Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,4%
  • erkek

OY: 100 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    191
Yok bence xl al direk, sıkıştırılıyor bantları m bende hiç kavuşmadı bile ucu. L sipariş verdim inş olur😀
Yaaa tamam o zaman 😇
Oy biz artık XL beden miyiz yaaa..
Sen doğumdan hemen sonra kullanmaya başladın mı korseyi peki?

Korse ile ilgili bugün eğitimde aşağıdaki bilgi verildi.

• Korse için acele etme. Doğumdan 10 gün sonra muayene olduğunda dr ile görüş korseyi. Kafana göre korse alma. Rahim 40 gün boyunca kasılarak eski haline dönüşerek küçülecek. Korse ile rahme kasılacak alan bırakmıyorsun. Sıkıyorsun dıştan. Fizyolojiyi bozmamak gerek.

Korse ile ilgili bugün eğitimde aşağıdaki bilgi verildi.

• Korse için acele etme. Doğumdan 10 gün sonra muayene olduğunda dr ile görüş korseyi. Kafana göre korse alma. Rahim 40 gün boyunca kasılarak eski haline dönüşerek küçülecek. Korse ile rahme kasılacak alan bırakmıyorsun. Sıkıyorsun dıştan. Fizyolojiyi bozmamak gerek.
Anam sendeki de ne güzel eğitimmiş be 🧿 sormayayım ben doktora hiç o zaman şimdiden

Ya bence rahat olalım sakınan göze çöp batar diyerek 😅 Dedikleri gibi çok sırnaşmazlar zaten ilgi göremedikleri kimseye. Hırçın saldırgan kediler de değiller zarar vereceklerini hiç sanmam 😊 Ben büyüdükçe her hayvanla samimi olması için serbest büyütmeyi düşünüyorum. Annem hayvanlardan hep korkardı bizi de hep sakınarak büyüttü. Belli bir yaşa kadar kediyi köpeği tavuğu kuşu korkulacak bir şey sandık. Şu anda bile samimiyet kurabildiğim bi köpekler var küçük ve hızlı hayvanlardan hala çok ürperiyorum. Küçücük çocuklar ellerinde kuş tutuyor ben odanın içinde uçunca bile bir tuhaf oluyorum. Sevmiyorum bu hali hiç. Çocuğum böyle yetişsin hiç istemiyorum. Instagramda takip ettiğim bir aile var. Yaşantıları, çocukların hayvanlarla olan ilişkisi falan her şeylerine o kadar bayılıyorum ki. Çok isterim böyle olsun çocuğum / çocuklarım 😍
Bak bir gönderisi 😊

Ay akıl vermek gibi olmasın ama prematüre bebişlerde süreç aynı mı acaba, zamanında doğan bebelerde kedi/köpek aşıları tamsa sıkıntı olmuyor doktora sordun mu hiç
Sormadan götüremem zaten , kayınvalidemler başka şehirde zaten biz oraya yazın falan gideriz anca . Ama ben de istiyorum hayvanlarla ilişkisi benim gibi olmasın . Ben de ürküyorum ani hareketlerinden . Kediye kv gide gele alıştım . Eşim de görümcem de çok seviyor hayvanları . Ben de uzaktan seviyorum ama çok hareketli olanlar ürkütüyor beni . Biliyorum ben de kuş bana napabilir ama aynı ortamda o serbestse saçma bir hal alıyorum ben 😃

Yaaa tamam o zaman 😇
Oy biz artık XL beden miyiz yaaa..
Sen doğumdan hemen sonra kullanmaya başladın mı korseyi peki?
Olsaydı doktorum bana kendi takacaktı dogumdan sonra yanıma geldiginde. Eczaneden elemandan istedim ona da standart demişler yollamışlar bi geldi küçük. M istedim yine küçük. Of sinir bastı bir korse almayı beceremedim resmen😂 hemen dogum sonrası takıyormuş yani benim doktor. 20 gün taksan iyi olur dedi

Şu patiklerimin güzelliği ♥️💙
418C2716-0064-4BBA-9E59-FCA2CA61A966.jpeg

Daha aldığım notlar var. Düzenledikçe paylaşırım burada da. Gerçekten güzel bi eğitim oldu. 🙃 Herkes faydalansın kolay ve sağlıklı doğumlar geçirelim inşallah. 🙏🏻 🥰
Tüm notları paylaşırsan bizde faydalanırız valla ne güzel olur. Eğitimci kimliğimi ders çalışmaktan alıkoyamıyorum. Ne kadar online gebe okulu varsa katıldım ama hala ilgimi çekiyor 😂

Sormadan götüremem zaten , kayınvalidemler başka şehirde zaten biz oraya yazın falan gideriz anca . Ama ben de istiyorum hayvanlarla ilişkisi benim gibi olmasın . Ben de ürküyorum ani hareketlerinden . Kediye kv gide gele alıştım . Eşim de görümcem de çok seviyor hayvanları . Ben de uzaktan seviyorum ama çok hareketli olanlar ürkütüyor beni . Biliyorum ben de kuş bana napabilir ama aynı ortamda o serbestse saçma bir hal alıyorum ben 😃
Ben de senin gibiyim, kabullendim kendimi artık uğraşamıyorum 😂 bizim gibilere de saygı gösterildiği sürece sorun yok bence.

L lokumcumm benim kedimde anakucağından kalkmıyor 😃 bebek doğduğunda kedimiz için oda yaptık orada yatacak kedim 😂 anakucağını naylonla kapladım tüyleri kesildi zaten ama garanti olsun diye… eşim oğlum diye karnımı sevdiğinde oğlun kelimesini kendi üzerine alınıyor “babaaaaa!” Diye koşan çocuk gibi sarılıyor adama 😂 abi olacaksın güzel örnek ol vs diye kedi ile öyle çok konuşuyoruz ki çocuğumuz olma vakti gelmiş yoksa delirmiş gibi görüneceğiz 😂

Aynı durum işte 😂 Hatta mantıken bakınca sadece köpekler zarar verebilir ama ondan hiç ürkmüyorum sokakta bile görsem haşır neşir oluyorum hayvanın ebatı küçülüp hızı arttıkça beni bir endişe basıyor 😂 Biz de öyle tahmin ediyorum ki en erken ramazan bayramında gideriz annemlere o zamana da 3-4 aylık olur inşallah bebek. Yenidoğan zamanında buluşturmuş olmayız.

Olsaydı doktorum bana kendi takacaktı dogumdan sonra yanıma geldiginde. Eczaneden elemandan istedim ona da standart demişler yollamışlar bi geldi küçük. M istedim yine küçük. Of sinir bastı bir korse almayı beceremedim resmen😂 hemen dogum sonrası takıyormuş yani benim doktor. 20 gün taksan iyi olur dedi
Yaaa. Bak bu konuda da çok ilginç yaklaşımlar var. Kimi doktor da ilk 6 hafta rahim eski ebatına ulaşıp organlar eski yerlerini bulana kadar önermiyor 😕

Eşim sağlıklı beslenme olayına bugün beyaz bayrak kaldırdı artık. Menüde söylemesi ayıp basmati pirinçten biber dolması, yanında da yoğurtlu karnıbahar haşlaması vardı. Evet müthiş lezzetli bir öğün diyemem ama doyurucu ve sağlıklıydı 😂 Neymiş efendim karnıbaharları kızartsam olmuyor muymuş 😂 Gitti yumurtalı unlu soslu yaptı yoğurtlamadıklarımı soslayıp soslayıp yağda kızarttı. Şimdi ekmekle yiyor. İyi ki dedim sen taşımıyorsun bebeği. Bir de özveriden bahsedersin. Biz bayılıyoruz sanki bir aydır abuk sabuk beslenmeye, canımızın istediği şeyleri yememeye 🥲😅

X