Eminonunde elit magazasından kare içi fındıklı cikolata dolguludan 1 kilo, yarım kg da parlak kagıtlı madlen aldım ben üzerine sticker yaptırttım trendyoldan. Süslü bi tepsiye koydum bence cok güzel olduKızlar çikolata işini naptınzı. Bi onu ayarlayamadım önerilere açığım
Erkekler cidden bazen çok saçma davranıyor ya. Sadece o geceyi ailecek geçirmek istemen yeterli onunda hak vermesi için. Bide aynen birsürü hemşire var en fazla ne olabilir her türlü halledersiniz hiçbir şeye gerekte kalmaz başka ama işte garip yani.Valla sinirimi bozdu. Hayır hastanedeyiz bi de, etrafında 80 tane hemşire var sanki ıssız bi adaya bıraktım yenidoğanla beraber adamı. Korksun korku iyidir de ben annesini istemiyomuşum gibi davranıyor bi de ayıp yani
Kız son dakikaBizde isme karar vermiştik ama yine kararsız kalıp değiştireceğiz o değil de çikolataları sipariş etmiştim hazırdı napıcam bilmiyorum yeni etiket alabilirim tabi ama kafam karışık resmen isim beğenemiyoruz
Ya niyeyse cok ilginçtir o tutma işi erkeklerin cok gözünde büyüyor daha önce yenidoganla karşılaşmadılarsa. Neden bilmyiorum halbuki cok daha zor seyler varAnam sorumluluk bilgisi de vermedim ki daha tutma aşamasındayız skfkfkf bi öteye gidemedik yani. Ama haklısın salıcaz artık süreç içinde öğrenecekler
Ben internetten yaptırdım melodi çikolata kullanmışlardı tadı da güzel ama şimdi bizde isim değişikliği olacak yeni etiket alıp kendim yapıcam galibaKızlar çikolata işini naptınzı. Bi onu ayarlayamadım önerilere açığım
Ay valla neyini bozabilir kılıfın böyle böyle yetiştiriyorlar sonra hiçbir şeyden anlamıyor gibi kafaya bürünüyor erkekler. Biz yeni nesil erkek anaları olarak böyle olmıycaz inşallah ama yani temel el becerilerni dahi yapamıycak gibi davranmak çok saçma birazda bizim geleneklerde var erkek yapamaz tutamaz edemez bakamaz kafası maalesefTekrar söylüyorum kayınvalidemi çok seviyorum ama özellikle erkek analarına sesleniyorum oğullarınızı böyle yetiştirmeyin ya. Ay yapamaz ay edemez ay bilmem ne diye diye 30 yaşına getirilen adamlar aha da böyle oluyor. Birkaç gün önce reflü yatağını indirdik, kılıfını yıkayalım diye eşim kılıfı çıkarıyor. Kayınvalidem sesleniyor mutfaktan sen çıkarma bozarsın diye. Ya kılıfı çıkarırken neyi bozacak nasıl bozacak niye bozsun
Şu an isimsiz ya karar veremedik bugün vazgeçtik diğer isimden resmenKız son dakikaneydi ne oldu ismi
bana ve kardesime de hicbirsey yaptirmadilar zaman icinde ogrendim ben de. Bir nesil bu sekilde yetistik anne evde herseyi yapar baba iyiyse yardim eder yoksa karismaz cocuklarda bir ise dahil edilmez sekilde buyuduk.Ablam da böyle çocukları kendileri yapmaya o kadar alıştırmış ki. Böyle olunca tabiki 3. Çocuğu da yaparsabah yataklarını toplayıp gidiyor resmen 8 yaşındaki. Daha bende bu alışkanlık yok neden annem asla yaptırmadı. Benim de tek görevim ders çalışmaktı evde. Sen çalış kızım diye diye büyütüldüm. Evlenince inanılmaz zorlandım. Tek yaşarken çok sorun değildi ama evlenince 2 kişilik düşünmek iyice zorlamıştı. En son eşime şey diye bağrındım ben de iş yapmadım ben de bilmiyorum sen ne biliyorsan ben de o kadar biliyorum diye. Psikolojik olarak küçüklükten alışmayan kişilerde ev işi yük oluyormuş. Ama küçüklükten sorumluluk olunca büyüyünce yapması daha kolay geliyormuş yemek yemek gibi doğal bir durum haline gelirmiş. Böyle düşününce çocuklara da oyun gibi sorumlulukları aşılamak aşırı mantıklı geliyor.
