Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,6%
  • erkek

OY: 99 52,1%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    190
Benim kv de ilk eve geldiğimde tepeme dikilip sütün gelmiyor mu dedi, eşime lohusa halimle herkesi evden kovarım sen de dahil bir daha bu cümleyi duymayayım dedim, o da uyardı sonra başka şeyler oldu gitsin dedim, gönderdi, en güzeli kendi annenin yanında olması. O bile lohusa halimle bazen sinir ediyor ama öbür türlüsü de çok zor olurdu.

Günlük 6-7 bez iyi demekki doyuyor diyorlar ama ben takıntılı olduğum ve benim ki çok kısa süreli emdiği için acaba son sütü almıyor mu, iştahı mı yok, kg kaybediyor olabilir miyiz, çişli bezimiz var ama azıcık damla yaptıysa da bu bez sarı çizgisi yine maviye dönüyor mu vs gibi türlü türlü senaryolar yazıyorum. Lanet olsun bu lohusa psikolojisine 😄
Bezin ağırlığı baz alınıyır sanırım benim kızın bezi büyük geliyor totosuna biraz ondan ön değilde arkaya gidşyor çişler kakayla karışıyor ağırlığından anlıyorum. bende şuan daha huzurluyum inan stres yok en azından psikolojisi kaldırmayan gelmesin zaten bir yemek işi sıkıntı diyordum onu da eşim pratiklerden yaparız dedi onuda takmıyorum

Kayınvalidene yorum yapmayacağım, çok ayıp yaptığı şey, kendisine bu hareketi yakıştırıyor demek ki.

Bebeğin gece kucakta kalmak istemesi, sürekli emmek istemesi çok yorucu oluyor ve insan mantıklı bir sebep bulmak istiyor ki çözümü olsun. Sebep bebeklerin memeyi sadece beslenmek için değil rahatlamak, güvende hissetmek, tanıdıkları bir bedene temas etmek için de istemeleri. Teoride iki saatte bir 15 dk emzirecegiz, iki pıt pıt gaz çıkacak ve bebek hemen uykuya dalacak, anne de bebek uyuduğu an düğmesine basılmış gibi uyuyacak. Gerçeklerin bize öğretilenlerden farklı olması bizim sebep ve çözüm aramamıza sebep oluyor ama ne kadar yorucu olsa da hiçbir sorun yok aslında ortada. Bebek bebekliğini yapıyor, kendisini hala annesiyle tek beden zannettiği için onu istiyor. Anne de insan haliyle bir lokma dinlenmek istiyor. Yoksa sütün mis gibi de yetiyordur, o konuyu aklına bile getirme. Gündüz dinlenme fırsatın daha çoksa o zamanları kullanmaya çalışabilirsin, gece uykusu gibi olmaz ama tükenmezsin en azından 🫂🤍
Çok meme isteyen bebekler belki de emziğe daha yatkın olur daha çabuk kabul eder ister 🥰 ve bence de dediğin gibi bebek annesini istiyor bi video izledim bebeği mesela tam dalmadan beşiğine koyun diyor çünkü dalınca koyarsan tekrar uyanır yatak soğuk orada kendini güvende hissedeceği onu sarıp sarmalayan birşey yok dalmadan beşiğe girsin ki uyku bölünmeden uyusun. Yani senin dediğine çıkıyor anne karnında gibi olmak istiyorlar. Kucağa alışır muhabbetide aşırı saçma elimden geldiğince onu kucağımdan indirmeyeceğim elimden geldiğince göğüsüm de uyutacam. Nasıl olsa bi anda büyüyormuş bebeler daha tecrübem yok ama öyle deniyor 🤷🥰 bu bebeklerin ilgiye çok ihtiyacı var o yüzden böyleler

ayri yatmak istem istemiyorlar kuzum biz 3 yasina kadar neredeyse birlikte uyuduk esim ben oglum ara ara yatagiba yattiysa ki bizim odadaydi yatagi kalkti geldi gece ortasi :))
ben hic sert degilim bu konuda uyku egitimi de vermedim akisina biraktim birlikte uyuduk hep zaten toplasan kac yil uyuyacaksiniz birlikte tadini cikar mis mis
Di mi bencede seneler sonra olmuş zaten tadını çıkartayım kızımla beraber yatmanın 🥰

