- 26 Şubat 2024
- 5.103
- 4.987
Sağlıkla büyütün inşallahYa bence kafası büyük falan degil, şu an karsimda hiç büyük gibi gelmiyor ama doktor büyük dedikesinlikle olumsuz degildi benim için ki ben açıklik sancı ya da su gelme durumu olmadan doğumu başlatmak zorunda kaldık. Suni sancı ile başlayınca da açıkçası çok ümidim yoktu, herkes çok aci çekersin ama sonuç sezaryen olabilir demişti. Ben denemesem içimde kalacakti o yüzden söylenen her şeye kulağımı kapattım.
En son 37. haftada gittiğimizde doktor kafası biraz büyük gibi dedi ama bana sayısal bir değer söylemedi. Ben ekrana baktım, 9.88 cm görünüyorduAy çok mutlu oldumyani başka topiclerde de kafası büyük denip doğunca hiç öyle olmadığını okudum, muhtemelen ortalamaya göre büyük demek istiyorlar suni sancıdan biraz çekiniyorum ben de ama şuan baya rahatladım doktoruma sorayım ben de. Çok teşekkür ederim
Benim de 34te 9.1di. Hemen hemen benzeriz demek kiEn son 37. haftada gittiğimizde doktor kafası biraz büyük gibi dedi ama bana sayısal bir değer söylemedi. Ben ekrana baktım, 9.88 cm görünüyorduDaha önceki çocuğun doğunca kafası büyük falan gibi bir yorum yaptılar mı dedi, yok dedim. Kilosuyla ilgili de ileride görünüyor ama sen ne kadar dogacagini düşünüyorsun, anneler hisseder dedi. İlkiyle aynı kiloda doğacak bence dedim. Tamam o zaman deyip devam etti maşallah diyeyim doktorumun şu rahatlığına bayılıyorum. Kimi çocuk 4 kilo doğar ama uzun boylu olur, hiç pofuduk olmaz, sorun da olmaz diyor mesela. O yüzden ölçümler beni pek strese sokmuyor, doktorum da bana boyunu, kafa çevresini söylemiyor zaten.
Gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsünHerkese merhabalar, önceden bahsetmiştim suni sancı ile vajinal dogumum gerçekleşecek diye. Dün doğumu yaptım çok şükür, hiç acilmam ve sancım olmadan fitil ile doğumu başlattık. Çok şükür istediğim sekilde sonuçlandı. Vajinal doğum yapmak isteyen arkadaşlar vardı burada, ilk doğumum sezaryen nasıl bir şey bilmiyorum ama şu an pişman değilim vajinal doğum yaptığım için. Kesi dikiş atildi mecburen şu an çok zorlamıyor. Sadece otururken çok az zorluyor ama wcde falan hiç zorlamadı beni. Dogumumun ilerleme hizina tüm hastane şaşırdı, bu vesileyle vajinal isteyen herkese kesinlikle pilates ve hareket oneririm. Sancılar sırasında pilates topu, yürüyüş ve sıcak duş çok fayda sağladı. Duştan sonra direkt suyum geldi ve sonrası aktı gitti. Kendimce yorumlarimi iletmek istedim umarım birilerine faydası dokunur. Herkese gönlünden geçen güzel bir doğum diliyorum.
Evet evet çıkacak bir potansiyelde, ben de senin gibiyim. Yani idare edemeyeceğimi bildiğim için uzak tutuyorum yoksa kendimi tutamıyorum ndjdjdAylardır sınırlamıştım zaten yorum morum da yapamıyordu da o küstüğümüz süreçte deney yaptım bakayım instagram kuşu reaksiyon veriyor mu diye, unutmuşum sonra ajfksksk bir zahmet çekinsin ya, her şeyi söyledik yani. Ama yapı gereği yüz verdiğimiz an çıkar yine tepemize, o yüzden benden uzak istediği yere yakın olsun lütfen, elemterefiş djfld
Of bide kendime kızıyorum ben günü bitirdin diye ama engel olamıyorum hep böyle şimdi uyandım geriHehh aynen öyle. Ya böyle 5 te uyanıp deli gibi geziyorum (genelde deli gibi geziyorum) ya da beyfendi işe giderken aynı senin gibi uyanıp 12 ye kadar uyuyorum sonra gün bitiyor açlık mide yanması ağlamak ve kapanış
Aslında kocam her işi yapar, bilir ama annesinin öğrettiğini hiç sanmıyorum. Öğrencilik yıllarında mecburiyetten öğrenmiş bence hepsini. Çamaşır bulaşık ütü yemek ev temizliği hepsini yapardı kendi başına yapa yapa da öğrendi. Yoksa eminim anne evinde kv bir iş yaptırmamıştır ve iyi ki Üni’yi başka şehirde ayrı okumuş. Şimdi anne evine gidince bile yapar ne işi varsa o da kasılır durur her işi yapar benim oğlum diye. Ah ah.Aynen iyi ki varsın babaanne yoksa çocuk nasıl yıkanır biz nerden bileceğiz. Çocuk büyüttük biz vs diyorlar adamlar 35 yaşında donunu yıkamayı bilmiyor, maşallah büyüttüğü çocuğa bak yav. Yani şu cümleler birçok geline normal geliyordur belki ama benim yapıma çok ters işte, duyduğum an işkence sahneleri çekiyorum kafamda. Çok şükür ihtiyacım da yok, mecbur kalmadıkça işim olmaz bu saatten sonra.
