Benim ailemde herkes zayıf sayılır, doğum ağırlığı da bir kardeşimde fazlaydı ama o da 8-9 aylık olduktan sonra hep zayıf bir çocuk oldu. Şimdi 23 yaşında. 1.70-47 kilo bir kız yani. Hiç doğduğu gibi kilolu bir birey olmadı. Eşimin de doğum ağırlığı 3200 falanmış sanırım o da hep zayıf olmuş ta ki evlendikten sonra kilo aldı 70in 80in üzerine çıktı. Ama onun üst soyunda herkes kilolu. Annesi babası ablası dayıları anneannesi vs herkesin kilosu var yani. Onlara çektiyse bilemicemBende şeker çıkmadı ama benim bebekte hep kilosu önden gitti kilolu bi bebek. Benim ki genetik sanırım. Seninki de birazı genetik olabilir aile de varsa
Benim şekerim yükseldiğinde çarpıntım çok artıyordu. Şekerini tansiyonunu ölç canım.Kızlar hanginiz çarpıntıyı sormuştu ya, ölüyorum sandım az önce sonra saat uyarı verdi kalp atışınız bir süredir 120nin üstünde diye. Bu normal mi acaba
Ne nişanım ne suyum gelmişti ama sancım başlamıştı benim doktora gttiğimde 3cm acıklık vardı. Cok farkediyor kişisine göre hiçbiri birbirine bağlı değil. İlla nişan ya da su gelmesi gerekmiyor dogumun başlaması için yani. Hiç bu haftalarda böyle seyler düşünüp kafanı yorma bence canım. Hersey vakti gelince olur sen cok yorma kendini yeter benceDoktorum bebeğin kafası rahim ağzına yakın demişti. O günden beri açılma olur diye korkuyorum olursa nasıl anlarım diye merak ediyorum. Nişan ile açılmanın bağlantısı var mı yani açılma olursa nişan gelir öyle mi anlarım. Yoksa nişan gelmeden açılma olabiliyor mu?
Sen böyle diyince korktum. Dikkat edeyim madem. Belki diyordum nişan gelir öyle anlarım açılmayı. Doktorum hiç açıklama yapmadı bebeğin kafası aşağıda ama açılma yok dedi sadece bende sormadım. Rahim boyu genel ultrason kağıdın da yazar mı ordan bakayim en son kaç ölçümüşBenim nişan gelmeden hiç fark etmeden 4 cm açılmam olmuş. Ruhum bile duymadısadece altımı yıkarken dolgunluk hissi geliyordu ve vajinamın giriş kısmı geniş gibi geliyordu. Ama vajina girişi ile rahim ağzının bi bağlantısı yokmuş onu dışardan yıkarken hissetmem mümkün değilimiş. Kız düzenliyim dedim panik olma diye çoğu kişinin bebek kanala erken giriyor ve sıkıntı olmuyor. Benim benek de aşağıda rahim ağzım kısa senin bebek aşağıda dediği neyden kaynaklı rahim kısalığından mı acaba?
Anlıyorum seni benimde annem gelecek yanıma erkek kardeşimde gelmek istediğini söyledi dedim ben istemiyorum en azından bir hafta kocam harici erkek istemiyorum çünkü normal durumda olmayacağım altımda bezle dolancam evde iki büklüm şekilde ben rahat edemem dedim kardeşin diyor ne olacak olmaz dedim sonrasında gelsin ama o ilk etapta gelmesin dedim rahat edemem çünkü annem bana ne dese beğenirsin ben kayınbaba amcanlar aynı evdeydik doğurduğumda biz nasıl yaptık ya diyor anne o yüzden senin daha çok anlaman lazım beni söylediğin lafa bak. Sinir oldum bende bu durumaKızlar size bir konu daha açacağım. Bugün vallahi bunaldıkça bunalıyorum. Doğuma annemle babam beraber geleceklermiş. Ben esasen babamın gelmesini istemiyordum ilk etapta rahat edememekten ziyade annem ekstradan yorulacak diye. Çünkü bana mı baksın yemek mi yapsın bebekle mi uğraşsın annem perişan olacak yani arada. Ona da söyledim bir kere bunu gelmek istiyor, ne diyeyim, ben idare ederim bir şekilde dedi.. O vakit üstelemedim yanlış anlamasınlar diye. Bu arada annem iznini ayarlayabilirse 4 hafta kadar kalmak