Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
uc bes hediye paketledim egildim oturdum kalktim diye kasiklarim tas gibi oldu yine. artik karnim olmuyor kasiklarima yakin yerler tas kesiliyor bebegin kafasi asagida diye sanirim
E peki bu hisse ağrı sızı eşlik ediyor mu? Dün ben de çok yorulunca kasıklarda ağrı oldu, uzanınca geçti ama kalkınca acımaya devam etti. Bir de bugün yeni güncelleme geldi, arabada her zamanki gibi dik oturduğumda kasiklarima baskı oluyor resmen, kaykilma ihtiyacı duyuyorum. Karnımı da daha büyük hissetmeye başladım. Vücut bir günde değişiyor resmen.

Bende aynısını düşündüm ve rahatladım bana gezme dolaşma ayakta fazla durma dedi dikkat etmeye çalışıyorum erken doğum olmaması adına
Aaa bana bişi demedi rahim ağzın çok güzel dedi ama dikkat et demedi gerçi zaten her türlü dikkat ediyorum yoksa kemiklerim sızlıyor

Benim de geldi çok şükür. Sildim kapakları açtım, daha eşyaları yıkamadığım için içine teptim valla. Ama benimkinin hiç ağır bi kokusu yok, hatta yok gibi. Şanslı oldum bu konuda çok şükür. Darısı gelmeyenlerin başına.

Bu da benim yeni yavrulardan biri gözünü açmış bugün kapalıydı gözler anne azıcık sorumsuz ama halledicez çocukları alıp alıp önüme koyuyor ben doğurdum sen bak dercesine çalışamaz raporu aldım artık ofise gitmem dedim büyük konuşmuşum iki gün sonra bunlar geldi mecbur her gün işe gidiyorum yine

Eklentiler

• IMG_8588.jpeg
    96,5 KB · Görüntüleme: 35
Sezaryen mi doğurdu acaba bağ kuramamış dnfng

Açılma falan var mı anam? Sende bir şey yok herhalde tesadüfen öğrendin. Neymiş bu kasılma zımbırtısı nasıl anlayacakmışız bizi de aydınlatıver bir ara ajfkdksk
Açılma yokmuş beybi yumusama da yok. Rutin kontrolde cıktı. Serum bitti simdi sancılar normale döndü 3 gün sonra kontrole gel dedi.

Aaa bana bişi demedi rahim ağzın çok güzel dedi ama dikkat et demedi gerçi zaten her türlü dikkat ediyorum yoksa kemiklerim sızlıyor
BANA da hani bebek altta gezme vs demedi. İkisini farklı aralıkla söyledi. Tahminimce bebek aşağı da diye söyledi. Yoksa neden desin ki durup dururken yada son aylar diye mi doktorlar böyle diyor bilmiyorum. Ben böyle bağlantı kurdum

Leydiyz buzluk hazırlığı yapan vardı doğum sonrası için. Neler yaptınız?
Yivrum benim daha vaktim var anam da 3 gün çalışıyor halleder aslında ama ben yaparım yine de boştayım şu an. 2 kg köfte hazırlarım, 1 kg da misket köfte yaparım ekşili köfte vs için o beni baya götürür gibi. Börek vs var dolabımda, hazır olanlar da var kendi yaptıklarım da var ekstra börek sararız muhtemelen anamla bol bol. Bir de şu File markette falan satılan hazır kurabiye hamurları misafir için iş görür diye düşünüyorum. Smothie vs için dondurulmuş muz, orman meyveleri falan kullanıyorum genelde kahvaltı etmeye vaktim olmazsa o şekilde ilerleyebilirim. 1-2 kg mantı hazır alıp dondurucuya atarım, tavukta çorbada kullanmak için mantar doğrayıp dondururum dün aklıma geldi biz yiyoruz bayağı direkt yemeğin içine atmak pratik olur bence. Dondurulmuş baget ekmek, simit koyacağım bir de. Onun dışında barbunya, süt kuru fasülye falan oluyor bende genelde onları arttırırım. Seviyorsan taze fasülyeyi ayıklayıp koyabilirsin buzluğa mesela öyle de güzel olur. Dondurulmuş sebze almıştım metro marketten hiç sebzeci değilim ama değerlendirebilir belki, ben kapya biber ve yeşil biber de doğrayıp dondururum sadece onları yiyorum çünkü. Var mı başka fikrin?

