Antibiyotikli krem sürüyorum şimdi sürekli inşallah hemen geçer dua et banaUçuk olayı çok sıkıntı evet ben öpmemeni tavsiye ederim geçene kadar. Kuruntu değil gerçekten tehlikeli bir durum. Kullanabileceğin kremler vardır doktora bir sür onları kullan istersen bir an önce iyileşmesi ve sık sık tekrarlamaması için.
Çok teşekkür ederim evet uçuk çok tehlikeli ve hep çok dikkat ediyorum ama kendi çocuğum olunca ne kadar uzak durabileceğim bilemiyorum, normalde 2 metreden fazla yaklaşmam bebeklere böyleyken. Hamileliğin başında bir de zona geçirmiştimHayır kuruntu yapmıyorsun maalesef uçuk çok önemli bir konu canım. Ben de çok uçuk çıkaran biriydim ama maşallah diyeyim hamilelikte çok çıkarmadım. Bunca yıldır uçugum tamamen geçmeden çocuğumu yüzünden ya da elinden öpmedim, saçından, kıyafetlerinin üstünden öptüm. Çok şükür bulaştırmadim şimdiye dek, inşallah böyle de devam eder. Geçen uçuk çıkaracağımı anlayınca hemen bundan içtim, söndü çok şükür. Uçuk çıktıysa da bundan içiyorum, en azından bana iyi geliyor.
Hamilelikte uçuk merhemleri önerilmiyor, ben de kullanmıyorum. Bir ilaç da var birkaç ay aralıksız kullandığın, sonra bir yıl falan hiç çıkmıyor ama ağır bir ilaç, hamileyken emzirirken falan kullanilabilecegini sanmıyorum. Çok geçmiş olsun, hemencecik geçer inşallah
Ah geçmiş olsun çiçeğim doktor çok haklı.. bakalım krem falan sürüyorum hemen geçsin dua etKuruntu değil cano bende genital uçuk var aktif lezyon olmasa da ilk doktorum normal doğum yanlısı değildi doğum kanalından bebeğe bulaşabilir diye. Dudaktaki de gayet öperek bulaşabilir bebeğe, geçene kadar öpmesen daha iyi evet zor olsa da
Şuan her şey normal görünüyor normal doğum gibi görünüyor ama aniden bir sezaryen olursa ne olacak bilmiyorumKuzum bendede uçuk çok çıkar geçen hafta kurumasına rağmen sezeryan istediğim için anestezici geçince opere edilmesi yazmıştı o yatış defterine. Sende eğer sezeryan olacaksan ne yaparlar bilmiyorum. Doktorum kadın doğumcu bi de bana ilaç yazdı 4-5 gün kullan dedi kullandım geçirdi şuan
Allahümmeamin cok teşekkür ederim. İnsaallah sizler deAllah yardımcın olsun canım benimbir havazda kurtul inşallaah
Canım ben kızım 40 gunlukken uçuk cikarmistim. Maskeyle dolaştım 10 gün kadar. Ve hic opmedim mecburen.Emzirirken uçuk kremi de kullanılmıyor bilgin olsun. Sutten geçiyormuş. Ama hamilelikte kullanılır belki bi sorarsın.ya kızlar ben sürekli olarak uçuk çıkaran bi tipim. Uçuk çıkardığımda da herhangi bir şekilde bebek çocuk yaşlı hasta vs insanlara yaklaşmamaya çalışırım ki kötü bir senaryo ile karşılaşmayalım Allah korusun. Özellikle yeni doğan bebeklerde uçuk çok riskli biliyorum. E 38 haftalık da hamileyim bebiş her an gelebilir. Şuan dudağımda uçuk var sabah uyanınca gördüm. Diyelim ki bebek birkaç gün içinde geldi Ben napıcam kendi bebeğimi öpemeyecek sarılamayacak mıyım emzireceğim falan da yani inşçok mu kuruntu yapıyorum sizce
Kolaylikla, saglikla kavuşun insallah bebeginizeBende kasim annesi oluyorum sanirim 3 cm aciklik ve sanci ile yatisim yapildi 3.ama bagirmalari duydukca korkum artiyor suan dua lütfen
YaaKızlar bu eller serbest iyi hoş çok büyük kolaylık ama kesinlikle yetersiz haberiniz olsun
