Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,4%
  • erkek

OY: 100 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    191
Kalalım ❤️❤️❤️

Doğuranlar artık pek girmiyorlar ya, sona kalanları doğuma kim gönderecek diye düşünüyorum ben de 😂
Sona kalanları şuan doğuranlar gönderir yine çünkü yaklaşık bir ayı bulmuş olur bence doğumunuz az da olsa toparlanmış olursunuz bizlerin daha ilk günleri zor günleri olmuş olur muhtemelen 😂

Arkadaşım da dedi elinden geldiğince unutma en son hangi memeden emzirdiysen bi sonra ki emzirmeyi aynı göğüsten yap dedi. Yararlı süt orda kalıyormuş.
İnstagramda bununla ilgili şahane bir fikir gördüm! En son hangi memeyi emzirdiysen ya da isteğe göre bir sonrakinde hangisini emzireceksen o taraf bileğine bir lastik toka 🤩🤩

Şimdi bir tur da buna gözlerim doldu, çok teşekkür ederim 🩷🩷🩷 Zamanında hor gördüğüm bu site bana hamile kalmaya çalışırken çok iyi geldi, şimdi de öyle. Buradaki dayanışmayı, kız kardeşlik hissini çok seviyorum 🫂
Ben de öyle 🥹 Her birinize bir çiçek bir sarılmak gönderiyorum 🥹💐🤗

Sona kalanları şuan doğuranlar gönderir yine çünkü yaklaşık bir ayı bulmuş olur bence doğumunuz az da olsa toparlanmış olursunuz bizlerin daha ilk günleri zor günleri olmuş olur muhtemelen 😂
Ahahahhah okuyunca ben de aynısını düşündüm bebeği biraz büyüyenler uğurlar 😅🥰 Bizler de azar azar gireriz her fırsatta ya 😅

İnstagramda bununla ilgili şahane bir fikir gördüm! En son hangi memeyi emzirdiysen ya da isteğe göre bir sonrakinde hangisini emzireceksen o taraf bileğine bir lastik toka 🤩🤩
Müthiş fikir ben unuturum diye düşünüyorum hatırlamam muhtemelen hep nasıl aklımda tutacam diyordum toka fikri çok güzel 🙏🥰

Kızlar selam 🌸 @derya32 gözünüz aydın olsun saglikla büyütün insallah 🥰

@ozlemem siz de bugun bekliyordunuz sanirim saglikla gelsin, kolaylikla atlatin süreci 🥰

baska kaçırdığım varsa kusura bakmasin 💜

Doğum sonrası güncelleme yapayım dedim. Bugün 1 haftalik olduk. Gümüş kapak bende çok işe yaradı hiç yara ya da hassasiyet yok. Kolostrom bitti gibi beyaz süte dönüyor artık bu bile duygulandirdi 😅 doğuma girerken oksurugum vardı benim doğum sonrası 4. Gün yeniden başladı gibi. Ara ara tek tuk öksürüyorum sadece dikislerin başı ve sonu aciyordu. Bugün doktora sordum oralarda daha çok dikiş varmış o yüzden çekilme gibi acı hissedebilirsin demişti. Korse takmaya çekinmistim. Tak hiçbir şey olmaz dedi. Eve gelip taktım keşke baştan cesaret etseymisim. Hareketleri tamamen normale döndürdü acı falan da kalmadi 🙏

Aklima gelenler bunlar kalanlara en güzelinden kolayından sağlıklı doğumlar diliyorum 🌸💜
Ohh harika ne kadar guzel cok sevindim senin adina canim🌸 korse ne kullandin . Bende alsammi dedim ama daralir miyim ya da be almam gerekir bilemedim

aynisini dusunuyorum bak sana cok acik soyleyeyim durustce beni en cok yoran hamilelik ve dogum bebek cocuk bakimi cidden bundan kolay.. ben bunu aileme de esime de herkese soyledim ben cocuk bakarim gucum kuvvetim yerinde olsun, oyle cok takintili yapim yok cunku, herseyi dert etmem su kadar mi yedi bu kadar mi uyudu sterilmi su mu bu mu. benim icin zor olan hamilelik cunku cok kisitliyor hareketlerimi ve dogum onda da hastane korkum falan var diye. Bayilmadan dogurursam iyi, gecende soylemistim bayiltani ayiltiriz dedi ebe yeterki dogru yerde bayil 🤣
Ayyyy benim gibi düşünen başkaları da varmış ve de çocuk sahibi olan biri üstelik 😂 Şimdi bir şey deyince hemen bekara koca boşamak kolay muhabbeti oluyor. İşte biz de senin gibiydik görünce gördük dünya kaç bucakmış falan diyorlar ve bunu ısrarla yapıyorlar yani. Tabi ki şimdilik inatlaşmıyorum ama günü geldiğinde inşallah ben de bu cümleyi kuracağım 🥰😂 Hamilelik bebek bakımından zordu demek istiyorum. Ya hamileliğin bir numarası da yok hani. Şimdi izindeyiz evdeyiz mesela akşama kadar tek başımayım. Öğleden sonra bir şey için annem aradı diyor ki sesin neden öyle çünkü ilk kez konuşuyorum bugün dedim 😂 Bir başıma kimle ne konuşayım sesim bile açılmamış akşama kadar 😂 Öte yandan aramak isteyenler oluyor ama içimden konuşmak da gelmiyor ona karşı da bir üşeniyorum 😂 Az bir enerjimi de birileriyle konuşarak tüketesim gelmiyor valla. Ama normalde böyle biri değilim ben. Enerjim yüksektir, kolay kolay yoruldum demem. Az uykuyla ayakta dururum. Soğuk havayı zaten severim enerji verir bana. Gücüm kuvvetim çok şükür yerindedir her işi kendi başıma yaparım yani Seyit onbaşı misali 😂😂 Bu durum hiç bana göre değil. Belki de ondan sıkıntı basıyor tahammülüm azalıyor artık.

