Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,4%
  • erkek

OY: 100 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    191
Anam sendeki de ne güzel eğitimmiş be 🧿 sormayayım ben doktora hiç o zaman şimdiden
ben sormuştum geçen hafta. şimdi alma hemen doğumdan iki üç hafta sonra bakarız ona demişti. sadece oturup kalkarken canım acımasın diye derli toplu bi kumaş sararım sanırım. ablam öyle yapmıştı sezaryenden sonra hareket ederken canı acımasın diye.

L lokumcumm benim kedimde anakucağından kalkmıyor 😃 bebek doğduğunda kedimiz için oda yaptık orada yatacak kedim 😂 anakucağını naylonla kapladım tüyleri kesildi zaten ama garanti olsun diye… eşim oğlum diye karnımı sevdiğinde oğlun kelimesini kendi üzerine alınıyor “babaaaaa!” Diye koşan çocuk gibi sarılıyor adama 😂 abi olacaksın güzel örnek ol vs diye kedi ile öyle çok konuşuyoruz ki çocuğumuz olma vakti gelmiş yoksa delirmiş gibi görüneceğiz 😂
Valla bende konuşuyorum ama lokumcum bu duruma hazır mı bilmiyorum odanın kapısı kapalı benim de gidip bağırıyor aç diye 😂

Yaaa. Bak bu konuda da çok ilginç yaklaşımlar var. Kimi doktor da ilk 6 hafta rahim eski ebatına ulaşıp organlar eski yerlerini bulana kadar önermiyor 😕
Benim doktorum da hemen odaya çıkınca takabilirsin dedi ama benim karnım hiç kuculmemisti cesaret edemedim. Rahim için etkisi nedir bilmiyorum ama karın kaslarının toparlanmasina ve ağrılara çok iyi geliyor.

Lohusalık notları
  • Normal doğurursan 1 gün, sezaryende 2 gün kalınıyor şehir hastanesinde.
  • Kadının en çok bakıma ihtiyaç duyduğu günler. Refakatçi olacak kişi size yardımı en çok dokunacak kişi olmalı. Masaj yapacak, sizi destekle yürütebilecek kişi olmalı.
  • Fırsat buldukça dinlen.
  • Kan değerlerin iyi olmalı yoksa hastaneye yatış yaptırılır.
  • 40 gün boyunca kanama olmaz. İlk 3 gün en yoğun kanama olur. 3. Günden sonra azalır ve 15. Günden sonra neredeyse bitebilir. Aktif kanama olmaz da lekelenme olur.
  • Doğum sonrası için Depend alabilirsin . Ya da eski usül hasta bezi. 2-3 adet yeterli olur.
  • Doğum sonrası kanama kontrol ediliyor hemşire tarafından. O yüzden kullanacağın ped/bez hemşirenin kolay bakabilmesi için rahatlıkla çıkarılabilir türde olması gerekir.
  • İlk 40 gün enfeksiyona açıksın. O yüzden özel bakıma ihtiyacın var.
  • Rahim eski haline dönmesi için 42 gün yeterli. Tam toparlanma 6 ayda oluyor.
  • Korse için acele etme. Doğumdan 10 gün sonra muayene olduğunda dr ile görüş korseyi. Kafana göre korse alma. Çünkü rahme kasılacak alan bırakmıyorsun. Sıkıyorsun dıştan. Fizyolojiyi bozmamak gerek.
  • Eve gidince duş al mutlaka. Seni rahatlatacaktır. Dikiş yerine bir şey sürme. Kurulaman yeterli.
  • Sezaryen olduysan eczaneden su geçirmeyen bantlardan al. Yapıştır ve öyle duş al ve duştan sonra çıkar. (Şehir hastanesinde %90 spinal yapılıyor. )
  • Kanaman azalması gerekirken artarsa mutlaka acile gel. Kanamanın azalması gerekir.
  • Hijyen önemli. Dikiş yeri kuru ve temiz olmalı.
  • Bol sıvı tüket ve fırsat buldukça dinlen.
  • Verilecek bütün evrakları okuyun eşinizle.
  • Bebek taburcu olduktan 3 gün sonra mutlaka doktora getirilmeli. İlk muayene önemli. Sarılık vs var mı diye. Kadın doğumda yenidoğan bakıyor bunlara. (Üst katta 0. Katta.)
  • Lohusa, doğum sonrası mutlaka takiplerini yaptırmalı doktora, taburcu olduktan 10 gün sonra lohusa kontrolü var. Oradan randevu al. Mutlaka kontrollerini yaptır.
  • Bebek doğduğunda bebeğe aşı yapılıyo doğumhanede, taburcu olmadan topuk kanı alınıyor ve işitme testi yapılıyor. Bunlar rutinde yapılan şeyler. Topuk kanında bir sürü hastalık bakılıyor. (Sma dahil. ) eğer aşı yapılsın, topuk kank alınsın istemiyorsan doğum öncesi mutlaka eşinle dilekçe ver.
  • Bebeğin bakımı sadece anne ve babada olmalı. Diğer büyüklerde değil. Güvenle bağlanacağı kişi anne ve babadır. Kesinlikle anane babaneler teyze halalar yapmamalı. Onlara başka işler verin. Ev bakımı vs.
  • Bebek Ziyaretleri kısa süreli olmalı. Anne rahatsız edilmemeli.
  • Babalar anneye göre bağı biraz geç kurar. Doğumdan sonra kurmaya başlarlar. Onları yargılamayın. Eleştirmeyin. Sabırlı olun.
  • Bebeği babayla buluşturun. Üstü çıplakken babasının kalp atışını duysun onun kokusunu alsın.
  • STRESTEN UZAK DURUN!!!!

Benim doktorum da hemen odaya çıkınca takabilirsin dedi ama benim karnım hiç kuculmemisti cesaret edemedim. Rahim için etkisi nedir bilmiyorum ama karın kaslarının toparlanmasina ve ağrılara çok iyi geliyor.
Ben de hemen takabileceğimi pek sanmıyorum. Biraz beklerim sanırım. Sezaryen olursam bir sıra bandaj sarabilirim ara ara. Korse için biraz daha beklerim galiba.

Güzel ve doğru bir uygulama olmuş bence sevdim bunu ☺️
Hemde nasıl bebek hiç bir şekilde sizden ayrilmiyo
Evet ben de mega medipoldeyim eğitimde öyle dedi hemşire. Bebek sizden hiç ayrılmayacak dedi. Bakalım göreceğiz inşallah
Kesinlikle öyle yapiliyo önceden bakım için aliyolardi temizliyolardi asla öyle bir şey yok hep yanınızda doğumdan itibaren 🙏😍😍🥰

kızlar randevudan geldik şimdi şükür herşey normalmiş ama benim moralim aşırı bozuldu yine. niye mutlu heyecanlı olmam gereken yerde moralim bozuluveriyor anlamıyorum artık. doktora sorcağım şeyler vardı onları bile sormadım direkt attım kendimi dışarı. adam bile benden daha heyecanlıydı. kilosuna canım sıkıldı sanırım 2850 olmuş. ben 3 ü geçmiştir diye düşünüyordum. doktor boyu kilosu normal diyor ama ben kafaya taktım işte. benim gibi doğar sanıyordum 3900 doğmuşum tabi 27 sene öncesinin teknolojisi ne kadar doğruysa bilemiyorum. he çok düşük kilo olmadıkça önemli mi kilosu hayır. ama niye böyle cahil gibi buna takıldım kendi içimde bilmiyorum. eşim de mal mal hareketlerimi hormonlardan sandı yine güldürmeye falan çalıştı yolda ve evde. 12 sine tarih aldık şuan aşırı mutlu heyecanlı olmam gerekmiyor mu? utanıyorum bazen kendimden ya.
Benim de 12 si 🥰 bozma moralini benim kızım da 2650 gramdı geçen cumartesi sağlıklı olsunlar da doğunca hemen toparlarlar. Zaten daha 20 gün var en az 300 gram alır dedi doktor. Bence moralin kafanın karışıklığından bozuk bu da çok normal.

Lohusalık notları
  • Normal doğurursan 1 gün, sezaryende 2 gün kalınıyor şehir hastanesinde.
  • Kadının en çok bakıma ihtiyaç duyduğu günler. Refakatçi olacak kişi size yardımı en çok dokunacak kişi olmalı. Masaj yapacak, sizi destekle yürütebilecek kişi olmalı.
  • Fırsat buldukça dinlen.
  • Kan değerlerin iyi olmalı yoksa hastaneye yatış yaptırılır.
  • 40 gün boyunca kanama olmaz. İlk 3 gün en yoğun kanama olur. 3. Günden sonra azalır ve 15. Günden sonra neredeyse bitebilir. Aktif kanama olmaz da lekelenme olur.
  • Doğum sonrası için Depend alabilirsin . Ya da eski usül hasta bezi. 2-3 adet yeterli olur.
  • Doğum sonrası kanama kontrol ediliyor hemşire tarafından. O yüzden kullanacağın ped/bez hemşirenin kolay bakabilmesi için rahatlıkla çıkarılabilir türde olması gerekir.
  • İlk 40 gün enfeksiyona açıksın. O yüzden özel bakıma ihtiyacın var.
  • Rahim eski haline dönmesi için 42 gün yeterli. Tam toparlanma 6 ayda oluyor.
  • Korse için acele etme. Doğumdan 10 gün sonra muayene olduğunda dr ile görüş korseyi. Kafana göre korse alma. Çünkü rahme kasılacak alan bırakmıyorsun. Sıkıyorsun dıştan. Fizyolojiyi bozmamak gerek.
  • Eve gidince duş al mutlaka. Seni rahatlatacaktır. Dikiş yerine bir şey sürme. Kurulaman yeterli.
  • Sezaryen olduysan eczaneden su geçirmeyen bantlardan al. Yapıştır ve öyle duş al ve duştan sonra çıkar. (Şehir hastanesinde %90 spinal yapılıyor. )
  • Kanaman azalması gerekirken artarsa mutlaka acile gel. Kanamanın azalması gerekir.
  • Hijyen önemli. Dikiş yeri kuru ve temiz olmalı.
  • Bol sıvı tüket ve fırsat buldukça dinlen.
  • Verilecek bütün evrakları okuyun eşinizle.
  • Bebek taburcu olduktan 3 gün sonra mutlaka doktora getirilmeli. İlk muayene önemli. Sarılık vs var mı diye. Kadın doğumda yenidoğan bakıyor bunlara. (Üst katta 0. Katta.)
  • Lohusa, doğum sonrası mutlaka takiplerini yaptırmalı doktora, taburcu olduktan 10 gün sonra lohusa kontrolü var. Oradan randevu al. Mutlaka kontrollerini yaptır.
  • Bebek doğduğunda bebeğe aşı yapılıyo doğumhanede, taburcu olmadan topuk kanı alınıyor ve işitme testi yapılıyor. Bunlar rutinde yapılan şeyler. Topuk kanında bir sürü hastalık bakılıyor. (Sma dahil. ) eğer aşı yapılsın, topuk kank alınsın istemiyorsan doğum öncesi mutlaka eşinle dilekçe ver.
  • Bebeğin bakımı sadece anne ve babada olmalı. Diğer büyüklerde değil. Güvenle bağlanacağı kişi anne ve babadır. Kesinlikle anane babaneler teyze halalar yapmamalı. Onlara başka işler verin. Ev bakımı vs.
  • Bebek Ziyaretleri kısa süreli olmalı. Anne rahatsız edilmemeli.
  • Babalar anneye göre bağı biraz geç kurar. Doğumdan sonra kurmaya başlarlar. Onları yargılamayın. Eleştirmeyin. Sabırlı olun.
  • Bebeği babayla buluşturun. Üstü çıplakken babasının kalp atışını duysun onun kokusunu alsın.
  • STRESTEN UZAK DURUN!!!!
Annemle ablama "çocuğun bakımı anne ve babada olmalı, anneanne teyze kV ev bakımı yapsın" kısmını attım.... Sadece "ok" Yazdılar 🙄 şimdiden bozuldular sanırım. Kv'deme diyebileceğimi sanmıyorum bile şuan 🤣🤣🤣 herkes benden daha çok hamile 😅

Annemle ablama "çocuğun bakımı anne ve babada olmalı, anneanne teyze kV ev bakımı yapsın" kısmını attım.... Sadece "ok" Yazdılar 🙄 şimdiden bozuldular sanırım. Kv'deme diyebileceğimi sanmıyorum bile şuan 🤣🤣🤣 herkes benden daha çok hamile 😅
Hahah yaa gerçekten herkes ne kadar alıngan.😅 Ben kimseye önden bir şey söylemedim. Aslında pek kimseyi de istemiyorum evde. Ama birinin devam eden düzeni döndürmesi lazım. Yemek, çamaşır, temizlik. Yaşayıp göreceğiz bakalım🙂