istiyor, dolayısıyla babam da 4 hafta kalacak demek bu. Biraz evvel eşim de konuşurken dedi ki eğer annen gelmeden doğum başlarsa ben hemen onu arayıp gel diyeceğim o da valizini hazırlayıp otobüse binip gelecek değil mi dedi. Bunu biraz da ağzımı aramak için sordu. Ben de dedim yok otobüsle gelmeyecek babamla gelecek dedim. Babanın ne işi var doğumda, gelinmez ki öyle dedi. Senin rahatın olmayacak pansuman yapacağız yaranı açıp oturup kalkamayacaksın, emzirmeye uğraşacaksın, memelerin acıyacak belki giyinmek bile istemeyeceksin falan dedi. İkide bir odadan odaya mı geçireceğiz seni o halinle. Ya da babanı mı yer değiştirip duracağız dedi. Yani bakınca gayet de haklı ben bile düşününce geriliyorum bunları şimdiden. Ama öte yandan ne yapacağımı da bilemiyorum. Anneme bunu ikinci kez söylesem alınır, üzülür babam adına. O çok heves ediyor sizi görmek bebeği görmek için dedi. Ben de görmesin demiyorum da annem 3 hafta kalsın ben iyileşeyim biraz sonra kardeşlerimle beraber gelsin istiyorum babamı. İlk zaman eşimle annem dışında birine ihtiyacım yok yani esasen. Napıcam bilmiyorum ya
Haklısın bebeğin kafası aşağıda diye kendimi takip etmek adına merak ettim. Hani dedim belki nişan gelirse açılmayı anlarım diye. Bu üç gündür ciddi zorlanıyorum ağrılar felan ondan düşünceler sardı biraz beniNe nişanım ne suyum gelmişti ama sancım başlamıştı benim doktora gttiğimde 3cm acıklık vardı. Cok farkediyor kişisine göre hiçbiri birbirine bağlı değil. İlla nişan ya da su gelmesi gerekmiyor dogumun başlaması için yani. Hiç bu haftalarda böyle seyler düşünüp kafanı yorma bence canım. Hersey vakti gelince olur sen cok yorma kendini yeter bence
Biraz genetik biraz şeker etkilemiş olabilirBenim ailemde herkes zayıf sayılır, doğum ağırlığı da bir kardeşimde fazlaydı ama o da 8-9 aylık olduktan sonra hep zayıf bir çocuk oldu. Şimdi 23 yaşında. 1.70-47 kilo bir kız yani. Hiç doğduğu gibi kilolu bir birey olmadı. Eşimin de doğum ağırlığı 3200 falanmış sanırım o da hep zayıf olmuş ta ki evlendikten sonra kilo aldı 70in 80in üzerine çıktı. Ama onun üst soyunda herkes kilolu. Annesi babası ablası dayıları anneannesi vs herkesin kilosu var yani. Onlara çektiyse bilemicem
Haklısın canım. Ben diyetime elimden geldiğince dikkat edeceğim, muayene olunca bakalım ne diyecek.. Sonra bir doktora daha da sorabiliriz evet. Omega, multivitamin kullanmadım ben 16. haftadan sonra zaten iyi ki de kullanmamışım galiba. Kan ilacı, d vitamini, tiroid hapı ara sıra da magnezyum kullanıyorum.Canım hemen moralini bozma o kadar. O doktoru da tanımıyorsun sonuçta arkadaşının dediği kadarıyla biliyorsun. Bazı doktorlar böyle yapıyor arka arkaya olabilecek her türlü riski bir bir sayıp döküyor. Sonra en rahat insanın bile aklı karışıyor iyicene. Daha muayene bile etmeden bu kadar herseyi sayması telefonda bana cok normal gelmedi ama bilmiyorum. Tabi ki böyle riskler varsa degerlendireceksin, hepimiz dogum ne sekilde olursa olsun oncelikli olarak bebişlerimize saglıkla kavuşmak istiyoruz ama da ortalıgı velveleye veren değil itidal sahibi doktorlara da ihtiyacımız var. Hele bir muayene ol bakalım olmadı başka bir doktor görüşü de alırsın. Su an sancı yok acılma yok bebişin durumu cok sükür gayet iyi tehlike arz eden bir durum yok sonuçta bir kaç hafta da dikkat edersin yediklerine. Omega multivitamin içiyorsan kes istersen onlar da büyütüyor bebegi ona göre tekrar doktorunla degerlendirirsiniz. Sıkma canını