BizdeBiz 1 ay açlıktan ölürüz kimse gelmezse sjfkf
kacıncı haftada 2800 kilo? Benim oglum 39+5 te 3200 dogdu neredeyse 40. haftamda dogurdum. seninki de oylr olur gibi sanki. ama benim gozume büyük gozukuyordu ele geliyordu falan. Simdiki bebis daha 34. haftamda 2600 cıktı biraz iri dedi doktor gozumu korkuttu dogumda zorlanırım diye.kızlar randevudan geldik şimdi şükür herşey normalmiş ama benim moralim aşırı bozuldu yine. niye mutlu heyecanlı olmam gereken yerde moralim bozuluveriyor anlamıyorum artık. doktora sorcağım şeyler vardı onları bile sormadım direkt attım kendimi dışarı. adam bile benden daha heyecanlıydı. kilosuna canım sıkıldı sanırım 2850 olmuş. ben 3 ü geçmiştir diye düşünüyordum. doktor boyu kilosu normal diyor ama ben kafaya taktım işte. benim gibi doğar sanıyordum 3900 doğmuşum tabi 27 sene öncesinin teknolojisi ne kadar doğruysa bilemiyorum. he çok düşük kilo olmadıkça önemli mi kilosu hayır. ama niye böyle cahil gibi buna takıldım kendi içimde bilmiyorum. eşim de mal mal hareketlerimi hormonlardan sandı yine güldürmeye falan çalıştı yolda ve evde. 12 sine tarih aldık şuan aşırı mutlu heyecanlı olmam gerekmiyor mu? utanıyorum bazen kendimden ya.
Allah razı olsunHayırlı olsun sağlıkla büyüt kimseyi dinleme herkes birşey söyler benim kv şimdiden mama veririz diyor sürekli emzir saat başı emzir emzirdikçe sütün gelirkuru dut incir ye bol su iç
Dün akşam çıktık biraz koşturmalı bi zaman geçiriyoruz. Hakkınızı helal edin buraya da çok yazamıyorumCanım gelecek, elbette gelecek. Hani bu gelir mi gelmez mi meselesi değil, gelecek, an meselesi emin ol
Herkes konuşur, sen bakmamaya çalış. Nasılsın, iyi misin? Hastaneden çıktın mı?
Kesinlikle ağzı olan konuşuyor mesela sütün henüz gelmediğini şuan tüm eşimin köyü biliyorüzme kendini kuzu bak ağzı olan, bilen bilmeyen herkes konuşur. minicik midesi var zaten. biraz gelse yetiyor başta. zamanla açılacak buna inan. en büyük düşmanımız kaygılarımız. her seferinde tut bebeği memede. o emmeyi öğrenirken sütün gelecek
Canımmm iyiyim, bebiş de iyi. Alışmaya çalışıyoruz yeni hayatımızaGünaydın kızlar, çiçek gibi bir gün olsun
Bebeklerde ikinci gece gerilimi mi diyeyim, bir durum varmış. Tüm bebeklerde olmuyordur herhalde, yani öyle umuyorum ama hep bugünü beklemiş gibi sormak istiyorumD derya32 O ozlemem Öncelikle nasılsınız, bebekler nasıllar Canlarım bebeğiniz bu gece dün geceye göre ayrı bir asabi, memnuniyetsiz miydi? Bunu yaşamayan anne ve bebeklere ihtiyacım var çünkü eşim nasıl bir travma yaşadıysa hala o geceden korkuyor
Seninki de ilginç bazıları kendi annesi babası varken giriyor erkeklik şeyineBenim babam da elini asla bir işe sürmez. Özellikle benim ailem geldiğinde bizimki hiç hiçbir şey yapmaz. Baban yapıyor mu der bir de. İyi de o misafir. Biz size gittiğimizde de yapmıyor der. Bir anda evin erkeği olduğunu falan hatırlar yani. Kayınvalidem genelde tek gelir o geldiğinde yine biraz yapar. Ama doğum sonrası bakacağım duruma eğer annem varken hiçbir işe dokunmaz da kendi annesi gelince yardım etmeye çalışırsa onların yanında uyaracağım sert bir dille.
