- 6 Ağustos 2024
- 336
- 546
- 31
Sizin durumunuz çok daha önemliymiş Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda kanamalarınız geçer ve hiç olmaz bir dahaAra ara kanamam olduğu için yapamıyorum maalesef
Tabii bir dahaki gitmeye sormakta fayda var. İkiz gebelik olup normal doğum yapanlar var. Hiç belli olmaz, hakkımızda hayırlısı olsun. Biz güzel düşünelim güzel şeyler olsunDoğuma kadarki süreç içinde çok önemliymiş bebek büyüdükçe ona yer açmak için tavsiye ediyorlar. Bende ikiz olduğuma bakmadan normal doğum istiyorumoyüzden de yapıyorum normal olmazsa da doğum sonrası çabuk toparlayabilmek için de öneriyorlar. Doktorunuza danışın mutlaka ben danıştıktan sonra başlayabildim her kontrole gittiğimde de konuşuyoruz var mı bir sıkıntı diye
Çok doğru söylüyorsunuzTabii bir dahaki gitmeye sormakta fayda var. İkiz gebelik olup normal doğum yapanlar var. Hiç belli olmaz, hakkımızda hayırlısı olsun. Biz güzel düşünelim güzel şeyler olsun
Amin amin canımÇok doğru söylüyorsunuzher birimiz için güzel doğumlar olsun evlatlarımızı sağlıcakla kucaklarımıza alalım inşallah
Teşekkür ederim amin inşallahSizin durumunuz çok daha önemliymiş Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda kanamalarınız geçer ve hiç olmaz bir daha
Linkini paylasiir misiniz bendw bakayim.YouTube da hafta hafta ilerleyen Bi hoca var onunla devam ediyorum, yaptıkça vücut açılıyor gerçekten ve ağrılara kramplara iyi geliyor
Bende 20 haftalık hamileyim canım. 18. Haftamda şiddetli kanama ile acile gittim yatış yaptılar başından beri zaten benim kanama sorunum var. Sürekli kanamalar olduğu için perinatologa gönderdiler beni perinatolog rahim ağzını 32mm ölçtü ayrıca yumuşama var dedi normalde bu haftalarda 40-50mm arasında olması gerekiyormuş acil dikiş atılması lazım yoksa erken doğum olur bebeği taşımaz dedi rahim. Kanamam biter bitmez hemen serklaj oldum. 10 gün oldu bugün serklaj olalı. Eğer doktorun gerekli diyorsa mutlaka yaptır. Ben kaç tane doktor değiştirdim rahim ağzı normal deyip gönderdiler kimse dikiş atmak uğraşmak istemiyor. Senin bir de ikiz gebelikmis erkenden atılması çok daha iyi olur ilerleyen haftalarda dikiş tutmama ihtimali var.Kızlar bugün doktor kontrolüm vardı . İkiz gebelik 19+2 deyiz . Doktorum rahim ağzı uzunluğumun 3 cm civarında olduğunu 3 ün altına düşmek istemediğini eğer düşerse dikiş atacağını söyledi . 3 ün altında olursa erken doğum riski oluşuyormuş. Böyle bir durumu yaşayan var mı aramızda ?
Benim de kanama problemim oldu gebeliğimin başından beri lekelenmelerim vardı yaklaşık 16. Haftada çok yoğun kanamam olmuştu. Doktorum perinatolojiye yönlendirdi . Çarşamba günü randevum var bakalım o ne söyleyecek . Eğer dikiş gerekli derse kesinlikle hemen yaptırırım bende . Teşekkür ederim bilgi verdiğin için . Peki serklaj sonrası nelere dikkat ediyorsun sürekli istirahat mi önerdi doktorun . Ben çalışıyorum ama bana şuan için rapor al dinlen falan demedi .Bende 20 haftalık hamileyim canım. 18. Haftamda şiddetli kanama ile acile gittim yatış yaptılar başından beri zaten benim kanama sorunum var. Sürekli kanamalar olduğu için perinatologa gönderdiler beni perinatolog rahim ağzını 32mm ölçtü ayrıca yumuşama var dedi normalde bu haftalarda 40-50mm arasında olması gerekiyormuş acil dikiş atılması lazım yoksa erken doğum olur bebeği taşımaz dedi rahim. Kanamam biter bitmez hemen serklaj oldum. 10 gün oldu bugün serklaj olalı. Eğer doktorun gerekli diyorsa mutlaka yaptır. Ben kaç tane doktor değiştirdim rahim ağzı normal deyip gönderdiler kimse dikiş atmak uğraşmak istemiyor. Senin bir de ikiz gebelikmis erkenden atılması çok daha iyi olur ilerleyen haftalarda dikiş tutmama ihtimali var.
Canım ben doğuma kadar yatacağım. Ama sadece serklajla alakalı değil bu. Bebeğin plesentası ön duvardan rahim ağzına kadar uzanıyor previa değil ama hem rahim agzina çok yakın olduğu için hem serklaj olduğu için ikisi bir kanamayi tetikliyor sürekli. O yüzden doğuma kadar yatacaksin dedi sadece wc ve duş için kalkıyorum yemek yerken de oturabiliyorum. Enfeksiyon gelişmedi çok şükür. Enfeksiyon genelde açıklık olup acil serklaj yapılan kişilerde oluyormuş bizimki önlem amaçlı olduğu için pek riski yok serklaj sonrası rahim agzindaki incelme de durdu benim. Doktorun oneriyorsa kesinlikle yaptır bence korkulacak bir işlem değil 5 dk sürüyor sadece ertesi gün hemen taburcu oluyorsun.Benim de kanama problemim oldu gebeliğimin başından beri lekelenmelerim vardı yaklaşık 16. Haftada çok yoğun kanamam olmuştu. Doktorum perinatolojiye yönlendirdi . Çarşamba günü randevum var bakalım o ne söyleyecek . Eğer dikiş gerekli derse kesinlikle hemen yaptırırım bende . Teşekkür ederim bilgi verdiğin için . Peki serklaj sonrası nelere dikkat ediyorsun sürekli istirahat mi önerdi doktorun . Ben çalışıyorum ama bana şuan için rapor al dinlen falan demedi .
İçimi rahatlattın canım teşekkür ederim. Umarım bundan sonra her şey sorunsuz ilerler ve bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırızCanım ben doğuma kadar yatacağım. Ama sadece serklajla alakalı değil bu. Bebeğin plesentası ön duvardan rahim ağzına kadar uzanıyor previa değil ama hem rahim agzina çok yakın olduğu için hem serklaj olduğu için ikisi bir kanamayi tetikliyor sürekli. O yüzden doğuma kadar yatacaksin dedi sadece wc ve duş için kalkıyorum yemek yerken de oturabiliyorum. Enfeksiyon gelişmedi çok şükür. Enfeksiyon genelde açıklık olup acil serklaj yapılan kişilerde oluyormuş bizimki önlem amaçlı olduğu için pek riski yok serklaj sonrası rahim agzindaki incelme de durdu benim. Doktorun oneriyorsa kesinlikle yaptır bence korkulacak bir işlem değil 5 dk sürüyor sadece ertesi gün hemen taburcu oluyorsun.
Amin canım inşallahİçimi rahatlattın canım teşekkür ederim. Umarım bundan sonra her şey sorunsuz ilerler ve bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız