- 26 Eylül 2024
- 1.214
- 1.691
- 48
AhBen de kızımı kucağıma almayı o kadar özledim kio da ayni şekilde.. çok sabırlı davrandı.. şimdi de sezaryen sonrası gün sayıyoruz. Ne zaman tamamen iyilesebilirim acaba
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
AhBen de kızımı kucağıma almayı o kadar özledim kio da ayni şekilde.. çok sabırlı davrandı.. şimdi de sezaryen sonrası gün sayıyoruz. Ne zaman tamamen iyilesebilirim acaba
![]()
Bana sağlık ocağı doğduktan sonra 5. Gün 2. Topuk kanı için gel dedi kuzumBu arada doğum yapanlar tecrübeli anneler bilirler kv sürekli bi kararlar alıyorda açıkcası benim de bilgim yok bebek yeni doğunca kaç kere doktora götürmek gerekiyor ilk başlarda niçin götürmemiz lazım. Eşim de sorup duruyor doğunca ayda bir doktora mı gideceğiz vs bende bilmiyorum ki bence gitmeyiz belki başlı şeyler hariç diyorum![]()
Biz de ilk gece en başta yatırmadık ama o kadar çok yat kalk oldu ki, dayanamadım bohça gibi ortamıza yatırdımEşim diyor arada aramızda yatırırız da ben cesaret edemem diye düşündüm belki uyanıkken biz dalana kadar koyarım aramıza sonra yatağına alırım diye düşündüm
Valla ben 5ini görmem gibi hissiyatım erken normal doğumla gelicek gibi hissediyorum ama mecburi gün aldım5 Aralık benim de çok içimden geçiyor, kısmet tabii ki, göreceğizBaksan 10 gün var ama çok uzaklarda bir tarih gibi geliyor.
Sen dogurunca direk okula yazdırAy ben dogurmadim ama pek giremiyorum diğer çocuktan fırsat bulamayıp. Grupta en son doğuracak olan benim galiba 39. Haftada doğuma alıyor benimde 30-31 Aralık görünüyor o tarihler daha gün vermedi bana ya Aralık son günü ya da Ocak gorecez![]()
3 günlük olunca doktor çağrıyo canım ve 5 günlük olunca taburcu olurken anlatıyorlar 5. Günde de sağlık ocağı topuk kanına gidiyosun hepsini taburcu olurken soylicekler,Bu arada doğum yapanlar tecrübeli anneler bilirler kv sürekli bi kararlar alıyorda açıkcası benim de bilgim yok bebek yeni doğunca kaç kere doktora götürmek gerekiyor ilk başlarda niçin götürmemiz lazım. Eşim de sorup duruyor doğunca ayda bir doktora mı gideceğiz vs bende bilmiyorum ki bence gitmeyiz belki başlı şeyler hariç diyorum![]()
Çok güzel canım çektiBiz de ilk gece en başta yatırmadık ama o kadar çok yat kalk oldu ki, dayanamadım bohça gibi ortamıza yatırdımİlk günler hormon yüklü bir bulut olduğun için nefes alıp verdiğini kontrol etmek istiyorsun, acıkınca ağzını şıpırdatıyor onu duyup hemen alıp emziriyorsun, rahat oluyor. Ama herkesin uykusu, uyuma şekli farklı, kesin bir şey söylemek mümkün değil
![]()
Bence de doktorlar söyler orada yönetir bizi diye düşünüyorumBana sağlık ocağı doğduktan sonra 5. Gün 2. Topuk kanı için gel dedi kuzumgerisini bende bilmiyoeum ama sarılık için gidecek olabiliriz doğumdan sonra yakın zamanda
Doktor kesinlikle şırınga ile ver diyor. Ama onun için demesi kolayOnlar bildiğim kadarıyla meme ucu uyumlu meme reddi yaşamaz. Zamanla memeden yemeye alışacaktır inşallahbende böyle bi durum yaşarsam ne ile vereyim sütü ondan sordum.
Evet şırınga beni de o yönden baya korkutuyor ben yapamam biberon dan devamDoktor kesinlikle şırınga ile ver diyor. Ama onun için demesi kolayçok zorlandım aşırı . Bi de cahilsin yani korkuyorum boğulacak çok sıkacağım diye . Biberon iyidir
![]()
İnşallah canım benimSondan başlıyorum, yetersiz kalıyorum diye bir şey yok. Bak seni görmedim, bebeğini görmedim ama bu kadar rahat bunu söyleyebiliyorum. Bu fikri kafandan at canım, bu seni ilerletecek bir fikir değil
Çok şükür işitme testiniz güzel geçmişkilo almaya da başlamış oh
Sen saginca az gelen süte bakma, süt her zaman bebeğe yetecek kadar bol var, meme için makineyle bebeğin çekişi aynı değil. O süt konusunda bir gösterge değil yani. Bol bol ten tene temas, bol bol memeye devam, inşallah sarılık da geriye gider
Hastaneye, doktora gitmek bende de çok stres yaratıyor, yoruyor. Yine de her defasında evimize hep güzel haberlerle dönelim inşallah, en önemlisi bu![]()
Evet normal istiyorum ama doğum başlaması adına Hiçbirşey yapmıyorum oturmaktan başkaNormal mi istiyorsunay aramızda 2 gün var
![]()
Sarılık olayı bi geçsin gerekirse biraz geç emzirip memeye tamamen alıştıracağım ama şuan aç bırakamıyorum hemen saatinde tok olsa bile veriyorum zorla . Çarşambaya kadar düşmesi gerekiyor . Birde hastaneye tekrar yatırmak kötü olur bizim içinAsla vazgeçme sonunda kazanırsın
.. buna inan. En fazla brqz kilo verir ya da yavaş kilo alır tek kaybın bu olur.
