Bu zamana kadar durduysan doğum değildir. Doktorum asla duramazsın illa anlarsın sağ sol yapınca asla geçmez şiddeti artar dedi. Aslında bu nokta da merak etmemiz gereken evet bu sancılar doğum sancısı değil ama acaba açılmamı yaşadık su mu gelecek gibi düşünceler sarıyor beni merakım o oluyor. Ama gitmeyede gerek görmüyorum artmazsa eğer başka belirti olmazsaGitmedim canım. 6dan sonra devam etmedi sanki ya da uyandıracak kadar olmadı. Ama yattıktan itibaren sabah 6ya kadar bayağı yoğundu yani hem sancı hem de eş zamanlı kasılmalar. Belim ağrımıyor ve düzenli değil diye süre tutmadım eşimi de kaldırmadım bekledim öyle. İnşallah sona yaklaşıyoruzdur kendiliğinden müdahalesiz gelir böyle böyle
Ay ay ay bu durum daha zorluymuş canım ne yalan söyleyeyim. Bir de o taşınma zorluğuna katlanıp taşınacak olmak falan.. Allah sizin de yardımcınız olsunoutoffit canım moralini bozma yalnız değilsin. Bizde iki ay önce taşındık. Tam evi yerleştirdik derken eşimin ekibi dağıldı tüm ekip işten çıkarıldı neyse ki köşede bir miktar birikim vardı. Şimdi İstanbul’da iki firma ile görüştü ve istanbuldan teklif geldi… haftaya doğum var. Süre istedik karar vermek için doğumu öne sürdük… ne yapacagz bilmiyoruz kararsız kaldık küçük bebekle şehir değişikliği ev değişikliği vs muhtemel. Olabiliyor yani… odaklanacagın tek şey bebeğin sağlıklı gelmesi olsun, geri kalan her şey güzel olur inşallah Kumraladamavituna1 senin içinde geçerli
@Hocahnm
Ben de cumayı bekliyorum ya, arkadaşım benim doğumum öyle başlamıştı doktora git dedi de eşim de yok yanımda gidesim yokEvet kuzum Kağan Kocatepe’ye baktım da gece o da böyle diyor. Bazı kadınlar belden girdiğini kasıklara yayıldığını söyler. Bazı kadınların direkt kasıklarına girer. Bu kişiden kişiye değişir demiş. Kontrolüm cuma günü. O güne kadar bakalım ne değişecek. Gittiğimde ben de söylerim de bana da aynısını der. Acaba bu sancılar rahim ağzı açılmasına yol açıyor mudur? Biraz açıklık olmuş dese fena olmaz sanki.
Ben de bunu öyle bir yapabilirim kiBen de öyleyim. Aslında sorun taşınmaktan ziyade taşınma fikri bence . Kontrolü sende olsa bu kadar zor gelmeyecek . Biraz da bebekli hayatı bilmediğinden zorluğunu kestiremiyorsun o daha beter strese sokuyor insanı . Ay ben de öyleyim. Biz de ben hamileyken taşınmak zorunda kaldık , şehir değiştirdik . Süreçte ben olamadığım için kendimi yedim :) en son hafif bir kanama oldum . Doktor hiç bir sebep bulamadı ne taktın kafana dedişimdilik sana tavsiyem zaten sonucu değiştiremeyeceksin , başka ve önemli bir gündemin var . Çok klişe ama gerçekten su akıyor yolunu buluyor dicem de kendim çok yapamıyorum ama sen akışına bırak