Spekulum benim korkulu rüyam allahtan çok maruz kalmadım. Bende aşılama yaptım. Vajina ultrasona çok maruz kaldım
Ya benim ağrı eşiğim çok yüksek, bazen dezavantaj oluyor rahim ağzım çok hassas spekulumla falan baya kanamam oluyor farkına varmıyorum transferlerimde öyle olmuştu. Gebeliğimde doktor spekulumla 2 kez sürüntü aldı hiç sıkıntı yaşamadım ama, kızçem yardım etti zaar aa senin bebiş de aşılama bebişi mi, atlamışım ben

Ben mevsim meyve sebzelerini hiç bilmiyorum ya o yüzden emin değilim ama karnıyarık seviyosan patlıcanı közleyip içini bile hazırlayıp direkt porsiyonlayıp koyuyolar. Poğaça börek çörek demişsin zaten. İlik suyu falan çok kullanılıyor bebolara acaba onlar için erken mi şimdi

Karnıyarık en sevdiğim yemek ya, ama közleyemem sanırım no. Onu da anam yapıversin napim ahfksks he bir de kıyma porsiyonlayıp koymak lazım 250 gram 3-4 tane. Gerçi savaşa mı gidiyoz pof kocalara söylesek alır getirirler de iş çıkarıyorum kendime işte ajfkdks ilik suyu vs için erken bence, kolay onlar hem benim babam çok hevesli ben yaparım dediydi

Leydiyz buzluk hazırlığı yapan vardı doğum sonrası için. Neler yaptınız?
Bugün buzluk hazırlığı için ne yaptım? Buzluğa uygun kap arayıp aldım

Daha yeni başladım ama önümüzdeki iki haftaya yayarak halletmeye niyet ettim.

Kuru köfte, sulu köfte.
Yaprak sarma (bunu çok güzel saran bir ablamız var sağ olsun, ona sardıracağım)
Lahana sarması
Kuru patlıcan dolması
Birkaç çeşit kek ve kurabiye (kısmetse bebek 1 aylık olmadan kızımın doğum günü olacak, yoksa olmasa da olurdu, misafire ikram falan değil)
Poğaça
Gül böreği
Kavrulmuş et
Haşlanmış nohut
Bir de pide yaptırıp biraz koymak istiyorum.
Yazdan da erik koymuştum, ilk günler komposto yaparım diye.

Bunların dışında donmuş mantı, su böreği gibi şeyleri zaten donuk satın alacağım ve kendim yapmayacağım için dondurucuda yer açıldıkça alacağım. Şu an dondurucuyu olabildiğince boşaltmaya çalışıyorum.

38. haftada kısmet olursa yoğurt çorbası, mantar çorbası gibi birkaç çeşit çorbayı kavanoza sıcakken konserveleyip normal buzdolabı kısmına koyacağım. Hepsine koca bir inşallah diyorum çünkü dün başladım ve ağrım oldu, Allah sağlıkla sıhhatle yapmayı ve yemeyi kısmet etsin

Ya bizim kp markette çalışıyor bize bilmem kaç tane kıyma et getiriyor ben onları dolaba koycam topluca, yer kalmayacak dolapta. O yüzden fasulyeyi falan yapacağım zaman hazır donuk alırım herhal. Ama börek çörek ben de atsam mutlu olurdum sığar inşallah

Bana da bebek aşağıda dediğinde hareketi azaltayım mı diye sordum özellikle, yok devam dedi. Bu doktorlar ne yapmaya çalışıyorlar?

Buzluk kaplı video hastasıyım ben de çok hoşuma gidiyolar kdjf hangisinden aldın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…