Kızzz bende tuvalete kalktığımı gördüm gece rüyamda bi bakıyorum kan gelmiş diyorum ki nişanım geldi kalkın asdfgf apar topar doğuma gidiyodum bu bi işaret miKız rüyamda seni gördüm, normal doğum yapıyordun eşinle annen vardı yanında, bir de ayaklarında siyah oje vardı ay negzel kız ojesini bile sürüp normal doğum yapıyor diyorum. Saçın da at kuyruğuydu, benim detaylar ajfksjsksBerryBlossom
Bakayım canım teşekkür ederimBen instagramda bidoluetiket diye bir sayfadan yaptırdım. Çok süslü bir şey istemediğim için bana çok sade ve zarif gelmişti, oraya bakabilirsin.
Hangi marka çikolata kullanıyor acaba bilgin var mıcanım hem çikolata hem de hediyelik kar küresi işini (ki fikri verenKumraladamavituna1 sağ olsun) aynı yere yaptırdım. ürünleri göremedim henüz, bikaç güne gelecek ama fotoğrafı çok hoş duruyor. ne desem de büyük bir titizlikle, işine çok sahip çıkarak ilgilendi hanımefendi. instagramda hesap şu:
Canım ben benim hastaneye sordum alıyorlar tek refakatçi yemeği filan geliyor sadece o yüzden bende de hem eşim hem annem kalacak diye konuştuk bilgin olsun ama hastane ile konuşup hemşirelere önden bilgi verirsen onlarda destek oluyor mesela ben hastaneye oda çok kalabalık olursa boşaltılması konusunda destek olur musunuz demiştim seve seve demişlerdiDedektif ruhlu değil de kafasında bişi varsa yapana kadar zorluyor ya. Geçen noldu hiç hatırlamıyorum bişi sordu, ben X oldu dedim mesela. Aradan birkaç saat geçti eşime asla unutarak değil kasti bi şekilde yine aynısını sordu. Ben de inanmadın mı anne bana az önce açıklamıştım ya dedim gülerek, o da güldü sadece. Farklı bi cevap alma umuduyla soruyo yani. Gerçi ben hiçbir hastanede 1 refakatçiden fazla alındığını görmedim ama özel hastane malum esnetilir kurallar belki, onun açığını kollamasın şimdi pff
Evet ihtiyaç olmasa keşke duruma göre alırsın canım her biberonla ilgili hem iyi hem kötü bir sürü yorum var bebeğe göre çok değişiyor. Kimisi biberon bile tutmak istemiyor.Oyledir de cam agir oluyo ya kirilir mi dusup diye. Benimki de antikolik . Dr browns herkes cok memnun ama alip alip doldurmak da istemiyorum belki kullanmicam bilemedim.
Aaa öyle miymişş bende her gün 5:40 gibi uyanıyorum herhalde bu bebişim biyolojik saati diye düşünüyordum ki B12 eksikliği daha mantıklı geldiBen her gece 3.30da uyanıyorum kurulu gibi ve sonra uyuyamıyorum ki hiç böyle problemlerim yoktu önceden. B12 eksikliği de sebep oluyormuş bu duruma
Tövbeler tövbesi ya aralıkta gelecek bu mercolar, ben son günler sen ortaları. Daha öncesi kabul edilebilemez ahfkskskKızzz bende tuvalete kalktığımı gördüm gece rüyamda bi bakıyorum kan gelmiş diyorum ki nişanım geldi kalkın asdfgf apar topar doğuma gidiyodum bu bi işaret mi
melodiHangi marka çikolata kullanıyor acaba bilgin var mı
Teşekkür ediyorum, hepinizin doğumu gönlünüzden geçen şekilde ilerlesin inşallahGözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsünMaşallah ne pozitif bir doğum hikayeniz olmuş, sizin adınıza çok sevindim
Teşekkür ediyorum inşallahSağlıkla büyütün inşallahSon ölçümlerde kafa çevresi kaç çıkıyordu acaba hatırlıyor musunuz
Benim kayınvalidemde seninki gibi emeğini esirgemeyen tatlı bir kadındır ama biraz sert bir tarafı da var elbet . Geçen arkadaşının torunu olmuş, lohusa gelin hanım ile kayınvalidesinin arasında bir kısım sorunlar çıkmış. Torununu kucağına alamamış arkadaşı ona çok üzüldüm diye anlattı. Kocam olacak bey bana geçenlerde diyor ki; logusalığında bak anneme dikkat et üzme tamam mıÇok yoruldu kayınvalidem geldiğinden beri. Eşim ben toplayayım sofrayı bugün diyor ona da yok. Hani bırak toplasın alt tarafı 2 peyniri saklama kabıyla beraber dolaba koyacak. İyi bi şey gibi geliyor ona herhalde bilmiyorum
Rica ederim, hiç acı çekmedim diyemem. Herkesin süreci de farklı ilerler ama açılma sürem çok hızlı ilerledi. O yüzden korkunç bir doğum hikayem yok, inşallah herkesin böyle olurAy çok mutlu oldumyani başka topiclerde de kafası büyük denip doğunca hiç öyle olmadığını okudum, muhtemelen ortalamaya göre büyük demek istiyorlar suni sancıdan biraz çekiniyorum ben de ama şuan baya rahatladım doktoruma sorayım ben de. Çok teşekkür ederim