yumuşak sağlıklı değil denmesi kafama takılıyor. Gecede onda uyutsam daha konforlu olacak sanki amabide kafasını düzenli bir oraya bir öbür tarafa çeviremiyorum sanki rastgele yatıyor kafa şekli kötü olur diye korkuyorum
İkinize de geçmiş olsun canlarAynı durumdayız canım benim oğlumda 4 gündür aynı sebeplerden yatıyor
Canım serum fizyolojik sıktıktan sonra geldiyse normal durup dururken geldiyse bilemiyorum biz hiç yaşamadık ama mantıken sekresyonu kendi atıyor belki dogumdan kalandır bu da iyi bir şey gibi. Ha ama yeni yeni oluşuyorsa demek ki senin de ara ara temizlemen lazım. Bu arada ben hem dışarı çıkmaya basladigimiz için hem yavaştan misafir alacağım için her akşam gece uykusu öncesi flaktonlardan sıkıyorum. Bir nevi rutine ekledim. Gece uykusuna geçileceğini de anlamış olur.Ay birkaçınızı etiketleyeceğim cevap içinnn
@derya32nursen6161 @owlll @secondchance S SarilmaSaldirisi S seydaseydas
7-24 onda yatiyor. Yumuşak değil ki onun eleştirisi şeklinden ötürüydü omurgaya zararlı mı acaba diye doktoruma da sordum hayır değil kullanabilirsin dedi. Ki insanlar bu amaçla yapmışlar zaten bebek daha güvenli hissetsin konforlu uyusun diye. Bu junolarda güvenli olmayan kısım dönmesi. Bebek dönmeye başladığında kullanılmaz ya da yüzüstü yatirilmaz anlaşıldığı gibi:) zaten 4 ay diyor ama ben max 2 ay kullanırız diye düşünüyorum. Kisa kullanim olsa da ben memnunum en azından yenidoganlikta uyku sorunu yaşamadan alıştırmış olacağım.Gece boyu reflü yatağını (juno yatak olan) kullanan oluyor mu kızlar ya gün içinde aşırı kullanışlı geliyor bana her odaya gidiyor falan ama yumuşak sağlıklı değil denmesi kafama takılıyor. Gecede onda uyutsam daha konforlu olacak sanki amabide kafasını düzenli bir oraya bir öbür tarafa çeviremiyorum sanki rastgele yatıyor kafa şekli kötü olur diye korkuyorum
benimki de kaka yapiyor saymadim ama gunde 5 kez ortalama yapiyordur gece dahil, sari sulu kivami.Ay birkaçınızı etiketleyeceğim cevap içinnn
@derya32nursen6161 @owlll @secondchance S SarilmaSaldirisi S seydaseydas
nasil verdin nasil besleniyorsunCanım ben 50 kg ile hamile kaldım. Doğuma 70 kilo ile gittim. Bir hafta içinde 10 kilo verdim. Şuan 60 oldum
kusma olmadı hiç, memem koptu artik benim emzik almak istemiyor hic surekli emmek istiyor dolayisiyla kaka yapip duruyor sonra tekrar emiyor boyle bir dongudeyiz ben evde inek pozisyonundayim sadeceEmziği de sanki çok tokken reddediyor daha doğrusu midesini bulandırıyor gibi o anda üstelemiyorum reddederse ama mesela emdi çiş kaka yaptı kustu falan diyelim uykuya geçmek için yeniden meme isterse o ara biraz emzikle oyalıyorum yeniden emmemesi için. Çünkü dediğin gibi tıka basa tok oluyor. 2 yudum emse memede kusuyor yani. Acıkma emmesi ve oyalanma emmesine ben de ayrı ayrı yanıt veriyorum
İnşallah canım ya valla çok zoruma gitti böyleİkinize de geçmiş olsun canlarblocked İnşallah çabucak atlatır bebişleriniz bu süreci ve sağlıkla eve dönerler
Başta bebiş geldi odaya benle bi sorun yoktu sonra uyurken inleme gibi minik minik ses çıkarmaya başladı ve emmeye başladığı an uyuya kalıyordu dediler ki bebek yorgun doğmuş oksijen vericez götürdüler bebeği sonra dediler ki bebeği besledik mama ile ve sürekli olarak kusuyor beslenme bozukluğu tanısıyla yatırdılar sonra işin içinden hafif crp yüksekliği çıktı crpsi yükseldiği için solunumda sıkıntı ve kusma oluyormuş öyle böyle derken pazartesiden beri ogluşum orda yatıyor çok üzülüyorum memelerim sağmaktan yara oldu hergün çıkan sütümü götürüyorum bakalım iyiye gidiyor bugün hiç kusmamıs yavrum ama ne zaman çıkacağını bilmiyorum sadece yoruldum oğlumu istiyorumHadi ya ne dediler canım genel olarak ben hiç takip edemedim buraları bi kaç gündür. Şimdi götürdüler bebişimizi
Kızlar benim birazcık sorular birikti
BerryBlossom bebişin doğum bilgilerini atabilir misin kuzucum tabloya eklemek için?
@owlll canım doğum tarihi ve doğum haftası eksik kalmış,
@whiterabbit doğum tarihi ve doğum haftası eksik kuzum,
@LeyLA84db @hermoniel @perocuk35 doğum haftası,
Meryemimm doğum tarihi, doğum haftası, boyu kilo bilgisi,
@okidoki6666 doğum tarihi,
@kzkzkzkz bebişin ismi ne olduuu?
blocked 18 Aralık doğru mu kuzucum?
@benfatma doğum yapmış mıydın canım? Doğum tarihi, doğum haftası, boy kilo bebeğin ismi bilgileri eksik,
@sem123 doğum tarihi,
@hayrihale doğum yaptın diye tahmin ediyoruz kuzum, bilgileri alabilir miyiz?
@sym357 doğum haftası,
@cewriye @Hayat89 @serendipcem @ozlemem @ante diem bebişlerin ismi ne olduuu?
@prmhnm @arwen42 @babyzuzu @Peanut2018 @Bahar0805 canlar siz de doğum yaptınız muhtemelen tablo bilgilerini alabilir miyim?
Haklısın kuzum gitmez mi? Ama biraz daha sabır az kaldı inşallahİnşallah canım ya valla çok zoruma gitti böyle
Kusma 10 günden sonra ortaya çıktı bizde hatta 12 günden sonra. Ama ben de emzik oldum. Ve gerçekten memelerim kopuyorkusma olmadı hiç, memem koptu artik benim emzik almak istemiyor hic surekli emmek istiyor dolayisiyla kaka yapip duruyor sonra tekrar emiyor boyle bir dongudeyiz ben evde inek pozisyonundayim sadecememe veriyprum surekli, oturmaktan popomun uyusuklugu geçmedi.
annem ev işleri yemek, eşim alısveriş büyük oglanı kreşe gotür getir oyna uyut kayıt işleri vs evde diğer işler
bebe de bir tek emsin uyusun. herkesin görevi belli
Canım bazen dediğin gibi kusuyor bazen direkt süt gibi. Süt gibi kusmaları bence de saydığın sebeplerden oluşuyor. Ben de biraz daha takip edeyim bu durumları bir doktora görünelim o zaman ya.outoffit kusma da ekşitme deniyor lor gibi bir şeye dönüştürüp kusuyorsa sıkıntı yok. Tabinyine cok sık ve fazla miktarda olmamali. Ama süt haliyle kusuyorsa üc turlu olabilir. Ya reflusu vardır kusuyordur ya yeni doldurmustur mideyi erken hareket ettirdiginiz için kusmustur ya da mide dolduğu halde emdiği için fazla gelmiştir. Fazla olanı kendisi atmıştır.
Ben de tok olduğundan emin olduğum halde her istediğinde veriyorum ama bu durum maalesef refluyü tetikliyor ya da gaza sebep oluyor. Mide bosalmadan yeniden yeniden beslediğimiz için. Kilo alımı uyi olsun diye ben biraz abarttım bu işi sanırım. Kontrolde davul gibi sesler çıktı cocugumun bağırsaklarından gaz da uyi çıkarıyordu dediğim gibi her bezde kaka da vardı ama yeterli değilmiş bagirsaklari çok hareketli ve daha fazla harekete ihtiyaç duyuyor dedi.
