Yok makine onu anlamıyor hastane tipi değil tabiki . Bana hemşire 15er dk sağ demişti . Ben 5 dk masaj yaptırıp 15 dk çektiriyorum. Yüksek modda çalıştırınca bi ağrı hassasiyet oluyor ama geçiyor bi kaç güne . Ben buz koydum sağdıktan sonra bi iki dk ama ne kadar doğru bilmiyorum . O ağrısını aldı bence :) bi de lansinohun kremini hep sürdüm gümüş kapaklarımı hala kullanıyorum. Ama süt sağdıktan sonra memeler gerçekten pörsümüş gibi yumuşacık oluyorHoolley beeeçok şükür boşa aldım sandığım pompam işe yarayacak. Panikten iki pompa aldım, biri elektirikli biri eller serbest, ikisini de döndüre döndüre kullanırım o zaman yes yes yes
Yaarebbbimmm bu nee tatlı bişi böyle sağlıkla büyüsün annesi maşallah maşallah yavruna
Peki memede süt biterse, makine nasıl anlıyor kuzum? Boşa çekmeye devam ediyor mu? Yara oluyor mu?
duruşa bak
Ellam yalebbim yaaaaaaaaaa
Bizim günümüz aynıymış. Acaba bu hareketler ya da hareketsizlik ne kadar etkiliyor ya da ne kadar sürede etkili oluyor? Ben sürekli hareket halindeydim ama doktorum bu hafta yok, o yokken doğurmayım diye hareketi falan hepten kıstık. Bir yandan sizler harıl harıl hareket ediyorsunuz. Doktorum pazar günü gelecek, o günden sonra ben tekrar hareketli halime dönünce etkisini ne kadar zamanda gösterecek acaba?Bugün 37+2 kontrol vardı. Geçen hafta bebeğin kafası tam ortada baya aşağıda demişti doktor doğum yakındır demişti. Bu sefer kafa ordan çıkmış yana kaymış. Gelceği yok bunun dedi. Of biraz canım sıkıldı kanala manala gireydi madem girmedi ben niye bu kadar çatı ağrısı çekiyorum. Çatı muayenesi de yaptı yine okey sıkıntı yok modunda gittik tabi açılma falan da yok dedi. Sancılarda toplanmalarda makine 100ü buldu onlara da bişey demedi. O kadar doğuma ihtimal vermiyordu ki nstyi bile çekmesek mi acaba dedi sonra neyse riske atmayalım belki hissetmediğin sancı vardır dedi öyle çektirdi. Ben sanırım artık tüm tuşlara basıcam. Ne kadar spor varsa kanala yönlendiren yapıcam sanırım. Sinir oldum girdiği yerden niye çıkarsın bebe şimdi ilerlemiş olmasını beklerdim.
Yürüyüş yapıyor musun. Sanki şöyle bi çıkıp uzunca yürüsek başlayacak gibi hissediyorum ben. Teyzem demişti bi çocuğunu çok yürüdüm hareket ettim çabuk kolay doğurdum dedi. Sonuncuyu yattığım için hep zor oldu dedi. Şansa da hava aşırı soğuk kar yok ama soğuğu var grip olurum korkusuyla yürüyemedimBen de o sebepten bu aralar doğurmak istiyorum inan ve sanki bir hafta içinde olacakmış gibi de bir his var içimdeCuma 38 haftalık olacak tahminim 3800-3900 olur o zamana. Daha da geçerse bence ben de doğuramam. Zaten sancı hali cesaretimi de kırıyor şimdiden biraz Büyüdükçe iyice korkabilirim.
Sen bence de al gününü sezaryen olacaksa beklesin 40ı erken gelmek isterse de gelir istediği zaman doğurturlar zaten. Suni sancı ben de müracaat etmeyeceğim sanırım ya kocaman bebeği kendi de gelmezse suni sancıyla doğurmaya çabalamak çok mantıklı gelmiyor ne yalan söyleyeyim. Aslında şu an bana da fikir verdin. Acaba ben de mi cuma sezaryen günü istesem o dursun yani bir kenarda öncesinde gelirse gelsin bebek.
Genç genç, 40 yaşında. Çok ilgilendi bugün sağ olsun, yük kalktı omuzlarımdan. Bizim egoist kaba doktorlardan yüz kat iyi.yaşı var mı biraz?
hele gençse bizden daha iyi olabilir gerçekten. eğitim sisteminin hali malum:/
Şundan verdi doktorum, gerek kalmaz diğerlerine dedi. Ben de salak gibi allahım neden ağzımda hamsi tadı var çıldırıyorum diye geziyorum, omega 3ler belli ki bana değil kızıma yarıyor ahfksjdksomega için çocuklar için olan kokusuz tabletlerden mi denesen acaba?
Ben de isterdim açıkçası, keşke vajinal doğum için çeşit çeşit imkanlar yaratilsa, insanlar saçma sapan iddialarla değil de güzel motivasyon kaynaklarıyla bunu denemeye davet edilse. Aksine, vajinal doğum isteyen doktorun gönlünü yapmaya, doktor bulmaya çalışıyor. Burada utanmasak biz doktora gülme gazı vereceğiz keyfi yerine gelsin, rahatlasın da kabul etsin diyeaşırı iyiymiş ama yaben çok isterdim valla
Hemen çok sevgili arkadaşım chatgptye sordumBizim günümüz aynıymış. Acaba bu hareketler ya da hareketsizlik ne kadar etkiliyor ya da ne kadar sürede etkili oluyor? Ben sürekli hareket halindeydim ama doktorum bu hafta yok, o yokken doğurmayım diye hareketi falan hepten kıstık. Bir yandan sizler harıl harıl hareket ediyorsunuz. Doktorum pazar günü gelecek, o günden sonra ben tekrar hareketli halime dönünce etkisini ne kadar zamanda gösterecek acaba?
Bu işler bu kadar matematik denklemi gibi olmamalıydı ya, bilmiyorum. Kafam karışık bu hareketler ne kadar, hangi sürede etkiliyor ya da gerçekten etkiliyor mu konusunda
35+5 ama nst de kalp atışları biraz yüksek çıktı stres yapmış olabilirsin dedi düzeldi sonra ama biraz korktum bendeKaçıncı haftadasın
Bu emzirme için olanı ama bunu verdiğine eminsin mi acaba? Ben de en baştan beri bundan kullanıyorum ama plus olanındanŞundan verdi doktorum, gerek kalmaz diğerlerine dedi. Ben de salak gibi allahım neden ağzımda hamsi tadı var çıldırıyorum diye geziyorum, omega 3ler belli ki bana değil kızıma yarıyor ahfksjdks
evet iste ama sanki olmayacakmis gibi de hazirlan vajinal doguma. ben de soylicem sezaryen diyip acikliga catiya bakmamazlik yapmasinlar, sadece o dursun kenarda istiyorum acil sezaryene alinmak istemiyorum tumden uyutuyorlarmis burda oyle yazdi kadinlar bana hep o da zor diye duydum ayilmasi kendine gelmesi.Ben de o sebepten bu aralar doğurmak istiyorum inan ve sanki bir hafta içinde olacakmış gibi de bir his var içimdeCuma 38 haftalık olacak tahminim 3800-3900 olur o zamana. Daha da geçerse bence ben de doğuramam. Zaten sancı hali cesaretimi de kırıyor şimdiden biraz Büyüdükçe iyice korkabilirim.
Sen bence de al gününü sezaryen olacaksa beklesin 40ı erken gelmek isterse de gelir istediği zaman doğurturlar zaten. Suni sancı ben de müracaat etmeyeceğim sanırım ya kocaman bebeği kendi de gelmezse suni sancıyla doğurmaya çabalamak çok mantıklı gelmiyor ne yalan söyleyeyim. Aslında şu an bana da fikir verdin. Acaba ben de mi cuma sezaryen günü istesem o dursun yani bir kenarda öncesinde gelirse gelsin bebek.
Buda bizim ilk günümüz du kalp kardeşliği
Ben ne yapsam şaşırdımHemen çok sevgili arkadaşım chatgptye sordumdediğine göre genel olarak pelvik kasları çalıştırdığı için zamanla fayda sağlarmış. Ama en son hemen etkili olan kısım da demiş. Aklıma geldi doğum zamanı sancılarda da hareket yaptırıyorlar ya etkili olabilir diyorum. Ama bazısında yatsa da kanala giriyor annemde net hatırlıyorum suni sancı epidural doğuma kadar öylece yattı. Ve pırt doğurdu. Vücudun neye nasıl tepki vereceğini kimse bilemediği için hem tedbir alıyoruz başlamasın diye. Ya da başlatabilir ihtimaline göre yapıyoruz işte. Ha başlatmasa bile hareketin zararı olmaz diye düşünüyorum kasları güçlendirirz en azından. Ben squat yapamıyorum asla dizlerim taşımıyor mesela
Eki Görüntüle 3510579
Bende 35+4 de kanala girmeye başlamış dedi doktorum. Yani geç değilmiş seninki de girmesi yakındır. İnşallah girer35+5 ama nst de kalp atışları biraz yüksek çıktı stres yapmış olabilirsin dedi düzeldi sonra ama biraz korktum bende
Sana bişey diyimmi içine doguyosa oluyo banada acele etme işlerin için felan diyolardi dedim benimki 37 yi bulmaz 38 i diyodum gercektende öyle olduBen de o sebepten bu aralar doğurmak istiyorum inan ve sanki bir hafta içinde olacakmış gibi de bir his var içimdeCuma 38 haftalık olacak tahminim 3800-3900 olur o zamana. Daha da geçerse bence ben de doğuramam. Zaten sancı hali cesaretimi de kırıyor şimdiden biraz Büyüdükçe iyice korkabilirim.
Sen bence de al gününü sezaryen olacaksa beklesin 40ı erken gelmek isterse de gelir istediği zaman doğurturlar zaten. Suni sancı ben de müracaat etmeyeceğim sanırım ya kocaman bebeği kendi de gelmezse suni sancıyla doğurmaya çabalamak çok mantıklı gelmiyor ne yalan söyleyeyim. Aslında şu an bana da fikir verdin. Acaba ben de mi cuma sezaryen günü istesem o dursun yani bir kenarda öncesinde gelirse gelsin bebe
Ayyy inşallah canımSana bişey diyimmi içine doguyosa oluyo banada acele etme işlerin için felan diyolardi dedim benimki 37 yi bulmaz 38 i diyodum gercektende öyle olduerken geldi hissettiğim gibi hatta hep diyodum çok stresliyim kontrole gittiğimde doğum baslamis olsun bi anda alsınlar diyodum 2 saat içinde oldu bitti hiç bişey anlamadim