- 12 Temmuz 2016
- 4.293
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.164
- 158
- 31
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #33.801
Maşallah kuzuya.
Ek gıdanın kaçıncı günü canım?
Bizim ek gıda öok kötü. Hiçbir şey yemedi.
merhaba Emine ben de senin gibi uzun zamandır yazamamıştım. Bizim bebiş de erken doğdu kilo boy olarak geriden yetişmeye çalışıyoruz. 7 aylık düzeltilmiş 6 aylık şuan. Emzirme+ mama + sağdığım anne sütünü veriyorum. Ek gıda da başladık çok yiyor diyemem ama tadına bakıyor hala. Son bir aydır beslenme konusunda bir ritim yakaladık diyebilirim. Kilo aldırabilmek için çok yol deniyorum:) kilo aldırmak adına senin var mı yaptığın şeylerKızlar merhabaa uzuuun zaman oldu size yazamıyorum bizim kız 7buçuk aylık oldu kilosu 5.600 prematüre ve yarık damak olduğundan dolayı doktorumuz normal olduğunu söylüyor...ameliyatımız 14 şubatta olucak Allh isderse... Destekli oturabiliyor mama sandalyesindede oturuyor bir süre sonra sağa sola kayıyor emekleme yok yüz üstü yatırıyorum o ısrarla dönüyor ek gıdaya cumartesi günü başlamıştık geç başladık çünkü ameliyatı yapıcak olan doktorumuz pürelere geçmek için bekleyin demişti... Yavaş yavaş veriyorum artırarak... Oto koltuğu siparişi verdim coolbaby dafiti convers marka isofixli 360derece dönebilen bi model umarım memnun kalırız memnun kalanlar var bakalım bekliyorum siz aldınız mı hangi marka aldınız memnunmusunuz?
Yok bu hafta deneyeceğim. Bende araştırdım öyle tavsiyeler gördüm. Bizde de faydalı olur umarımBizim 2.ayımız 5 aylıkken başladı. Bende her gün hazırlıyorum kendi isteğiyle iki kaşık üç kaşık anca yiyodu oyunla yediriyodum. Bugün blw ilaç gibi geldi keyifle oynadı yedi çok mutluydu benim çocuğum kendi yiyecekmiş meğer. Blw denedin mi
Ne koydun cnm önüne valla ben ne koysam diye dusunuyorum o da oyalansinlar diye yoksa blw yapabilecek sabır yok ben deBlw ilk günden sesleniyorum çok keyifli ve güzel geçtişükür istediği gibi yedi içti dağıldık baya ama olsun
O kadar haklısın kiNe koydun cnm önüne valla ben ne koysam diye dusunuyorum o da oyalansinlar diye yoksa blw yapabilecek sabır yok ben de
ikizlerin blw ile birbirine yemek firltip ortada ucusan yemekleri tenis macı gibi bi saga bi sola bakarak izlemeye hazir degil psikolojim.Ama ilk cocugum olsa yapardim kesin.
İnşallahYok bu hafta deneyeceğim. Bende araştırdım öyle tavsiyeler gördüm. Bizde de faydalı olur umarım
merhaba bende medikal parka gitmeyi düsünüyorum önermezmisniz? aylin ayrım iyi bir doktor mu gerçekten başlamalımıyım4, 5 yıl önce 7bine almıştık vaybe 4,5 yılda 2 katı olmuş resmen Ankara hastaneleri çok uçuk cidden ki medicalpark evimin dibi atlantis te oturuyorum ben ama sevemedim orayı doktorun Aylin ayrımı adı ama çok iyi bir Dr başka yere geçtin i diye sordum geçmemişti geçseydi kesin ona giderdim
Eline sağlık benim bile yiyesim geldim köfteleri çok güzel görünüyorO kadar haklısın kiama bir de kendi kendilerine yemeyi öğrenirlerse çok kolay olur ilerde koy önlerine tabakları bitti gitti
Sebzw köftesi brokoli yoğurt verdim brokolinin yarısını köftenin bir tanesini yedi bide eline bulaşan yoğurt ne kadarsa o kadar
Ahahahah teşekkür ederiiim valla bende yedim tadı güzeldiEline sağlık benim bile yiyesim geldim köfteleri çok güzel görünüyorbizimde var bu tabaktan henüz hiç kullanmadım bikere babası vermiş oyuncak sanıp kemirmişti o kadar oyuncak sanan da babası bu arada böyle tabak mı olur niye kullanmıyorsun o zaman diyor
Normalde saat başı uyanmıyorsa onun ve evi pat pat gezdiğiniz için yorulduğu için ikisinin de etkisi olabilir aman hasta olmasın da kuzucuk. Yalnız akşam uykusunu nasıl etkileyecek bakalım onu da yazsana aynı saatte uyuyacak mı.kızlar diş çıkarma belirtisi olarak uykuya düşme var mı?
