Ayy inşallah hepiniz iyi olacaksınız buluştuğunuzda. Korkma sakın ben de ikiz eşi olarak 1500 gr doğmuşum bak bebeşim oluyor şimdi. Valla hazır olup olmadığımı gelince anlayacağım herhalde karmakarışık duygularım çünkü :)İyiyim çok şükürsağlıklı günlerime adım adım haha ama gerçekten bebek adımları şu hamile hantallığını atmaya çalışıyorum :) bebeciklerim de süreçleri olumlu gidiyor teyzoşu . Arada bir korkutuyorlar ama şükür bugünümüze . Oğlum daha iyi kızım çok minnak bakalım haftalarını dolduruyorlar orda işte . Tutun bebeklerimizi içinizde tek iyi tarafı bebeklerim gelene kadar hem bedenen daha iyi olurum hem lohusalık psikolojisini atarım heralde . Sen nasılsınn are you ready babee
İnşallah düşer takip et bakalımEvet canım limonlu su içicem şimdi, o düşürüyor çoğu zaman. Doktor 15 altını çok önemsemiyor. Takip et diyor. Hep yüksek devam ederse haber ver dedi.
Çokkk haklısın. Kaldı ki benim kayınvalidem de olabildiğince rahat bi kadındır. Laftan sözden anlar gereksiz hiçbir şeye karışmaz yardım gerekirse eder kimseyi gereksiz yormaz boş konuşmaz falan maşallahı var. Ama tammmm bir koç burcu olan kocam deli benim tedavi olması lazımDemek mükemmel kayınvalide yokmuşona da nazar değmesinden korktuğun için böyle söylüyorsan yapma, değdirmezdik
Kızlar sizin eşleriniz lohusalığı şaka zannediyor olabilirler mi acaba? Anladığım kadarıyla anneleri onları sarsıp durumun ciddiyetinden bahsetmiyorlar, kendileri de bir şey hissetmelerine izin verilmeyen kadınlar oldukları için olabilir ama lohusa kadın başkasının modunu düşünecek kadın değildir. Bu kadar yani. Bu ne saçmalık bilmiyorum. Eşleriniz henüz o havaya giremedilerse akşam dizi film izleme saatinizde birlikte bebekle ilgili belgeseller izleyebilirsiniz. Çocuğun olması sadece eve küçük bir insanın katılması anlamına gelmiyor, aynı zamanda değişen bir kadın, değişen bir ilişki anlamına da geliyor. Bunları hiçbir şekilde negatiflik olarak yazmıyorum, kimse yanlış anlamasın ama hayatımız değişecek ve bu değişimi de en çok birbirimize destek olarak, bu işte ortak olarak en hafif şekilde atlatabiliriz.
Kuzum, canım, isteyen bilsin, tüm köyü bırak tüm ülke bilsin. Bunların hepsi insana dair, insanca şeyler. Ben sana ne diyeyim, ya garanti ediyorum gelecek o sütKesinlikle ağzı olan konuşuyor mesela sütün henüz gelmediğini şuan tüm eşimin köyü biliyor
Canımmm iyiyim, bebiş de iyi. Alışmaya çalışıyoruz yeni hayatımızaikinci gece gerilimi duymamıştım hiç. Bizim dün gece iyi geçti yani normal. Süt henüz yolda olduğu için mama takviyesi yapıyoruz emzirmeyi deniyoruz biraz yorucu oluyor ama ekstra gerilimli bişey olmadı önce emzirmeyi deniyorum mutlaka sonra mama takviyesi, sonra babada gaz çıkartmaca sonra da uyku bu kısır döngü devam ediyor.
Şu an isimsiz ya karar veremedik bugün vazgeçtik diğer isimden resmen
Ay ne güzell ne mutlu size, cok sevindim. Darısı tüm vajinal dogum isteyenlerin basına olsun inş. Kimseyi korkutmak istemediğim için hiç yazmadım ama sezaryan sonrası agrılar beni cok zorluyor. Bebişinizi de güzel günlerde büyütünHerkese merhabalar, önceden bahsetmiştim suni sancı ile vajinal dogumum gerçekleşecek diye. Dün doğumu yaptım çok şükür, hiç acilmam ve sancım olmadan fitil ile doğumu başlattık. Çok şükür istediğim sekilde sonuçlandı. Vajinal doğum yapmak isteyen arkadaşlar vardı burada, ilk doğumum sezaryen nasıl bir şey bilmiyorum ama şu an pişman değilim vajinal doğum yaptığım için. Kesi dikiş atildi mecburen şu an çok zorlamıyor. Sadece otururken çok az zorluyor ama wcde falan hiç zorlamadı beni. Dogumumun ilerleme hizina tüm hastane şaşırdı, bu vesileyle vajinal isteyen herkese kesinlikle pilates ve hareket oneririm. Sancılar sırasında pilates topu, yürüyüş ve sıcak duş çok fayda sağladı. Duştan sonra direkt suyum geldi ve sonrası aktı gitti. Kendimce yorumlarimi iletmek istedim umarım birilerine faydası dokunur. Herkese gönlünden geçen güzel bir doğum diliyorum.
sezaryen sonrasi vajinal dogum denedin? eger oyleyse aradan kac sene gecmisti? bir de kacinci haftanda dogurdun? suni sanci verildi mi? ben de sezaryen sonra vajinal bekliyorum 37+4um henuz suni verilmiyor diye duymustum burda eger ilki sezaryense.Herkese merhabalar, önceden bahsetmiştim suni sancı ile vajinal dogumum gerçekleşecek diye. Dün doğumu yaptım çok şükür, hiç acilmam ve sancım olmadan fitil ile doğumu başlattık. Çok şükür istediğim sekilde sonuçlandı. Vajinal doğum yapmak isteyen arkadaşlar vardı burada, ilk doğumum sezaryen nasıl bir şey bilmiyorum ama şu an pişman değilim vajinal doğum yaptığım için. Kesi dikiş atildi mecburen şu an çok zorlamıyor. Sadece otururken çok az zorluyor ama wcde falan hiç zorlamadı beni. Dogumumun ilerleme hizina tüm hastane şaşırdı, bu vesileyle vajinal isteyen herkese kesinlikle pilates ve hareket oneririm. Sancılar sırasında pilates topu, yürüyüş ve sıcak duş çok fayda sağladı. Duştan sonra direkt suyum geldi ve sonrası aktı gitti. Kendimce yorumlarimi iletmek istedim umarım birilerine faydası dokunur. Herkese gönlünden geçen güzel bir doğum diliyorum.
iyiymiş şükür canımKilosunda ne var ki bebisin gayet normal canım yani tombiş bebek sağlıklı bebek gibi bir şey düşünme sakin çoğu bebek doğum sonrası o kadar hızlı kilo kaybi yaşıyor ki tombiş tombiş dünyaya gelip bı hafta içinde o sis halleri zayıflıyor. Belki seninki çok az kilo vericek yani hiç tombiş olsun diye takılma 2500 geçti diye şükür buna da geç bence takılma önemli olan doğum sonrası sağlıklı bı süreç geçirmek. Mesela benim bebek çok az kilo vermişti normalde 600-700 gram gitmesini bekleriz demişti bizimki 180.gr anca vermişti ve hep aldı sonraki aylarda normal şekilde. Biraz da ultrason yanılması olabiliyor sağlıklı olsun gerisini hiç düşünme şimdi hormonlar doğum süreci kendini hazırlamak derken çok takıntılı olabiliyoruz çok normal. böyle annelik şeyi yukleniyir işte kendi kendine yetemiyecek miyim olacak mı olmayacak mi ben mi eksik kalıyorum gibi hepimiz yaşadık çok çok normal önemli olan senin bunu sürekli düşünmeyi bırakıp akışta kalmaya çalışmak yani bazı şeyler olduğu kadar olacak en en iyisi olsuna odaklanma.
Yok yanlış anlaşılmış sanirim, bu ilk doğumum. Sezeryani bilmiyorum demek istemiştim.sezaryen sonrasi vajinal dogum denedin? eger oyleyse aradan kac sene gecmisti? bir de kacinci haftanda dogurdun? suni sanci verildi mi? ben de sezaryen sonra vajinal bekliyorum 37+4um henuz suni verilmiyor diye duymustum burda eger ilki sezaryense.
saglikla mutlulukla buyut bebegini omru uzun guzel olsun insallah
37 canımkacıncı haftada 2800 kilo? Benim oglum 39+5 te 3200 dogdu neredeyse 40. haftamda dogurdum. seninki de oylr olur gibi sanki. ama benim gozume büyük gozukuyordu ele geliyordu falan. Simdiki bebis daha 34. haftamda 2600 cıktı biraz iri dedi doktor gozumu korkuttu dogumda zorlanırım diye.
