• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,1%
  • erkek

OY: 108 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    207
Valla bende sap simplex aldım ya 3 gün sonra çocuk ishal oldu demiştim doktora gittiğimde sordum bazı gaz damlaları yapar dedi ama sürekli emzirmede rahatsız eder canım bizimde sabahları cikartamiyo hikiniyo ben yardım ediyorum öyle cikartiyo bayagi sonra uykuya devam ediyo saat sabah 6-7 gibi
surekli emzirme sebebim aslinda emzik almiyor, boyle huzursuz agladigi zManlarda ikinirken falan memeyi emzik gibi alip rahatlasin diye dusunmustum ama sut de icince emerken surekli belki midesine cok baski yapiyordur ben aralikli emzireyim en iyisi.

surekli emzirme sebebim aslinda emzik almiyor, boyle huzursuz agladigi zManlarda ikinirken falan memeyi emzik gibi alip rahatlasin diye dusunmustum ama sut de icince emerken surekli belki midesine cok baski yapiyordur ben aralikli emzireyim en iyisi.
Evet işte ondan bahsediyorum daha çok gazlanmasini ve huzursuzluğu artiyo tok olduğu halde emmesi başka emzik denedinmi diğer kızda 5. Emzikte tutmuştu oda bibs ti ne avent ne wee ne nuk en sonunda bibs almistim onu tuttu

Kasım annelerinde okudum, bu saatte beni ağlattı size de atayım.

Bir gün nefesimdeki süt kokusu kaybolacak, minik ellerim büyüyecek, tombul yanaklarım bir daha bu kadar küçük olmayacak. Kucağında huzurla durduğum anlar geride kalacak. Dişsiz gülüşümü, sana 'Dünyamsın' der gibi bakan gözlerimi özleyeceksin. Bir gün sarılmalarım yerini bağımsız adımlarıma bırakacak ve herşey için sana duyduğum ihtiyaç bir anı olacak. O yüzden şimdi beni sıkıca sar anneciğim. Çünkü bir gün bu anılara dönüp baktığında, bunların hayatının en güzel yılları olduğunu hatırlayacaksın

Evet işte ondan bahsediyorum daha çok gazlanmasini ve huzursuzluğu artiyo tok olduğu halde emmesi başka emzik denedinmi diğer kızda 5. Emzikte tutmuştu oda bibs ti ne avent ne wee ne nuk en sonunda bibs almistim onu tuttu
emzik nuk ve mam denedim annem sekerli suya batirip verdi yine de diliyle itip ustune oguruyor agziyla atiyor emzigi. bibs ben de alip deneyeyim var mi bir modeli onerdigin?

Kasım annelerinde okudum, bu saatte beni ağlattı size de atayım.

Bir gün nefesimdeki süt kokusu kaybolacak, minik ellerim büyüyecek, tombul yanaklarım bir daha bu kadar küçük olmayacak. Kucağında huzurla durduğum anlar geride kalacak. Dişsiz gülüşümü, sana 'Dünyamsın' der gibi bakan gözlerimi özleyeceksin. Bir gün sarılmalarım yerini bağımsız adımlarıma bırakacak ve herşey için sana duyduğum ihtiyaç bir anı olacak. O yüzden şimdi beni sıkıca sar anneciğim. Çünkü bir gün bu anılara dönüp baktığında, bunların hayatının en güzel yılları olduğunu hatırlayacaksın
Uyumadığında ağladığında sabırsız olup içten içe sürekli sinirleniyorum . Sonra uyuyor bi şekilde uyuduğu anda her şeyi unutuyorum . Öyle değişik bir hismiş ki annelik . Hem ölüyorum uykusuzluktan hem kalbim pır pır ediyor ona bakarken. 2 de uyudu yorgunluktan öldüm . 6 saat uyutmaya çalıştım . Gözleri kızardı ama uyumadı sadece ağladı . Sonra kitapta okudum ki 8. Hafta atağıymış. Ne atakmış arkadaş . İkimizi de baya yordu . Umarım hemen atlatır . 4 gündür canımıza okudu :(

Ara ara disari cikariyodum bugun ilk defa esimle ciktik o da cok hevesleniyordu. Genelde uyuyo pisetinde. Ama bu sefer erken uyandi ve bakinmaya basladi geliyor gelmekte olan dedim. Nitekim oyle oldu ciglik cigliga aglamaya basladi. Emzik de kullanmiyor. Kullansa en azindan biraz oyalar ama boyle nasil olacak bilmiyorum . Ya kucakta olacak , ya da memede baskasini asla kabul etmoyo. 2-3 gune 1 aylik olacak.
emzik buyuk rahatlik ama benimki de almiyor emzik valla cok zor nursenin dedigi bibs alicam olmazsa bir de avent ultra air denerim.

Varmış valla, hatta şehir dışında yaşıyormuşuz bizimkiler her ay kontrole getiriyormuş, canım anam ajfksks. Çocuk doktoru önemli ya, bizim doktor da uzakta ama teyzem de yanında bebe hemşireliği yapıyor o yüzden uzak muzak ama gideceğim güvenemiyorum başkasına 🤷‍♀️

Ne oldu ki 1 numarada?
İlkinde sürekli bir otorite tarafından onay alma ihtiyacı duyuyordum. Aferin doğru yapıyorsun diyecek birilerine 😀 o yüzden sık sık gitmek istiyordum.

Kokuyor canım bizimkinin kokusı ekşimiş kefir kokusına benziyor e probiyotik de veriyoruz yararlı bakteriler arttıkça kokularda değişiyor illaki
Probiyotik ne veriyorsunuz canım, biogaia mı?
Senden de canım , ne demek💜 sen yine kontrol edersin. Geçmezse danisirsin doktora.