Aç bebek bi nokta da kendini belli eder bence ağlar açlıktan yada uyur şekeri düşer. En güzeli saat başı emzirmek.
Evet, ama buraya bir dip not, sarılık varsa uyanma ve ağlama hali olmuyor, bunu dikkate almak lazım. Saat başı emzirmek biraz zorlar çünkü 30dksı emme süresi, erkek bebekte etrafa fırlattığından kıyafet değiştirme nedeniyle 10dk alt değiştirme desek, ee uykuya geçiş de sürüyor sonra uykuya dalar dalmaz uyandırmak gerekir.

bu kvler ne kadar karisiyor ne ayip yardim etmeye geliyorlarsa yardim etsinler anne babaya karisilir mi benimki sessiz allahtan.. pek yardimi da yok ama laf da soylemez akmaz kokmaz cinsten :)
Emin ol karışmaması daha iyi çünkü anneler olarak her ne kadar tecrübeli olsak bile zaten stres altında geçireceğiz bebeğin büyümesini sütüm yetiyor mu aç mı tok mu iyi mi beynimizi bu cümleler kemirirken bide dönüp sana diyorlar evet bakamıyorsun bu çocuğa aç bu bebek, insan daha da depresyona girer sütü kesilir yazık günah yani. Daha dün arkadaşıma sordum benim daha ilk çocuğum bilmiyorum herşeyi soruyorum mesela emzirirken sütün aktığını anlıyor mu insan yani ben emziriyorum sanarken emzik niyetine göğüste mi kalıyor bebek yoksa sütü alıp doyuyor mu? bu ve bunun gibi yüzlerce düşünce. Annelik içgüdüsel birşey Allah bizlere veriyor bunu kimsenin yönetimine gerek yok.

Sarılık dolayısıyla günde bir kere 30 cc mama verdim ben önce şırıngayla sonrasında kaşık biberonla çok şükür meme reddi yapmadı ama memeye alışıncada öyle içmeyi reddetdi mecbur biberonla verdim aventin biberonuyla onunlada zor çekiyor zaten meme reddi yapacağını zannetmem çok şükür sarılık riskimiz gitti artık mama vermem kendi düzeninide oluşturdı ben kaldırmadan kendi kalkıyor acıkıyor prof doktor kv üzülecek ama anne sütü vericem bundan sonra sadece
Memede yara hassasiyet vs oldu mu? Olduysa neler yaptın tecrübeli ana olarak aydınlatır mısın bizi anacım 😂❤️

Sarılık dolayısıyla günde bir kere 30 cc mama verdim ben önce şırıngayla sonrasında kaşık biberonla çok şükür meme reddi yapmadı ama memeye alışıncada öyle içmeyi reddetdi mecbur biberonla verdim aventin biberonuyla onunlada zor çekiyor zaten meme reddi yapacağını zannetmem çok şükür sarılık riskimiz gitti artık mama vermem kendi düzeninide oluşturdı ben kaldırmadan kendi kalkıyor acıkıyor prof doktor kv üzülecek ama anne sütü vericem bundan sonra sadece
Sevindim. Herşey düzene giriyor aslında bu karışanlar olmazsa eğer. Arkadaşım da ilk gece süt gelmeyince hastanede mama vermiş hemşireler sonra emzirdikçe kendi gelmeye başladı zaten dedi. Yani herşeyin düzeni var işleyişi var sütün yok gelmiyor demek için bile çok erken. Bedenimiz beynimiz ancak bebeğin doğdunu anlıyor uyarılıyor süt gönderiyor

Memede yara hassasiyet vs oldu mu? Olduysa neler yaptın tecrübeli ana olarak aydınlatır mısın bizi anacım 😂❤️
Oldu canım ben kalkan kullandım hep Hindistan cevizi yağı sürdüm birde doktorun verdiği göğüs ucu kremini kalkanla beraber iki günde iyileşti kanama vs olmadı bende bebek ağza alımca hassasiyet olmuştu sadece

Hanımlar ilk süt son süt ayrımını nasıl yapacağız belli bi süresi mi var?
Görüntü olarak önsüt sulu ve açık beyaz, arka süt koyu kıvamlı oluyor, ama ne kadar süre sonra arka süte geçtiği bebeğin çekim hızı ve aktif emmesiyle alakalı, bazısı 5dk da son süte geçebiliyormuş. Bu tam olarak bilinmediği için min 15dk emzirin diyorlar. Benim göbeğim çatlıyor maks 15 dk aktif emmesini sağlamaktan. Herhalde son sütü alıyordur, bu da kilo kontrolünde ortaya çıkacak.