Kaka yönünden içim çok rahatladı canımCanım serum fizyolojik sıktıktan sonra geldiyse normal durup dururken geldiyse bilemiyorum biz hiç yaşamadık ama mantıken sekresyonu kendi atıyor belki dogumdan kalandır bu da iyi bir şey gibi. Ha ama yeni yeni oluşuyorsa demek ki senin de ara ara temizlemen lazım. Bu arada ben hem dışarı çıkmaya basladigimiz için hem yavaştan misafir alacağım için her akşam gece uykusu öncesi flaktonlardan sıkıyorum. Bir nevi rutine ekledim. Gece uykusuna geçileceğini de anlamış olur.
Kaka bizim hala neredeyse her bezde var. Bazen birini temizliyorum tekrar yapıyor yeni bez severler zatenrengi de normal sarı olmalı yarı partulikullu yarı sıvı.
Kac günlük oldunuz canım 15. Gün sağlık ocağı rutin kontrolü varCanım bazen dediğin gibi kusuyor bazen direkt süt gibi. Süt gibi kusmaları bence de saydığın sebeplerden oluşuyor. Ben de biraz daha takip edeyim bu durumları bir doktora görünelim o zaman ya.
Canım inşallah en kısa zamanda saglikla kavuşacaksınız yavrularinizaBaşta bebiş geldi odaya benle bi sorun yoktu sonra uyurken inleme gibi minik minik ses çıkarmaya başladı ve emmeye başladığı an uyuya kalıyordu dediler ki bebek yorgun doğmuş oksijen vericez götürdüler bebeği sonra dediler ki bebeği besledik mama ile ve sürekli olarak kusuyor beslenme bozukluğu tanısıyla yatırdılar sonra işin içinden hafif crp yüksekliği çıktı crpsi yükseldiği için solunumda sıkıntı ve kusma oluyormuş öyle böyle derken pazartesiden beri ogluşum orda yatıyor çok üzülüyorum memelerim sağmaktan yara oldu hergün çıkan sütümü götürüyorum bakalım iyiye gidiyor bugün hiç kusmamıs yavrum ama ne zaman çıkacağını bilmiyorum sadece yoruldum oğlumu istiyorum
Insallah canim benim valla iyi ki bu grup var yoksa bu hisleri yalnızYok hiç öyle düşünme. Yaşadığın şeyler çok normal. Bu bize yüklenen analık kalıbından oluyor. Babalara böyle yüklenen yok hep anneye. Bizden doğurduğumuz an hatta daha doğurmadan o kadar fazla şeyi yapmadan bilmemiz bekleniyor ki hepsinin altında eziliyoruz. Biz çocuğu kucakta tutamasak aman nasıl ana ama baba tutamasa gülünüp geçiliyor. Tamam annelik duygusu yükleniyor ama bilgisi yüklenmiyor ki doğumla beraber. Zamanla bu hisler geçecek birbirinize alışacaksınız senin sesini duyunca bile sakinleşecek kokunu duyunca uykuya dalacak. Müthiş bir bağ olacak aranızda. Sen ne zaman nasıl olduğunu bile anlamadan normalin bu olacak sadece biraz zaman.
Teşekkür ederim canım benim iyi ki bu grup var yoksa kendimi çok yalnız hissederdimYok hiç öyle düşünme. Yaşadığın şeyler çok normal. Bu bize yüklenen analık kalıbından oluyor. Babalara böyle yüklenen yok hep anneye. Bizden doğurduğumuz an hatta daha doğurmadan o kadar fazla şeyi yapmadan bilmemiz bekleniyor ki hepsinin altında eziliyoruz. Biz çocuğu kucakta tutamasak aman nasıl ana ama baba tutamasa gülünüp geçiliyor. Tamam annelik duygusu yükleniyor ama bilgisi yüklenmiyor ki doğumla beraber. Zamanla bu hisler geçecek birbirinize alışacaksınız senin sesini duyunca bile sakinleşecek kokunu duyunca uykuya dalacak. Müthiş bir bağ olacak aranızda. Sen ne zaman nasıl olduğunu bile anlamadan normalin bu olacak sadece biraz zaman.
Hangi tulumdan almıştın? Bizim ev malesef 24 derecenin altına düşmüyor annelerden dolayiKullanıyorum kollarını çıkarttım sadece.2.5 tog kullanıyorum kısa kollu zıbın ince bir tulumun üzerine giyiyor. Ev 21-22 derece arasında gidip geliyor bu arada.