Canım bunu baban kendi akıl edip düşünmüyorsa cok yapacak bir sey yok gibi duruyor. Anneni babanı da kırma boşver kayınpeder olsa daha sıkıntı belki ama bir sey oldu mu simdi sen annenle halledersin o dengeyi kurar. Evde ekstra bir erkegin varlıgı sıkıntı olabilir normalde ama babanın anlayışsızlık yapacagını sanmam, emziren kadınsın bilir onu cok ortalarda dolaşmaz diye düşünüyorum. Bir de bunu düşünüp takma kafanı. Hersey olacagına varıyor günün sonunda sonra da diyorsun ki amaan neden ben bu kadar kafamda kurup kurup takılmışım canıma yazıkmış diyorsun.Kızlar size bir konu daha açacağım. Bugün vallahi bunaldıkça bunalıyorum. Doğuma annemle babam beraber geleceklermiş. Ben esasen babamın gelmesini istemiyordum ilk etapta rahat edememekten ziyade annem ekstradan yorulacak diye. Çünkü bana mı baksın yemek mi yapsın bebekle mi uğraşsın annem perişan olacak yani arada. Ona da söyledim bir kere bunu gelmek istiyor, ne diyeyim, ben idare ederim bir şekilde dedi.. O vakit üstelemedim yanlış anlamasınlar diye. Bu arada annem iznini ayarlayabilirse 4 hafta kadar kalmak istiyor, dolayısıyla babam da 4 hafta kalacak demek bu. Biraz evvel eşim de konuşurken dedi ki eğer annen gelmeden doğum başlarsa ben hemen onu arayıp gel diyeceğim o da valizini hazırlayıp otobüse binip gelecek değil mi dedi. Bunu biraz da ağzımı aramak için sordu. Ben de dedim yok otobüsle gelmeyecek babamla gelecek dedim. Babanın ne işi var doğumda, gelinmez ki öyle dedi. Senin rahatın olmayacak pansuman yapacağız yaranı açıp oturup kalkamayacaksın, emzirmeye uğraşacaksın, memelerin acıyacak belki giyinmek bile istemeyeceksin falan dedi. İkide bir odadan odaya mı geçireceğiz seni o halinle. Ya da babanı mı yer değiştirip duracağız dedi. Yani bakınca gayet de haklı ben bile düşününce geriliyorum bunları şimdiden. Ama öte yandan ne yapacağımı da bilemiyorum. Anneme bunu ikinci kez söylesem alınır, üzülür babam adına. O çok heves ediyor sizi görmek bebeği görmek için dedi. Ben de görmesin demiyorum da annem 3 hafta kalsın ben iyileşeyim biraz sonra kardeşlerimle beraber gelsin istiyorum babamı. İlk zaman eşimle annem dışında birine ihtiyacım yok yani esasen. Napıcam bilmiyorum ya
Ne güzel çok net söyleyebilmişsin sen. Ama ben nasıl söyleyebilirim bunu bilmiyorumAnlıyorum seni benimde annem gelecek yanıma erkek kardeşimde gelmek istediğini söyledi dedim ben istemiyorum en azından bir hafta kocam harici erkek istemiyorum çünkü normal durumda olmayacağım altımda bezle dolancam evde iki büklüm şekilde ben rahat edemem dedim kardeşin diyor ne olacak olmaz dedim sonrasında gelsin ama o ilk etapta gelmesin dedim rahat edemem çünkü annem bana ne dese beğenirsin ben kayınbaba amcanlar aynı evdeydik doğurduğumda biz nasıl yaptık ya diyor anne o yüzden senin daha çok anlaman lazım beni söylediğin lafa bak. Sinir oldum bende bu duruma
püüü ben de dişçiye 80 bin vermiştim iki taksitle elden. çok kriminal hissediyorum şu anÖzel muayenehanesi olanlar öyle ya, vergi kaçırıyorlar çünkü. Nerden biliyorum benim burun doktorum da elden aldı hem de 2021de 30 bin aldı elden o zaman anlamıştım jdjdjd yasadışı iş yapar gibi çantayla götürdük
Evet sanırım pirinç pilavı yedimBenim şekerim yükseldiğinde çarpıntım çok artıyordu. Şekerini tansiyonunu ölç canım.
