Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,6%
  • erkek

OY: 99 52,1%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    190
Ben de kızımı kucağıma almayı o kadar özledim ki🥹 o da ayni şekilde.. çok sabırlı davrandı.. şimdi de sezaryen sonrası gün sayıyoruz. Ne zaman tamamen iyilesebilirim acaba 🤔
Ah 🥹 otururken kucağına almak da zor oluyor mu, hani o ikinize de biraz iyi gelse? En kısa zamanda tamamen iyileşir, iki kucağı dolu dolu bir anne olarak tadını çıkarırsın inşallah 🙏🏻🤍🤍

Bu arada doğum yapanlar tecrübeli anneler bilirler kv sürekli bi kararlar alıyorda açıkcası benim de bilgim yok bebek yeni doğunca kaç kere doktora götürmek gerekiyor ilk başlarda niçin götürmemiz lazım. Eşim de sorup duruyor doğunca ayda bir doktora mı gideceğiz vs bende bilmiyorum ki bence gitmeyiz belki başlı şeyler hariç diyorum 😂
Bana sağlık ocağı doğduktan sonra 5. Gün 2. Topuk kanı için gel dedi kuzum😂 gerisini bende bilmiyoeum ama sarılık için gidecek olabiliriz doğumdan sonra yakın zamanda

Eşim diyor arada aramızda yatırırız da ben cesaret edemem diye düşündüm belki uyanıkken biz dalana kadar koyarım aramıza sonra yatağına alırım diye düşündüm
Biz de ilk gece en başta yatırmadık ama o kadar çok yat kalk oldu ki, dayanamadım bohça gibi ortamıza yatırdım 🥹❤️ İlk günler hormon yüklü bir bulut olduğun için nefes alıp verdiğini kontrol etmek istiyorsun, acıkınca ağzını şıpırdatıyor onu duyup hemen alıp emziriyorsun, rahat oluyor. Ama herkesin uykusu, uyuma şekli farklı, kesin bir şey söylemek mümkün değil 😊

Ay ben dogurmadim ama pek giremiyorum diğer çocuktan fırsat bulamayıp. Grupta en son doğuracak olan benim galiba 39. Haftada doğuma alıyor benimde 30-31 Aralık görünüyor o tarihler daha gün vermedi bana ya Aralık son günü ya da Ocak gorecez😂
Sen dogurunca direk okula yazdır😅😅😅
Bu arada doğum yapanlar tecrübeli anneler bilirler kv sürekli bi kararlar alıyorda açıkcası benim de bilgim yok bebek yeni doğunca kaç kere doktora götürmek gerekiyor ilk başlarda niçin götürmemiz lazım. Eşim de sorup duruyor doğunca ayda bir doktora mı gideceğiz vs bende bilmiyorum ki bence gitmeyiz belki başlı şeyler hariç diyorum 😂
3 günlük olunca doktor çağrıyo canım ve 5 günlük olunca taburcu olurken anlatıyorlar 5. Günde de sağlık ocağı topuk kanına gidiyosun hepsini taburcu olurken soylicekler,🥰

Biz de ilk gece en başta yatırmadık ama o kadar çok yat kalk oldu ki, dayanamadım bohça gibi ortamıza yatırdım 🥹❤️ İlk günler hormon yüklü bir bulut olduğun için nefes alıp verdiğini kontrol etmek istiyorsun, acıkınca ağzını şıpırdatıyor onu duyup hemen alıp emziriyorsun, rahat oluyor. Ama herkesin uykusu, uyuma şekli farklı, kesin bir şey söylemek mümkün değil 😊
Çok güzel canım çekti 🥹🤣

Onlar bildiğim kadarıyla meme ucu uyumlu meme reddi yaşamaz. Zamanla memeden yemeye alışacaktır inşallah 🙏🥰 bende böyle bi durum yaşarsam ne ile vereyim sütü ondan sordum.
Doktor kesinlikle şırınga ile ver diyor. Ama onun için demesi kolay 😂 çok zorlandım aşırı . Bi de cahilsin yani korkuyorum boğulacak çok sıkacağım diye . Biberon iyidir 🥰

Sondan başlıyorum, yetersiz kalıyorum diye bir şey yok. Bak seni görmedim, bebeğini görmedim ama bu kadar rahat bunu söyleyebiliyorum. Bu fikri kafandan at canım, bu seni ilerletecek bir fikir değil 🥰

Çok şükür işitme testiniz güzel geçmiş 🧿 kilo almaya da başlamış oh 🧿🧿 Sen saginca az gelen süte bakma, süt her zaman bebeğe yetecek kadar bol var, meme için makineyle bebeğin çekişi aynı değil. O süt konusunda bir gösterge değil yani. Bol bol ten tene temas, bol bol memeye devam, inşallah sarılık da geriye gider 🙏🏻

