Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
Benim puset i size olanlardan ama isofix almadim bi arkadasimda o olmadan kullandi bir problem yasamadi ama tabi ilerleyen zamanalarda daha lazim olacak bisey. Arabadan indirip bindirmek , ayrica en onemlisi guvenlik acisindan. Ama burada oto koltugundan daha pahali sadece o aparat belki yurtdisi durumum olursa ozaman bakarim diye dusuyorum .

Ay evet yaa su bile içemiyorduk. Ne günlerdi ya. Bir yudum içsem on yudum çıkarıyordum. Hey gidi hey. Aynen onların bizim bulantıyla alakaları yok bence de. İlaçsız yaşama tutunamazdım
ahh neler çektik neler az ağlamadık buralarda bulantı yüzünden ne zaman bitcek diye şükür başka büyük sorunumuz olmadı bu zamana kadar ama bende travma kaldı diye korkuyorum geçen leblebi gördüm kuruyemişçide valla kuscaktım 2 ay sırf leblebi yemiştim. içtiğim suyun iki katını çıkarmıştım susuzluktan bayılcaktım bir de yaz ayıydı ah Allahım doğumdan sonra bakıcam travma kalmış olursa psikoloğa falan gidicem kesinlikle

Ayy görmedim ben seni sağlıkla büyüsün yavrun inşallah masadan eksiliyoruz birer birer

Bazı ülkelerde sezaryen en son seçenek evet. Bence hem doğru hem de yanlış bir uygulama. 36-37den sonra bebeğin doğum kilosu, kafa ölçüsü, çatının buna uygunluğu vs kısmen belli oluyor. 40a kadar beklemenin faydası var mı bilemedim. Allah korusun belli kilodan sonra sezaryende bile risk oluyor. Tamam her şeyin en doğalı olsun da o zaman modern zamanda yaşamamızın ne faydası var? Dengeyi korumak mevzu. Ne bizim ne sizin ülke bunu tam başarabilmiş değil bence
Sorgulamam şeyden aslında acaba bebiş daha erken bir haftada gelir belki açılmam falan çok iyi olur vajinal için şartlar sağlanır mı diye. Ama sanırım o evreyi de geçtim. Pazartesi 38.hafta olacak gelen giden yok daha gelesi de yok gibi Geçen hafta bile çatıma göre büyüktü çocuk şimdi daha da büyümüştür, en iyisi çok da düşünmemek

Sevgili arkadaşlarım birkaç gündür uyutmayan derdim var maalesef. Kimle paylaşacağımı bilemedim biz ailelerle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Annem diğer kardeşimin çocuklarına bakıyor doğduğundan beri. Hep de öyle tercih etti. Hamileliğimin hiçbir döneminde yanımda olmadı. Bunu kabullendim sorun yok. Doğumda da gelemeyeceğini kabullendim. Misafir gibi görmeye geleceklerdi sadece. Şimdiyse 2 gündür saçma bişey çıkarmış sanırım çevre baskısından, herkesin sormasından dolayı. Gelicem ama torunlarla gelicem diyor. Ben de bu ne saçmalık onlarla geleceksen bana nasıl bakacaksın, gelme o zaman diyorum. Şimdi de ben ailesini istemeyen biri oldum. Aklı sıra böyle rahatlatıyor kendini. Bu arada torunlarda 3yaş ve 7 aylık. Yani bilfiil bakıma muhtaç çocuklar. Onlarla gelirse bana ne hayrı olabilir. Pazartesi doğumum var. Başka şeyler düşünmem gerekirken 2 gündür telefonda benle kavga ediyor. Çok üzgünüm gerçekten hamilelikten mi neyden bilmiyorum. Paylaşmak istedim.

Canım

Çok haklısın, çok küçük iki bebekle gelmesinin pek bir anlamı yok, aksine senin için daha rahatsız edici bile olabilir. Bu tamamen benim fikrim tabii ki, yeni doğum yapmış halimle yeğenim bile olsa başka çocukların seslerini, ağlamalarını duymak istemem şahsen. Benim annem bizimle aynı şehirde yaşıyor ama kadının içinden gelmiyor, arayıp sormaz, gelip gitmez, yardım etmez. Ben de bunu kabullendim, çünkü ebeveyn olunca kendine de ebeveynlik yapmayı, şefkatle yaklaşmayı öğreniyorsun. Tıpkı senin dediğin gibi çevre baskısıyla mı artık nedir bilmiyorum, daha önce hiç böyle bir konuşma gecmemisken geçenlerde bir anda ben biraz sizde kalırım yardım ederim falan dedi. Ben de biz bu defa kendimiz halletmek istiyoruz, ihtiyaç olursa yardım isteriz dedim. Tamam dedi ama senin durumundaki gibi ailesini istemeyen insanlar ilan edilseydik de benim için tamam olurdu. Biz yetişkin olmanın sorumluluğunu alarak onların eksikliklerini kabullendik. Onlar da aynı şekilde yetişkin insanlar olacaklar ve davranışlarının sorumluluğunu kabul edecekler ya da etmeyecekler ama kendileri bilirler :) kavga etmek için ararsa da kavga etmek istemiyorum, işlerim var diyerek kapatabilirsin.

