Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,6%
  • erkek

OY: 99 52,1%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    190
Dediğiniz gibi doğum normal ya da sezeryan bir şekilde olup bitiyor, hatta sürekli hamilelikte yakındığımız sıkıntılar da bebeğin çıkışıyla şak diye geçiyormuş. Sezeryan dikiş ağrısı, anesteziyi atma vs gibi doğum öncesi korkulan konular da doğum sonrası bebeğe yetebilmek için herkül kuvveti yüklenince geçip gidiyormuş.,
Ben Acıbadem hastanesinde doğum yaptım ki orada alacağım emzirme eğitimi ile bu işi kotarırım diye düşünüyordum. Anlatılan emzirme pozisyonu, 2 saatte 1 15’er dk iki göğüsün emzirilmesi gerektiği gibi küçük yüzeysel eğitimler verildi. Bunlar yeterli gibi görünüyor ancak bebişle eve geldiğimizde pratiğin hiç bu teorik bilgilerle örtüşmediği ortaya çıktı. Bir kere bebekte sarılık düzeyi, uyku ve uyuşukluk hali, aktif - pasif emme, sağım yapma, biberon ve emzik kullanımı, şırınga ve kaşık biberonla besleme, eds gibi bir çok bilinmezlik bebekle birlikte kucağınıza geliveriyor. Sonra bir bakmışsınız her iki ebeveyn de hatta varsa evdeki kv, anne falan da 24 saat emzirme konusuyla ilgilenir ve yorum yapar, fikir yürütür hale geliyor. Bunlarla uğraşırken de bilgi edineyim, araştırayım kısmı gerçekten mümkün değil 😄
Oyle güzel anlatmışsın ki birebir gercekten😁💗

Kızlar selam 🥰 bugün kontrolümüz vardı . İşitme testinden geçtik şükür . Biraz uzun sürdü aklım çıktı geçmeyecek diye . Bizim ailede işitme engelliler var çünkü . Ama çok şükür iki kulaktan da geçti ama genetik olduğu için 6. Ayda tekrar kontrol edilecekmiş .

Maalesef sarılığımız var . 13,5 çıktı sarılık çarşamba tekrar kontrol dedi doktor . 15 olursa yatacağız hastaneye maalesef . Bol bol emziriyorum iki kere de mama takviyesi yaptım . Bu zamana kadar en önemli şey süt sağma makinası oldu benim için . En iyisini alın valla . Bende eller serbest var aslında çok kullanışlı çok iyi her dakika misafir olsa bile takıp sağıyorum ama bence yetersiz kalıyor sütüm çok ama sağınca çok gelmiyor . Emiyor ama gündüz emmesi daha az .

Hastaneye gitmekte stres yaptı bende kan aldılar ağladı falan git gel yol beni çok yordu . Emmeyince de anksiyetem tutuyor 😫😂😂 şimdilik durum bu şekilde . Kilo almaya da başlamış . Ama şu yedirme işini daha iyi yapmam gerekiyor . Yetersiz kalıyorum galiba :KK43:
Canım çok normal sarılık olması erken doğdu daha tam adapte olamadı ciğerler tek çare emzirmek gerçekten bizde de çıktı sarılık 15 e kadar çıktı ama doktor 17 olumca tedavi dedi bugğn tekrar kan verdik sonuç 11 çıktı mama da verdik bizde bu süreçte ama ilk yükseldiğindeki belirtileri kesinlikle yok uyandırmakta zorlanırdık artık kendi kalkıyır acıktığında çişini kakasını günde 5 kere yapıyorsa çabuk atıyor ama en önemlisi anne sütü birde ilk sütü değil son sütü vermen daha iyi olur ön süt susuzluğa son süt karnın doymasına iyi geliyor son sütüde bebek iyice çektikçe geliyor memeden

Aslında bi antrenman bu . Hersey yolunda gitse uykular mükemmel olsa bebiş geldikten sonra insan kafayı yer uyum sağlama sürecinde. İlk doğum da duvara çarpmışa dönmüştüm uyku konusunda aklım gitmek uzereydi🤭 halbuki son aylarında uykusuzdum..alistim diyordum ama çocuktan sonra o halimi bile aradım 😂şimdi gece 5 kere kalk üstlerini ört bez degistir. Büyüğü sabah kreşe gonder vs derken 6da 7de ayaktayim zaten.3 saatlik uykuyla. Gun geciyor....3. Bebek istediği zorluğu çıkarsın taş gibiyim artık isterse sabahlayalım vücudum sasirmaz😂ilk 4 ay tüm annelerin kaderi aynı zaten sonrasi önemli duzene sokmak vs🤭
Yaaa 🥹😂 Muhtemelen biz de bi duvara çarpmışa döneriz gibi 😂 Şimdi tuvalete kalksak da ya da bir yerimiz ağrıdığı için uyansak da bir şekilde geri yatıyoruz oyalandığımız bir şey yok ama birkaç hafta belki de birkaç gün sonra böyle olmayacak tabi 🥹 Bir gelsinler biz de alışırız inşallah diyelim 😅 Ben yine de her şeye rağmen doğurmak istiyorum eski gücüme kuvvetime kavuşmak istiyorum çok kısıtlı hissediyorum kendimi böyle 🥹

Doktorum daha bugün dedi ben ona hep anlatıyorum ya ağrılarımı sancılarımı bunlar oluyor diyor olacak. Önemli olan kendini takip edeceksin ne kadar sürüyor geçiyor mu leke vs var mı. Yoksa doktorlar normal görüyor kalan her ağrıyı. Bende geçen bacaktan çok çektim geçti. Hergün farklı Bi yer ağrıyor sancı yapıyor. Üç gün evvel bi sancı girdi doğum sancısı sandım çok ciddi şiddetliydi kıpırdayamadım sonra bir buçuk saate doğru geçti kendi kendine
Bende hemen dinleniyorum kuzum korkuyorum birşey olcak diye şükür lekelenme vs yok akıntı devam 😂 yarın doktora gidicem bende muhtemelen benimkide normal çıkacak nstde çıkarsa sancı sorar ancak. Hareketlerini dinliyorum işte esra erol ile yatış😬

Bende hemen dinleniyorum kuzum korkuyorum birşey olcak diye şükür lekelenme vs yok akıntı devam 😂 yarın doktora gidicem bende muhtemelen benimkide normal çıkacak nstde çıkarsa sancı sorar ancak. Hareketlerini dinliyorum işte esra erol ile yatış😬
İyi yapıyorsun dinlenerek. Artık normal bu ağrılar bu sefer ağrıyı takip ediyoruz doğum sancısına dönecek mi dönmeyecek mi😂

Dediğiniz gibi doğum normal ya da sezeryan bir şekilde olup bitiyor, hatta sürekli hamilelikte yakındığımız sıkıntılar da bebeğin çıkışıyla şak diye geçiyormuş. Sezeryan dikiş ağrısı, anesteziyi atma vs gibi doğum öncesi korkulan konular da doğum sonrası bebeğe yetebilmek için herkül kuvveti yüklenince geçip gidiyormuş.,
Ben Acıbadem hastanesinde doğum yaptım ki orada alacağım emzirme eğitimi ile bu işi kotarırım diye düşünüyordum. Anlatılan emzirme pozisyonu, 2 saatte 1 15’er dk iki göğüsün emzirilmesi gerektiği gibi küçük yüzeysel eğitimler verildi. Bunlar yeterli gibi görünüyor ancak bebişle eve geldiğimizde pratiğin hiç bu teorik bilgilerle örtüşmediği ortaya çıktı. Bir kere bebekte sarılık düzeyi, uyku ve uyuşukluk hali, aktif - pasif emme, sağım yapma, biberon ve emzik kullanımı, şırınga ve kaşık biberonla besleme, eds gibi bir çok bilinmezlik bebekle birlikte kucağınıza geliveriyor. Sonra bir bakmışsınız her iki ebeveyn de hatta varsa evdeki kv, anne falan da 24 saat emzirme konusuyla ilgilenir ve yorum yapar, fikir yürütür hale geliyor. Bunlarla uğraşırken de bilgi edineyim, araştırayım kısmı gerçekten mümkün değil 😄
Ay o kadar doğru ki benim kız geceleri memede geçirmek istiyor vaktinin çoğunluğunı kv ne dese beğenşrsin çocuk doymuyor ondan memeden ayrılmak istemiyor hayır dedim gayette içiyor yok sen anlamazsın doymuyordur o mama ver sen ona oturdum ağladım sütüm yetmiyor mu acaba diye ki 6-7 kere günlük bez değişimş yapıyoruz akşamına tekrar etti bu lafı bende dedimki öyle olumsuz şeyler söyleme sütüm etkilenir diye ertesi gün sessiz sedasız çekip gitmiş neymiş saygısızlık yapmışım lohusa halimle ben küsmüyorum psikolojik sıkıntılı kendi kaybeder göremez torununuda

Merhaba kızlar. 37+0 çalışamaz raporunu aldım ve muayene oldum. Bebeğin pozisyonu iyi dedi doktor. Ama dedi suyun azalmış dedi. Bu beni biraz endişelendirdi dedi. Pazartesıyı beklemeyelım cuma gunu kontrole gelirsin dedi. 2.700 gr dedi. Bebeğin senin minyon duruyor dedi. Endişelendim, üzüldüm açıkcası🥹 havuc suyu iç armut ye dedi😕 suda içiyorum aslında ama başına böyle bir durum gelen oldumu
Bana da her hafta aynı şeyi söylüyor yaa bi de ben çok su içerim normalde. şekeri olup da suyun azalması da bi benim başıma gelmiştir herhalde. Artık her hafta gidecek olmamız endişemi yok etti artık yapacak bi şey yok. senin kaç çıktı benim 8,5 muş.

Yaaa 🥹😂 Muhtemelen biz de bi duvara çarpmışa döneriz gibi 😂 Şimdi tuvalete kalksak da ya da bir yerimiz ağrıdığı için uyansak da bir şekilde geri yatıyoruz oyalandığımız bir şey yok ama birkaç hafta belki de birkaç gün sonra böyle olmayacak tabi 🥹 Bir gelsinler biz de alışırız inşallah diyelim 😅 Ben yine de her şeye rağmen doğurmak istiyorum eski gücüme kuvvetime kavuşmak istiyorum çok kısıtlı hissediyorum kendimi böyle 🥹
aynen ben de eski vucudma geri donmek istiyorum ki herseyi yapabileyim, boyle elim kolum bagli. esle paylasilinca uykusuzluk cok dokunmuyor emzirip ese verince uy uyutma kismini da o yapar birsey olmaz sabah ise bile gitseler, 9 ay yorulmadilar sonucta 1 ay uykusuzluk erkekleri sarsmaz sonra da yavas yavas duzelir bebegin uyku saatleri uzamaya baslar

Ay o kadar doğru ki benim kız geceleri memede geçirmek istiyor vaktinin çoğunluğunı kv ne dese beğenşrsin çocuk doymuyor ondan memeden ayrılmak istemiyor hayır dedim gayette içiyor yok sen anlamazsın doymuyordur o mama ver sen ona oturdum ağladım sütüm yetmiyor mu acaba diye ki 6-7 kere günlük bez değişimş yapıyoruz akşamına tekrar etti bu lafı bende dedimki öyle olumsuz şeyler söyleme sütüm etkilenir diye ertesi gün sessiz sedasız çekip gitmiş neymiş saygısızlık yapmışım lohusa halimle ben küsmüyorum psikolojik sıkıntılı kendi kaybeder göremez torununuda
emzik veriyor musun canim sut icip emdikten sonra istersen emzik dene o da rahatlatie uyutur
benim annem de diyordu aynisini bana senin cocuk agliyor doymadigindan, senin sutun yetmiyor yok saginca cikmiyor.ilk 6 ay gormedin ki beni pandemiden dolayi demistim beni ve bebegi gordugunde cocuk ek gidaya gecmisti azalabilir sut zaten o zaman.Konusuyorlar iste ama cekip gitmesi olmamis tam ihtiyacin varken

emzik veriyor musun canim sut icip emdikten sonra istersen emzik dene o da rahatlatie uyutur
benim annem de diyordu aynisini bana senin cocuk agliyor doymadigindan, senin sutun yetmiyor yok saginca cikmiyor.ilk 6 ay gormedin ki beni pandemiden dolayi demistim beni gordugunde cocuk ek gidaya gecmisri azalabilir sut zaten o zaman
Denedim ya almıyor aventin vardı almadı mamajoo aldık ortodontik onuda almadı en son bakkal emziği alıcam artık

