- 16 Şubat 2023
- 138
- 205
- 23
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #32.981
Uyumadan memeyi çekin Hafif mayıştırıp yatağa koyun kucakta pış pış yapmayınNası dönelim yoldanbebeler doğdu elimize geldi üstelik 6 aylık oldular bile geldikleri gibi giderler de diyemiyoruz nassııı kurtaralım lütfen fikir verin çünküm biz koyniş koyniş uyuyoruz ve canı istedikçe sütleniyo
Biz ilk yoğurtla başlamıştık ama hiç ama hiç sevmemişti ısrarcı olmayıp arada tekrar verdim derken şuan en çok sevdiği şey yoğurt çıldırıyor görünce, yani sevmedi diye bırakmamak gerek ısrarcı da olmamak lazım. Anne sütü veya mamadan sonra yeni tatlara alışması zamanı alıyor bazı bebeklerin zaten adı üzerinde tadım, çok sevdiği şeyleri ise tadımlıktan doyumluğa doğru miktar arttıyoruz, bizim 1 ay olacak neredeyse ilk tattığı hiç bişeyi sevmemişti şimdi daha iyi durumdayız kaşığı görünce öğürüyordu şimdi heyecanlanıyor en azından. Biz yerkende çıldırıyor ucundan kenarından ufacık tadına bakıyor böyle giderse buharda pişiriciyi boş yere almış olacağım bizle yemek istiyorSelam anneler, biz tadimlara başladık başlamasına ama ağzını bi kitliyor oğluș kesinlikle açmıyor. Kaşığı eline verince ağzına görüyordu, kasıkta kalan bi iki cimcik bisey öyle giriyordu ağzına ama onu da anladı artık kaşığa bakıp atiyo elindenmeyze sebze suzgeclerini de veriyorum eline ama onu da sevemedi. Böyle durum yaşayan oldu mu? Siz naptiniz? Zorlamak istemiyorum yemekten tiksinmesin, uzaklaşmasın. Ara verip sonra mi deneyeyim sizce?
Malesef bu yüzden 2 çocuğum arasında çok yaş farkı var, çalışan anne olmanın en zor yanı seni çok iyi anlıyorum, şimdiden araştırmaya başla, 2 yaşında kreşe rahatlıkla verebilirsin madem 1 sene evdesin 1 sene bakıcı lazım Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.Hamileyim ilk bebeğim onca tedaviden sonra kendiliğinden oldu.Bakacak insan düşünüyorum şimdiden 1 yaşa kadar evdeyim ama sonra ne yapıcam bilmiyorum.işi mi bırakmak istemiyorum.Alışveriş büyümesi gözü mü korkutmuyor sadece bu düşündürüyor.
Mama sandalyesi ilk çocuğumda kurtarıcı olduğu için tekrar aldım ilk seferden beri kullanıyoruz benim için olmazsa olmaz, yemek dışındada oturtup mutfakta yemek yapıyorum önüne bişeyler koyup oynuyor, silikon tabak vs aldım ancak olsada olur olmasada o kadar şart değil, ama mama kaşığını iyi ki almışım diyorum, pipetli suluğu ilk başlarda içemiyordu ama onada alıştı yinede yedikten sonra bardakla içmek istiyor suluk sanki onun için su içme oyunu gibiKızlar, ek gıda alışverişimi yeni yapabildimplastik tabaklar, bardaklar hakkında çelişkili bilgiler gördüm ama bu konuyu araştıran var mı ? Bir de etrafımda mama sandalyesine gerek yok diyen bir tayfa var aldık depodan eve gelecek ama aklım karıştı, tabak çanak plastik olmayacak mı? Bebiş mama sandalyesi sebebiyle herhangi bi uyum sorunu ve yaşar mı
Ayrıca pahali bişeye de gerek yok ikea taş gibi kaç çocuk büyütür temizliği kolayKızlar, ek gıda alışverişimi yeni yapabildimplastik tabaklar, bardaklar hakkında çelişkili bilgiler gördüm ama bu konuyu araştıran var mı ? Bir de etrafımda mama sandalyesine gerek yok diyen bir tayfa var aldık depodan eve gelecek ama aklım karıştı, tabak çanak plastik olmayacak mı? Bebiş mama sandalyesi sebebiyle herhangi bi uyum sorunu ve yaşar mı
O konuda ben bir kaç model belirledim, seçimi eşime bıraktım mecbur huysuzlandı kuzum bakarkenAyrıca pahali bişeye de gerek yok ikea taş gibi kaç çocuk büyütür temizliği kolay
Mama sandalyesi bence şart neden dersende çocuğu zamk gibi afedersin sümük gibi yapıştırmak gerekiyor olduğu yereKızlar, ek gıda alışverişimi yeni yapabildimplastik tabaklar, bardaklar hakkında çelişkili bilgiler gördüm ama bu konuyu araştıran var mı ? Bir de etrafımda mama sandalyesine gerek yok diyen bir tayfa var aldık depodan eve gelecek ama aklım karıştı, tabak çanak plastik olmayacak mı? Bebiş mama sandalyesi sebebiyle herhangi bi uyum sorunu ve yaşar mı
Benimki de bardaktan içmek istiyor hemde cam çay bardağıO konuda ben bir kaç model belirledim, seçimi eşime bıraktım mecbur huysuzlandı kuzum bakarkenyoksa ikea aklımdaydı, kısmet olmadı.