Gece saat başı uyanıyor, bugün 12 de öğlen uyudu 15.50 de uyandı (arada bir kez emzirdim uyandı sanarak)
Şimdi tekrar uyuyor
Hasta değil. Arada öksürük ile hapşırık gibi karışık bişy oluyor ilk kez tecrübe ediyorum.
Pati pat evde yürüyoruz ellerden tutup o da yoruyor olabilir tabi ama ağzından sular seller gibi salya akıyor. Çıksa da kurtulsak
Karadenizde 6.aydan itibaren kuymak yemeyen bebek yoktur doktorlar da şakayla ek gıdaya geçiş yerine kuymak yemeye geçebilir diye espri yaparlarKızlar çok gerginim haftada 3 gün sadece 2 saatlik işe gidip geliyorum, oğluma eşim evdeyken eşim bakıyordu işe gittiğinde işe götürüyordum. Havalar soğuk olduğu için kayınvalidemden gelip gitmesni istedik. Sağolsun geldi ama gelir gelmez bu çocuk doymuyor ben ona bi muhallebi yapıyım nasıl doyacak bak gör dedi muhallebiyi nasıl yapıcaksın anne dedim mısır unu pirinç unu tam buğday unu karıştırıp vercem dedi ben böyle bir tarif hiç bir yerde okumadım çok sağlıksız geldi açıkçası. ben muhallebisini kendim yapar koyarım yedirirsin anne dedim senin yaptıkların doyurucu olmuyor dedi delircem
Yapsın onda sorun yok söyleminde sorun var pirinç unu yerine irmik koyalım daha sağlıklı dedm sonra başladı saydırmaya sürekli sen yeni nesil besliyorsun tadım neymiş doyuramıyorsun sütünde yetmiyordu kaç kere söyledik mama ver diye vermedin inatlaştın bizle emziğe bal batır reçel batır ver dedik dinlemedin fln dedi elim ayağım titrediKaradenizde 6.aydan itibaren kuymak yemeyen bebek yoktur doktorlar da şakayla ek gıdaya geçiş yerine kuymak yemeye geçebilir diye espri yaparlarkuymak mısır unundan yapılır biliyorsundur belki. Ayrıca aynı dediğin gibi mısır unu pirinç unu buğday unu içine yumurtanın sarısı koyup muhallebi yapılır meyve veya pekmezle tatlandırılır, tam buğday unu da demiş zaten kayınvaliden netten de bakarsan zararlı olmadığını görürsün. Bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama haftada 3 gün gideceksen arada bir yapıp verse bir zararı olmaz bence, diğer zamanlarda sebze meyve kendi istediğin gibi beslersin.
Normale göre biraz geç oldu tabi 18.20 de 3. Uykudan kalktı. Ama 10 dakika önce gece uykusuna yattı.Normalde saat başı uyanmıyorsa onun ve evi pat pat gezdiğiniz için yorulduğu için ikisinin de etkisi olabilir aman hasta olmasın da kuzucuk. Yalnız akşam uykusunu nasıl etkileyecek bakalım onu da yazsana aynı saatte uyuyacak mı.
Yazdığını okuduktan sonra belki işin sırrı evde yürütmekse diye eşime verdim elinden tut yürüt dedim biraz yürüttü yeter mi dedi yetmez dedim dört biryana gezdir niye tavaf yaptırıyorsun bize diyor
Hiç açmıyorum hatta kendim bile bir şey izlemiyorum.kizlar bebegim icin soyle bir ingilizce kanal buldum baya tepki veriyor. Siz hic mi izleymiyorsunuz izletenlere sorum gulme var mi tv deki kisiyr bakip , benim kizim asagidaki videodaki kiza baya tepkiler veriyor . Bu arada sadece bu hafta izlettim oncesinde ben hic baktirmadim. Mesela bu saate kadar da hic tv acmadik
Benim oğlumda da diş belirtisi var gibi uykusu arttı dediğin gibi. Dün gece 1e kadar uyutamadım 1den sonra da kalkıp durdu bugün ilk kez 4. Uykusuna yattı yarım saattir uyuyo bu onun için büyük gelişme. Gece uykusuna yattı demek çok isterdim ama 8de gece uykusu bizim için hayal gibi ne yazık ki. En azından gündüz uykusunda dinlenme fırsatı bulduk boşver iyi olmuş. Ben de yürütüyorum evde bayılıyo yürümeye yoruluyo da haliyle ama ilk kez böyle olduNormale göre biraz geç oldu tabi 18.20 de 3. Uykudan kalktı. Ama 10 dakika önce gece uykusuna yattı.
1 saat sonra uyanır emer geri uyur diye tahmin ediyorum. Şimdi sabaha kadar böyle 1-2 saate bir kalkar beni yanında ister. Gece uyuyamıyorum maalesef ama gündüz bugün bir şok oldum tabi. Maks 2 buçuk saat uyuyordu. Bugün bildiğin günü bitirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?