Kaçıncı haftadasin kiBu iştahsızlıktan tükendim yeminle ya, akşamları bi lokma yiyorum gece kusuyorum bu saat oldu her yemek midemi bulandırıyor. Endişeleniyorum bebek açtır sıkıntıya girer diye. Var mı çok az yiyen/iştahsız olan analar?
Neden tümden uyutsunlar ki yaa ne gerek varmış ona? İlk kez duydum. Burada aksine talep edilse bile pek yanaşılmıyor sanki annede anksiyete, panik atak vs yoksa. Evet gerekli tüm hazırlıklar yapılsın biz de yapalım onlar de yapsın ama olmazsa da bilelim ne zaman saat kaçta gireceğiz doğuma yani..evet iste ama sanki olmayacakmis gibi de hazirlan vajinal doguma. ben de soylicem sezaryen diyip acikliga catiya bakmamazlik yapmasinlar, sadece o dursun kenarda istiyorum acil sezaryene alinmak istemiyorum tumden uyutuyorlarmis burda oyle yazdi kadinlar bana hep o da zor diye duydum ayilmasi kendine gelmesi.
olacaksa planli olsun bari ben de istemiyorum 4 kilo bebek dogurmak aynen agri sizi sanci zaten gozumu korkutuyor
Sadece sakin kalıp yatman gerekiyor sanki seninBen ne yapsam şaşırdımDoktorumun gideceğini hiç bilmesem kafaya takacak hiçbir şeyim yoktu, hiçbir doğum belirtim yok. Ama bunu biliyor olmak işleri değiştirdi. Şimdi azıcık ayağa kalksam ve ağrı sızı duysam doğum başlayacak mı moduna giriyorum. Halbuki ağrı sızı olsa bile bu aşamada normal diyerek devam edip geçiyordum
Yürüyüş yapıyorum desem yalan olur ya pilates yoga açma germe vs yapıyorum da yürüyüş beni de üşendiriyor havadan dolayı. Aslında gündüzleri yürüsem iyi olabilir. Havalar da daha iyi gündüz.Yürüyüş yapıyor musun. Sanki şöyle bi çıkıp uzunca yürüsek başlayacak gibi hissediyorum ben. Teyzem demişti bi çocuğunu çok yürüdüm hareket ettim çabuk kolay doğurdum dedi. Sonuncuyu yattığım için hep zor oldu dedi. Şansa da hava aşırı soğuk kar yok ama soğuğu var grip olurum korkusuyla yürüyemedim
Benim ki de şuan coştu hareket ediyordu ama bu sefer daha sert alttan çok ittiriyor canım yanıyorbugün nst vardı yine. bir kez 50, bir kez de 60 gördüm ilk kez. 50’yi biraz hissettim ama 60’ı anlamadım bile. biraz şaşırdım.
80 sonrası doğuma yakın olabilir ancak dedi hemşire. bebem de 1 saniye durmadı, aşırı hareketliydi. gece çok sakindi, korkmuştum, babası sabaha karşı karnıma koydu elini, o saatten beri parti mode on
Evet gündüz fırsat bulamıyorum bende pek ama bi kaç yürüyüş işimizi çözecek gibiYürüyüş yapıyorum desem yalan olur ya pilates yoga açma germe vs yapıyorum da yürüyüş beni de üşendiriyor havadan dolayı. Aslında gündüzleri yürüsem iyi olabilir. Havalar da daha iyi gündüz.
aman yeter ki hareket etsin canım. 2 saat etmese insan ister istemez korkmaya başlıyor, çekeriz ağrıyı, napalım.Benim ki de şuan coştu hareket ediyordu ama bu sefer daha sert alttan çok ittiriyor canım yanıyor
Sürekli bir şeyleri yetiştirmek için koşturmaya o kadar alışmışım ki, bir şeyleri yapmam gerekirken yapmıyorum hissi beni dürtüyor. Dediğin doğru ama, drama yaratacak bir durum yok ortada. GöreceğizSadece sakin kalıp yatman gerekiyor sanki seninyani ekstra kasayım edeyim derdi olmadan bu hafta olmaz zaten diyerek pozitif düşüne düşüne olursa da napalım yani hangisinin daha iyi olcağını bilemeyiz. Değiştiremiceğimiz ve bilemediğimiz şeyleri fazla düşünüp eziyet etmeyelim kendimize ya güzel diziler var izlenecek güzel kitaplar var okunacak
Evet öyle hareket edince daha mutlu oluyorum acıya rağmen annelik işteaman yeter ki hareket etsin canım. 2 saat etmese insan ister istemez korkmaya başlıyor, çekeriz ağrıyı, napalım.
