- 16 Ekim 2020
- 88
- 53
- 31
sabahi bekle az kaldi biraz islaklik dedigin ne kadar? bende de oluyor gunluk ped takiyorum azcik onu islatiyor gibi ama bu birsey degil sanirimKızlar uyanık olan varmı 36 haftadan yazıyorum bebeğimin hareketleriyle uyandım. Sonra biraz ıslaklık hissettim sabah kontrolum var korktum suan ya
Sanki affedersiniz tuvaletimi yapıyor gibi uyandımsabahi bekle az kaldi biraz islaklik dedigin ne kadar? bende de oluyor gunluk ped takiyorum azcik onu islatiyor gibi ama bu birsey degil sanirim
o zaman su gelmistir oyle olmadi benim. beklemeden git istersen doktoraSanki affedersiniz tuvaletimi yapıyor gibi uyandım
Bende de oluyor ıslaklık akıntı olmasın yoğunlaşıyor çünkü hafta ilerledikçeKızlar uyanık olan varmı 36 haftadan yazıyorum bebeğimin hareketleriyle uyandım. Sonra biraz ıslaklık hissettim sabah kontrolum var korktum suan ya
ben zofer kullanmıştım hiç bir faydasını görmemiştim ya. hatta sinir olmuştum hem ağır bir ilaç diyorlar kanser hastaları için üretilmiş falan hem de bir işe yaramıyor diye. hamilelik bulantısı için üretilen bir prilam var bence, onu da düzenli kullanınca az da olsa etki etmişti bende. yine de kusuyordum ve yiyemiyordum kuzuKızlar aranızda Onzyd/Zofer kullanan oldu mu bulantı için? Prilamla kıyasladığınızda nasıldı etkisi? Ben baş edememeye başladım artık kusmalarım çok şiddetli, gece oluyor bir de uyuyamıyorum. Doktor 1 kutu yazmıştı 1 kez kullandım fayda göremeyince bırakmıştım. Daha etkiliyse ondan içeyim.
Ah bilmiyorum ki canımcanim yaa ben de ayaktayim ayni soruyu sordum bende de mide karin hafif kasik agrisi bir anormallikler var ne anlamadim ama saat aksam uzeri 5ten beri. sicak su torbasi koydum ayaklarima biraz rahatlatti. belden gelmek zorunda degil dedi annem onda oyle olmamis, kasik agrisi gibi olmus. bir de benim buyuk tuvaletim var gibi his oluyor gidiyorum birsey yok. ayagimi mi usuttum dicem ama evden cikmiyorim bilemedim beklemedeyim bende. benimki dayanilmaz degil ince sizi seklinde ve surekli, can sıkıyor saatlerdir
ben de aksam ilk defa agladim korkudan aylaar sonra, bir kez de hormonlarima bagli ilk 3 ayda aglamistim midem bulanir basim donerken. azcik siziyi cekemeyen ben napicam dogururken acaba.
Benim direkt adet sancısı ya. Kasıklarımdan bacaklarıma ayaklarıma kadar inen. Nerede görsem tanırım bu ağrıyıBen de şu saatte karın ağrısıyla uyandım ya yine, gaz ağrısı mı yoksa hamilelikle ilgili bişi mi ayırt edemiyorum gerçekten
Oy minik tosun maşallah. Sağlıkla büyüsünCanlarım teşekkür ederim. Şükür kavuştum evladıma güzel mesajlar, dilekler için hepinize teşekkür ederim
Bebişimiz 3900 gram doğdu. aç, sabırsız ve sinirli bi beyefendiemzirmeye çalışıyorum ama süt gelmedi daha o da süt gelmedikçe sinirleniyor saat nasıl bu saat oldu bilmiyorum. Ancak yazabildim kızkardeşlerim.
Muhteşem bir duygu Rabbim hepinize tam zamanında sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahdoğumda da sizlere dua ettim
Çünkü hamişlik hormonları bu saatte buna kaygılanmanı gerektirir. Aile hekimimi değiştirdiğimde beni ilk uyardığı şey bu oldu. "Kaygı gelecek ama sen onu kovacaksın" Demişti. O doğru dedi de biz uygulamakta zorlanıyoruz. Aynı şeyi evi 3 ay tadilat ettirip, kv'deme yerleştiğimde yaşadım. İnsanlar m.nyak mı hamileyken tadilat yaptırıyor derdim, ben daha alasını yaptırdım, komple tüm evi yaptırdım. Kader de varsa yaptıracaksın kuzum ve aslında bak kafanda planında var. Bir şekilde hallolacak. Beni hatırlasana temizlik için yardımcı bile tutmadım, beceremezler, onlara mı laf anlatcam, kendim yaparım yavaş yavaş diye. Normal zamanda ben asla böyle temizlik yapmazdım, moloz temizliği yaptık resmen, ev inşaattı ama geçti gitti. Hala nasıl yaptım hayret ediyorum ama su akıyor ve yolunu buluyor. Senin de öyle olacak kuşum.Kızlar bu arada gece gece bir durum daha paylaşacağım sizle.