Hanımlar ilk süt son süt ayrımını nasıl yapacağız belli bi süresi mi var?
Ya bebiş şimdi bı gogusle doyuyor normalde ilk zamanlar olduğu için. Ama diyelim sağ göğüs verdik uyudu..uyandı açıktı ya. Bı 5 dk falan sağ göğüs yine verip kalanı da sola geçmek sol göğüsu boşaltmak gerekiyir tek birinde birikmesin diye. 20 dk falan yeterli oluyor emzirmede

Topluca yok olsalar bu bilmiş kv. Bende ki daha doğmadan diyor ki bebeği hemen ilk hafta doktora götüreceğim baksın sütü yetiyor mu aç mı bize ek mama yazsın vs. Halbuki ben istemiyorum mama vermek korkuyorum meme reddi yaşar diye. Tabi ki aç bırakmam çocuğu aptal değilim sonuçta takip edeceğim bakacağım yetmezse mama veririm. 6-7 çok iyi bi rakam bende anlamak için bezini takip edeceğim doktorlar da diyor günde 5-6 bez alıyorsan doyuyordur. Yani mama meme reddi yapar diye insan korkuyor strese giriyor yoksa ekstra mama vermek bebeğimizi beslemek bizde isteriz.
Anam o kim ki senin cocugunu doktora goturecek afedersin de cus derler adama . Ayyy gelemem boyle hic sacma seylere. Benim kv den cekinir benden soylemez diye umuyorum soylerse de benim hic eyvallahim yok zaten o da ayri ama bi de milleti cekemem kimse kusura bakmasin 🤣

Çok meme isteyen bebekler belki de emziğe daha yatkın olur daha çabuk kabul eder ister 🥰 ve bence de dediğin gibi bebek annesini istiyor bi video izledim bebeği mesela tam dalmadan beşiğine koyun diyor çünkü dalınca koyarsan tekrar uyanır yatak soğuk orada kendini güvende hissedeceği onu sarıp sarmalayan birşey yok dalmadan beşiğe girsin ki uyku bölünmeden uyusun. Yani senin dediğine çıkıyor anne karnında gibi olmak istiyorlar. Kucağa alışır muhabbetide aşırı saçma elimden geldiğince onu kucağımdan indirmeyeceğim elimden geldiğince göğüsüm de uyutacam. Nasıl olsa bi anda büyüyormuş bebeler daha tecrübem yok ama öyle deniyor 🤷🥰 bu bebeklerin ilgiye çok ihtiyacı var o yüzden böyleler
Di mi bencede seneler sonra olmuş zaten tadını çıkartayım kızımla beraber yatmanın 🥰
ayri yatmak istem istemiyorlar kuzum biz 3 yasina kadar neredeyse birlikte uyuduk esim ben oglum ara ara yatagiba yattiysa ki bizim odadaydi yatagi kalkti geldi gece ortasi :))
ben hic sert degilim bu konuda uyku egitimi de vermedim akisina biraktim birlikte uyuduk hep zaten toplasan kac yil uyuyacaksiniz birlikte tadini cikar mis mis
Ben kucağa alışıra da, birlikte uyumaya da hepsine de varım, yaptım ve de bayıldım. İnşallah sağlıkla yine uzun uzun yapmak kısmet olsun. Şimdi büyük kızımı yalnızca denizde, havuzda o da isterse kucağıma alabiliyorum ve yine mutluluktan ağlıyorum. Çocuğunun bedenine öyle bütün olarak sarılabilmek dünyanın en güzel hislerinden birisi, çok şükür 🙏🏻

Şimdi odamıza bebeğin yatağını kurduk ama gece çoğunlukla yine birlikte uyuruz. Uyku güvenliği konusunu biliyorum ama şöyle söyleyim. Çocuktan önce yıldız gibi yatardım ben, eşim beni ittirmek zorunda kalırdı. Çocuktan sonra yatağın kenarına yan yatmaya, düşmeyecek kadar yer kaplamaya öyle bir alıştım ki, hala da öyle yatıyorum 😀

İlk cocugumda ten tene teması tam bilmiyordum herhalde, yalnızca doğumda ilk anda yapılacak bitecek zannediyordum. Bu defa onu da abartacagim inşallah 😀

Ohh harika ne kadar guzel cok sevindim senin adina canim🌸 korse ne kullandin . Bende alsammi dedim ama daralir miyim ya da be almam gerekir bilemedim
Owlinin çapraz bantlı olanından kullandım canim. Benim göbeğim hemen küçülmedi o yüzden daralma hissine kapıldım takmak istemedim sıkıştırırım diye. Ama böyle bir sorunu olmayan herkes takar bence. Takınca yakalanan konfor daralma hissini unutturuyor.