Hastaneye, doktora gitmek bende de çok stres yaratıyor, yoruyor. Yine de her defasında evimize hep güzel haberlerle dönelim inşallah, en önemlisi bu 🙏🏻🤍
İnşallah canım benim ❤️ emzirmeye çalışıyorum sürekli meme de ama galiba sarılıktan dolayı sürekli uyuyor.
Bu yetersiz hissetme durumu galiba her anne de oluyor bi süre . Bide herkesin bi akıl vermesi çok yoruyor . Kayınvalidem nasıl anlamadınız sarılık olduğunu diyor . Kendi anladı sanki . Neyse ki işitme testinden geçtik . Sarılıkta geçecek elbet ☺️

Bebek emse eminim ona yetecek bu süt . Ama istikrarlı değil . Neyse aşacağız 🙏

Asla vazgeçme sonunda kazanırsın
.. buna inan. En fazla brqz kilo verir ya da yavaş kilo alır tek kaybın bu olur.
Sarılık olayı bi geçsin gerekirse biraz geç emzirip memeye tamamen alıştıracağım ama şuan aç bırakamıyorum hemen saatinde tok olsa bile veriyorum zorla . Çarşambaya kadar düşmesi gerekiyor . Birde hastaneye tekrar yatırmak kötü olur bizim için

Canım çok normal sarılık olması erken doğdu daha tam adapte olamadı ciğerler tek çare emzirmek gerçekten bizde de çıktı sarılık 15 e kadar çıktı ama doktor 17 olumca tedavi dedi bugğn tekrar kan verdik sonuç 11 çıktı mama da verdik bizde bu süreçte ama ilk yükseldiğindeki belirtileri kesinlikle yok uyandırmakta zorlanırdık artık kendi kalkıyır acıktığında çişini kakasını günde 5 kere yapıyorsa çabuk atıyor ama en önemlisi anne sütü birde ilk sütü değil son sütü vermen daha iyi olur ön süt susuzluğa son süt karnın doymasına iyi geliyor son sütüde bebek iyice çektikçe geliyor memeden
Çok sevindim sarılığın düşmesine . Bilgi için sağol 🙏 kim bilir daha bilmediğim neler var . İki memeyi almıyor ki birini alınca diğerinde uyuya kalıyor 😂😂 gerçekten birini uyandırmak bu kadar zor olmamalı 😋 elimden geldiği kadar besleyeceğim bende iki kere emmeyince mama verdim ama herkes mama verdiğim için sanki zehir vermişim gibi davranıyor . Keyfimize veriyoruz sanki

Canım benim mama takviyesini arttır ne kadar çok kaka yaparsa okadar düşüyor bizimde 14.7 idi 17 de kuvezlik oluyolar bı cokmkez yazmıştım buraya bende anne sütü sarılığı var o yüzden sağıp dolaba attım bir öğün anne sütü bir öğün mama olarak ilerledim dünde mamayı kestim düşüşe geçti çünkü sarılığı yetersiz felanda kalmiyosun merak etme emdikçe süt gelir goguslerin yumuşak bile olsa o süt onu doyurur terbiye oldu artık memeler😅😅kaynanam öyle der
Benim memeler terbiye olacakta bu bebe terbiye olacak gibi değil 😂😂😂 kakasını baya yapıyor hatta her beslenmeden sonra yapıyor neredeyse . Yükselmesine şaşırdım bende. Kimseyi dinlemeyip en azından günde üç kere mamaya devam edeceğim gibi duruyor

Ayyyy benim gibi düşünen başkaları da varmış ve de çocuk sahibi olan biri üstelik 😂 Şimdi bir şey deyince hemen bekara koca boşamak kolay muhabbeti oluyor. İşte biz de senin gibiydik görünce gördük dünya kaç bucakmış falan diyorlar ve bunu ısrarla yapıyorlar yani. Tabi ki şimdilik inatlaşmıyorum ama günü geldiğinde inşallah ben de bu cümleyi kuracağım 🥰😂 Hamilelik bebek bakımından zordu demek istiyorum. Ya hamileliğin bir numarası da yok hani. Şimdi izindeyiz evdeyiz mesela akşama kadar tek başımayım. Öğleden sonra bir şey için annem aradı diyor ki sesin neden öyle çünkü ilk kez konuşuyorum bugün dedim 😂 Bir başıma kimle ne konuşayım sesim bile açılmamış akşama kadar 😂 Öte yandan aramak isteyenler oluyor ama içimden konuşmak da gelmiyor ona karşı da bir üşeniyorum 😂 Az bir enerjimi de birileriyle konuşarak tüketesim gelmiyor valla. Ama normalde böyle biri değilim ben. Enerjim yüksektir, kolay kolay yoruldum demem. Az uykuyla ayakta dururum. Soğuk havayı zaten severim enerji verir bana. Gücüm kuvvetim çok şükür yerindedir her işi kendi başıma yaparım yani Seyit onbaşı misali 😂😂 Bu durum hiç bana göre değil. Belki de ondan sıkıntı basıyor tahammülüm azalıyor artık.
bebek bakimi ve cocus buyutmek kolay seyler degil sabrin sinaniyor cogu zaman ama hamilelikte ben zorlandim ilk uc ay mide bulantisi sonrasi karnimin hizla buyumesi ve son iki aydir da hareketlerimde asiri kisitlanma olarak. cocuguma birsey olsa yukari kattan asagiya hizla inemeyecek durumdayim. cok yavas hareket edebiliyorum. belki benim vucut yapimdan.
bebek bakimi kolay degil benimkinde gaz sorunu da vardi ama es sorumluluk aliyorsa her turlu ailede destekse sen de kafaya cok takan biri degilsen altindan kalkiliyor.
Insanin fiziksel ve ruhsal sagligi yerinde oldukca ustesinden geliyor, ya da en azindan ben boyle hissediyorum. ama hamilelik elimi kolumu bagliyor dogum ise baslibasina bir olay ama benim gozumden boyle baskasi icin bambaskadir belki surec.
benim icin bebek bakimi esim herseyi yaptigi icin zor gecmedi, kendi aramizda da iyi anlasiyoruz bu da psikolojimi olumlu etkiliyor o yuzden surec kismen rahat geciyor bakim konusunda