Ya evet iki gündür geceleri coşuyor neden böyle? Düzenli olmadığı için başka bir belirtisi olmadığı için kanama vs ben de acele etmiyorum doktor için cumayı bekleyeceğim zaten ama bu işte bir gariplik var yatmak mı tetikliyor ne yapıyorBen de cumayı bekliyorum ya, arkadaşım benim doğumum öyle başlamıştı doktora git dedi de eşim de yok yanımda gidesim yokbi de sürekli olan bi ağrı değil gece giriyor gün içinde de 1-2 kere giriyor sadece diye tutuyorum kendimi
Evet canım düzensiz ve artmayan sancılar doğuma yorulmasına gerek olmayan sancılarmış. Acaba birkaç gün içinde mi olacak ki diyoruz bu sefer deBu zamana kadar durduysan doğum değildir. Doktorum asla duramazsın illa anlarsın sağ sol yapınca asla geçmez şiddeti artar dedi. Aslında bu nokta da merak etmemiz gereken evet bu sancılar doğum sancısı değil ama acaba açılmamı yaşadık su mu gelecek gibi düşünceler sarıyor beni merakım o oluyor. Ama gitmeyede gerek görmüyorum artmazsa eğer başka belirti olmazsa
Doğru sanırım bizim su fazlalığı olduğu dönem 30 üstüydü sankiUst sınır 25 cm diyor ama bilemedim
Anlamadım anam, gece uykularımda sorun yoktu benim şimdi ağrıyla uyanıyorum 2-3 gecedir, hemen de geçmiyorYa evet iki gündür geceleri coşuyor neden böyle? Düzenli olmadığı için başka bir belirtisi olmadığı için kanama vs ben de acele etmiyorum doktor için cumayı bekleyeceğim zaten ama bu işte bir gariplik var yatmak mı tetikliyor ne yapıyor
Bende bugün adet ağrısı ile uyandım bende bekliyorum bi umut başlar belki bu hafta doğumEvet canım düzensiz ve artmayan sancılar doğuma yorulmasına gerek olmayan sancılarmış. Acaba birkaç gün içinde mi olacak ki diyoruz bu sefer deBen de cuma günkü kontrolü bekleyeceğim acele etmeyeceğim umarım yaklaşan doğumun habercileridir
Bebek bereketinden olsa gerekGerçekten doğum öncesi hep bir şeyler oluyor, annemin ameliyatı çıktı, kv taşınıyor, eşime 2 hafta önce Amsterdam’dan iş teklifi geldi mesela yazmadım burayahep bir ekşın yani. Bence de etkilememek daha iyi olur bu süreçte, bakarsın şartlarınız iyileşir size çok iyi gelir. Sen de bebeğinle ilgilenmek istiyordun hem ya işten ayrılacaktın ya da ara verecektin gibi hatırlıyorum, daha rahat edersiniz her anlamda. Her şeyde bir hayır var diye bakıyorum ben genelde bu işlere, çok zorlamama taraftarıyım. Taşınmayı gözümüzde biz büyütüyoruz inan, bir şirket ayarlıyorsun 1 günde kıyafetlerine kadar sarıp yüklüyorlar. Dediğin gibi o arada kv falan çağırırsın gönlü olur hem, sana da değişiklik iyi gelir belki.
