• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Arkadaşlar acil yardım
Bebeğim sadece anne sütü alıyor. Bi haftadır falan 8 saat boyu idrarını yapmadığı oluyor. Bezleri eskisi kadar dolu olmuyor. Normal mi yoksa doktora götürmeli miyim, bebeği böyle olan var mı aranızda
8 saat biraz fazla kaka neyse de kesin çis yapması lazım o süre içinde bence . Sütünün yeterli olduğunu düşünüyorsan istersen bi kontrole götür bebişi hem kilosuna gelişimine baktırmış olursun gitmişken. İçin rahat etsin.

Sağol canım bende mustella cicestela krem aldım doktorumuz yüzüne krem sürmeyin dedi o yüzden sürmüyorum artık 🤷‍♀️
Bana da doktor bir şey sürme geçer dedi ama geçmedi ben de dinlemedim açıkçası temiz içerikli diye bu kremi aldım kullandım geçti. Tabi bu benim tercihim çok geçmiş olsun

Tüp bebek topiğinden yazdım size Benim aktif vaginal kanamam olmadı hiç sadece lekelenme ara ara Bana ilk lekelenmem hariç hiç rapor vermediler İşe gidip çalıştım Progestan da verdiler ama kullanmama gerek kalmadı İçinizi ferah tutun hamilelikte hormonlardan endişe tavan yapıyor bana 12. haftada plasebta yapışık olabilir sezeryan da kanama riski denmiştş o bile çıkmadı
Anladım benimde vajinal kanamam hiç olmadı plasentada kanama alanları var sadece o yüzden endişeliyim şükür bugünlere kadar geldim😊

40mız çıktıktan sonra bebeğim 2 günde 1 kaka yapmaya başladı. Mamada içiyor özellikle geceleri ağlıyor susturamıyorum meme emmiyor.Mamayı yapıyorum onu içiyor acaba ağzına süt gelmediği için emmek istemiyor mu?Çok kilo aldım sütüm olsun kesilmesin diye yiyorum yedikçe mide büyüyor galiba sizler ne durumdasınız?

Bana da doktor bir şey sürme geçer dedi ama geçmedi ben de dinlemedim açıkçası temiz içerikli diye bu kremi aldım kullandım geçti. Tabi bu benim tercihim çok geçmiş olsun
Teşekür ederim sizede geçmiş olsun ama sanırım bizim bebeklerin cildi aşırı hassas yazın ne yapacağız bilmiyorum 🤷‍♀️

@mimozagerbera Y Yazin Sevinci Q Queen_bee17 kızlar hoşgeldinizzzzz 🥹🥹🥹çok özlenmiştiniz 💜 grup bomboş kalınca bende girmedim hiç tadı yoktu buraların, sefalar getirdiniz 🧡
Bebiş iyi, tombicik bi oğlan. Hem mama hem meme devam ediyoruz. 2. Ay Asılarımızı vurulduk durumlar böyle. Sizler de iyisinizdir inş. Tüm sayfaları okuyamam ama etiketlerseniz muhakkak okurum. Sizler nasılsınız ? Bebiklerimiz nasıllar ?
Cancağızım umudu kesmiştim senden hiç girmiyordum çok sevindim görünce. Benim kızçe de iyi çok şükür gayet tosbik bi şekilde yoluna devam ediyor. İnatçı çıktı biraz(biraz mı:KK57:) hala memeye dönmedi sağarak veriyorum çok oyalıyor haliyle beni bu iş ama napalım canı sağolsun. Gazıydı uykusuzluğyydu aynıyız dır heralde🙃 çok özledim renklişim seniii:KK37:

Ya cezanızın kalktığını daha yeni görüyorum hepinizin adına cok sevindim. Gebelik sürecinde senin de bebeğin kucuk ilerliyordu benimde öyle oldu 2700 49 cm dogdu besleyemedim diye lohusalık sürecimde cok agladım özellikle ilk gösterildiğinde napıcam nasıl bakıcam diye düşünüyordum 🤣 ama şimdi gecti tabi o süreçler şimdi bebeğin gelişimi nasıl ilk ay kontrolünde kaç çıktı ben mama vermeyi düşünüyorum doktorum yeterli dedi ama tamamen toplansın aydaslarıyla bir olsun diye sen nasıl yapıyorsun
2700 49 cm iyi doğmuş, benim bebeğim 2500 44 cm doğdu. Boyu 2. ay kontrolünde 52 cm kilosu 3800 idi. Sadece anne sütü ile besliyorum ya da beslemeye çalışıyorum diyelim. Dr kilo alımını normal saydığı için mama vermiyorum ben.

