2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Selam anneler, biz tadimlara başladık başlamasına ama ağzını bi kitliyor oğluș kesinlikle açmıyor. Kaşığı eline verince ağzına görüyordu, kasıkta kalan bi iki cimcik bisey öyle giriyordu ağzına ama onu da anladı artık kaşığa bakıp atiyo elinden meyze sebze suzgeclerini de veriyorum eline ama onu da sevemedi. Böyle durum yaşayan oldu mu? Siz naptiniz? Zorlamak istemiyorum yemekten tiksinmesin, uzaklaşmasın. Ara verip sonra mi deneyeyim sizce?

Uyumadan memeyi çekin Hafif mayıştırıp yatağa koyun kucakta pış pış yapmayın

Biz ilk yoğurtla başlamıştık ama hiç ama hiç sevmemişti ısrarcı olmayıp arada tekrar verdim derken şuan en çok sevdiği şey yoğurt çıldırıyor görünce, yani sevmedi diye bırakmamak gerek ısrarcı da olmamak lazım. Anne sütü veya mamadan sonra yeni tatlara alışması zamanı alıyor bazı bebeklerin zaten adı üzerinde tadım, çok sevdiği şeyleri ise tadımlıktan doyumluğa doğru miktar arttıyoruz, bizim 1 ay olacak neredeyse ilk tattığı hiç bişeyi sevmemişti şimdi daha iyi durumdayız kaşığı görünce öğürüyordu şimdi heyecanlanıyor en azından. Biz yerkende çıldırıyor ucundan kenarından ufacık tadına bakıyor böyle giderse buharda pişiriciyi boş yere almış olacağım bizle yemek istiyor yani demem o ki pes etmeyip sabırla denemeye devam etmelisin.

Malesef bu yüzden 2 çocuğum arasında çok yaş farkı var, çalışan anne olmanın en zor yanı seni çok iyi anlıyorum, şimdiden araştırmaya başla, 2 yaşında kreşe rahatlıkla verebilirsin madem 1 sene evdesin 1 sene bakıcı lazım Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Kızlar, ek gıda alışverişimi yeni yapabildim plastik tabaklar, bardaklar hakkında çelişkili bilgiler gördüm ama bu konuyu araştıran var mı ? Bir de etrafımda mama sandalyesine gerek yok diyen bir tayfa var aldık depodan eve gelecek ama aklım karıştı, tabak çanak plastik olmayacak mı? Bebiş mama sandalyesi sebebiyle herhangi bi uyum sorunu ve yaşar mı

Mama sandalyesi ilk çocuğumda kurtarıcı olduğu için tekrar aldım ilk seferden beri kullanıyoruz benim için olmazsa olmaz, yemek dışındada oturtup mutfakta yemek yapıyorum önüne bişeyler koyup oynuyor, silikon tabak vs aldım ancak olsada olur olmasada o kadar şart değil, ama mama kaşığını iyi ki almışım diyorum, pipetli suluğu ilk başlarda içemiyordu ama onada alıştı yinede yedikten sonra bardakla içmek istiyor suluk sanki onun için su içme oyunu gibi

Ayrıca pahali bişeye de gerek yok ikea taş gibi kaç çocuk büyütür temizliği kolay

Ayrıca pahali bişeye de gerek yok ikea taş gibi kaç çocuk büyütür temizliği kolay
O konuda ben bir kaç model belirledim, seçimi eşime bıraktım mecbur huysuzlandı kuzum bakarken yoksa ikea aklımdaydı, kısmet olmadı.
Mama kaşığı aldım bebedorun kendi yemeye çalışıyor pipetlilerden almamıştım ama bardak görünce deliriyor kızım illa iki damla da olsa içecek bardaktan bende madem bardağa uyumlanıyor pipetle aklı karışmasın dedim.

Mama sandalyesi bence şart neden dersende çocuğu zamk gibi afedersin sümük gibi yapıştırmak gerekiyor olduğu yere mazallah hareketli olduğunda yemek yanlış yere kaçabilir çok dengesiz hareket ediyolar kendini sağa sola atıyolar yemek esnasında kazalar olabilir. Birde pratik yaa biliyo orası onun koltuğu keyifleniyolar

Benimki de bardaktan içmek istiyor hemde cam çay bardağı tabiki vermiyorum kontrollü olarak ben içiyorum öyle bile zor oluyor heyecanlanıp kemirmeye çalışıyor bardağı sevinçten güya silikon bardak aldım ondan içmiyor pipetli den içiyor ama oyun amaçlı, aslında çocuk kendi belirliyor ne kullanacak kullanmayacak anne olarak fuzuli almış oluyoruz biz işte bakma
Mama sandalyesine de 3-4 yaşlarına
kadar oturmuştu benim ilk çocuk, büyük kolaylık oluyor oraya oturunca bişey yenecek anlıyor ya misafir gelincede otururdu ortalıkta gezip çay döküldü çarptı vs olmazdı kekini böreğini mama sandalyesinde yerdi, akşamları meyve saati diye oturur yerdi, yürüdükten sonra sürekli koştukları için mama sandalyesine oturması şahane oluyor