Oy oy oy çok tatlış bu bebişlerBuda bizim ilk günümüz du kalp kardeşliği
Evet ben de öyle çalışmadığım gün uyumayı düşünüyordum alarmsız olmama rağmen mesai saatinde uyandım. Bazı şeyler kafada kodlanmış gibiSürekli bir şeyleri yetiştirmek için koşturmaya o kadar alışmışım ki, bir şeyleri yapmam gerekirken yapmıyorum hissi beni dürtüyor. Dediğin doğru ama, drama yaratacak bir durum yok ortada. Göreceğiz
7.aya kadar bunu veriyormuş sonra diğerini kullandırıyormuş canım. Emzirmeye hazırlık dedi, doğumdan sonra da 3 ay kullanacakmışım.Bu emzirme için olanı ama bunu verdiğine eminsin mi acaba? Ben de en baştan beri bundan kullanıyorum ama plus olanından
Eki Görüntüle 3510581
Doktor konusunu kafanda halletmene çok sevindim. Benim takip ettiğim normal doğum destekçisi iki doktor vardı kafamda gitmek istediğim sigorta durumlarından dolayı olmadı, ikisi de Azeriydi. Hatta biri çok meşhur ssvd doktoru.Kızlar doktor konusu okey artık, o kadar ilgilendi ki kadın meme bakımına kadar anlattı. 35.haftada Lansinoh’un krem/balmını sürmeye başla dedi. Bebek tamamen doğum pozisyonuna gelmiş, haftasıyla her şeyi uyumlu 1.5 hafta kadar önde dedi. 2400 çıktı yine. Normal doğum yapacağız son dakikada bir şey çıkmazsa ama Ocak’ın ilk haftasını geçmememiz gerekecek, 4 kiloyu aşar yoksa dedi. Yılbaşı haftası 39 haftalık oluyor, tahminimce o aralarda gelir ama desteklememiz lazım egzersizle dedi, ben de başından beri Aralık sonu hissediyorum bu arada. Bulantıları konuştuk, takviyeler tetikliyor olabilir dedi diğer doktorun takviyesini değiştirdik onu deneyeceğim. Suyun yeterli ama azalmaması için her gün havuç suyu ve armut tüket hiç sıkıntı yaşamazsın dedi. Kontrol muayenesine çağırdı, nstye gireceğim haftayao kadar rahatladım ki anlatamam ya. Çok şükür. Meme yarası olursa Garmastan alacaksın, muadili yok dedi. Emzirirken silecekmişim. 60 cc süt gelirse her iki memeden de takviyete ihtiyacın olmaz, daha azsa bundan daha iyisi yok dedi. Siz de bakarsınız. 2 tablet Prilam’a devam edeceğim.
34.haftadayımKaçıncı haftadasin ki
Benim doktorum da ssvd yapıyor, acıbademdeki değil ama :) o doktoru biliyorum çok iyiymişDoktor konusunu kafanda halletmene çok sevindim. Benim takip ettiğim normal doğum destekçisi iki doktor vardı kafamda gitmek istediğim sigorta durumlarından dolayı olmadı, ikisi de Azeriydi. Hatta biri çok meşhur ssvd doktoru.
Ayyyy öyle mi diyorsun kızEvet gündüz fırsat bulamıyorum bende pek ama bi kaç yürüyüş işimizi çözecek gibiçünkü evde biraz iş yapsam başlıyor sancı hareketler felan. Demek yürüsem başlar doğum
Kanala girdiği nasıl anlaşılıyor acaba ya ben devlete gidiyorum gittiğim doktor çok tatlı ama aşırı yoğun sevildiği için hemencik bakıyor bende çok soru sormadan çıkmaya çalışıyorum. Göbek bitip bikini bölgesinin başladığı yerden ölçüyor baş ölçüsünü tüylerin başladığı yerin başı gibi acaba kanala girmiş midirBende 35+4 de kanala girmeye başlamış dedi doktorum. Yani geç değilmiş seninki de girmesi yakındır. İnşallah girerhamilelik zaten her anlamda böyle korkma sancı da, çıkar bi anda kasılma da sende de çarpıntı olur. Benim bu son haftalar da kalbim çok çarpıyor ağzımdan çıkacak sanki önemli olan yaşadığımız şeyin devamlı olmaması
hic bilmiyorum belki acil sezaryen diyedir diger turlu spinal de bekliyorsun uyusmayi sana soruyor aneztezi uzmani birsey hissediyormusun falan diye daha yavastan aliyorlar. diger turlu belki bebek kanalda sıkısıyor ya da kalp ritmini dusuyor tam bilmiyorjn hizlica sezaryene aliyorlar. Normalde burda da uyutulmuyor spinal oluyorsun. Acil sezaryeni pek istemiyor hastane ben de cok istemiyorum ama bakalım nasıl gelişirse dogumNeden tümden uyutsunlar ki yaa ne gerek varmış ona? İlk kez duydum. Burada aksine talep edilse bile pek yanaşılmıyor sanki annede anksiyete, panik atak vs yoksa. Evet gerekli tüm hazırlıklar yapılsın biz de yapalım onlar de yapsın ama olmazsa da bilelim ne zaman saat kaçta gireceğiz doğuma yani..
Benim maksiumum 39 oldu bugün ama hafif çok minik regl yaklaşınca gelen ağrı gibi ağrı oldu o anbugün nst vardı yine. bir kez 50, bir kez de 60 gördüm ilk kez. 50’yi biraz hissettim ama 60’ı anlamadım bile. biraz şaşırdım.
80 sonrası doğuma yakın olabilir ancak dedi hemşire. bebem de 1 saniye durmadı, aşırı hareketliydi. gece çok sakindi, korkmuştum, babası sabaha karşı karnıma koydu elini, o saatten beri parti mode on