• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Kızlar 1.ay aşısını sağlık ocağında yaptıran var mı? Geçen gün topuk kanı için gittik epey bir kan alındı doğuştan olabilecek hastalıklar için, bildiğiniz büyük iğneyle aldılar. Sizde de öyle mi oldu? Aşı iğnesi de kocamandır diye korkuyorum, ona göre götürmicem valla çocuğu
Ben sağlık ocağında yaptırdım normal bir igneydi ama bizden hiç kan almadilar bugüne kadar niye ki kafama takıldı şimdi. İğneyi bacaktan yapıyor hemşire bir sıkıntı olmadi, sadece iğne girerken azcik ağladı o kadar.

Ben sağlık ocağında yaptırdım normal bir igneydi ama bizden hiç kan almadilar bugüne kadar niye ki kafama takıldı şimdi. İğneyi bacaktan yapıyor hemşire bir sıkıntı olmadi, sadece iğne girerken azcik ağladı o kadar.
Topuk kanı da mı alınmadı?

Arsizliktan 🤣 emzik alsa istemeyecek bence bu kadar. Bide cekistire cekistire iciyo mahvetti memiklerimi esek . Ama gaz sancisi varkende dedigin gibi memede kalmak istiyo sure uzuyor. :( sutu sagmiyorum aslinda sagip bi bakmam lazim nasil durum diye ama yutkunuyo demekki emiyor. Zaten emzik gibi kullaninca anlasiliyor. Kucakta saatlerce uyuyo yerine koyunca dugmesine basmissin gibi uyaniyor🤣
Benim bebiş de öyleydi kucağımda uyuyordu hep. Yatağına koyunca tam 10 dkda uyanıyordu. Dün yatağına yüz üstü yatırmayı denedik vallahi uyudu. Çocuk megersem yüz üstu yatmak istiyormus biz ısrarla sırt üstü yatiriyormusuz. Ama tabi gece olmaz bu pozisyon tehlikeli, gündüz yanındayken yüz üstü yatiricam artık.

20 dk gaz çıkarılır mı yav yarım saat emzirmesi 20 dk gaz çıkarması 15 dk uyutması diğer beslenme saati geldi dnfm çıkmıyosa hava yutmuyodur emerken
Bence de öyle ama sancısı falan olur diye uğraşıyoruz yine de, ağzından çok nadir çıkarıyor. Anam bazen 45 dk emiyor benimki, 20 dk minimum djfkkd

Normalde bebe aşıları şeker iğnesinin biraz büyüğü oluyor bildiğim kadarıyla, onu bir soracağım canı çıktı çocuğun topuğu hala mor. Zorunlu alınıyor bahsettiğim kan, 4 tane hastalığa bakılıyormuş istersen bir sor

Ya gerçekten mi . Valla şöyle babasıyla uzun uzun sevelim koklayalım gülelim istiyorum yok olmuyor stres Sadece . Heleki akşam olunca hepten değişiyor :KK43: iyi yönde değişecekler dimi 2-3 aydan sonra
Ben de ablasından alışmışım coşkulu sevesim geliyor ama yapamıyorum tabii ki. Bir defa yapacak gibi oldum ağladı 🥲

Normalde bebe aşıları şeker iğnesinin biraz büyüğü oluyor bildiğim kadarıyla, onu bir soracağım canı çıktı çocuğun topuğu hala mor. Zorunlu alınıyor bahsettiğim kan, 4 tane hastalığa bakılıyormuş istersen bir sor
Hiç seker iğnesi yaptirmadigim icin bilmiyorum ama bana büyük gelmedi, normal bir igneydi dediğim gibi 😊

Var canim weewell arkadasim onermisti , aldiktan sonra gordum osman gonulal mi oyle bi r doktor var ya o da onermis :)
Trabzonda nem makinesi almak saçma ama ev kaloriferli ya inanılmaz kurutuyor çocukları . Ankarada da kullanırım dedim . Memnunsan bakayım ben de
Çocuğum hırıltılı nefes alınca bir kaç gün önce aldım canım .

memnun kaldık çocuğun hırıltısı azaldı etrafı su da yapmıyor .
yaa bunu da gördüm . Ben bakayım yorumlara da alayım ikisinden birini bari teşekkür ediyorum canım anneler 🥰😍

ben oğlumu aldım 🥹

Eklentiler

• IMG_7107.jpeg
    IMG_7107.jpeg
    90,6 KB · Görüntüleme: 59
Trabzonda nem makinesi almak saçma ama ev kaloriferli ya inanılmaz kurutuyor çocukları . Ankarada da kullanırım dedim . Memnunsan bakayım ben de

yaa bunu da gördüm . Ben bakayım yorumlara da alayım ikisinden birini bari teşekkür ediyorum canım anneler 🥰😍
Dediğin gibi acayip kurutuyor canım şart oldu . Her şeyi denedim hırıltısı geçmemişti baya azaldı şimdi

Kasım annelerinde okudum, bu saatte beni ağlattı size de atayım.

Bir gün nefesimdeki süt kokusu kaybolacak, minik ellerim büyüyecek, tombul yanaklarım bir daha bu kadar küçük olmayacak. Kucağında huzurla durduğum anlar geride kalacak. Dişsiz gülüşümü, sana 'Dünyamsın' der gibi bakan gözlerimi özleyeceksin. Bir gün sarılmalarım yerini bağımsız adımlarıma bırakacak ve herşey için sana duyduğum ihtiyaç bir anı olacak. O yüzden şimdi beni sıkıca sar anneciğim. Çünkü bir gün bu anılara dönüp baktığında, bunların hayatının en güzel yılları olduğunu hatırlayacaksın
Ay böyle okuyunca cidden oturup ağlıyorsun ama her yaşlarının ayrı güzelliği var bebeklikleri illaki özleniyor orası ayrı tabi de Mesela berdeyse 11 yasında büyük kızım sabahları saati kuruyor kendi hazırlanıyor gidiyor okula her seferinde ona da ayrı duygulanıyor gururlanıyorum nasıl büyüdü kızım diye. Allah hepimize göstersin o günleri inşallah🥲

Kalça ultrasonu için kim yönlendiriyor biz almadık daha randevu falan
1.ay kontrolünde doktor ona da randevu aldırdı bize 44.güne aldırdı ama 40ı çıksın demişti. 8 ocakta randevumuz var
Kızlar 1.ay aşısını sağlık ocağında yaptıran var mı? Geçen gün topuk kanı için gittik epey bir kan alındı doğuştan olabilecek hastalıklar için, bildiğiniz büyük iğneyle aldılar. Sizde de öyle mi oldu? Aşı iğnesi de kocamandır diye korkuyorum, ona göre götürmicem valla çocuğu
Aile hekimliğinde yaptırdık valla kocaman iğneyle yapıyorlar kocam görünce pişman oldu eve kadar söylenmişti 🥲
Başka bir soru daha geliyor. Şimdi ben emzirdikten sonra gaz çıkarmaya çalışıyorum ama uykusu olsa da olmasa da genellikle ağzından gaz çıkarmıyor, direkt pırtla birlikte azıcık kaka çıkıyor bebeden. Sizce ağzından çıkarması mı lazım? Gazı/kakası olduğunda huzursuz oluyor zaten, çıkarmadığında gayet iyi görünüyor 🤷‍♀️
Ağzından çıkarması gerekiyor diye okumuştum canım yoksa o iniyormuş bağırsak gazı oluyormuş. Ama ben de ne yapsam olmuyor bazen yapacak bir şey yok.

Back