Ne var ne yok kızlar yaa keyifler nasıl ne alemdesiniz bayadır doğru düzgün yazamadım hal hatır soramadım yazın bakalım havadisleri
Bebişler büyüdükçe daha uzun uyanık kalıp hareketlenip sürekli oyun aktivite isteyip anneye bağlılık arttıkça annelerin telefonla olan ilişkisi azalıyor çünkü, bende okuyorum ama yazacak zaman olmuyor, hastalık mevsimi herkesi kırıp geçiriyor bu aralar dikkat edin, bizim az ek gıdalı bol emmeli bol oynamalı az uyumalı günlerimiz geçiyor büyüdükçe hem kolaylaşırken hem zorlaşıyor ama keyifli oluyor hem sevinirken oh büyüyor diye birde içten içe yenidoğan hallerine bakıp üzülmelerde var tabiki, sizin nasıl geçiyor günleriniz

Ne var ne yok kızlar yaa keyifler nasıl ne alemdesiniz bayadır doğru düzgün yazamadım hal hatır soramadım yazın bakalım havadisleri
Ha birde diyetisyene gitmiştin kilo verme sürecin nasıl gidiyor, ben gr vermiyorum diyetisyenle başlamak istiyorum ama içimde istek yok umudum yeni yılda onada az kaldı ya

Gerçekten hiç aklıma gelmemişti. Ben her şeyi denedim gerçekten haftalarca olmadı . Peki sen olmayınca nasıl sütünü aynı tuttun . Bende çok azaldı

Bende uzun zamandır yoktum . Herkesi unutmuşum benimle beraber doğum yapanları bile benimki 5 buçuk aylık oldu meme reddine devam ediyor ve diş çıkarıyor :)

Mama sandalyesi bence bebeğe göre değişiyor.Benim ki yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım modunda olduğu için nefret etti.Oturur oturmaz bağlanacağını anlıyor feryat figan.Oradan kendini aşağı atacak nerdeyse bizim için boşa masraf oldu.

Evet yaa anne bebek zamanı daha kaliteli ve daha yoğun oldu haliyle elim kolum hep oğlanın üstünde bi tuvalete gideyim diyorum koyduğum yerde bulamıyorum ay iki defa hastalık geçirdik peşpeşe gerçekten çok zordu helede ilaçsız dikkat etmek lazım bebişler içinde özellikle rsv varmış baya yoğun 6 aylık oldu ne ara oldu anlamadım şimdi emekledi yürüdü yedi içti derken gelicek 1 yaş onuda anlamıcam ben ikinciyi çabuk yaparım bu sefer yenidoğanın tadını çıkartırım acemiydim şimdi bizimde günler işte aynı hep yedir içir oynat destekle otursun emeklesin uyusun bıdık bıdık. Şu 6.ay aşılarını olalım sonra acilen uyku eğitimi daha götürecek yanı kalmadı valla 1 2 hafta deliririr sonra rahat ederiz diyorum
Bende uzun zamandır yoktum . Herkesi unutmuşum benimle beraber doğum yapanları bile benimki 5 buçuk aylık oldu meme reddine devam ediyor ve diş çıkarıyor :)
Dişten mi yoksa genel olarak bir meme reddi hep var mıydı? Bi dönem bizimde oldu hoplaya zıplaya koşarak emzirdiğim bile oldu emsin diye
Ha birde diyetisyene gitmiştin kilo verme sürecin nasıl gidiyor, ben gr vermiyorum diyetisyenle başlamak istiyorum ama içimde istek yok umudum yeni yılda onada az kaldı ya
Şükür yaa ben verdim kilonun tamamını böylelikle 6 ayda 26 kg vermiş oldum az daha vermek istiyorum sonra spor inşallah amaaan zorlama hiç. İçimden gelmeyen hiç birşey yapmıyorum valla bende. Bide onu yük edemem kendime diye.

Maşallah bambama herşeyde önden gidiyor, benimki tam emeklemiyor yüzüstü koyunca etrafında 360 derece dönüyor komanda gibi yer değiştirebiliyor, yüzüstü dönüyor ama geri sırt üstü bilinçli dönemiyor tepinirken tesadüf dönüyor bazen, bunda yerde az vakit geçirmesinin etkisi çok soğuk oluyor diye yere koymuyordum kalın oyun matı aldımda 1 aydır çocuk yerde daha süper bişeymiş salonun ortasında evde yürüyecek yer kalmadı tek ayak üzerinde sekiyoruz benide yanında istiyor ikimiz yatıp yuvarlanıyoruz 3 gündür desteksiz oturabiliyor gözetimim altındaysa hiç bişey koymuyorum ama anlık dahi uzaklaşacaksam arkasına yastık koyuyorum.
Kişi işi canımı sıkmaya başladı, sen çok güzel vermişsin diyet yaparken zorlandın mı peki listeye uymak nasıldı birde diyetisyenin verdikleri evde kolay yapılır şeyler mi en zor kısmı orası çünkü bebekle özel bişey yapmak ne bulursam onu yemekten şiştim zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…