- 10 Eylül 2020
- 1.331
- 1.131
bebek daha yenidogan ekrandan birsey anlamaz ki butun gun uyuyacak muhtemelen o ayri bir odada. emsin uyusun baska birsey yapmaz, babanin tv izlemesi etkilemez bebegi esin abartmis. su konuda hakli belki emziremezsin yaninda onun disinda sorun olacagini sanmamNe güzel çok net söyleyebilmişsin sen. Ama ben nasıl söyleyebilirim bunu bilmiyorumBabam çok da alıngan bir yapıdadır. Eşim de diyor alınıyorsa alınsın küsüyorsa küssün önemli olan senin rahatın, anlayış göstermesi gereken o diyor. Babam bir de tüm gün tv izler onu bıraksa telefonla oynar. Eşim asla ekran açtırmaz evde bebekten sonra. Babam tutar der ki küçücük bebek ne anlayacak televizyondan falan of o kadar gereksiz muhabbetler ki. Ben çocuğu alıp öbür odaya gitmek durumunda kalırım. Bu sefer de gelip orada baban anlayışsız davranıyor falan der oturur ağlarım sinirden. Sürekli yatak odasında durayım ara sıra salona geleyim desem o da kötü ki ya sıkılır bunalır insan yani. Afakanlar basıyor beni şimdiden of
Bi de stres ve uzuntu de çok etkiliyor çok kafana takıp iyice mutsuz etme kendini.Doğru diyorsun. Kafamı da o karıştırıyor. Görümcemin de şekeri yüksek gidiyordu hep çok dikkat etmesine rağmen. Üstelik o 70 kiloda hamile kalıp 86ds doğum yaptı ve doktor son ana kadar uyardı kilo ve şeker konusunda. 3 kilo doğdu bebeği 38+3te falan. Doğum kilolarını da 6 ayda verdi. Bebek de sağlıklı oldu maşallah. Yani en kötüsünü söyledi belki de biraz daha korkup dikkat etmem için.
Bizim analar anca gelinleri rahat ettirsin anamArkadaşlar babalar/kayınbabalar biraz da konforu bırakamadığı için gelmek istiyorlar. Bence de gereksiz. evde tek kalsa yemeği, çamaşırı aksıycak. O da takılıp gelecek mecburen karısının peşine. Çok gereksiz, aşırı gereksiz. İyi tarafından bakın yine anneleriniz gelecekmiş doğumda ve doğum sonrası. Benimki gönüllü de değil oğlunun çocuklarına bakmakla meşgulbi kere geçen ay sordu geleyim mi diye ben de çocuklarla geliyorsan gelme dedim, bana ne hayrın dokunacak. O da bırakamam onları dedi. Cevap bile vermedim öyle kaldı. Şuan sadece doğumda iznini ayarlayabilirse görümcemin kalabilme durumu var o da 3 gün falan
Kendi örneğimi beterin beterinin var olduğunu göstermek için verdim
Kim gelirse gelsin, isterse kimse olmasın kafamıza takmayalım, sürece odaklanalım. Sağ salim evlatlarımızı kucağımıza alalım ve evimize dönelim
Maalesef 3500 de muayene ucretiOha bu sadece nst fiyatımi benim hastanede 250.tl
Yes ya maalesef, şimdi bi tık eksiye düştük kedodan ötürü yoksa yine gidip vermem lazımSenin masrafın sanki özel hastaneye gidip sürekli idrar kültürü vermen değil miydi ordan yedin sen golü
Sabah ben yazdım anam ama benim strestendi ya geçti, senin şekerden miymiş ölçtün müKızlar hanginiz çarpıntıyı sormuştu ya, ölüyorum sandım az önce sonra saat uyarı verdi kalp atışınız bir süredir 120nin üstünde diye. Bu normal mi acaba
Kesinlikle hepimiz bu kafada olmalıyızArkadaşlar babalar/kayınbabalar biraz da konforu bırakamadığı için gelmek istiyorlar. Bence de gereksiz. evde tek kalsa yemeği, çamaşırı aksıycak. O da takılıp gelecek mecburen karısının peşine. Çok gereksiz, aşırı gereksiz. İyi tarafından bakın yine anneleriniz gelecekmiş doğumda ve doğum sonrası. Benimki gönüllü de değil oğlunun çocuklarına bakmakla meşgulbi kere geçen ay sordu geleyim mi diye ben de çocuklarla geliyorsan gelme dedim, bana ne hayrın dokunacak. O da bırakamam onları dedi. Cevap bile vermedim öyle kaldı. Şuan sadece doğumda iznini ayarlayabilirse görümcemin kalabilme durumu var o da 3 gün falan
Kendi örneğimi beterin beterinin var olduğunu göstermek için verdim
Kim gelirse gelsin, isterse kimse olmasın kafamıza takmayalım, sürece odaklanalım. Sağ salim evlatlarımızı kucağımıza alalım ve evimize dönelim
Ay benim düşüncelerim biraz babasını kaybetmiş biri olarak belki yanlı olacak ama ben eşinin dediklerine üzüldüm biraz. Biz de ebeveyn olacağız yakın zamanda inşallah, çocuğumun eşi bundan 25-30 sene sonra bu şekilde düşünse kırılırdım ben galiba :)) babanı en iyi sen tanırsın, senin pansumanın yapılacağı zaman vs kös kös başında bekleyebilecek biriyse ne bileyim seni rahat ettirmek yerine kendi rahatı için gelecekse bi süre kalsın gitsin tabii ama onun kararı da eşinde değil sende olsun. Anneye babaya sen 3 hafta sonra gel 1 ay sonra bebeği gör falan demek bana bi tık acımasızca geliyor nedenseKızlar size bir konu daha açacağım. Bugün vallahi bunaldıkça bunalıyorum. Doğuma annemle babam beraber geleceklermiş. Ben esasen babamın gelmesini istemiyordum ilk etapta rahat edememekten ziyade annem ekstradan yorulacak diye. Çünkü bana mı baksın yemek mi yapsın bebekle mi uğraşsın annem perişan olacak yani arada. Ona da söyledim bir kere bunu gelmek istiyor, ne diyeyim, ben idare ederim bir şekilde dedi.. O vakit üstelemedim yanlış anlamasınlar diye. Bu arada annem iznini ayarlayabilirse 4 hafta kadar kalmak istiyor, dolayısıyla babam da 4 hafta kalacak demek bu. Biraz evvel eşim de konuşurken dedi ki eğer annen gelmeden doğum başlarsa ben hemen onu arayıp gel diyeceğim o da valizini hazırlayıp otobüse binip gelecek değil mi dedi. Bunu biraz da ağzımı aramak için sordu. Ben de dedim yok otobüsle gelmeyecek babamla gelecek dedim. Babanın ne işi var doğumda, gelinmez ki öyle dedi. Senin rahatın olmayacak pansuman yapacağız yaranı açıp oturup kalkamayacaksın, emzirmeye uğraşacaksın, memelerin acıyacak belki giyinmek bile istemeyeceksin falan dedi. İkide bir odadan odaya mı geçireceğiz seni o halinle. Ya da babanı mı yer değiştirip duracağız dedi. Yani bakınca gayet de haklı ben bile düşününce geriliyorum bunları şimdiden. Ama öte yandan ne yapacağımı da bilemiyorum. Anneme bunu ikinci kez söylesem alınır, üzülür babam adına. O çok heves ediyor sizi görmek bebeği görmek için dedi. Ben de görmesin demiyorum da annem 3 hafta kalsın ben iyileşeyim biraz sonra kardeşlerimle beraber gelsin istiyorum babamı. İlk zaman eşimle annem dışında birine ihtiyacım yok yani esasen. Napıcam bilmiyorum ya
Ben tüp bebek doktoruma devam ediyorum muayensı 3.500 tl doğum da Acıbadem de yaptıracak 100 bın dedı daha önceden gebelık kaybım olduğu ıcın mecbur artık göze alamadık prof ve tüp bebek doktoru oldugu ıcın fiyatları uçuk üç kere tüp bebek ,sayısız ameliyat,bebek masrafı ve doğumdan sonra ıkı yıl borç ödeyecezNeyyyy yok artık bune beee şaka gibi valla Allah yardımcınız olsun benim muayne 1200 TL nst 250medipole gidiyorum yani
Bol bol sütün olacak demekki masallah sakın sıkma işlemi vs yapma tavsıye edılmıyorKızlar benim gogsumden minik su gelmeye başladıbi ıslaklık hissettim baktım nokta kadar su geliyo
5.aydan itibaren olabiliyormuş, iyiye yoralım çok sütün olacak-mış benceKızlar benim gogsumden minik su gelmeye başladıbi ıslaklık hissettim baktım nokta kadar su geliyo
Evet erken doğuma bile sebep olacagini okumuştum. Ay inşallah olur bol bolBol bol sütün olacak demekki masallah sakın sıkma işlemi vs yapma tavsıye edılmıyor
Evet böyle besleyici besleyici bolca sütüm olacak5.aydan itibaren olabiliyormuş, iyiye yoralım çok sütün olacak-mış bence