Kalalım ❤️❤️❤️

Doğuranlar artık pek girmiyorlar ya, sona kalanları doğuma kim gönderecek diye düşünüyorum ben de 😂
Ay ben dogurmadim ama pek giremiyorum diğer çocuktan fırsat bulamayıp. Grupta en son doğuracak olan benim galiba 39. Haftada doğuma alıyor benimde 30-31 Aralık görünüyor o tarihler daha gün vermedi bana ya Aralık son günü ya da Ocak gorecez😂

Ben kucağa alışıra da, birlikte uyumaya da hepsine de varım, yaptım ve de bayıldım. İnşallah sağlıkla yine uzun uzun yapmak kısmet olsun. Şimdi büyük kızımı yalnızca denizde, havuzda o da isterse kucağıma alabiliyorum ve yine mutluluktan ağlıyorum. Çocuğunun bedenine öyle bütün olarak sarılabilmek dünyanın en güzel hislerinden birisi, çok şükür 🙏🏻

Şimdi odamıza bebeğin yatağını kurduk ama gece çoğunlukla yine birlikte uyuruz. Uyku güvenliği konusunu biliyorum ama şöyle söyleyim. Çocuktan önce yıldız gibi yatardım ben, eşim beni ittirmek zorunda kalırdı. Çocuktan sonra yatağın kenarına yan yatmaya, düşmeyecek kadar yer kaplamaya öyle bir alıştım ki, hala da öyle yatıyorum 😀

İlk cocugumda ten tene teması tam bilmiyordum herhalde, yalnızca doğumda ilk anda yapılacak bitecek zannediyordum. Bu defa onu da abartacagim inşallah 😀
Ben de kızımı kucağıma almayı o kadar özledim ki🥹 o da ayni şekilde.. çok sabırlı davrandı.. şimdi de sezaryen sonrası gün sayıyoruz. Ne zaman tamamen iyilesebilirim acaba 🤔

Eşim diyor arada aramızda yatırırız da ben cesaret edemem diye düşündüm belki uyanıkken biz dalana kadar koyarım aramıza sonra yatağına alırım diye düşündüm

Anam o kim ki senin cocugunu doktora goturecek afedersin de cus derler adama . Ayyy gelemem boyle hic sacma seylere. Benim kv den cekinir benden soylemez diye umuyorum soylerse de benim hic eyvallahim yok zaten o da ayri ama bi de milleti cekemem kimse kusura bakmasin 🤣
Bilmiyorum kendi kendine karar vermiş götürecek sanki annesiz bi yere götürebilir 😂 doktorun zaten ilk soracağı soru kaç bez aldığım. 5-6 bez alıyorsak bebek tok demek zaten. Yani zorla diyorlar yüz göz olalım bu kv bizi salsalar ne gerek var kavga dövüş 😂

Canım kızım sarılık olmamıştı o yüzden bilmiyorum bu konuyu. Şimdi oğlumda 7,2 çıktı önemli değil dedi doktor ama endişe ettim. Ne kadar çok kaka yaparsa o kadar çok mu atılıyor demek oluyor sarılık??
Oo çok iyi yok gibi sarılığı 7 ye kurban olayım benim oğlum şuan 15 yaşında onda öğrendim su sarılığı okadar çok urastimki sürekli kan aldılar el kadar bebekten neler yaşadım en sonunda uzamış sarılık anne sütü sarılığı dediler ilk 10 gün çok önemli sarılık ya beyine direk gidiyo ne kadar çok kaka yaparsa vücuttan atılıyor o yüzden sürekli beslenme diyolar zaten

Bu arada doğum yapanlar tecrübeli anneler bilirler kv sürekli bi kararlar alıyorda açıkcası benim de bilgim yok bebek yeni doğunca kaç kere doktora götürmek gerekiyor ilk başlarda niçin götürmemiz lazım. Eşim de sorup duruyor doğunca ayda bir doktora mı gideceğiz vs bende bilmiyorum ki bence gitmeyiz belki başlı şeyler hariç diyorum 😂

Oldu canım ben kalkan kullandım hep Hindistan cevizi yağı sürdüm birde doktorun verdiği göğüs ucu kremini kalkanla beraber iki günde iyileşti kanama vs olmadı bende bebek ağza alımca hassasiyet olmuştu sadece
Sana ne yazdı doktor canım banada
Madecasal yazmış

Canestan
Madefix
Garmastan

Tabi lansinoh
Bunlar kullanılabilir
Bildiklerim

Benimde hassiyet var ama geciyo kalkanla beraber kullanıyorum sagdigim için acı da var gecicek insallaj

X