@mimozagerbera Y Yazin Sevinci Q Queen_bee17 kızlar hoşgeldinizzzzz 🥹🥹🥹çok özlenmiştiniz 💜 grup bomboş kalınca bende girmedim hiç tadı yoktu buraların, sefalar getirdiniz 🧡
Bebiş iyi, tombicik bi oğlan. Hem mama hem meme devam ediyoruz. 2. Ay Asılarımızı vurulduk durumlar böyle. Sizler de iyisinizdir inş. Tüm sayfaları okuyamam ama etiketlerseniz muhakkak okurum. Sizler nasılsınız ? Bebiklerimiz nasıllar ?
Renkliiiii 😍😍😍
Lohusalığım bok gibi geçti sürekli ağladım sürekli ama. Sarılık oldu hastanede yattı ben yanında değildim çok üzüldüm sütlerim gitti o ara mama desteği yaptık sonra sütler gelsin diye uğraştık, şırıngaya alıştığı için beni emmedi sonra bi
Tur da bunun için uğraştık. Şuan da kaka yapması haftada bire düştü onun için uğraşıyoruz analık hep bi uğraşma hali.
Sonra bi ara kilosuna taktım çok küçüktü çünkü hala takığım ama çiş felan tartmıyorum haftalık kilo tartımına götürmüyorum artık 😀
Hastanede yatınca babasıyla yere koymadık bebeği önce ben bağımlıydım ona hep kucağımda olsun istiyordum şimdi o bağımlı bana. Sabaha kadar kucağımda uyuyor ❤️
Ama görsen renkli nasıl trol bi çocuk mimikleri felan var ya of yerim ben onu. Şimdi uyandırıp sevicem 😍

8 saat biraz fazla kaka neyse de kesin çis yapması lazım o süre içinde bence . Sütünün yeterli olduğunu düşünüyorsan istersen bi kontrole götür bebişi hem kilosuna gelişimine baktırmış olursun gitmişken. İçin rahat etsin.
Tekrarlamadığı için gitmedim ama içim rahat değil. Zaten böbrekte taş oluşumu gördüler tedirginim. Ama ağlaması sızlanması olmayınca götürmedim.

Kilosunu merak ediyorum hastane ve sağlık ocağı dışında nerde baktırabilirim acaba?
Mamayı bıraktım kademeli şekilde. Silikon uçla devam ediyorum yetiyor mu kilo alıyor mu çok merak ediyorum.
Silikon ucu çıkarıp alıştırmaya çalışıyordum ama çok huzursuzlanıyordu. Göğsümü tutmakta zorlanınca mı yoksa çok fazla süt geldiği için mi çok hızlı yutkunuyor biberondan mama içer gibi seri şekilde yutkunuyor silikonsuz. Ama arkasından gaz sancısı çekmeye başlıyordu, o yüzden silikon uçla devam etmeye karar verdim.
Silikon uçla verince huzursuzlanmıyor gaz sancısı da çekmiyor. Sağarken fışkırarak tazyikli çıkıyordu, silikonsuz da tazyikli geliyor heralde diye düşündüm çocuk bu kadar huzursuzlanınca.
Ama silikonla da kkilo almazsa diye korkuyorum her türlü korkuyorum valla manyak oldum

Gündüzleri bebesi hiç ama hiç uzun uyumayan vat mı yaaa artık çıldırcam.
Memede uyuyakalıp yatağına koyar koymaz uyanıyor çok bunaldım. Tüm gün böyle üstelik. En uzun uykusu 20 dk yatağında. Eskiden banyosundan sonra uyurdu şimdi oda yok.
Bana bişey deyin uyutacak

Memede uyuyakalıp yatağına koyar koymaz uyanıyor çok bunaldım. Tüm gün böyle üstelik. En uzun uykusu 20 dk yatağında. Eskiden banyosundan sonra uyurdu şimdi oda yok.
ben bunu dinletiyorum cok zorda kalinca sakinlesiyo ve uyuyo

Benimkide aynı 10 dakika uyuyor uyanıyor üstümüzde uyursa yarım saat uyuyor gece deliksiz uyuyor ama hep 2 bilemedin 2.5 saatte bir emmek istiyor bende 3 saate 3.5 saate çıkarmaya çalışıyorum ama zor benim kız obur 1 saatte 1.5 saatte bir içiyor sonrada kusuyor bi çözüm bulamadım doktoru her istediğinde ver diyor veriyorum bende🤷‍♀️

Kızlar sorunlar hep aynı galiba gündüz uykusu az kucakta uyuyor yerine yatirinca uyanıyor filan inşallah geçer bu günler ben çok yoruldum 🤦🏼‍♀️ he bir de 2 aydır emzirdigim çocuğum süt alerjisi olduğu için alerji mama başladık kilo az aliyordu şimdi beni emmiyor biberon istiyor ağlıyor sürekli gece emiyor sadece ben de ne yapacagimi bilemez haldeyim üzülüyorum çok
profiterol profiterol canım biz evde eşimle kucağımıza alıp tartilıp bir de bebissiz tartilıp hesaplıyoruz 100 gram kıyafeti çıkarıyoruz içinden hemen hemen aynı çıkıyor hastaneyle