İnşallah geçer ve doğumdan sonra bir daha tekrarlamaz canımAntibiyotikli krem sürüyorum şimdi sürekli inşallah hemen geçer dua et bana
Ne açıdan yetersiz canım ? Ben ondan almadım ama düşünüyordum bir de ondan almayı.Kızlar bu eller serbest iyi hoş çok büyük kolaylık ama kesinlikle yetersiz haberiniz olsun
Zaten günün birinde yerleşecek olsam da istediğim yer İngiltere, İskoçya, İrlanda falan olurdu sanırım. Bana göre Avrupa Birleşik Krallık’mış gibi. Birçok açıdan dikkatimi çeken bir yer orası. Ama kendimi ne zaman hazır hissederim bilmiyorum. Dil konusunda da müthiş akıcı İngilizce biliyorum, konuşuyorum diyemem belki o da bir miktar cesaretimi kırıyor olabilir. Sonra bir de aileye uzak olmak var. Aslında desen ki şu an yakın mısın yine değilim yine birkaç ayda bir görüyorum ailemi ama o kadar uzaklaşmak daha bi ürkütüyor sanırım bilemiyorumilk basta oyle geliyor insana, alismak da zaman aliyor ama uzun vadede guvenli stabil bir ulke cok cok iyi geliyor insana, hem sana hem ailene ozellikle cocuga. sonra tr ye uzaktan bakmayi ogreniyorsun cok karmasik kuzum ya cok. Belcıkayı falan bilemem nasıl bir yer ama cocugun geleceği için de güzel olabilir. Insan zamanla burdaki topluma da dahil oldukça aynen trdeki gibi arkadaslıklar kuruyor bir parçası oluyor yaşadığı yerin. Irlandalılarda sıcak ve iyiler ondan da kaynaklı olabilir bilemedim, yabancı gibi hissettirmiyorlar sana. Yeterki dili konusunda sıkıntı yaşama topluma uyum falan kolay halloluyor.
sanki sokaklar bos hayat durgun gibi geliyor da değil aslında evler mekanlar neşeli, bayramlar cok güzel kutlanıyor mekanlar her yer cocuk ve bebek dostu cocuktan rahatsız olan yok pub ortamında bile varlar onlara ait oyun alanı oluyor, her yere dahiller bu da seçeneği coğaltıyor cocukla yapılacak aktiviteler konusunda
Amiin canım teşekkür ederim hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallahHayırlısı olsun sağlıkla büyüt
hayırlısı olsun kuzum bir yönlendirme yapacaklardır muhtemelenŞuan her şey normal görünüyor normal doğum gibi görünüyor ama aniden bir sezaryen olursa ne olacak bilmiyorum
inşallaahAllahümmeamin cok teşekkür ederim. İnsaallah sizler de
Çok cici içinin fotoğrafı var mıKızımın çikiletaları da geldi artık gönül rahatlığıyla doğurabilirim
Pskologmusunuz benm kardesm kumar bagmlisi 2 senedir kurtarablrmiyiz pskolojk destekle cevrenizde varmi boyle olup tedavi gorenBen de psikoloğum, insan kendi yaşadığı çıkmazlara çare olamıyor, bizim de desteğe ihtiyacımız oluyor öyle düşünme. Psikoloğuz diye kendi derdimizi çözecek değiliz, bize de psikolog lazım, boşuna süpervizörlerimiz yokbağımlılık meselesi can sıkıcı çok çok haklısın ama şu anda öyle bir gündem yok anladığım kadarıyla. Mercan Ege geldikten sonra baktın oldu o zaman hemen yönlendirirsin, bağımlılık tedavi edilebilen bir şey biliyorsun. Tanıdığım çok iyi bir terapist var bu konuda ama şimdiden ya olursa diye sıkma kendini, sıksan da bir şey değişmiyor yapacağı varsa yapıyor zaten. Sen konuşmanı yapar çekilirsin artık gerisi onda. Kıyamam sana ya üzülme lütfen her şeyin çaresi vardır, ne lanetli günmüş bu arada herkes bi tuhaf geçirmiş. İçinden nasıl geliyorsa öyle davran ağlamak istiyorsan ağla konuşmak istersen de her zaman burdayız zaten ama kalıcı değil hiçbir şey, bunu bilmek iyi geliyor bana.