Yıllardır çevremde çok hamile arkadaşımın ya doğumdan hemen önce ya da doğurur doğurmaz bir sebepten ev taşıdığına tanıklık ederdim. İçimden de derdim ki Allahım bu insanların zoru ne hiç zaman kalmamış gibi
Bilin bakalım başımıza ne geldi…
Eşim bir iş teklifi aldı, yine Ankara içinden, iyi de bir şirket. Mühendislik alanında en bilindik şirketlerden biri diyebilirim. Aslında daha evvel de almıştı teklif birkaç kez oradan ama biz kabul etmemiştik farklı gerekçelerle. Bu seferki departman içine sindi sanırım, CV gönderdi. Haftaya çarşamba mülakatı var. (Haftaya pazartesi MR sonucuyla doktor kontrolü de var) Hatta belki haftaya doğum bile var yaniAdamın hayatındaki makro 3 durumun aynı haftada gerçekleşme ihtimali var ve tabi bizim de…
Konunun ev taşımayla alakasına gelince biz çalıştığı kurumun lojmanındayız şu an. İş bitince lojman da biter. 2 ay içinde çıkmamız istenir. Dolayısıyla benim de 2 ay içinde taşınmam demek bu. Gerçekten kış günü küçük bir bebekle nasıl yapacağım hiç gözüm kesmiyor. Tümden evden eve nakliye dışında pek bir seçenek gelmiyor açıkçası aklıma daha masraflı olacak olsa da. Ailem de ilk etapta yanımda olacağı için tekrar taşınırken de izin alıp gelemezler. Belki küçük kardeşim gelirse gelir yardıma. Kayınvalidem gelir ama iş konusunda çok bir faydası dokunmaz bana en fazla bebekle ilgilenir, yemek yapar. Yine hiç yoktan iyi deyip onu çağırırız gibi. Ev de hazırda bizi beklemiyor tabi daha çıkıp onu araması bulması var. Öyle gözümde büyüyor ki… Ama eşimi de artık daha fazla etkilemek istemiyorum bu konuda. Daha evvel çok demiştim gitme, bozma düzenini, orası çok çalıştırır çok yorar düzenin olmaz mutsuz olursun falan diye. Şimdi çağırdıkları birimde düzenli çalışırsın çok fazla mesai, il dışı yurt dışı görevin olmaz demişler. Bilmiyorum inşallah dedikleri gibi olur.
Şu an ben de doğuma bir kala gecenin 1 buçuğunda oturdum kara kara bunları, bu olasılıkları düşünüyorum. Yine akışa bırakamıyorum asla, işlerin kontrolümden çıkmasının tedirginliği altındayım
Bana üç aydan sonra yazdı ama hiç kullanmadım canım. Üzüldüm ya bu kusma olayının şiddetlenmesineKızlar aranızda Onzyd/Zofer kullanan oldu mu bulantı için? Prilamla kıyasladığınızda nasıldı etkisi? Ben baş edememeye başladım artık kusmalarım çok şiddetli, gece oluyor bir de uyuyamıyorum. Doktor 1 kutu yazmıştı 1 kez kullandım fayda göremeyince bırakmıştım. Daha etkiliyse ondan içeyim.
Gelen hafta eğitimde hemşire; kasıkta olan değil ama bele gelen düzenli sancı gerçek sancı olabilir demişti kuzum. Hakkında hayırllısı olsunKızlar ya doğum sancısı illa ki belden mi kasıklara vuran bir şey olmak zorunda? Benim belimde o kadar belirgin değil ama kasıklarımda resmen sancı var bir iki saattir. Adet sancısı. Uyandım bu saatte yatırmıyor da. Karnım da sürekli kasılıyor. Düzenli mi değil mi aralıkları bilemiyorum uyumaya çalıştığım için ama düzensiz de olsa az değil yani
Yaa hep üst üste gelmiş ama eşin işin daha iyi olacaksa neden olmasın. Bende taşınmayı hiç sevmiyorum göz korkutucu hele ki kışın ve minicik bebekle. Ama bir şekilde hallediliyor insan kaygılandığı her şeyi o durumun içine girince çok güzel hallediyor. Bebişin şansına belki çok içine sinen bir ev olur güzel olumlu şeyler mutlaka olurKızlar bu arada gece gece bir durum daha paylaşacağım sizle.