Karnımdaki çatlaklar felaket bi hal almaya başladı son on gündür ciddi kaşınıyor kaşıdıkça kanamaya başlamış kan toplamış çatlaklar ne iyi gelir sürsem çatlak yağı ile yarar mı. Kaşıntıyı alsın rahat etsin diye cildim

Benim memeler terbiye olacakta bu bebe terbiye olacak gibi değil 😂😂😂 kakasını baya yapıyor hatta her beslenmeden sonra yapıyor neredeyse . Yükselmesine şaşırdım bende. Kimseyi dinlemeyip en azından günde üç kere mamaya devam edeceğim gibi duruy
Hahaha evet bebeler de terbiye olcak😅😅
Aynen baktın çok sarardı mama ver hemen o gün arttır mama düşürüyor sarılığı gizli gizli ver bişey olmaz

bebek bakimi ve cocus buyutmek kolay seyler degil sabrin sinaniyor cogu zaman ama hamilelikte ben zorlandim ilk uc ay mide bulantisi sonrasi karnimin hizla buyumesi ve son iki aydir da hareketlerimde asiri kisitlanma olarak. cocuguma birsey olsa yukari kattan asagiya hizla inemeyecek durumdayim. cok yavas hareket edebiliyorum. belki benim vucut yapimdan.
bebek bakimi kolay degil benimkinde gaz sorunu da vardi ama es sorumluluk aliyorsa her turlu ailede destekse sen de kafaya cok takan biri degilsen altindan kalkiliyor.
Insanin fiziksel ve ruhsal sagligi yerinde oldukca ustesinden geliyor, ya da en azindan ben boyle hissediyorum. ama hamilelik elimi kolumu bagliyor dogum ise baslibasina bir olay ama benim gozumden boyle baskasi icin bambaskadir belki surec.
benim icin bebek bakimi esim herseyi yaptigi icin zor gecmedi, kendi aramizda da iyi anlasiyoruz bu da psikolojimi olumlu etkiliyor o yuzden surec kismen rahat geciyor bakim konusunda
Ne güzel canım çok şanslısın o konuda 🥰
Bakalım bizimki nasıl olacak. İçi içine sığmıyor çok heyecanlı inşallah doğumdan sonra da bu heyecanı hevesi hep devam eder. İlk günden itibaren sorumluluk vereceğim ben de. Emzirmek haricinde benim yaptığım her şeyi yapabilmeli o da. Ancak böyle kurabilir o bağı ve çocuk büyütmenin ne olduğunu tam olarak anlayabilir..
İlk zamanlar annem sonra kayınvalidem olacak yanımda onlar da süreci kolaylaştırır inşallah bizim açımızdan hızlı toparlanırız 🙏 Ya rahat bir anne olmak istiyorum inşallah başarabilirim. İnşallah etrafımdaki insanlar da beni, sabrımı zorlamaz bu konuda diyelim 😊
Valla hareket kısıtı olayı bende de aynı. Yine şükür her şeyi yapabiliyorum ama yavaş yavaş ve çabuk yorularak. Görümcem 2 ay kala doğumuna ben artık çok yoruldum yere telefonum düşse eğilip alamıyorum diye ağlamış annesini çağırmıştı mesela. Bir arkadaşım da 32 hafta iznine ayrılır ayrılmaz annesine gitmişti, bana da son haftalar çok zor yanında biri olsun mutlaka demişlerdi başından beri. Mesela bu anlamda da abarttıklarını düşündüm. Sıkıntılı bir gebelikleri de yoktu hani canları fazla tatlıymış dedim. Şimdi aynı kişiler bir doğsun, uykusuz geceler başlasın seni görücem dediklerinde bana hiç kıyas gibi, doğru örnek gibi gelmiyor 😅

X