Teşekkür ediyorum, sizlere de çok geçmiş olsun. Güzel günlerinizi görün yavrularınızınAy ne güzell ne mutlu size, cok sevindim. Darısı tüm vajinal dogum isteyenlerin basına olsun inş. Kimseyi korkutmak istemediğim için hiç yazmadım ama sezaryan sonrası agrılar beni cok zorluyor. Bebişinizi de güzel günlerde büyütün
Tam tersi, aşırı hiperaktif ve geveze. Elbette aslan :)))Kv burcu neböyle çok yavaş hareket eden mıy mıy konuşan bir kadın canlanıyor gözümde çok merak ediyorum
Hemen doğurmuyorsun cano benden yaklaşık 2 aydır damla damla geliyor son zamanlarda beyazlaştı hatta bakıyorum dokunuyorum dokununca artıyor akmasıMememden süt geldi bir damla bende merak ettim sıktım daha da geldi damlacıklar şeklinde tekinden ama. Doğumu tetikler mi acabadoğsa da olur kafasında olumca bir rahatlık geldi bana
Evet kız hiç bu açıdan bakmamıştım adam kendi ailesinin yanında yapıyor bizimkiler gelince evin beyi moduna geçiyor doğru vallaSeninki de ilginç bazıları kendi annesi babası varken giriyor erkeklik şeyineseninki kp gözünde öyle görünmek istiyor sanki. Benim babamda ev işlerine yardım etmez anneme genelde ama bize meyve soyup getirir kuruyemiş yerken gelir elleriyle yedirir çocuklarına karşı fedakar eşine değil eşim annesi hep çalıştığı için yardım eder getir götür misafir varken yemekleri koyar çayı falan verir söylediğimde işleri de yapar ama bazen söylene söylene her yer kedi kılı falan diyerek yapar öyle deyince de bende sinirleniyorum hiç yapma o zaman diye erkekler gerçekten yorucu kadınlar çok daha kolay anlaşılır
Kız cidden birinden biri olmuyor. Benim de annem mutfak yemek işlerini çok üşenir. Hani istiyoruz diye yapar hele ki yardım edersek her şeyi yapar ama diğer türlü çok hoşlanmaz yaniBenim annem azıcık böyle kahve içmeyi oturmayı sohbeti sever gençte zaten bende seviyorum onunla vakit geçirmeyi. Ama twmizlik Konusunda çok iyi değildir deyince yapar ya da mutfak dağınıksa toplar ama hani toplıyım ortadan kalksın gibi detaylı özenli yapmaz ama çeşit çeşit hamur işi yapar yedirir bize. Kv tam tersi bir kap yemek yapar yanına çorba salata yapmaz 3 4 gün onu yerler. Ben misafir gelince güzel sofra falan severim çok gelemiyorlar zaten diye salata işte bir tür meze sonrası için bazen hazır tatlı ya da kendim yaparım çorba pilav ana yemek yapınca şaşırırlar çok abartmışsın diye. Ama temizlikte iyi özenli hızlıdır. Birinden biri olmuyor sanırım
Güzel haberlerciktim kontrolden bebegin kalp atislari iyi suyum iyi bebek kanala girmis. olcumleri ne diyorum bakmamis hersey uygun normal doguma diyor doktor. Bu kadar gec haftada duzgun olcemiyoruz artik dedi. 39+4 e gun verdi o zamana dogurmazsam tekrar degerlendiririz sezaryen kararini diyor. ne kadar rahatlar ya. catima da bakmadi. bosuna endiseleniyorsun bu bebek yoluna girmis zaten gelecek sorunsuz dogar diyor da icine mi dogdu kadin yani olc bic oyle soyle
2 hafta sonra gel dedi. o zamana kadar dogar diyor artik suyun gelmesini bekle dedi dogmazsa o zaman konusuruz sezaryene donme kararini dedi su an icin bu kadar asagida hareketli bebegin kendi gelecegini dusunuyoruz dedi gitti kendinden ust bir doktora da danisti geldi soylediGüzel haberler39+4 hangi tarih oluyor canım? Çok erkene vermemiş olmasına sevindim. Olumlu tarafından bakalım olumsuz bir şey görse doğum bu kadar yaklaşmışken mutlaka belirtme gereği duyardı demek ki dikkatini çekmemiş. Ölçümler de yanılıyor olabilir belki haklıdır. Bir sonraki kontrol ne vakit ne zaman gel dedi?