Çanta hazırlığı
  • Şehir hastanesinde doğum yapacaksan 2 ayrı çanta hazırla. Doğumhane ve lohusa servisi için ayrı ayrı olacak.
  • Doğumhane çantasında bebeğe bir takım kıyafet ve bir bez ile penye battaniye yeterli. Kendine sadece tabanı kaymayan terlik (doğum başladığında rahatlatmak için duşa gireceksin) ve havlu (şampuan) getir. Sonra sana ameliyat kıyafeti giydirilecek.
  • Doğuma geldiğinde üzerinde alyans, kolye, bileklik olmamalı.
  • Lohusa servisine istediğin her şeyi getirebilirsin. Oda süsü, hediyelik eşya, bebek puseti vs. getirebilirsin.
  • Bebek için 10-12 bez yeterli. Yenidoğan kıyafeti 3 takım olsun.
  • Kıyafet için alt üst takım tercih et. Boydan tulum getirme. Giydirip çıkarması zor. Kolay giydirip çıkarabileceğin şeyler olsun. (Bebek muayene edilirken hızlıca çıkarıp giydirilmeli)
  • Düğmeli değil çıtçıtlı olsun kıyafetler.
  • Kıyafetler olabildiğince sade olmalı. Silikonla yapıştırılmış süs vs olmamalı.
  • Çorap, şapka 2 adet yedekli olsun.
  • Fazladan Battaniye al. Kış bebekleri için taburcu olurken lazım olur. Odalar zaten sıcak.
  • Yenidoğan için Yelek alabilirsin.
  • Yumuşak havlu veya müslin bez al. Bebeği silmek veya kurulamak için.
  • Bebeğin altını temizlemek için Islak mendil getirme. Bebek için pamuk getir. Kullanacağın kadarını ıslat.
  • Kirli poşeti mutlaka getir.
  • Emzirme parası için taburcu olurken hatırlat sekretere.
  • Bebek kıyafetleri çift durulama yapılmalı. Yumuşatıcı kullanılmamalı.
Anne için gerekenler;
  • Anne için mutlaka taburcu olurken giyeceği rahat kıyafetler olmalı. (Genelde lohusalar gecelikle çıkış yapıyor, buna dikkat etmek gerekir)
  • 2 tane önü açılan gecelik ve 1 adet sabahlık.
  • 2 adet emzirme sütyeni , 2-3 adet yüksek belli popoyu tam kavrayan iç çamaşırı.
  • Birkaç adet soket çorap
  • Kozmetik ürünler(ped, diş fırçası ve macunu, tarak, toka)
  • Şarj aleti
  • Islak mendil
  • Dudaklar için nemlendirici ( normal doğum esnasında dudaklar kuruyabiliyor)
  • Emzirme yastığı
  • Enerji barları/çikolata
  • Müzik çalar/kulaklık vs.

Bu arada şehir hastanesinde normal doğumun yapılacağı doğumhane de gezdirildi. Normal odaydı. İçinde banyosu var. Sancılar sırasında rahatlaman için duşa girebilirsin.
Oda tek kişilikti.
Suda doğum için ayrı küvetli odalar var. Onlar dolu olduğu için gezemedik. Suda doğumda anne sancı esnasında suda rahatlatılıp doğum esnasında kğvetten çıkarılıyor.
Riskli gebelik katında 2 kişilikmiş doğum odaları.
Var olan yatak doğum başladığında doğum yatağı haline dönebiliyor.
Mat ve pilates topu vardı odada.
Ebeler çok ilgiliydi.
Meryem ana otu getirilebiliyor odaya. Ve onu koyacağınız kap da getirebilirsiniz. Veya oradan kap alabilirsiniz.
Doğum sancısı çekerken refakatçiniz (eşler de refakatçi olabilir) yanınızda olabilir.
Sadece doğum anında çıkarıyorlar refakatçiyi odadan.
Doğum sonrasında bebeğin ilk bakımları hemen annenin yanında yapılıyor ve anneye veriliyor bebek. Emzirmesi için.
Doğum sonrası lohusa servisine çıkılıyor. Gebe okulu sertifikan yanında olsun. Tek kişilik odalar için önceliğin var. Yer yoksa 2 kişilik odalara geçebilirsin. İlk fırsatta yine seni tek kişilik odaya alırlar.
2 kişilik odalar da geniş, rahat. Orada eşin refakatçi olamıyor. Tek kişilik odalarda refakat edebilir eşler.

