Canım
Çok haklısın, çok küçük iki bebekle gelmesinin pek bir anlamı yok, aksine senin için daha rahatsız edici bile olabilir. Bu tamamen benim fikrim tabii ki, yeni doğum yapmış halimle yeğenim bile olsa başka çocukların seslerini, ağlamalarını duymak istemem şahsen. Benim annem bizimle aynı şehirde yaşıyor ama kadının içinden gelmiyor, arayıp sormaz, gelip gitmez, yardım etmez. Ben de bunu kabullendim, çünkü ebeveyn olunca kendine de ebeveynlik yapmayı, şefkatle yaklaşmayı öğreniyorsun. Tıpkı senin dediğin gibi çevre baskısıyla mı artık nedir bilmiyorum, daha önce hiç böyle bir konuşma gecmemisken geçenlerde bir anda ben biraz sizde kalırım yardım ederim falan dedi. Ben de biz bu defa kendimiz halletmek istiyoruz, ihtiyaç olursa yardım isteriz dedim. Tamam dedi ama senin durumundaki gibi ailesini istemeyen insanlar ilan edilseydik de benim için tamam olurdu. Biz yetişkin olmanın sorumluluğunu alarak onların eksikliklerini kabullendik. Onlar da aynı şekilde yetişkin insanlar olacaklar ve davranışlarının sorumluluğunu kabul edecekler ya da etmeyecekler ama kendileri bilirler :) kavga etmek için ararsa da kavga etmek istemiyorum, işlerim var diyerek kapatabilirsin.
Tabii ki hormonlardan daha çok üzülmemiz de normal, böyle konuşuyorum ama dün sabah akşam iki seans gözlerimi şişire şişire ağladım :) Kendime hep sağlıklı olduğumuzu, yavrularımızın sağlıklı olduğunu ve bundan daha önemli bir şey olmadığını hatırlatmaya çalışıyorum. Allah hepimizin kalbine ferahlık versin
Sana kocaman kollarımla sımsıkı sarılıyorum