- 26 Eylül 2024
- 755
- 1.003
Kayınvalidene yorum yapmayacağım, çok ayıp yaptığı şey, kendisine bu hareketi yakıştırıyor demek ki.Ay o kadar doğru ki benim kız geceleri memede geçirmek istiyor vaktinin çoğunluğunı kv ne dese beğenşrsin çocuk doymuyor ondan memeden ayrılmak istemiyor hayır dedim gayette içiyor yok sen anlamazsın doymuyordur o mama ver sen ona oturdum ağladım sütüm yetmiyor mu acaba diye ki 6-7 kere günlük bez değişimş yapıyoruz akşamına tekrar etti bu lafı bende dedimki öyle olumsuz şeyler söyleme sütüm etkilenir diye ertesi gün sessiz sedasız çekip gitmiş neymiş saygısızlık yapmışım lohusa halimle ben küsmüyorum psikolojik sıkıntılı kendi kaybeder göremez torununuda
Bebeğin gece kucakta kalmak istemesi, sürekli emmek istemesi çok yorucu oluyor ve insan mantıklı bir sebep bulmak istiyor ki çözümü olsun. Sebep bebeklerin memeyi sadece beslenmek için değil rahatlamak, güvende hissetmek, tanıdıkları bir bedene temas etmek için de istemeleri. Teoride iki saatte bir 15 dk emzirecegiz, iki pıt pıt gaz çıkacak ve bebek hemen uykuya dalacak, anne de bebek uyuduğu an düğmesine basılmış gibi uyuyacak. Gerçeklerin bize öğretilenlerden farklı olması bizim sebep ve çözüm aramamıza sebep oluyor ama ne kadar yorucu olsa da hiçbir sorun yok aslında ortada. Bebek bebekliğini yapıyor, kendisini hala annesiyle tek beden zannettiği için onu istiyor. Anne de insan haliyle bir lokma dinlenmek istiyor. Yoksa sütün mis gibi de yetiyordur, o konuyu aklına bile getirme. Gündüz dinlenme fırsatın daha çoksa o zamanları kullanmaya çalışabilirsin, gece uykusu gibi olmaz ama tükenmezsin en azından