Dediğiniz gibi doğum normal ya da sezeryan bir şekilde olup bitiyor, hatta sürekli hamilelikte yakındığımız sıkıntılar da bebeğin çıkışıyla şak diye geçiyormuş. Sezeryan dikiş ağrısı, anesteziyi atma vs gibi doğum öncesi korkulan konular da doğum sonrası bebeğe yetebilmek için herkül kuvveti yüklenince geçip gidiyormuş.,
Ben Acıbadem hastanesinde doğum yaptım ki orada alacağım emzirme eğitimi ile bu işi kotarırım diye düşünüyordum. Anlatılan emzirme pozisyonu, 2 saatte 1 15’er dk iki göğüsün emzirilmesi gerektiği gibi küçük yüzeysel eğitimler verildi. Bunlar yeterli gibi görünüyor ancak bebişle eve geldiğimizde pratiğin hiç bu teorik bilgilerle örtüşmediği ortaya çıktı. Bir kere bebekte sarılık düzeyi, uyku ve uyuşukluk hali, aktif - pasif emme, sağım yapma, biberon ve emzik kullanımı, şırınga ve kaşık biberonla besleme, eds gibi bir çok bilinmezlik bebekle birlikte kucağınıza geliveriyor. Sonra bir bakmışsınız her iki ebeveyn de hatta varsa evdeki kv, anne falan da 24 saat emzirme konusuyla ilgilenir ve yorum yapar, fikir yürütür hale geliyor. Bunlarla uğraşırken de bilgi edineyim, araştırayım kısmı gerçekten mümkün değil