Çanta hazırlığı
  • Şehir hastanesinde doğum yapacaksan 2 ayrı çanta hazırla. Doğumhane ve lohusa servisi için ayrı ayrı olacak.
  • Doğumhane çantasında bebeğe bir takım kıyafet ve bir bez ile penye battaniye yeterli. Kendine sadece tabanı kaymayan terlik (doğum başladığında rahatlatmak için duşa gireceksin) ve havlu (şampuan) getir. Sonra sana ameliyat kıyafeti giydirilecek.
  • Doğuma geldiğinde üzerinde alyans, kolye, bileklik olmamalı.
  • Lohusa servisine istediğin her şeyi getirebilirsin. Oda süsü, hediyelik eşya, bebek puseti vs. getirebilirsin.
  • Bebek için 10-12 bez yeterli. Yenidoğan kıyafeti 3 takım olsun.
  • Kıyafet için alt üst takım tercih et. Boydan tulum getirme. Giydirip çıkarması zor. Kolay giydirip çıkarabileceğin şeyler olsun. (Bebek muayene edilirken hızlıca çıkarıp giydirilmeli)
  • Düğmeli değil çıtçıtlı olsun kıyafetler.
  • Kıyafetler olabildiğince sade olmalı. Silikonla yapıştırılmış süs vs olmamalı.
  • Çorap, şapka 2 adet yedekli olsun.
  • Fazladan Battaniye al. Kış bebekleri için taburcu olurken lazım olur. Odalar zaten sıcak.
  • Yenidoğan için Yelek alabilirsin.
  • Yumuşak havlu veya müslin bez al. Bebeği silmek veya kurulamak için.
  • Bebeğin altını temizlemek için Islak mendil getirme. Bebek için pamuk getir. Kullanacağın kadarını ıslat.
  • Kirli poşeti mutlaka getir.
  • Emzirme parası için taburcu olurken hatırlat sekretere.
  • Bebek kıyafetleri çift durulama yapılmalı. Yumuşatıcı kullanılmamalı.
Anne için gerekenler;
  • Anne için mutlaka taburcu olurken giyeceği rahat kıyafetler olmalı. (Genelde lohusalar gecelikle çıkış yapıyor, buna dikkat etmek gerekir)
  • 2 tane önü açılan gecelik ve 1 adet sabahlık.
  • 2 adet emzirme sütyeni , 2-3 adet yüksek belli popoyu tam kavrayan iç çamaşırı.
  • Birkaç adet soket çorap
  • Kozmetik ürünler(ped, diş fırçası ve macunu, tarak, toka)
  • Şarj aleti
  • Islak mendil
  • Dudaklar için nemlendirici ( normal doğum esnasında dudaklar kuruyabiliyor)
  • Emzirme yastığı
  • Enerji barları/çikolata
  • Müzik çalar/kulaklık vs.
Bak aramızda sorup durduğumuz emzirme yastığını getirin demişler. O da pek büyük ya.

Bak aramızda sorup durduğumuz emzirme yastığını getirin demişler. O da pek büyük ya.
Evet, anneler için oldukça konforlu olduğunu söyledi ebe. Yine normal yastıktan da destek alabilirsiniz dedi. Tek bir büyük valiz hazırlasak içine girer de. Millet güler mi koca valize onu bilemedim😬😬

Evet, anneler için oldukça konforlu olduğunu söyledi ebe. Yine normal yastıktan da destek alabilirsiniz dedi. Tek bir büyük valiz hazırlasak içine girer de. Millet güler mi koca valize onu bilemedim😬😬
Valla ben küçük valiz hazırlamıştım bi de sırt çantası götürecektim. Kayınvalidem çok sıkış tıkış dedi boşaltıp kendi valizine koydu her şeyi baya battal boy skfkfm gülünürse bana gülünür 🥹

Son düzenleme:
X