• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Geçmiş olsun bende kantaron yağı sürüyorum 1 gün boyunca her emzirmeden sonra sürdüm etrafı yuvarlak şekilde kesik gibiydi o gün sabahına iyileşti, tepiniyordum her yerim zonkluyordu memeyi verirken. Ertesi gün gümüş kapak taktım sürtünme engellensin diye ama kantaron sürmedim baya iyi oldu. 2 3 gün hiç bir şey kullanmadan göğüs pedine değiyor meme ucu ve acımıyor. Ama dün çok hırpaladı kurudu yatmadan bir kere daha sürdüm. Deneyin sizde

çok teşekkür ederim bugün hemen deneyeceğim ♥️

Bende ona yordum inan. Uzun kollu zıbın üstüne tulum üstüne müslin sarıp geziyor sürekli bebem. Bende sarmayım dedim gazdan ağladı yavrucak inadı kırp sarmalamaya başladım rahatladı biraz. Ağız mendili ütüleyip karnına koydum ılık şekilde iyi geldi. Sıcağı seviyorlar demek ki :( ne yapalım isilik olsun gazı olmasın diyorum bende
Doktor ayakla alakasi yok ama karnini sicak tutabilirsin dedi bana.

Bizim burun tıkanıklığı da sıcaktan o zaman, zıbın + tulum yetiyor gibi gelmiyor gözüme. Yazın 23 derecesiyle kışın 23 derecesi aynı olmuyor çünkü ne bileyim yer daha soğuk pencere kenarı daha soğuk ev dengeli değil, böyle giydirince üşüyecek gibi geliyor :( hele dün gazı var diye 2 tane battaniyeye sardık bi tanesini ütüyle ısıtıp sardık içinde de 2 kat kıyafet vardı. Yandık yandıık biz
Ya hepimiz oyle ama doktorlara gore oyle degil. Her bebek ayni onlarin gozunde. Suan cocugu alip cikasim var hava mukemmel ama emerjim yok uykusuzluk feci sekilde vurdu beni kucagimdan da inmedigi icin uyuyamiyorum😢

Şu beslenme olayını oturtamıyorum bir türlü kafamda. Ya çok düzenli 1-2 saatte bir emiyor ya da 4-5 saat belki daha fazla asla emmiyor, mama teklif ediyorum onu da istemiyor. Kilosunda problem yok çiş kaka da yapıyor ama şekeri falan düşecek diye aklım çıkıyor

Ya hepimiz oyle ama doktorlara gore oyle degil. Her bebek ayni onlarin gozunde. Suan cocugu alip cikasim var hava mukemmel ama emerjim yok uykusuzluk feci sekilde vurdu beni kucagimdan da inmedigi icin uyuyamiyorum😢
Biz de balkona çıkardık birkaç dakika sarıp sarmalayıp, onda da güneş kaçınca geri girdik içeri 🥹

Şu beslenme olayını oturtamıyorum bir türlü kafamda. Ya çok düzenli 1-2 saatte bir emiyor ya da 4-5 saat belki daha fazla asla emmiyor, mama teklif ediyorum onu da istemiyor. Kilosunda problem yok çiş kaka da yapıyor ama şekeri falan düşecek diye aklım çıkıyor
ben olsam ellemezdim ne zaman isterse emiyor sonuçta ama hiç yaşamadığım için bilemiyorum tabi şekeri düşer mi.

Sabah sekizden beri emiyor altını değiştiriyorum kucağımda uyuyor yerine koyunca uyanıyor esnemekten ağzı yırtılacak çok uykusu var ama uyumamak için direniyor ne yapacağımı şaşırdım canım kızım benim sayesinde kilo vereceğim çünkü bu saate kadar bir şey yiyemedim 😂

O zaman bizden de almazlar, sizin çok uzakmış, ve evet sizin için en yakın bornova tarafı ama yola çıkmışken istediğin yere gitmek daha iyi tabii, ben özel sigorta araştırıcam bebek için yakınımda olan hastanelere götüreyim hemde devamlı doktoru olsun diye
Ben Hp sigorta yaptirdim 18000 kusur tl ama ocakta zam gelecekti noldu bilmiyorum.

Uyanır bence aranır en azından hiç kendi haline bırakmayı denedin mi? Benim sarılık riski geçince bıraktım kendi haline 2,5 saat sonra aranmaya başladı :) değişiyor bazen 1 saat bazen 2 bazen yarım saate
Uyuyakaldığım oldu, mıkırdanıyor ama 4-5 saati buluyor kesinlikle. Özellikle banyo yaptıysa geçmiş olsun top patlasa uyanmıyor

Kız seninkinin nerdeyse yarı kırkı çıkmış artık bebiş acıktığını hisseder sanki ben o zamanlarda artık kendi haline bırakmıştım tabi bizimki 2 saati hiç geçirtmiyordu sağolsun ama acıktığında hep kendi kalktı bazen saat başı bazen 2-3 saat her bebeğin mizacıda farklı fazla fazla emiyorsa doymuştur ondan kalkmıyordır

Annem diyor ablanda altına bağladığımız bezden beline kuşak gibi sarardım. Ben de öyle deneyeceğim omuz mendili yaptıydı annem uzun uzun onları ısıtıp sarcam gece beline. Bakalım belki rahatlatır.
Biz dün kiraz çekirdekli kemer ve patik aldık ama kemeri kullanamadık. Bu sıcak bez olayını bugün kısmetse ben de yapacağım ama. Ay nolur herkes duyduğunu bildiğini yazsın 🙏🏻

Ben bebeğime bir tek benimle yatıyor dedim ya yüzüstü yatmayı çok seviyor bizimki gazınada iyi geliyor yatağına o şekil yatırdım şimdi 1 saat oldu uyanmadı tabiki sürekli kontrol ediyorum burnu kapandı mı diye alttan da patır patır yapıyor gazını baya rahat gözüküyor gece riskli olmasa yatırırdım böyle ama baya riskli başını da iki yana çeviriyor aslında kaldırıp ama tehlikeli gündüz için iyi gibi sürekli kontrol edilmek şartıyla gazlı bebeleri olan anneler eğer uyumuyorsa yüzüstü yatırmayı deneyin gözetim altında

Ben bebeğime bir tek benimle yatıyor dedim ya yüzüstü yatmayı çok seviyor bizimki gazınada iyi geliyor yatağına o şekil yatırdım şimdi 1 saat oldu uyanmadı tabiki sürekli kontrol ediyorum burnu kapandı mı diye alttan da patır patır yapıyor gazını baya rahat gözüküyor gece riskli olmasa yatırırdım böyle ama baya riskli başını da iki yana çeviriyor aslında kaldırıp ama tehlikeli gündüz için iyi gibi sürekli kontrol edilmek şartıyla gazlı bebeleri olan anneler eğer uyumuyorsa yüzüstü yatırmayı deneyin gözetim altında
Senin gaz için kullandığın tek şey meşhur çay mı canım?

Back