Ya di mi? Bahsedilen gibi 10-20 dakika içinde 3 kere gelip en az 50 saniye süren gibi bir şey değil yani. Geliyor duruyor öyle. Bacaklarıma ayaklarıma kadar iniyor resmen adet emareleri. Ben bunları normal zamanda yaşasam peşin peşin bir ağrı kesici alır, ped koyar uyurdumAnlamadım anam, gece uykularımda sorun yoktu benim şimdi ağrıyla uyanıyorum 2-3 gecedir, hemen de geçmiyor
Ay inşallah yaaa sancılı bir hal alınca da daha tahammülsüz olduk sanırımBende bugün adet ağrısı ile uyandım bende bekliyorum bi umut başlar belki bu hafta doğum
Evet cidden adet ağrısını özlememişim çok rahatsız ediciYa di mi? Bahsedilen gibi 10-20 dakika içinde 3 kere gelip en az 50 saniye süren gibi bir şey değil yani. Geliyor duruyor öyle. Bacaklarıma ayaklarıma kadar iniyor resmen adet emareleri. Ben bunları normal zamanda yaşasam peşin peşin bir ağrı kesici alır, ped koyar uyurdumnasıl olsa 3-5 saate bu sökülür en azından uykumdan olmayayım diye. İnşallah açılma falan oluyor olsa bari ya da ne bileyim bebek kanala yerleşiyor olsun bir işe yarasın yani
Ay inşallah yaaa sancılı bir hal alınca da daha tahammülsüz olduk sanırım
Heh aynen ben de, ağrı kesicimi alırım pedimi takarım sıcak su torbamı hazırlar yatarım geri o ağrıdan sonra ben de. Tam bi regl ağrısı yani. Bi sorcam doktora cuma günü ama bana anormal gelmiyor ya ben 36 oldum bugün normal artıkYa di mi? Bahsedilen gibi 10-20 dakika içinde 3 kere gelip en az 50 saniye süren gibi bir şey değil yani. Geliyor duruyor öyle. Bacaklarıma ayaklarıma kadar iniyor resmen adet emareleri. Ben bunları normal zamanda yaşasam peşin peşin bir ağrı kesici alır, ped koyar uyurdumnasıl olsa 3-5 saate bu sökülür en azından uykumdan olmayayım diye. İnşallah açılma falan oluyor olsa bari ya da ne bileyim bebek kanala yerleşiyor olsun bir işe yarasın yani
Ay inşallah yaaa sancılı bir hal alınca da daha tahammülsüz olduk sanırım
Çok güzel bir açıdan bakmışsın canımBu mesajı kendime de bir mesaj olarak kabul ediyorum. Ben de 38i görmek için hareket ederken iki kere düşündüğüm bir moda geçtim, eskiden yaptıklarımı da bıraktım. Takla da atsan, yerinden kalkmasan da ilk nefeslerini ne zaman alacaklarsa o zaman alacaklar. Buna daha çok güvenip, daha rahat olmaya çalışacağım. Hiç öyle bir amacın yoktu tabii bu mesajı yazarken ama doğrusu bana da bir parça daha gönül ferahlığı oldu, teşekkür ederim
Yok ya, yurtdışında yaşayabilecek kadar renkli ve yeniliklere açık bir çift değilizBebek bereketinden olsa gerekGeleceği tarih gibi yaşayacakları yerleri de mi kendileri seçiyorlar napıyorlar. Biz burada çocukluğu geçsin çok istiyorduk ama nasibinde yoksa elden bir şey de gelmez. Ama sıfırdan bir yere alışmak, daha bebekli hayata alışamamışken nasıl olacak bilmiyorum. Hem heyecanlı hem gereksiz geliyor. İş konusunda evet birkaç sene ara vermek bir çocuk daha yapmak gibi fantastik düşüncelerimiz var Bu da beni 4-5 sene iş hayatından ayrı düşürebilir. Net bir durum olmamakla birlikte. Zaten diğer türlü buradan bir ihtimal bakıcı bulabilirdim gittiğim yerde kimseyi de tanımazken ne yaparım kime bırakırım hiç bilemiyorum ya. Hepsini üst üste koyunca hiç olmazsa eşim kariyer peşinde koşsun diyorum işte Siz ne düşünüyorsunuz peki Amsterdam konusunda? Var mı gitme niyetiniz?
Doğum kasılmasını net anliyosun canım demekki yalancı kasilmaydiBen de cumayı bekliyorum ya, arkadaşım benim doğumum öyle başlamıştı doktora git dedi de eşim de yok yanımda gidesim yokbi de sürekli olan bi ağrı değil gece giriyor gün içinde de 1-2 kere giriyor sadece diye tutuyorum kendimi
Doğurmaya yakın sinirimi bozdu bu azalması pffDoğru sanırım bizim su fazlalığı olduğu dönem 30 üstüydü sanki
Kasılma değildi anam ya zaten karnım ağrıyodu sadece, yine pozitiflik saçıcam üşütmüşüzdür belki dmfmDoğum kasılmasını net anliyosun canım demekki yalancı kasilmaydifarklı oluyo çünkü