• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Folik asitin kullanılma sebebi 6. Haftada kapanan nöral tüpün sağlam kapanması için. Ve spina bfida meningomyelosel gibi hastalıkları önlüyor. Bende gebeliğimden önce hiç kullanmıyordum. Diyabetik olduğum için riskli gruptayım 1200 mcg kullanıyorum o sebeple. Ona rağmen doktorum bu hastalıkların toplumumuzda görüşme sıklığının çok az olduğunu bu nedenle evham yapmamam gerektiğini söylemişti. Ama bence her gebenin multivitamin özellikle iyot içerikli vitamin alması gerekiyor. Kusmaktan yemek yiyemiyoruz çünkü 🥲

Ben cips yememek için kendimi çok zor tutuyorum. Tuzlu baharatlı acili seyler cok ilgimi çekiyor. Mesela soğan kavurursun salca kizartisin ya bundan tiksinmem gerekiyor degil mi. Bu koku cok hosuma gidiyor. Baska da hiçbir kokuyu sevmiyorum. Kolanyada bile midem bulanıyor. Tek yediğim tatli sey dondurma oda burada bir pastane kendi yapiyor Buda mi olmaz @serabeyaz
İlk kez yesim cips, çok canım çekmişti. Sefam olsun oh 🤣

beni de şu mide kazınması bitiriyor kazınmak da değil de bir anda iliğim kemiğim çekilmiş gibi oluyorum sanki vücudum bomboş kalmış. acıkmak da değil. tarifsiz bir şey
Bu ben. Soruyorlar aç mısın? Yooo diyorum daha acıkmadım. Yarım saat sonra ben dolap tırtıklıyorum bişey atayım ağzıma diye. Mideme bişey gitmezse ölecekmişim gibi oluyorum.

Bu ben. Soruyorlar aç mısın? Yooo diyorum daha acıkmadım. Yarım saat sonra ben dolap tırtıklıyorum bişey atayım ağzıma diye. Mideme bişey gitmezse ölecekmişim gibi oluyorum.
Aynıyım hayatım boyunca aç gezmişim gibi bi his🤣 allahtan kiloya dönmüyor metabolizma nasıl hızlandıysa. Sürekli yemek düşünüyorum tatlı düşünüyorum. Tiksindiğim şeylerde azalmaya başladı. Diyetisyene başladım onun verdiği listeyi uyguluyorum pazartesinden beri. Sık aralıklarla yediğim için gözüm dönmüyor iki gündür 🤣

Aynıyım hayatım boyunca aç gezmişim gibi bi his🤣 allahtan kiloya dönmüyor metabolizma nasıl hızlandıysa. Sürekli yemek düşünüyorum tatlı düşünüyorum. Tiksindiğim şeylerde azalmaya başladı. Diyetisyene başladım onun verdiği listeyi uyguluyorum pazartesinden beri. Sık aralıklarla yediğim için gözüm dönmüyor iki gündür 🤣
Benim de et hariç tiksindiğim şey kalmadı galiba, ama et noooooo 😓

Kızlar multivitaminlere kaçıncı hafta başlıyoruz birde doktorum aile hekimliğinde git gebelikte yapılan kan testleri var onları işte çok fazla dedi sizler yaptırdınız mi 8. Haftamdayim bugün tam

Günaydın kızlar🥰
Mide kazınmaları bende de oluyor çok fazla🙈
Karın şişliğim de hafif var.
Ama göğüs hassasiyetim tamamen geçti diyebilirim. Pazartesi kontörlüm var zaman geçmiyor gibi😓
Benimde bugün kontrolüm olacak göğüs hassasiyeti azalfı benimde ,,,yoğunlukla akşam yaşadım kusma bulantılar iki gündür sabahta oluyor😔 ah bi güzel güzel naz yapacağımız ay canım şunu istedi günlerine gelsek..

Kızlar multivitaminlere kaçıncı hafta başlıyoruz birde doktorum aile hekimliğinde git gebelikte yapılan kan testleri var onları işte çok fazla dedi sizler yaptırdınız mi 8. Haftamdayim bugün tam
Bugün soracağım druma folik asitim bitti devam mı edelim vitaminleremi geçelim dir 10+1 im nu arada

Benimde bugün kontrolüm olacak göğüs hassasiyeti azalfı benimde ,,,yoğunlukla akşam yaşadım kusma bulantılar iki gündür sabahta oluyor😔 ah bi güzel güzel naz yapacağımız ay canım şunu istedi günlerine gelsek..
Ayy evet 😓
Allah yardımcımız olsun.🙏
Sonucunu bize de yaz bakalım bebiş ne durumda😍❤️

Ayy evet 😓
Allah yardımcımız olsun.🙏
Sonucunu bize de yaz bakalım bebiş ne durumda😍❤️
Hayırlısıyla bakalım birde ikili test nifty testi ni falan soracağım unutmazsam oraya gidince herşeyi unutuyorum😂😂folik bitti devammı edelim diecem rahim boyu nasıl soracağım ….. not almalıyım bunları😂

Ben tüp bebek tedavisi gördüğüm için sürecin basından beri folik asit içeriği yüksek olan bir multivitamin alıyordum. 9. Hafta tüp bebek doktorumla işim bitince normal jinekologa gittim artık multivitamin başlamalısın dedi ben zaten alıyordum bu hafta sorun doktorunuza. Bu arada bazı doktorlar folik asit dışında vermeyebiliyor da

Bende düşünüyorum bu testi yaptırmayı nifty testi yüzde 99 kesinlik bar down sendroöu ve birçok kromozom bozukluklarını çıkarıyor cinsiyette kesinleşiyor, benim dr sıkıntı görürsem yaptıralım dedi ama ben yaptırcam galiba sonuçlar 10-15 günde çıkıyormuş kan veriyoruz sadece die biliyorum daha kesin bilgisi olan arkadaşlar yazar bende beklwyim şuracıkta
Evet sadece kan veriliyor, acısız risksiz. benim yaşadığım yerde zorunlu yapılıyor zaten ben de 12. Haftayı bekliyorum

Back