Bence normal bisey bu cnm korkma benden gelmiyor ama benimle ayni haftada bi akrabam var kizdan bildin sut akiyor gecen gun goruntulu kosuyorduk atleti islandi gosteri bana bak boyle akiyor kendi kendine diye cok sasirmisdim masalh yinedeKızlar benim gogsumden minik su gelmeye başladıbi ıslaklık hissettim baktım nokta kadar su geliyo
Normal ya artık vücut her türlü hazırlanıyor, çok hafif sil hiç sıkma zorlama sorun olmaz. Bana da memelerim çok boş geldi nedense bugün, yan yattım çok acıdı ilk zamanlardaki gibi oldu ama içi boş gibi hissettiriyor inşallah histir sadeceKızlar benim gogsumden minik su gelmeye başladıbi ıslaklık hissettim baktım nokta kadar su geliyo
Yani tabikide tüp bebekle bebek sahibi oluyosun maddiyatin önemi yok sağlıkla alın kucağınıza inşallah canım o farklı bı durum sonuçta ben olsam bende kaçınmazdim borç ödenir hiccc sorun deil vallaBen tüp bebek doktoruma devam ediyorum muayensı 3.500 tl doğum da Acıbadem de yaptıracak 100 bın dedı daha önceden gebelık kaybım olduğu ıcın mecbur artık göze alamadık prof ve tüp bebek doktoru oldugu ıcın fiyatları uçuk üç kere tüp bebek ,sayısız ameliyat,bebek masrafı ve doğumdan sonra ıkı yıl borç ödeyecezAllah yardımcımız olsun sağlıkla doğsun kızım her şey onun icin
Ay benim bu sefer akmadi ya diğerlerinde sudyenim bayağı ıslatiyodu bu sefer olmadı o normal bi durum canimKızlar benim gogsumden minik su gelmeye başladıbi ıslaklık hissettim baktım nokta kadar su geliyo
Sıkıntılı durum ya cidden. Hani babanın kendi düşünmesi gerekir aslında bu noktada ama demek ki düşünmedi. Annen keşke dese sen az due sonra gel diye. Kendi babanın yanında kp gibi olmaz illa rahat olursun odadan çıkması gerektiğini söylersin falan kıyafete falan aşırı dikkat etmeyebilirsin ama sonuçta yani bir erkeğin bulunması gereksiz ilk etapta amaç sana yardım etmek zaten. Eşinde biraz şey geldi sen ailesi noktasında çok haklı olarak eleştirip düşüncelerini söylüyorsun ya hani o da haklı sayılabileceği noktalar olan bir konu bulunca biraz üstünde duruyor gibi. Haklı noktaları gerçekten var sıkılabilir rahat edememe noktasında da haklı senin açından da ama biraz sanki misilleme olabilecek bir şeyde çıkmış gibi ona. Ki bak baban gelmeseydi keşke şu oldu bu oldu diye seni lohusayken darlarsa daha da sinir bozucu olur. Kardeşlerin ailenle yaşıyorsa onlara desen onlar hani baba gerek yok boşver falan deseler belki akıllarına yatar sonra gelir bbaanEşim olmasa ben tolere ederim bir şekilde zaten ama eşim de beni doldurur o süreçte kendisi gerildikçe. Bak ben sana dedim babanın gelmesi doğru değil dedim falan der sanki ben çağırmışım gibi.
Babam bunu düşünüp akıl edemez, yani ben onun babasıyım der. Annem zamanında doğum yaptığında babaannemlerle yaşıyorlarmış, dedem amcam falan bile varmış bunları gördükleri için onlara çok normal böyle şeyler. Ha Pansuman yapacağız, üstünü değiştireceğiz falan dediklerinde çıkar odadan. Bazen de ben çıkarım diğer odada emzirmeye çalışırım falan. Eşim bir de diyor bir ay babanla kalmak benim açımdan da sıkıntı yani diyor. Tüm gün tv karşısında elinde kumanda evde tek kendisi varmış gibi davranıyor. Sanki dedim senin de uzun uzun oturup tv izleyecek vaktin mi olacak orası önemli değil ama rahat edememe noktasında hak verebilirim. Ben onunkilerle 1 haftada rahat edemiyorum yani zor sabrediyorum. Gerçekten gönlümden geçen babamın ilk etapta gelmemesi ama bunu nasıl çözerim bilemiyorum. Babam bir de annemden ayrı kalamaz hiç yani gerçekten kuyruk gibidir her yerde gider arkasından. Öyle alışmışlar biraz da.