Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,4%
  • erkek

OY: 100 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    191
edahandro edahandro her şey normal ilerlerse doktorumu yarıda bırakabilirim gibi geldi bugün. bu haftaki kontrolde ilgisizdi zaten.
Ayrıca o hastanede takipli olmadığımı söyledim. Doğum için gelebilirsin geri çevirmezler dediler. Sadece evrakların yanında olsun dediler. 2’li tarama, ayrıntılı yltrason raporun vs.
Şehir hastanesi Özel hastane gibiydi. Çok etkilendim 😅😅
doğum katına çıktığımda gerçekten yanımda kimse olmasaydı hüngür hüngür ağlayabilirdim.
Bir de ısrarla anne bebek dostu hastaneyizin altını çizdiler.

Valla ben küçük valiz hazırlamıştım bi de sırt çantası götürecektim. Kayınvalidem çok sıkış tıkış dedi boşaltıp kendi valisine koydu her şeyi baya battal boy skfkfm gülünürse bana gülünür 🥹
Bence şahane yapmışsın. Ben de düşünüyorum ayrı ayrı çantalar götürmektense 1 tane büyük boy valiz olsun yeterli. Zaten çok incik cıncık var. Bebek için ayrı, anne için ayrı, refakatçi için ayrı.
Küçük valize crocsları koyamam ki yer kaplar diye ayağımda giyip giderim diyordum. (Kış günü ankara ayazında) Aynı şekilde çıkış kıyafetim de girerken üstümde olur diyordum😅
Ama şimdi büyük valiz olursa rahat rahat hazırlanabilirim.

Bence şahane yapmışsın. Ben de düşünüyorum ayrı ayrı çantalar götürmektense 1 tane büyük boy valiz olsun yeterli. Zaten çok incik cıncık var. Bebek için ayrı, anne için ayrı, refakatçi için ayrı.
Küçük valize crocsları koyamam ki yer kaplar diye ayağımda giyip giderim diyordum. (Kış günü ankara ayazında) Aynı şekilde çıkış kıyafetim de girerken üstümde olur diyordum😅
Ama şimdi büyük valiz olursa rahat rahat hazırlanabilirim.
Ben de çakma crocslarımı sırt çantasına tıkıştırdıydım, giyip giderim diyodum da aynen yani Ankara skfkf donarız valla ayağı üşütünce bi de tüm vücut titriyor malum. Büyük olsun bizim olsun napalım

Bizim hastane 17 de aliyo 😔 yarına düşmüş olur canım üzülme zor oluyo kucağına alınca geri götürmek hastaneye
Evet ya allahtan yanında kalıyoruz buna da şükür 🙏 bizimde burada 15 te alıyorlar her yerde farklı . Eğitim araştırma var burada 20 de falan almışlar bi tanıdığı da . Neye göre alıyorlar bilemedim

Ne kadara mal oldu
Dolgulu cikolataların kilosu 1300 dü diye kaldı aklıma 50 tane cıkıyor içinden. Madlenlerim kilosu 1000 tl, 1 kgda 150 tane var. Stickerlar 72 tanesini fiyatı 80-90 tl civarı. Artık hangisinden ne kadar lazım dersen o sekilde alabilirisn. Melodiye de baktım. Onun dolgulu cikolatasınon içinde fındık ezmesi gibi birsey vardı fiyat da aynıydı sanırm cok begenmedim elitinki daha hoşuma gtti.

Valla ben küçük valiz hazırlamıştım bi de sırt çantası götürecektim. Kayınvalidem çok sıkış tıkış dedi boşaltıp kendi valizine koydu her şeyi baya battal boy skfkfm gülünürse bana gülünür 🥹
Benim de büyük ya. Battal değilse bile büyük boy yani. Ve zar zor sığdı buna da. Gecelikler sabahlıklar da ayrıca gamboçta. Kırışmasın diye valize koymadım onları. Sığmazmış yani.

Evet, anneler için oldukça konforlu olduğunu söyledi ebe. Yine normal yastıktan da destek alabilirsiniz dedi. Tek bir büyük valiz hazırlasak içine girer de. Millet güler mi koca valize onu bilemedim😬😬
Benim valiz orta boy, valla bi de kendime sırt çantası aldım. Hiç emzirme yastığına yer yok. Onu alırsam ayrı bir poşette falan almam lazım. Dediğin gibi millet tatile gitmişiz der diye 😅 çekiniyorum, bi de taşımaya üşeniyorum

edahandro edahandro her şey normal ilerlerse doktorumu yarıda bırakabilirim gibi geldi bugün. bu haftaki kontrolde ilgisizdi zaten.
Ayrıca o hastanede takipli olmadığımı söyledim. Doğum için gelebilirsin geri çevirmezler dediler. Sadece evrakların yanında olsun dediler. 2’li tarama, ayrıntılı yltrason raporun vs.
Şehir hastanesi Özel hastane gibiydi. Çok etkilendim 😅😅
doğum katına çıktığımda gerçekten yanımda kimse olmasaydı hüngür hüngür ağlayabilirdim.
Bir de ısrarla anne bebek dostu hastaneyizin altını çizdiler.
Valla anlattıklarından ben de etkilendim yalan yok. Özel hastane gibi ve çok ilgililer anladığım kadarıyla. Hele suda doğumun olması falan baya etkileyici. Doktorları nasıldır tabi tanışmak görüşmek lazım.