Evet, ama buraya bir dip not, sarılık varsa uyanma ve ağlama hali olmuyor, bunu dikkate almak lazım. Saat başı emzirmek biraz zorlar çünkü 30dksı emme süresi, erkek bebekte etrafa fırlattığından kıyafet değiştirme nedeniyle 10dk alt değiştirme desek, ee uykuya geçiş de sürüyor sonra uykuya dalar dalmaz uyandırmak gerekir.
Hani diyorlar ya saat başı emzir nasıl olacak o zaman. Daldıktan sonra mı saati tutacağız

Ön süt yağ oranı daha az olan bir memeyi emerken bile öbüründen kendiliğinden gelen daha sıvı olan süt. Son süt daha yağlı olduğu için kendi kendine pek akmaz bebeğin çekmesi gerekir. Bebekler emerken genelde ilk 5 dk bayağı aktifler lok lok yutuyorlar ama ön süt ağırlıklı oluyor. O yüzden uyumasına fırsat vermeden 15 dk tamamlamak lazım son sütü de cekebilsin diye.

Ön sütü sağım yapıp sonra vermeyi tercih eden de var tabi. Memeden direkt yağlı kısım çekilsin kilo alımı iyi olsun diye.

Oldu canım ben kalkan kullandım hep Hindistan cevizi yağı sürdüm birde doktorun verdiği göğüs ucu kremini kalkanla beraber iki günde iyileşti kanama vs olmadı bende bebek ağza alımca hassasiyet olmuştu sadece
BANA da zeytinyağı önerdiler ama yakın bi arkadaşım lansihon kremi önerdi. Zeytinyağı kokusu kalırsa meme de canı istemez meme reddi olabilir kullanma dedi. Aynı şekil de hin. Cevizi yağı yapmaz mı bu şekil de

Yenidoğan dönemimde bebek çabuk yoruluyor emerken o yüzden ilk sütü alıp uyuyor sonra zaten doymuyor tekrar uyanıyor benimki yine aynı göğüsü veriyorum sonuna kadar çekşyor baya boşalıyor göğüs ordan anlıyorum

BANA da zeytinyağı önerdiler ama yakın bi arkadaşım lansihon kremi önerdi. Zeytinyağı kokusu kalırsa meme de canı istemez meme reddi olabilir kullanma dedi. Aynı şekil de hin. Cevizi yağı yapmaz mı bu şekil de
Ben her seferinde temizledim yıkadım ama illaki kokusu kalıyordur yapmadı bizde meme reddi çok şükür

Hani diyorlar ya saat başı emzir nasıl olacak o zaman. Daldıktan sonra mı saati tutacağız
Saat başı değil de 2 saatte 1. Bana ilk doğum kilosunu yakalayana kadar ilk emzirmeye başladığın saati, kiloyu yakaladıktan sonra da emzirmenin bittiği saati baz alacaksın dediler. Mama takviyesi veriyorsan da 3 saatte 1.

Cıktım ben sezaryandan kızlar size de dua ettim ☺️Cok sükür hersey yolunda gitti spinal oldum. Bebiş de iyiydi simdi bekliyorum odaya getirmelerini. Hala uyusuğum henüz 3-4 saate anca geciyormuş etkisi. Sezaryan yerinin agrısı var biraz ama bakalım sonrası nasıl olacak update ederim ben sizi☺️
Ay bebisler tek tek gelmeye başlıyor. Gözünüz aydın olsun canım sağ salim evinize de gecersiniz inşallah ❤️🙏

Saat başı değil de 2 saatte 1. Bana ilk doğum kilosunu yakalayana kadar ilk emzirmeye başladığın saati, kiloyu yakaladıktan sonra da emzirmenin bittiği saati baz alacaksın dediler. Mama takviyesi veriyorsan da 3 saatte 1.
Şimdi anladım teşekkürler 🥰

Yenidoğan dönemimde bebek çabuk yoruluyor emerken o yüzden ilk sütü alıp uyuyor sonra zaten doymuyor tekrar uyanıyor benimki yine aynı göğüsü veriyorum sonuna kadar çekşyor baya boşalıyor göğüs ordan anlıyorum
Arkadaşım da dedi elinden geldiğince unutma en son hangi memeden emzirdiysen bi sonra ki emzirmeyi aynı göğüsten yap dedi. Yararlı süt orda kalıyormuş.

X