Mama kaşığı aldım bebedorun kendi yemeye çalışıyorpipetlilerden almamıştım ama bardak görünce deliriyor kızım illa iki damla da olsa içecek bardaktan bende madem bardağa uyumlanıyor pipetle aklı karışmasın dedim.
Bebişler büyüdükçe daha uzun uyanık kalıp hareketlenip sürekli oyun aktivite isteyip anneye bağlılık arttıkça annelerin telefonla olan ilişkisi azalıyor çünkü, bende okuyorum ama yazacak zaman olmuyor, hastalık mevsimi herkesi kırıp geçiriyor bu aralar dikkat edin, bizim az ek gıdalı bol emmeli bol oynamalı az uyumalı günlerimiz geçiyor büyüdükçe hem kolaylaşırken hem zorlaşıyor ama keyifli oluyor hem sevinirken oh büyüyor diye birde içten içe yenidoğan hallerine bakıp üzülmelerde var tabiki, sizin nasıl geçiyor günlerinizNe var ne yok kızlar yaa keyifler nasıl ne alemdesiniz bayadır doğru düzgün yazamadım hal hatır soramadım yazın bakalım havadisleri
Ha birde diyetisyene gitmiştin kilo verme sürecin nasıl gidiyor, ben gr vermiyorum diyetisyenle başlamak istiyorum ama içimde istek yok umudum yeni yılda onada az kaldı yaNe var ne yok kızlar yaa keyifler nasıl ne alemdesiniz bayadır doğru düzgün yazamadım hal hatır soramadım yazın bakalım havadisleri
Gerçekten hiç aklıma gelmemişti. Ben her şeyi denedim gerçekten haftalarca olmadı . Peki sen olmayınca nasıl sütünü aynı tuttun . Bende çok azaldıBenimde öyleydi bi ara hatta hic memeyi tutmuyordu
Bizim akraba bize geldi dedi işte bunun goz kemiği düşmüş kalkmasi lazim oyuzden emmiyor hatta sag gözlerinde bi hafta capaklanma oluyordu
Ellerini yıkayıp eldiven giydi barınağını agzina koyup kaldırdı
Ben normalde inanmam boyle şeylere ama gunde n beri oglum emmiyor ve o goz çapaklanmasi da gecti
Bende uzun zamandır yoktum . Herkesi unutmuşum benimle beraber doğum yapanları bileNe var ne yok kızlar yaa keyifler nasıl ne alemdesiniz bayadır doğru düzgün yazamadım hal hatır soramadım yazın bakalım havadisleri
Mama sandalyesi bence bebeğe göre değişiyor.Benim ki yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım modunda olduğu için nefret etti.Oturur oturmaz bağlanacağını anlıyor feryat figan.Oradan kendini aşağı atacak nerdeyse bizim için boşa masraf oldu.Kızlar, ek gıda alışverişimi yeni yapabildimplastik tabaklar, bardaklar hakkında çelişkili bilgiler gördüm ama bu konuyu araştıran var mı ? Bir de etrafımda mama sandalyesine gerek yok diyen bir tayfa var aldık depodan eve gelecek ama aklım karıştı, tabak çanak plastik olmayacak mı? Bebiş mama sandalyesi sebebiyle herhangi bi uyum sorunu ve yaşar mı
Evet yaa anne bebek zamanı daha kaliteli ve daha yoğun oldu haliyle elim kolum hep oğlanın üstünde bi tuvalete gideyim diyorum koyduğum yerde bulamıyorumBebişler büyüdükçe daha uzun uyanık kalıp hareketlenip sürekli oyun aktivite isteyip anneye bağlılık arttıkça annelerin telefonla olan ilişkisi azalıyor çünkü, bende okuyorum ama yazacak zaman olmuyor, hastalık mevsimi herkesi kırıp geçiriyor bu aralar dikkat edin, bizim az ek gıdalı bol emmeli bol oynamalı az uyumalı günlerimiz geçiyor büyüdükçe hem kolaylaşırken hem zorlaşıyor ama keyifli oluyor hem sevinirken oh büyüyor diye birde içten içe yenidoğan hallerine bakıp üzülmelerde var tabiki, sizin nasıl geçiyor günleriniz
Dişten mi yoksa genel olarak bir meme reddi hep var mıydı? Bi dönem bizimde oldu hoplaya zıplaya koşarak emzirdiğim bile oldu emsin diyeBende uzun zamandır yoktum . Herkesi unutmuşum benimle beraber doğum yapanları bilebenimki 5 buçuk aylık oldu meme reddine devam ediyor ve diş çıkarıyor :)
Şükür yaa ben verdim kilonun tamamını böylelikle 6 ayda 26 kg vermiş oldum az daha vermek istiyorum sonra spor inşallahHa birde diyetisyene gitmiştin kilo verme sürecin nasıl gidiyor, ben gr vermiyorum diyetisyenle başlamak istiyorum ama içimde istek yok umudum yeni yılda onada az kaldı ya
Maşallah bambama herşeyde önden gidiyor, benimki tam emeklemiyor yüzüstü koyunca etrafında 360 derece dönüyor komanda gibi yer değiştirebiliyor, yüzüstü dönüyor ama geri sırt üstü bilinçli dönemiyor tepinirken tesadüf dönüyor bazen, bunda yerde az vakit geçirmesinin etkisi çok soğuk oluyor diye yere koymuyordum kalın oyun matı aldımda 1 aydır çocuk yerde daha süper bişeymiş salonun ortasında evde yürüyecek yer kalmadı tek ayak üzerinde sekiyoruz benide yanında istiyor ikimiz yatıp yuvarlanıyoruzEvet yaa anne bebek zamanı daha kaliteli ve daha yoğun oldu haliyle elim kolum hep oğlanın üstünde bi tuvalete gideyim diyorum koyduğum yerde bulamıyorumay iki defa hastalık geçirdik peşpeşe gerçekten çok zordu helede ilaçsız dikkat etmek lazım bebişler içinde özellikle rsv varmış baya yoğun 6 aylık oldu ne ara oldu anlamadım şimdi emekledi yürüdü yedi içti derken gelicek 1 yaş onuda anlamıcam ben ikinciyi çabuk yaparım bu sefer yenidoğanın tadını çıkartırım acemiydim şimdi bizimde günler işte aynı hep yedir içir oynat destekle otursun emeklesin uyusun bıdık bıdık. Şu 6.ay aşılarını olalım sonra acilen uyku eğitimi daha götürecek yanı kalmadı valla 1 2 hafta deliririr sonra rahat ederiz diyorum
Dişten mi yoksa genel olarak bir meme reddi hep var mıydı? Bi dönem bizimde oldu hoplaya zıplaya koşarak emzirdiğim bile oldu emsin diye
Şükür yaa ben verdim kilonun tamamını böylelikle 6 ayda 26 kg vermiş oldum az daha vermek istiyorum sonra spor inşallahamaaan zorlama hiç. İçimden gelmeyen hiç birşey yapmıyorum valla bende. Bide onu yük edemem kendime diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?