Renkliiiii 😍😍😍
Lohusalığım bok gibi geçti sürekli ağladım sürekli ama. Sarılık oldu hastanede yattı ben yanında değildim çok üzüldüm sütlerim gitti o ara mama desteği yaptık sonra sütler gelsin diye uğraştık, şırıngaya alıştığı için beni emmedi sonra bi
Tur da bunun için uğraştık. Şuan da kaka yapması haftada bire düştü onun için uğraşıyoruz analık hep bi uğraşma hali.
Sonra bi ara kilosuna taktım çok küçüktü çünkü hala takığım ama çiş felan tartmıyorum haftalık kilo tartımına götürmüyorum artık 😀
Hastanede yatınca babasıyla yere koymadık bebeği önce ben bağımlıydım ona hep kucağımda olsun istiyordum şimdi o bağımlı bana. Sabaha kadar kucağımda uyuyor ❤️
Ama görsen renkli nasıl trol bi çocuk mimikleri felan var ya of yerim ben onu. Şimdi uyandırıp sevicem 😍
Eco kakası için naptın emmeye ek olarak mamaya başladık biz de 3 gündür kaka yok normalde günde en az 3 kez yapardı 😐

Benimde böyledi ben ayağımda sallıyorum artık eğer ayakta sallamıyorsanız bi deneyin isterseniz

Cancağızım umudu kesmiştim senden hiç girmiyordum çok sevindim görünce. Benim kızçe de iyi çok şükür gayet tosbik bi şekilde yoluna devam ediyor. İnatçı çıktı biraz(biraz mı:KK57:) hala memeye dönmedi sağarak veriyorum çok oyalıyor haliyle beni bu iş ama napalım canı sağolsun. Gazıydı uykusuzluğyydu aynıyız dır heralde🙃 çok özledim renklişim seniii:KK37:
Valla keşke sarılabilsem kocaman öyle özledim ki sizi🥰 gaz olayı vardı bizde de nerdeyse bir aydan sonra başladı garip şekilde. Ama biogaia başladık, 15 -20 gün kadar verdik , sonra hareketlenmeye başladı. Eli ayağı oynamaya başlayınca, kendi gazını çıkarınca kestim damlayı da. D vitamini veriyorum şimdilik sadece. Acıktıkça uyanıyor bizimki de, ve kucağı çok seviyor. İndirdim mi basıyor çığlığı 😝

Renkliiiii 😍😍😍
Canım ama çok güzel bi his demi , insanın minicik masum bi bebeğinin olması, kokusunu içine çekmek, hele arada uykusunda bile gülmesi. 😍😍
Sarılık olmasına üzüldüm ama bak geçti gitti. Çok şükür yanında, Rabbim ayırmasın.
Kilo konusunda da, takıl tabi ama haftalık da götürme yahu 😅 doktor normal dediği sürece sıkıntı olmaz. Ama mama da zehir değil yani vermek istersen ver ve bunun için canın sıkılmasın hiç.
Kucağa bayılıyor bizimki de. Üstelik doğar doğmaz bu şekildeydi şok olduk. Kucaktan bırakınca ağlıyor direkt 😅😅
Ama nasıl seviyoruz var ya, sıcacık bi his. Banyosu ayrı keyif, saçlarını taramak bile huzur veriyor. Gülmelere de başladı.
Lohusalıgının kötü geçmesine üzüldüm. Benim de ilk kez süper geçti lohusalıgım. Karışan yok laf sokan yok. Eşimle basbasaydık. Kırkımız çıkmadan her yere de gittik geldik. Burda hava çok güzeldi çünkü. Evde sıkılıp bunalmadık da yani. Sen annenle mi sıkıntı yaşadın ? Yoksa şu sarılık mı sıktı seni?

Ha ne dicem, oğlun nasıl seviyor mu kız kardeşini ? 😍 Yağız seviyor gibi ama bi yandan zarar vermek de istiyor bebeğe 😝 kolay değil tahtı gitti çocuğumun 😅 kıskanmasın diye doğru düzgün sevemiyoruz yüksek sesle fln bebeği.
Bi de, bebekte de allerji çıktı. Burun spreyi verdi allerji doktoru. Zararsiz bu dedi, Nisan ayı bitene kadar kullancaz artık. Ama şükür başka sıkıntımız yok. 🤩

Ben de geldiiiiim. Kızlar çok özledim sizi. O kadar çok konuşacak şey var ki hangisinden başlayayım.
Benim kız 9 şubatta doğdu. Biraz kilosu az olduğundan sütüm de az olduğu için mamayı dayadılar. Halen meme ile mama veriyorum. Ama sütüm gittikçe daha da azalıyor 3. Ayın sonuna kadar dayanırmı bilmiyorum. Başka bir sorun yaşamadık şükür. Gaz sancısı olmuyor rahat çıkıyor gazı ama böyle karın bölgesi bazen gazlı oluyor osuramadığı için ağlıyor. Genelde de geceleri oluyor tabii uykusuz kalıyoruz o da ben de.

Onun dışında valla ben de göğsümde yatırıyorum çoğu geceler. Nasıl bağlandım. O da bana bağlanmışmıdır ki. E bu hem iyi hem kötü.
Döndüğüme nasıl heycanlandım bilemezsiniz. Hepinizi öpüyorum
T the economist Y Yazin Sevinci Q Queen_bee17

Back