Denedim ya almıyor aventin vardı almadı mamajoo aldık ortodontik onuda almadı en son bakkal emziği alıcam artık
bazi bebekler secici oluyor emzik konusunda Nuk denedin mi o da agiz yapilarina uygun damakli. bir alsa emzik cok rahat edersin seni beslenmek icin emer sonra rahatlamak uyumak icin emzige gecerdi

Merhaba kızlar. 37+0 çalışamaz raporunu aldım ve muayene oldum. Bebeğin pozisyonu iyi dedi doktor. Ama dedi suyun azalmış dedi. Bu beni biraz endişelendirdi dedi. Pazartesıyı beklemeyelım cuma gunu kontrole gelirsin dedi. 2.700 gr dedi. Bebeğin senin minyon duruyor dedi. Endişelendim, üzüldüm açıkcası🥹 havuc suyu iç armut ye dedi😕 suda içiyorum aslında ama başına böyle bir durum gelen oldumu
Benim de bir ara suyum azdı sonraki kontrolde toparlamisti. Kiloya da takılmayın bence, 38. Haftada 2900du bebeğimin kilosu. Yarın doğumum olacak inşallah yanılma payıyla 2800 civarı doğacak gibi geliyor bana. Doktor minyon dedi ama sıkıntı görmedi. Ben de eşim de zayifiz, onunla da alakalı olabilir ama bilemeyiz dedi.

aynen ben de eski vucudma geri donmek istiyorum ki herseyi yapabileyim, boyle elim kolum bagli. esle paylasilinca uykusuzluk cok dokunmuyor emzirip ese verince uy uyutma kismini da o yapar birsey olmaz sabah ise bile gitseler, 9 ay yorulmadilar sonucta 1 ay uykusuzluk erkekleri sarsmaz sonra da yavas yavas duzelir bebegin uyku saatleri uzamaya baslar
Aynen öyle canım herkes bana iyi günlerin diyor da niye iyi günüm bu olsun ki 😂 ben cidden doğum sonrasının daha iyi olacağını düşünenlerdenim 🙏😂 Böyle valla kendimi yarım yamalak hissediyorum. Her hareketimiz kısıtlı, nefesimiz bile zar zor yetiyor. Ve bir şey yapmadan böyle yani 😅 Evde canım sıkılır oldu. Bir şeyler yapayım desem de bir üşenme bir yorulma geliyor, havalar da soğuk falan 😂 Ben hayırlısıyla doğurmak, bebeğimle uğraşıp ilgilenip bu sebepten yorulmak istiyorum. İstediklerimi yiyebilmek istiyorum. Midem bulanmasın keyfim kaçmasın falan istiyorum ya

Kızlar selam 🌸 D derya32 gözünüz aydın olsun saglikla büyütün insallah 🥰

O ozlemem siz de bugun bekliyordunuz sanirim saglikla gelsin, kolaylikla atlatin süreci 🥰

baska kaçırdığım varsa kusura bakmasin 💜

Doğum sonrası güncelleme yapayım dedim. Bugün 1 haftalik olduk. Gümüş kapak bende çok işe yaradı hiç yara ya da hassasiyet yok. Kolostrom bitti gibi beyaz süte dönüyor artık bu bile duygulandirdi 😅 doğuma girerken oksurugum vardı benim doğum sonrası 4. Gün yeniden başladı gibi. Ara ara tek tuk öksürüyorum sadece dikislerin başı ve sonu aciyordu. Bugün doktora sordum oralarda daha çok dikiş varmış o yüzden çekilme gibi acı hissedebilirsin demişti. Korse takmaya çekinmistim. Tak hiçbir şey olmaz dedi. Eve gelip taktım keşke baştan cesaret etseymisim. Hareketleri tamamen normale döndürdü acı falan da kalmadi 🙏

Aklima gelenler bunlar kalanlara en güzelinden kolayından sağlıklı doğumlar diliyorum 🌸💜

Bebek kilosu konusunda ben de şey söyleyeyim, benim bebonun kafası vs önde biliyosunuz, doktor kilonun önde çıkma sebebi bundan kaynaklıdır bu kadar kilosu olduğunu düşünmüyorum dedi. Yani hassas terazi yok neticede, anladığım kadarıyla kafanın çapı, yok bacak boyu vs onların hepsinin ortalamasını alıp ortalama bi ölçüm çıkarıyor makine.

X