Endişelenme canım benim yarın 38 oluyor çatı ağrıöAy kızlar ben 37+3 deyim ama hiç bir doğum belirtim yok. Çevremdeki çoğu kişi 36-37 de doğum yapmış kişiler. Biliyorum herkesin doğumu kendine has lakin hiç bir bir sancı vs de mi olmuyor bu haftalarda . Benim bebiş geçen hafta 3.400 kiloda idi 38+5 ile uyumlu idi 10-15 gün önde gidiyor yarın kontrol var geçen hafta gittiğinde 10 günde 500 gram almıştı. 7 günde 200-300 alsa doğum kilosuna çok şok yaklaşıyor ama bizde daha bir belirti yok. Bi anda 1-2 günde mi gelecek bu sancılar belirtiler. Tabi çatım nasıl açıklık kanala giril vs nasıl bilmiyorum ama bu kilo bu hafta normal doğum için az bi korkutuyor beni. O kadar ısrarla normal doğum dedim ama son amda sezaryen olacakmışım gibi geliyor hsjs Bakalım yarın kaç kilo tahminleyecek doktor
hic kalmadi sanci sabah iyi uyandim hicbirsey yok su an. ya ben surekli sezaryen sonrası vajinal dogum hikayeleri okuyorum kafam karısıp duruyor. yarin kontrolum var 40. haftama sezaryen gunu alicam sonraya kalsin istemiyorum ama oncesinde vajinal doguma acigim tamamen. dunki sancidan eser yokZaten günün birinde yerleşecek olsam da istediğim yer İngiltere, İskoçya, İrlanda falan olurdu sanırım. Bana göre Avrupa Birleşik Krallık’mış gibi. Birçok açıdan dikkatimi çeken bir yer orası. Ama kendimi ne zaman hazır hissederim bilmiyorum. Dil konusunda da müthiş akıcı İngilizce biliyorum, konuşuyorum diyemem belki o da bir miktar cesaretimi kırıyor olabilir. Sonra bir de aileye uzak olmak var. Aslında desen ki şu an yakın mısın yine değilim yine birkaç ayda bir görüyorum ailemi ama o kadar uzaklaşmak daha bi ürkütüyor sanırım bilemiyorumYine de iyi bir iş teklifi olursa eşim açısından özellikle ve gitmek isterse kesinlikle gitmem demem bi durup düşünürüm.
Bu arada kasılma ve sancılarınız ne durumda? Benim kasılmalarım çok sık. Sancılarım gece olduğu kadar olmasa da ara ara girip çıkıyor. Bence yine gece artacak özellikle uykudaAnneme bahsettim 3-5 güne doğurursun muhtemelen o zaman diyor, sağ ol dedim ben hallederim gelmene hiç gerek yok
aman hayatta kisa en guzel sekilde en mutlu oldugun sekilde gecirmek lazim. nerede mutluysan birazda. bizim boyle gelisti olaylar sonra alistim ve sevdim. Yılda 2 kez de gidiyorum ziyaret etmeye ailemi, sımdı de annem geliyor her sene çağırıcam sağlıklı oldukça. Zaten Turkiyede de yaşasam bu kadar gorurdum onlar Giresunda yasıyor.Zaten günün birinde yerleşecek olsam da istediğim yer İngiltere, İskoçya, İrlanda falan olurdu sanırım. Bana göre Avrupa Birleşik Krallık’mış gibi. Birçok açıdan dikkatimi çeken bir yer orası. Ama kendimi ne zaman hazır hissederim bilmiyorum. Dil konusunda da müthiş akıcı İngilizce biliyorum, konuşuyorum diyemem belki o da bir miktar cesaretimi kırıyor olabilir. Sonra bir de aileye uzak olmak var. Aslında desen ki şu an yakın mısın yine değilim yine birkaç ayda bir görüyorum ailemi ama o kadar uzaklaşmak daha bi ürkütüyor sanırım bilemiyorumYine de iyi bir iş teklifi olursa eşim açısından özellikle ve gitmek isterse kesinlikle gitmem demem bi durup düşünürüm.
Bu arada kasılma ve sancılarınız ne durumda? Benim kasılmalarım çok sık. Sancılarım gece olduğu kadar olmasa da ara ara girip çıkıyor. Bence yine gece artacak özellikle uykudaAnneme bahsettim 3-5 güne doğurursun muhtemelen o zaman diyor, sağ ol dedim ben hallederim gelmene hiç gerek yok