Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
Herhalde öyle olursa hemen yaparlar uygun değilse sezeryana geçerler o şekilde ilerler. Hemencik doğurmayız zaten
Evet öyle olur mecbur ama bazen de planlı olmak iyi galiba ben sevmiyorum belirsizlik o yüzden önden bakılsın olmuyorsa sezeryana karar verilsin isterdim 😅

Kızlar birde şey soracaktım mınık lokanta şişesi yapan var mı aranızda 😂yapsam mı bılemedım
Ben yaptım cnm. Siseleri trendyoldan aldım etiketi trendyoldan bastırdım kolonyalar eczaneden getirdim fiyonku da alıp bagladım oldu bitti maşallah

Eklentiler

• IMG_2134.jpeg
    IMG_2134.jpeg
    83,6 KB · Görüntüleme: 38
Evet her doktorum tarzı farklı. Allah korusun öyle deme anne karnında birgün bile bebek için iyi birşey. Otuz dört erken olurdu sanki. Egzersiz spor felan yap inşallah sağlıkla doğar 🥰 bende 37+1 im doktorum bebek kanala girmeye başlamış dedi senin ki ne durum da
Yok yok 34 te doğmasını tabi ki istemezdim, sonrası için dedim tetikleseydi keşke diye 😊 benim bebiş de pozisyonunu aldı baya aşağıda artık dedi doktorum. Bakalım kısmet bundan sonrası.

Ben yatarken gecelikle rahat edemiyorum hele bir de dikişlisin ordan oraya dönemezken gecelik toplancak yukaeı cıkcak falan iyice gıcık olucam. Pijamayla cok rahat etmiştim zaten dikiş yeri cok altta kalıyor rahatsızlık vermiyor pijamanın beli epey yukarda. Ama gecelikle de rahat eden cok tabi.
Pijama bir kültürdür Ben pijama kadınıyım. Sen giyersin giymezsin baldırı cıplak gezersin beni ilgilendirmez ahshdnndmmammjfk 😂😂😂
😀😀😀
ben de evde pijamaya aşığım ama yani deseler ki hastanede foto çekimine kadar hastane önlüğü ile kal, sonra da duş alıp hastaneden çık, hemen kabul ederim

Evet her doktorum tarzı farklı. Allah korusun öyle deme anne karnında birgün bile bebek için iyi birşey. Otuz dört erken olurdu sanki. Egzersiz spor felan yap inşallah sağlıkla doğar 🥰 bende 37+1 im doktorum bebek kanala girmeye başlamış dedi senin ki ne durum da
çatı-açıklık aynı değil anladığım kadarıyla ama bende 31+4 ve 35+2’de iki kez parmakla açıklık bakıldı

pek de sorgulamadım:/ serklaj olduğu için o konuda ne deseler sorgulamadan kabul ediyorum ya, safa bağlıyorum

Evet planlı vajinal doğum olacak benim ki. Karın çevresi küçük olduğu için bekletemeyiz daha fazla dedi o yüzden kendinin gelmesini bekleyemicez. Anladım sizin karın çevresi genişse ondan daha riskli demek ki. Bizde durum tam tersi.
Bende çatıdaki basıklık ve iri bebek birleşince risk artıyor yoksa çatın normal doğuma müsait dedi aslında.
Burada daha önce konuşulmuştu planlı vajinal olur mu olmaz mı diye demek ki yapan doktorlar var. İnşallah hayırlısı olur hakkında ❤️🥰

Bende çatıdaki basıklık ve iri bebek birleşince risk artıyor yoksa çatın normal doğuma müsait dedi aslında.
Burada daha önce konuşulmuştu planlı vajinal olur mu olmaz mı diye demek ki yapan doktorlar var. İnşallah hayırlısı olur hakkında ❤️🥰
Benim etrafımda da yapan yok hiç ama bakalim deneyeceğim. İnşallah hepimiz için 🤍

😀😀😀
ben de evde pijamaya aşığım ama yani deseler ki hastanede foto çekimine kadar hastane önlüğü ile kal, sonra da duş alıp hastaneden çık, hemen kabul ederim
Bir anneler günü öncesi okulda boşluk doldurmalı bir kağıt dağıtmış kızımın öğretmeni. İşte annemin en iyi yaptığı yemek, en sevdiği renk falan gibi şeyler. Annemin en sevdiği kıyafet .... Pijama yazmış yavrum 😂😂

Evet öyle olur mecbur ama bazen de planlı olmak iyi galiba ben sevmiyorum belirsizlik o yüzden önden bakılsın olmuyorsa sezeryana karar verilsin isterdim 😅
Ay evet son an da çıkması biraz daha gerici olabilir normal diye gidip sezeryan olması bende o açıdan düşünmedim hiç🥺inşallah kolayca doğururuz hepimiz son an da kalp atışı yükselince falan da sezeryana dönülebiliyor her an her şey olabilmesi mümkün. Hepimiz hangi yolla olursa olsun sağlıklıca doğuralım bebişler bizler iyi olalım en güzel dua bu sanırım🥹🥹🙏🙏🙏

çatı-açıklık aynı değil anladığım kadarıyla ama bende 31+4 ve 35+2’de iki kez parmakla açıklık bakıldı

pek de sorgulamadım:/ serklaj olduğu için o konuda ne deseler sorgulamadan kabul ediyorum ya, safa bağlıyorum
Benimde fazla bilgim yok biraz da mantık yürüterek anlamaya çalışıyorum. Çatı denilen pelvik kemiği zaten bakıyorlar normal doğuma uygun mu bebek geçebilir mi bi kere bakmaları yeterli yani ve bildiğim kadarıyla bu parmak ile bakılıyor. Açıklık sürekli bakılıyor takip ediliyor kaç cm olmuş diye oda bildiğim kadarıyla parmak ile bakılıyor. Yani yöntem aynı niyet farklı 😅 sen belki serklaj dan dolayı öyle erken bakıldı. Benim kuzenim de öyleydi dikiş atıldı felan

Ay evet son an da çıkması biraz daha gerici olabilir normal diye gidip sezeryan olması bende o açıdan düşünmedim hiç🥺inşallah kolayca doğururuz hepimiz son an da kalp atışı yükselince falan da sezeryana dönülebiliyor her an her şey olabilmesi mümkün. Hepimiz hangi yolla olursa olsun sağlıklıca doğuralım bebişler bizler iyi olalım en güzel dua bu sanırım🥹🥹🙏🙏🙏
Aynen öyle önemli olan sağlıkla doğurup kucağımıza almak hepimize nasip olsun inşallah 🤲🥰

Kizlar yenidoğan bezi yaninizda 1 paket götürün 15 tane katdim 2de ebeye vermek icin katmisdim yetmedi normal dogumu bilmiyorum ama sezaryan olcaklar yaninizda 1 paket götürün lazim oluyor gercekden bize yetmedi yanimizdaki bayan verdi sagolsun cunku kimse yok gidip alabilcek annem var tek oda biyer bilmiyor 😘

Anladım canım benim doktorumda aynı şeyleri söylüyor benim geçen hafta 36+1’de 10’u geçti muhtemelen şuan 10.2-10.3 civarında bana da sezeryan öneriyor. Muhtemelen yarın gün verecek. Kanala falan girse belki suni sancı vs verip deniyorlarmış internette okudum bu konu da bir şey söyledi mi doktorun. Ben riske girmeyeceğim çünkü arkadaşlarımda yaşayanlar aynı şeyleri söylüyor normal doğumda çok yıpranırsın dediler.
Tam size bu konuda haber vermeye gelmiştim. Birkaç hafta önce konuşmuştuk burda yine normalde doğumum kasımda bebeğim iri ve ben vajinal doğum denemek istiyorum demiştim. Hazır sizi görmüşken sürecimi anlatayım. 39+5 oldum ve hala doğum yapamadım. Herhangi bir belirtim de yok. Böyle 50. haftaya kadar gidermişiz gibi hissediyorum hatta.
Doktorum hastaneye sevk verdi. Hastane kontrolünde bebeğim 4300 gr çıktı. Baş çevresi 104mm. Karın çevresi de net hatırlamasam da büyük. Gebelik diyabetim var ama diyetle kontrol altındaydı. Doktor eşim ve benim kaç gr doğduğumuzu sordu. Bizim de iri doğduğumuza kanaat getirdi. Bebeğinizin şeker yüzünden değil genetik olarak iri olduğunu düşünüyorum dedi.
Bana iki seçenek sundu hemen yatışını yapıp vajinal deneyebiliriz ama kolay olmayacak bu irilikte bir bebekte suda doğumu aklından çıkart dedi. Muhtemelen omzunu kurtarmak için bebeğin doğum kanalında yapacağı manevralarda onu yardım etmemiz gerekecek ama yine de clavicula kırıkları, brakiyal pleksus yaralanması olabilir dedi.
İkinci seçenek olarak da bugün anestezi ile git görüş hemen yarın planlı bir sezaryen yapalım dedi. Elle de muayene etti. Belki 4300 gr değil ama kesinlikle 4000 gr’ın üzerinde ve planlı bir sezaryen kesinlikle kötü bir tercih değil deyip topu bize attı.
Bu arada ben Türkiye’de değil Almanya’da yaşıyorum. Daha önce Türkiye’den bir kadın doğum uzmanı arkadaşıma danışmıştım. O kesinlikle sezaryen önermişti.
Ebemle görüştüm karar verebilmek için. O daha da kafamı karıştırdı saolsun. Doktoru beni yönlendirmekle suçladı. Planlı bir sezaryen doktorun için kolaylık seni korkutuyor gibi bir ton şey söyledi. Sezaryen istiyorsan da doğum kasılmaları başladıktan sonra yapılabilir bunu teklif et doktoruna dedi.
Doktorla tekrar görüştüğümüzde doktor bekleyebiliriz ama 40’dan sonra beklemeni önermiyorum plasentanın görevini yerine getirememesi, bir şeylerin ters gitmesi olası dedi. Planlı sezaryene göre acil olanın komplikasyonlarını göze alamadım açıkçası. Bir de bu ülkede 40.haftadan sonra sıkı takip edileceğime inanmıyorum. Sonuçta gebelik boyunca kontrollerin sıklığını biliyorum.
3 farklı doktor, 3 farklı cihazda hep benzer değerler ölçtü ve bebeğin ağırlığı, kafa çevresi hep %97 persentilde çıktı. Daha küçük bile doğacak olsa bunu şimdiden bilmek imkansız. Riskleri alamadığım için 40+1’de planlı bir sezaryen operasyonuna karar verdik. Doğunca onun o koca kafasını ölçücem ama 🫠
Umarım sende bebeğin ve kendin için en doğru kararı verir sağlıkla kucağına alırsın bebeğini🙏🏻

X