Seni çok iyi anlıyorum yazdıklarını da sen kendince çok haklısın evet erkeklerin doğum ve doğum sonrası süreçte olması eş dışında gereksiz bir durum annen açısından da fazla yorulma herkese yetişme gibi şeyler var. Eşine de birşey diyemedim tabi ama kendim için yorum yapmak istiyorum benim babam rahmetli oldu ve çok olmasını ve görmesini isterdim biraz duygulandım sanırımKızlar size bir konu daha açacağım. Bugün vallahi bunaldıkça bunalıyorum. Doğuma annemle babam beraber geleceklermiş. Ben esasen babamın gelmesini istemiyordum ilk etapta rahat edememekten ziyade annem ekstradan yorulacak diye. Çünkü bana mı baksın yemek mi yapsın bebekle mi uğraşsın annem perişan olacak yani arada. Ona da söyledim bir kere bunu gelmek istiyor, ne diyeyim, ben idare ederim bir şekilde dedi.. O vakit üstelemedim yanlış anlamasınlar diye. Bu arada annem iznini ayarlayabilirse 4 hafta kadar kalmak istiyor, dolayısıyla babam da 4 hafta kalacak demek bu. Biraz evvel eşim de konuşurken dedi ki eğer annen gelmeden doğum başlarsa ben hemen onu arayıp gel diyeceğim o da valizini hazırlayıp otobüse binip gelecek değil mi dedi. Bunu biraz da ağzımı aramak için sordu. Ben de dedim yok otobüsle gelmeyecek babamla gelecek dedim. Babanın ne işi var doğumda, gelinmez ki öyle dedi. Senin rahatın olmayacak pansuman yapacağız yaranı açıp oturup kalkamayacaksın, emzirmeye uğraşacaksın, memelerin acıyacak belki giyinmek bile istemeyeceksin falan dedi. İkide bir odadan odaya mı geçireceğiz seni o halinle. Ya da babanı mı yer değiştirip duracağız dedi. Yani bakınca gayet de haklı ben bile düşününce geriliyorum bunları şimdiden. Ama öte yandan ne yapacağımı da bilemiyorum. Anneme bunu ikinci kez söylesem alınır, üzülür babam adına. O çok heves ediyor sizi görmek bebeği görmek için dedi. Ben de görmesin demiyorum da annem 3 hafta kalsın ben iyileşeyim biraz sonra kardeşlerimle beraber gelsin istiyorum babamı. İlk zaman eşimle annem dışında birine ihtiyacım yok yani esasen. Napıcam bilmiyorum ya
Eşim olmasa ben tolere ederim bir şekilde zaten ama eşim de beni doldurur o süreçte kendisi gerildikçe. Bak ben sana dedim babanın gelmesi doğru değil dedim falan der sanki ben çağırmışım gibi.Canım bunu baban kendi akıl edip düşünmüyorsa cok yapacak bir sey yok gibi duruyor. Anneni babanı da kırma boşver kayınpeder olsa daha sıkıntı belki ama bir sey oldu mu simdi sen annenle halledersin o dengeyi kurar. Evde ekstra bir erkegin varlıgı sıkıntı olabilir normalde ama babanın anlayışsızlık yapacagını sanmam, emziren kadınsın bilir onu cok ortalarda dolaşmaz diye düşünüyorum. Bir de bunu düşünüp takma kafanı. Hersey olacagına varıyor günün sonunda sonra da diyorsun ki amaan neden ben bu kadar kafamda kurup kurup takılmışım canıma yazıkmış diyorsun.
Normalmiş benim hareket halimde 180 e kadar çıkıyor hareketsizken de görseldeki uyarı o kadar sık yaşıyorum ki doktora sordum. Hayat kaliteni düşürüyorsa ilaç verebilirim dedi. İstemedim. Böyle yaşamaya da alıştım gibi özellikle çok yersem vs sıkıntı daha büyük oluyor. Aynı zamanda tansiyon ölçmemi istedi. Tansiyonum normal sadece kalp hızlı o yüzden ben de akışına bıraktımKızlar hanginiz çarpıntıyı sormuştu ya, ölüyorum sandım az önce sonra saat uyarı verdi kalp atışınız bir süredir 120nin üstünde diye. Bu normal mi acaba
Allah Allah ya nst ye ora veriyor muyduk şaşırıyorum. ben 6 yıl önce medical parkta doğum yapmıştım. vermiyordum diye hatırlıyorumBen bgn ilk defa nstye girdim yarın 36 oluyorum. 800 tl aldı ekstra benim doktor dabir dahakine 38 de cagırdı
Ah canım benim beni de duygulandırdın, Allah rahmet eylesin babacığınaSeni çok iyi anlıyorum yazdıklarını da sen kendince çok haklısın evet erkeklerin doğum ve doğum sonrası süreçte olması eş dışında gereksiz bir durum annen açısından da fazla yorulma herkese yetişme gibi şeyler var. Eşine de birşey diyemedim tabi ama kendim için yorum yapmak istiyorum benim babam rahmetli oldu ve çok olmasını ve görmesini isterdim biraz duygulandım sanırımben kayınpeder işine karşıyım hem sancı çekicem hastanede odaya giricek torun görmek için sürekli hem lohusayım hem gecelik pijama emzirme bir sürü faktör var kendi babamdan utanmam o da zaten tepemde dikilmezdi niye yazdım bende bilmiyorum teşekkürler ☺☺ lütfen yalnış anlama ben baba konusunda hassasım benle ilgili ❤