Tabii ki hormonlardan daha çok üzülmemiz de normal, böyle konuşuyorum ama dün sabah akşam iki seans gözlerimi şişire şişire ağladım :) Kendime hep sağlıklı olduğumuzu, yavrularımızın sağlıklı olduğunu ve bundan daha önemli bir şey olmadığını hatırlatmaya çalışıyorum. Allah hepimizin kalbine ferahlık versin Sana kocaman kollarımla sımsıkı sarılıyorum

Çok teşekkür ederim canım. Evet dediğin gibi biz çoktan kabullendik aştık bazı şeyleri. Ama onlar gerçekleri görmüyor milletin ne dediğine çok bakıp saçma sapan işlere kalkışıyorlar.
Ben de uzatmıyorum zaten, varsın ailesini istemeyen biri olayım benim için sorun yok.
Tek derdim evladımı sağ salim kucağıma almak Allah evlatlarımızı bize bağışlasın tam vaktinde sağlıkla gelsinler tekrar teşekkür ederim

hipp organic cambiotic kullandim ilk cocugumda hic sorun yasamadik icinde prebiyotijlerde olan bir mama 6 aydan iki yasina kadar kullandi

Ben yorumlara tavsiyelere bakarak hiip organic combiotik aldım. Ne olur ne olmaz ihtiyaç olursa kullanırız diye.

o kadar kucuk iki cocukla gelmesin cidden hem bakima muhtaclar hem yenidogani uyandirirlar surekli 3 yas cok hareketli bir donem anlamaz odasina girer bebegin yatagina oyuncak atar yapar bunlari. 7 ay heleki bakima muhtac gece uyanacak edecek. annenin bunlari dusunmesi lazim
aslinda. ben sunu merak ediyorum 7 aylik bebegin anne babasi nerede? izin alamaz mi kendi cocuklarina bakmak icin annelik izni yillik izin gibi? o surecte annen de tek basina gelirdi sana

Çiçeğim bu süreç tamamen sana özel, sen ne istiyorsan o olmalı. Dediğin gibi gerçekten de 2 küçük çocukla gelmesinin hiçbir anlamı yok, aksine daha da sinirlenip gerilirsin bence. Gelmezse en azından ekstra iki çocukla uğraşmana gerek kalmaz. Bunu annenin düşünmesi gerekirdi ama dediğin gibi bazı şeyleri kabullenmek gerekiyor galiba. Bu jenerasyon garip, içlerinden geldiği gibi değil millet ne der mottosuyla hareket ediyorlar. Bırak ne düşünecekse düşünsün, aileni istemeyen kadın oluver sen de, kimin neyi ne kadar önemsediğini sen biliyorsun ne de olsa. Yaşanmışlıkları bilemem ama ben böyle bir durumda ya bir kez patlar içimdekileri dökerim ya da kavga etmek istemiyorum, böyle devam edeceksen telefonlara bakamayacağım diyerek kendimi korumaya çalışırım. Kimseye ihtiyacın yok, daha önce yapmışsın yine en güzelini yaparsın

Merhaba kızlar. Çatı muayenesi olan var mı? Pazartesı gunu 37+0 oluyorum. Hem doğum öncesi çalışamaz raporumu alıp doğum öncesi izne ayrılacağım. Hemde muayenem var. Çatı kontrolude olur mu merak ettim.

34 te oldum ben ama her doktora göre değişiyor. Devlette doğum sırasında yapıyorlar, özelde isterseniz yapar bence 37. Haftada.

34 te oldum ben ama her doktora göre değişiyor. Devlette doğum sırasında yapıyorlar, özelde isterseniz yapar bence 37. Haftada.
Çatı muayenesinde kemık yapısına alttan ultrason ilemi bakıyorlar. Tüp bebek diye sezeryana yönlendirir belki doktorum dedim ama hiç doğum seklı ile alakalı konusmadık

Çatı muayenesinde kemık yapısına alttan ultrason ilemi bakıyorlar. Tüp bebek diye sezeryana yönlendirir belki doktorum dedim ama hiç doğum seklı ile alakalı konusmadık
Hayır alttan 2 parmağı ile yapıyor doktorunuz, ultrason ile yapılmıyor yani. Benim de bebeğim zor oldu, tüp bebek geçmişim de var şu anki kendiliğinden oldu ama doktorum tercihi bana bıraktı. Zaten sezaryen düşünüyorsaniz doktorunuza belirtin, benim doktorum sezeryan düşünen hastalarina çatı muayenesi yapmıyor. Sizinki de yapmaz muhtemelen gerek yok çünkü sezaryen için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…