• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Kızlar merhaba. Çok şükür her şey yolunda. Oğlumla beraber hızla günleri geçiriyoruz. Kilo alımı gelişimi çok güzel. 3 ay kadar anne sütü verebildim şimdi alerji mamas neocate içiyor. Gülmeleri başladı bizim de. Doğalı 4 ay olacak ama aslında 2 aylık sayılıyoruz biz 🤗

Canım ama çok güzel bi his demi , insanın minicik masum bi bebeğinin olması, kokusunu içine çekmek, hele arada uykusunda bile gülmesi. 😍😍
Sarılık olmasına üzüldüm ama bak geçti gitti. Çok şükür yanında, Rabbim ayırmasın.
Kilo konusunda da, takıl tabi ama haftalık da götürme yahu 😅 doktor normal dediği sürece sıkıntı olmaz. Ama mama da zehir değil yani vermek istersen ver ve bunun için canın sıkılmasın hiç.
Kucağa bayılıyor bizimki de. Üstelik doğar doğmaz bu şekildeydi şok olduk. Kucaktan bırakınca ağlıyor direkt 😅😅
Ama nasıl seviyoruz var ya, sıcacık bi his. Banyosu ayrı keyif, saçlarını taramak bile huzur veriyor. Gülmelere de başladı.
Lohusalıgının kötü geçmesine üzüldüm. Benim de ilk kez süper geçti lohusalıgım. Karışan yok laf sokan yok. Eşimle basbasaydık. Kırkımız çıkmadan her yere de gittik geldik. Burda hava çok güzeldi çünkü. Evde sıkılıp bunalmadık da yani. Sen annenle mi sıkıntı yaşadın ? Yoksa şu sarılık mı sıktı seni?
Annem çok kalmadı 15. Gün gitti. Sarılık 🫠 iki kere hastanede yattı kilosu düştü, mamaya alıştı beni emmedi, deprem degken kötü geçti 🫠

Ben de geldiiiiim. Kızlar çok özledim sizi. O kadar çok konuşacak şey var ki hangisinden başlayayım.
Benim kız 9 şubatta doğdu. Biraz kilosu az olduğundan sütüm de az olduğu için mamayı dayadılar. Halen meme ile mama veriyorum. Ama sütüm gittikçe daha da azalıyor 3. Ayın sonuna kadar dayanırmı bilmiyorum. Başka bir sorun yaşamadık şükür. Gaz sancısı olmuyor rahat çıkıyor gazı ama böyle karın bölgesi bazen gazlı oluyor osuramadığı için ağlıyor. Genelde de geceleri oluyor tabii uykusuz kalıyoruz o da ben de.

Onun dışında valla ben de göğsümde yatırıyorum çoğu geceler. Nasıl bağlandım. O da bana bağlanmışmıdır ki. E bu hem iyi hem kötü.
Döndüğüme nasıl heycanlandım bilemezsiniz. Hepinizi öpüyorum
T the economist @Yazin Sevinci @Queen_bee17
Kaç kilo doğdu fındık?
Valla bizde koyun koyuna yatıyoz 😬 ben memnunum şimdilik zamanı gelince hallederiz 😀

Bebişe de kilo alımı yavaş olduğu için mama başlayalım dedim doktorlara 6 doktorun 5i anne sütüne devam dedi sonuncusu başlayalım günde 3 defa versen yeter dedi artık çocuğu mama düzenli kilo alması lazım bence. Aptamilin inek sütü alerjisi için olan mamayı netten söyledik gelecek inşallah içer. Ağlamalar bitmiyor tuvalete bile gidemiyorum artık dayancak gücüm kalmadı 😢
Rapunzel bana özelden yazar mısın

Kaç kilo doğdu fındık?
Valla bizde koyun koyuna yatıyoz 😬 ben memnunum şimdilik zamanı gelince hallederiz 😀
2900 doğdu ikinci gün 2700 e düştü düşünce takviye şırıngayla mama verdirdiler. Sonra 2500 e düşünce ben doktoru değiştirdim mamayı da fazlalaştırdım hemen toparladı 15 günde. Şimdi emmeyi de bırakmadı ama az geliyor sütüm ya 😞 üzülüyorum ama napiim elimden geleni yaptım. Yapısal sanırım ya da yaşımdan dolayı.
Koyun koyuna yatmak çok güzel ama boynum belim tutulup duruyor ama değer yaaa. Analık işte bizimkisi 🥰 senin kaç kilo doğdu