Ben sabah sabah yine kendimi doldurma modumu açtım
Dinlen kuzum limonlu su iç biraz bolca normal su da iç klasik yöntemler ama işe yarayabiliyor. Doktor ne demişti tansiyon durumunaİşyerinden izin aldım eve geldim, tansiyonum sabahtan beri 14/9, dinlenicem biraz. İnşallah tansiyondan dolayı bebişim erken gelmez ya
Evet canım limonlu su içicem şimdi, o düşürüyor çoğu zaman. Doktor 15 altını çok önemsemiyor. Takip et diyor. Hep yüksek devam ederse haber ver dedi.Dinlen kuzum limonlu su iç biraz bolca normal su da iç klasik yöntemler ama işe yarayabiliyor. Doktor ne demişti tansiyon durumuna
Benim annem azıcık böyle kahve içmeyi oturmayı sohbeti sever gençte zaten bende seviyorum onunla vakit geçirmeyi. Ama twmizlik Konusunda çok iyi değildir deyince yapar ya da mutfak dağınıksa toplar ama hani toplıyım ortadan kalksın gibi detaylı özenli yapmaz ama çeşit çeşit hamur işi yapar yedirir bize. Kv tam tersi bir kap yemek yapar yanına çorba salata yapmaz 3 4 gün onu yerler. Ben misafir gelince güzel sofra falan severim çok gelemiyorlar zaten diye salata işte bir tür meze sonrası için bazen hazır tatlı ya da kendim yaparım çorba pilav ana yemek yapınca şaşırırlar çok abartmışsın diye. Ama temizlikte iyi özenli hızlıdır. Birinden biri olmuyor sanırımKız evlat hayırlılığı işteSen bir şey yapamıyorsun yardımcı olamıyorsun onun da can sıkıntısı var içinde eli ayağı tutan da yapmayınca alıyor bir sinir kv’nin titizlenmesi aynı annem gibi ya. Annem de böyle nerede ne var bir el atar burası karışmış diyerek keşke zerresi kv’mde de olsa mesela Bunca zaman çalışıyordum bir de bütün gün evde tek başına oturur bir tek yemek yapardı asla da sıkılmazdı boş oturmaktan. Eşime de sorsan zaten yıl boyu yoruluyor bari burada dinlensin. Oysa çalışan benim annem yıl boyu ve yanı sıra ev hanımlığı ama kv’m yoruluyormuş yıl boyu İnsanın içinden gelecek gelmiyor bizimkinin içinden. 45 çeşit yemek yapsın ama bir süpürge aç demesin kimse.
Kv burcu neYeter ki konuşsun işte, ne konuştuğunun bir önemi yok. Artık aşırı mesafeliyiz ya baya çekiniyor, instagrama bebekle ilgili story atmıştım “çok duygulandım yavrum benim ihihihi” diye beni aradı sabah. Hesabını kısıtlıycam şimdi iyi hatırlattınız sjfksjdlsş
Normalde kaçtı? Tansiyon önemli der benim doktorum tansiyon çıkması için birşey mi yedin? Yoksa yaşadın mı? Bende kalp atışı çok hızlıydı doktorum karanlık bir yerde uzan uyu demişti bilgin olsun canımİşyerinden izin aldım eve geldim, tansiyonum sabahtan beri 14/9, dinlenicem biraz. İnşallah tansiyondan dolayı bebişim erken gelmez ya
Anlamıyorlar gerçekten bazen daha net hissediyorum bunuBenimki de hadsizlik yaptı mesajda da hiç söyleyip herkesi cephe aldırmayayım şimdi. Yazmıyorum sabahtır, yazmıcam da. Her şeyi bitirdik lohusalık halimizin kimi kırıp kimi kırmayacağını planlayacağız bi de, olur