Yıllardır çevremde çok hamile arkadaşımın ya doğumdan hemen önce ya da doğurur doğurmaz bir sebepten ev taşıdığına tanıklık ederdim. İçimden de derdim ki Allahım bu insanların zoru ne hiç zaman kalmamış gibi
Bilin bakalım başımıza ne geldi…
Eşim bir iş teklifi aldı, yine Ankara içinden, iyi de bir şirket. Mühendislik alanında en bilindik şirketlerden biri diyebilirim. Aslında daha evvel de almıştı teklif birkaç kez oradan ama biz kabul etmemiştik farklı gerekçelerle. Bu seferki departman içine sindi sanırım, CV gönderdi. Haftaya çarşamba mülakatı var. (Haftaya pazartesi MR sonucuyla doktor kontrolü de var) Hatta belki haftaya doğum bile var yaniAdamın hayatındaki makro 3 durumun aynı haftada gerçekleşme ihtimali var ve tabi bizim de…
Konunun ev taşımayla alakasına gelince biz çalıştığı kurumun lojmanındayız şu an. İş bitince lojman da biter. 2 ay içinde çıkmamız istenir. Dolayısıyla benim de 2 ay içinde taşınmam demek bu. Gerçekten kış günü küçük bir bebekle nasıl yapacağım hiç gözüm kesmiyor. Tümden evden eve nakliye dışında pek bir seçenek gelmiyor açıkçası aklıma daha masraflı olacak olsa da. Ailem de ilk etapta yanımda olacağı için tekrar taşınırken de izin alıp gelemezler. Belki küçük kardeşim gelirse gelir yardıma. Kayınvalidem gelir ama iş konusunda çok bir faydası dokunmaz bana en fazla bebekle ilgilenir, yemek yapar. Yine hiç yoktan iyi deyip onu çağırırız gibi. Ev de hazırda bizi beklemiyor tabi daha çıkıp onu araması bulması var. Öyle gözümde büyüyor ki… Ama eşimi de artık daha fazla etkilemek istemiyorum bu konuda. Daha evvel çok demiştim gitme, bozma düzenini, orası çok çalıştırır çok yorar düzenin olmaz mutsuz olursun falan diye. Şimdi çağırdıkları birimde düzenli çalışırsın çok fazla mesai, il dışı yurt dışı görevin olmaz demişler. Bilmiyorum inşallah dedikleri gibi olur.
Şu an ben de doğuma bir kala gecenin 1 buçuğunda oturdum kara kara bunları, bu olasılıkları düşünüyorum. Yine akışa bırakamıyorum asla, işlerin kontrolümden çıkmasının tedirginliği altındayım
Sağlıkla büyüsün bebişin..bilgilendirmeler için teşekkürlerselam herkese bende doğum yaptım 2 gün önce suyum geldi suyunuz gelirse tutamazsınız istemsizce akar ara ara bacaklarınızdan ,2920 gr 37+2de, ilk doğumum normaldi bunuda denedim yüzü dönmeyince sezeryana alındım gecelik benim daha kolayıma gitti pijamada giydim ama dikişi gelmesin yada üzerinde olsun die çaba sarf ediorum. Hastane çantanıza bebek için yedekler alın bezini değiştirirken çiş kaka battaniyeleri yere düşürme gibi kazalar olabiliyor, ağız mendili bolca olsun köpürebilio ağızları biz arada mama desteğide yaptık hastane bezinde turuncu kristalleri görünce kendi verdi ağzından süt akabiliyor, pişik kremi alın sıksık kaka yapıolar 2 3 kakada bir sürün dediler ,terliğiniz sağlam olsun havlu terliklerle yürümek çok kötü, depend olmalı,darısı size inşallah hatta biz yarın Allah nasip ederse sünnette olucaz .
Nasıl oldunBenim direkt adet sancısı ya. Kasıklarımdan bacaklarıma ayaklarıma kadar inen. Nerede görsem tanırım bu ağrıyıUyudum sanıyorum bayağı olmuştur diyorum kalkıyorum 15 dk 20 dk geçmiş. Ya karnım kasılmış ya tuvalete çıkma isteği doğmuş ya da sancı girmiş. Sabah bir olsaydı hayırlısıyla az kaldı…