2900 doğdu ikinci gün 2700 e düştü düşünce takviye şırıngayla mama verdirdiler. Sonra 2500 e düşünce ben doktoru değiştirdim mamayı da fazlalaştırdım hemen toparladı 15 günde. Şimdi emmeyi de bırakmadı ama az geliyor sütüm ya 😞 üzülüyorum ama napiim elimden geleni yaptım. Yapısal sanırım ya da yaşımdan dolayı.
Koyun koyuna yatmak çok güzel ama boynum belim tutulup duruyor ama değer yaaa. Analık işte bizimkisi 🥰 senin kaç kilo doğdu
Bestlak damla kullandın mi canım İmom latte emziren anne takviye vitamini ile bestlak damlayı kullan emin ol çok artar sütun

Niyet ettim allah rızası için bu gece iyi bir uyku çekmeye :dua: bebeğimin beynindeki minnak uyku reseptörleri benim uykuya daldığımı hisseder ve sinyalleri yollar ve nidoş uyanıp ağlamaya başlar :KK53::confused:

Bizimki bildiğin afedersin balgam gibi mukus ve hardal sarısı :hamarat:
Mamadan dolayı mı benimkisi sarı acaba ya ben bunu doktora sorduydum normal dedi. Yani hardal sarısı ve mukuslu. Anne sütüyle karıştırıyorum ya sonuçta değişik olması normal değil mi. Eğer sık çiş yapıyorsa problem yok doyuyor ve herşey yolunda demekmiş.
Bu arada bizim de uyku düzenimiz ne zaman aile büyüklerinden biri eve gelirse kalırsa rutin atlanıyor bozuluyor.

Bende sana yazamıyorum bebikimin kakasını atıcaktım sendekiyle aynı mı diye alerjiden şüphelenmiştimde aşırı mukuslu kaka yapıyor bizimki 🤦🏻‍♀️
Hem mukuslu hem de bı zaman sonra çok az kan görmüştüm ben işte o gün gittim hemen doktora kakasını teste gönderdik gizli kan testi pozitif çıktı gözümle de gördüğüm için doktor kan testi de almıştı onlarda sıkıntı olmayınca direk süt alerjisi demişti. Neden yazamiyoruz birbirimize ki daha ol önce banlandigimiz icinmi

Hem mukuslu hem de bı zaman sonra çok az kan görmüştüm ben işte o gün gittim hemen doktora kakasını teste gönderdik gizli kan testi pozitif çıktı gözümle de gördüğüm için doktor kan testi de almıştı onlarda sıkıntı olmayınca direk süt alerjisi demişti. Neden yazamiyoruz birbirimize ki daha ol önce banlandigimiz icinmi
kirmizipatiklikiz kirmizipatiklikiz evet ben de yazamıyorum hepimiz mimlendik bence ondan.
E ben o zaman bunu doktora bi daha sorayım süt alerjisi vardır belki e benim zaten ne kadar emiyor ki. Olur mu ki öyle.bir de kızlar ne zaman emse ki 2 gr bişi emiyor zaten azcıcık muhakkak kusuyor süt alerjisinden olabilir mi

Mamadan dolayı mı benimkisi sarı acaba ya ben bunu doktora sorduydum normal dedi. Yani hardal sarısı ve mukuslu. Anne sütüyle karıştırıyorum ya sonuçta değişik olması normal değil mi. Eğer sık çiş yapıyorsa problem yok doyuyor ve herşey yolunda demekmiş.
Bu arada bizim de uyku düzenimiz ne zaman aile büyüklerinden biri eve gelirse kalırsa rutin atlanıyor bozuluyor.
Çişte sıkıntı yok aslında mukusta hep vardı ama üç gündür kaka mukustan ibaret resmen. Uyku düzenimizde fena değil ama öyle bir tavşan uykusu ki neredeyse nefes alışıma uyanıcak. Asla kıpırdayamıyorum sokaktan geçen arabanın sesine uyanıyor o derece :işsiz:

kirmizipatiklikiz kirmizipatiklikiz evet ben de yazamıyorum hepimiz mimlendik bence ondan.
E ben o zaman bunu doktora bi daha sorayım süt alerjisi vardır belki e benim zaten ne kadar emiyor ki. Olur mu ki öyle.bir de kızlar ne zaman emse ki 2 gr bişi emiyor zaten azcıcık muhakkak kusuyor süt alerjisinden olabilir mi
Benim ki de gaz çıkarırken kesin kusuyor gerçi alerji mamasını verince de kusuyor 🤦🏼‍♀️😅

Back