Bizim burada 15. Gün sağlık ocağı rutin kontrole cagiriyor. Ozellikle kilo takibi icin. Tam iş bıraktıkları haftaya denk geldi biz de çocuk doktoruna gittik. Genel kontrolleri yaptı canım ölçümler,fiziksel muayene. hatta parmak ucu kanıyla kan değerlerine belli başlı hastalıklara baktı
Sağlık ocağı genelde telefonla sorarak muayene ediyor beni 😀 Kan değerlerine bakılması çok iyi olmuş ama boy kilo ölçümü için hiç gidesim gelmiyor, evde ben ölçeyim bebe ağlamadan konu kapansın 😀

Sağlık ocağı genelde telefonla sorarak muayene ediyor beni 😀 Kan değerlerine bakılması çok iyi olmuş ama boy kilo ölçümü için hiç gidesim gelmiyor, evde ben ölçeyim bebe ağlamadan konu kapansın 😀
Bende probiyotik kullaniyorum arada kakasi kokuyor acaba buyuzdenmi kiz 🤣

nursen6161 nursen6161 @derya32 @hermoniel L Lila2455 bugun ilk defa sabahtan aksama kadar anca 1 saat uyumustur surekli ikindi agladi gaz sancisi oldugu cok belli aslinda ama sabahtan aksama kadsr surunce sasirdim. kaka yapti cis de yapti banyo yaptirdim emzirdim surekli ama huzursuzlugu pek gecmedi gun boyu. en son sutum mu yetmiyor acaba diye dusundum. bir de biogaia damlaya baslamistim acaba bagirsaklarini mi hizlandirdi daha cok mu gaza sebep oldu bilemedim.
boyle bir durum yasadiniz mi hic? evde tek kullanimlik mama var verip denesemmi rahatlar mi diye yokss cis ve kaka yapti kac kez benden emiyor zaten diyip elesem mi o secenegi. emzlk de tutmuyor bu arada dogdugundan beri
Çok normal canım biz birkaç kere yaşadık muhtemelen atak haftasına yaklaşmıştır seninkide bazılarına erken oluyor bazılarının geç bizim birkaç gün önce oldu sürekli memede kalmak istedi dediğin gibi kakada yapmıştı gazınıda çıkarmıştı çişdede sıkıntı yok o gün uyumadı ne yaptıysa iki kez banyo yaptırdık bana mısın demedi gören aç bu çocuk der yani çünkü sürekli meme istedi muhtemelen bağırsakları düzene binmeye başlıyor oda onun ağrısını çekiyor içerde bizim bildiğimizden daha fazla gazı oluyor

Nbl probiyotik diye ilaç verdi doktor onu kullanıyoruz yavaş yavaş artık düzene bindiriyor bizimkini sanki iki günde bir kakası gazı da gün gün değişiyor bir gün çok güzel çıkarıyor kendi kendine bir gün zorlanıyor ama çok şükür atak zamanları dışında öyle sıkıntı yaşamadık

3 saatte bir veriyodum ben artik 5 saatte 1 vermeye basladim mamayi ona ragmen araniyor. Kolaya mi kaciyorum bilmiyorum ama mamada cocugun bagirsaklarini mahvedio otuyo cocugun karni gurul gurul surekli. Evde yarim yarim bir suru mama var. Pazartesi doktora gidicem ozaman kilosuna gore sorucam ama mama da vermezsem heralde tuvlette bile meme vericem cocuga 🤣 cunku mama ustune meme vermezsem cildiriyo. Sadece meme de yetmiyo hanimefendiye
Ay annesi bu sana yapışık yaşamak istiyor 😅 ama süt varsa mamayı bırakmak en iyisi neden acaba bu kadar memede kalmak istiyor gaz sancısı mı çok oluyor ki bizimkinin gazı olunca sürekli meme istiyor

Çok normal canım biz birkaç kere yaşadık muhtemelen atak haftasına yaklaşmıştır seninkide bazılarına erken oluyor bazılarının geç bizim birkaç gün önce oldu sürekli memede kalmak istedi dediğin gibi kakada yapmıştı gazınıda çıkarmıştı çişdede sıkıntı yok o gün uyumadı ne yaptıysa iki kez banyo yaptırdık bana mısın demedi gören aç bu çocuk der yani çünkü sürekli meme istedi muhtemelen bağırsakları düzene binmeye başlıyor oda onun ağrısını çekiyor içerde bizim bildiğimizden daha fazla gazı oluyor
ayni anlattigin gibi oldu aynisini yasadim. geceyi iyi gecirdik cok sukur bir kez kaka yapti bezi cisliydi de degistim iki kez de emmek icin uyandi 3.de sabah 6 gibi uyandı emmek için ben de uykumu aldım o da ikidebir emmediği için midesi rahatladı.. oh be cidden kfayı yıyordum dun, uyumak ne güzelmıs

Ay annesi bu sana yapışık yaşamak istiyor 😅 ama süt varsa mamayı bırakmak en iyisi neden acaba bu kadar memede kalmak istiyor gaz sancısı mı çok oluyor ki bizimkinin gazı olunca sürekli meme istiyor
Arsizliktan 🤣 emzik alsa istemeyecek bence bu kadar. Bide cekistire cekistire iciyo mahvetti memiklerimi esek . Ama gaz sancisi varkende dedigin gibi memede kalmak istiyo sure uzuyor. :( sutu sagmiyorum aslinda sagip bi bakmam lazim nasil durum diye ama yutkunuyo demekki emiyor. Zaten emzik gibi kullaninca anlasiliyor. Kucakta saatlerce uyuyo yerine koyunca dugmesine basmissin gibi uyaniyor🤣

Back
X