Çok sevindim sarılığın düşmesine . Bilgi için sağolCanım çok normal sarılık olması erken doğdu daha tam adapte olamadı ciğerler tek çare emzirmek gerçekten bizde de çıktı sarılık 15 e kadar çıktı ama doktor 17 olumca tedavi dedi bugğn tekrar kan verdik sonuç 11 çıktı mama da verdik bizde bu süreçte ama ilk yükseldiğindeki belirtileri kesinlikle yok uyandırmakta zorlanırdık artık kendi kalkıyır acıktığında çişini kakasını günde 5 kere yapıyorsa çabuk atıyor ama en önemlisi anne sütü birde ilk sütü değil son sütü vermen daha iyi olur ön süt susuzluğa son süt karnın doymasına iyi geliyor son sütüde bebek iyice çektikçe geliyor memeden
Benim memeler terbiye olacakta bu bebe terbiye olacak gibi değilCanım benim mama takviyesini arttır ne kadar çok kaka yaparsa okadar düşüyor bizimde 14.7 idi 17 de kuvezlik oluyolar bı cokmkez yazmıştım buraya bende anne sütü sarılığı var o yüzden sağıp dolaba attım bir öğün anne sütü bir öğün mama olarak ilerledim dünde mamayı kestim düşüşe geçti çünkü sarılığı yetersiz felanda kalmiyosun merak etme emdikçe süt gelir goguslerin yumuşak bile olsa o süt onu doyurur terbiye oldu artık memelerkaynanam öyle der
Aynen öyle . Bir de philips hariç bi biberon daha vardı . Acaba o daha mı iyidir ama adı aklıma gelmiyor ya . Neydi acabaEvet şırınga beni de o yönden baya korkutuyor ben yapamam biberon dan devam![]()
bebek bakimi ve cocus buyutmek kolay seyler degil sabrin sinaniyor cogu zaman ama hamilelikte ben zorlandim ilk uc ay mide bulantisi sonrasi karnimin hizla buyumesi ve son iki aydir da hareketlerimde asiri kisitlanma olarak. cocuguma birsey olsa yukari kattan asagiya hizla inemeyecek durumdayim. cok yavas hareket edebiliyorum. belki benim vucut yapimdan.Ayyyy benim gibi düşünen başkaları da varmış ve de çocuk sahibi olan biri üstelikŞimdi bir şey deyince hemen bekara koca boşamak kolay muhabbeti oluyor. İşte biz de senin gibiydik görünce gördük dünya kaç bucakmış falan diyorlar ve bunu ısrarla yapıyorlar yani. Tabi ki şimdilik inatlaşmıyorum ama günü geldiğinde inşallah ben de bu cümleyi kuracağım
Hamilelik bebek bakımından zordu demek istiyorum. Ya hamileliğin bir numarası da yok hani. Şimdi izindeyiz evdeyiz mesela akşama kadar tek başımayım. Öğleden sonra bir şey için annem aradı diyor ki sesin neden öyle çünkü ilk kez konuşuyorum bugün dedim
Bir başıma kimle ne konuşayım sesim bile açılmamış akşama kadar
Öte yandan aramak isteyenler oluyor ama içimden konuşmak da gelmiyor ona karşı da bir üşeniyorum
Az bir enerjimi de birileriyle konuşarak tüketesim gelmiyor valla. Ama normalde böyle biri değilim ben. Enerjim yüksektir, kolay kolay yoruldum demem. Az uykuyla ayakta dururum. Soğuk havayı zaten severim enerji verir bana. Gücüm kuvvetim çok şükür yerindedir her işi kendi başıma yaparım yani Seyit onbaşı misali
Bu durum hiç bana göre değil. Belki de ondan sıkıntı basıyor tahammülüm azalıyor artık.
Marka çok var philips gibi övülen ama en iyisi philips sanırımAynen öyle . Bir de philips hariç bi biberon daha vardı . Acaba o daha mı iyidir ama adı aklıma gelmiyor ya . Neydi acaba![]()
Hahaha evet bebeler de terbiye olcakBenim memeler terbiye olacakta bu bebe terbiye olacak gibi değilkakasını baya yapıyor hatta her beslenmeden sonra yapıyor neredeyse . Yükselmesine şaşırdım bende. Kimseyi dinlemeyip en azından günde üç kere mamaya devam edeceğim gibi duruy
Ne güzel canım çok şanslısın o konudabebek bakimi ve cocus buyutmek kolay seyler degil sabrin sinaniyor cogu zaman ama hamilelikte ben zorlandim ilk uc ay mide bulantisi sonrasi karnimin hizla buyumesi ve son iki aydir da hareketlerimde asiri kisitlanma olarak. cocuguma birsey olsa yukari kattan asagiya hizla inemeyecek durumdayim. cok yavas hareket edebiliyorum. belki benim vucut yapimdan.
bebek bakimi kolay degil benimkinde gaz sorunu da vardi ama es sorumluluk aliyorsa her turlu ailede destekse sen de kafaya cok takan biri degilsen altindan kalkiliyor.
Insanin fiziksel ve ruhsal sagligi yerinde oldukca ustesinden geliyor, ya da en azindan ben boyle hissediyorum. ama hamilelik elimi kolumu bagliyor dogum ise baslibasina bir olay ama benim gozumden boyle baskasi icin bambaskadir belki surec.
benim icin bebek bakimi esim herseyi yaptigi icin zor gecmedi, kendi aramizda da iyi anlasiyoruz bu da psikolojimi olumlu etkiliyor o yuzden surec kismen rahat geciyor bakim konusunda