Korse ile ilgili bugün eğitimde aşağıdaki bilgi verildi.

• Korse için acele etme. Doğumdan 10 gün sonra muayene olduğunda dr ile görüş korseyi. Kafana göre korse alma. Rahim 40 gün boyunca kasılarak eski haline dönüşerek küçülecek. Korse ile rahme kasılacak alan bırakmıyorsun. Sıkıyorsun dıştan. Fizyolojiyi bozmamak gerek.
Benim doktor da 3. Gün takabilirsin demişti bende taktım biraz rahatlatıyor aslında tam tersi ora serbest ya aşağı doğru dikiş yerine mesela benim baskı yapıyordu korseyle daha rahat olduğunu hissetmiştim

Sağol canım inşallah çıkarız yarın valla çok zor ağlıyor bişi yapamıyorsun şimdiden özledim yanımda olsa da dokunamıyor olmak çok kötü yaaa
Düşer canım inşallah sıkıntı etme fototerapi yapıyorlardır o iyi düşürüyor emmeye başlasa inşallah sonrasında da hiçbir sıkıntı olmaz

Benim valiz orta boy, valla bi de kendime sırt çantası aldım. Hiç emzirme yastığına yer yok. Onu alırsam ayrı bir poşette falan almam lazım. Dediğin gibi millet tatile gitmişiz der diye 😅 çekiniyorum, bi de taşımaya üşeniyorum
Ayrı poşette de gider emzirme yastığıı. Hazırsa çantan tekrar bozmaya gerek yok😅

Bize kesin derler o zaman 😂 Kız ama ben küçük valizle başladım mümkün değildi mecbur büyüttüm. Ayrıca bir sırt çantası bir de gamboç var yani 😂 Daha arabaya o gün bir poşet de atıştırmalık, meyve, kahve makinesi, sıcak içecekler, hoşaf falan koyarız 😂 Çikolata, isimlik, balonlar süsler 😂 Biz sığabilirsek iyi arabaya 🤣🤣

Evet ya allahtan yanında kalıyoruz buna da şükür 🙏 bizimde burada 15 te alıyorlar her yerde farklı . Eğitim araştırma var burada 20 de falan almışlar bi tanıdığı da . Neye göre alıyorlar bilemedim
Normalde risk 18 den sonrası oluyor o kadar araştırma yaptım ki bende bu süreçte 20 nin üstü eğer beklenirse çok riskli o yüzden sizin erkenden alması o riski tamamen ortadan kaldırmış oluyor birde doğduğu haftaya göre de değerlendirebiliyorlar

Benim doktor da 3. Gün takabilirsin demişti bende taktım biraz rahatlatıyor aslında tam tersi ora serbest ya aşağı doğru dikiş yerine mesela benim baskı yapıyordu korseyle daha rahat olduğunu hissetmiştim
Kimi doktorlar ilk yürümede bile taktırıyormuş. Daha rahat ayağa kalkılıyormuş ama işte bunlarda da hep görüş ayrılığı var sanırım

Valla anlattıklarından ben de etkilendim yalan yok. Özel hastane gibi ve çok ilgililer anladığım kadarıyla. Hele suda doğumun olması falan baya etkileyici. Doktorları nasıldır tabi tanışmak görüşmek lazım.
Her eğitim araştırma/şehir hastanesi gibi orada da her muayenede farklı dr oluyormuş. Doğumuna da kim nöbetçi ise doğumhanede o giriyormuş. Gebe okulundaki o hastanede takipli gebeler kimi doktorun çok ilgili her şeyi tane tane anlattığını kimisinin ağzından kerpetenle laf aldığını anlattı. Şansa yani.

Kimi doktorlar ilk yürümede bile taktırıyormuş. Daha rahat ayağa kalkılıyormuş ama işte bunlarda da hep görüş ayrılığı var sanırım
Zaten saatlerce takamıyordum ben en fazla 3 saat falan günde onda fizyolojiye ne kadar etki eder bilemem uyku halim olduğu için sürekli yatıştaydım ondan az taktım bir de en son kontrolde doktor korse bile takmana gerek yok eski haline dönmüşsün bile dedi gerçekten hamile öncesi bedenimdeyim şuan çabuk toparladı rahim benim

Devlette dimi benimde çok yükselse bende devlete giderdim cunku sen de kaliyosun emzirip tekrar yatiriyosun 🥰özelde böyle bişey yok malesef

Zaten saatlerce takamıyordum ben en fazla 3 saat falan günde onda fizyolojiye ne kadar etki eder bilemem uyku halim olduğu için sürekli yatıştaydım ondan az taktım bir de en son kontrolde doktor korse bile takmana gerek yok eski haline dönmüşsün bile dedi gerçekten hamile öncesi bedenimdeyim şuan çabuk toparladı rahim benim
Maşallah ne güzel. Hepimiz kolaylıkla toparlanırız inşallah. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

X