• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Bende de vajina kemiklerimde ara ara ağrım oluyor.bazen gaz varken bazen çok idrara sıkışmışken oluyor bazen de durum yere oluyor.uzun süredir var bende ama kontrollerim normal çıkıyor.doktoru da rahim kasılmaları falan olur rahim büyüyor endişelenme demişti.ağrılar geçince bende çok takmıyorum.ilk hamileliğimde oğlum hep başaşağı şekilde duruyordu büyüdükçe kafası çıkacak heralde diye hep tedirgindim yürürken falan o kafasını hissediyordum aşağıda baya bi ağırlık yapıyordu ama bi sıkıntı yaşamadım 38+5 de sezeryan oldum hiç açılmam bile olmamıştı o ağrıya rağmen.o yüzden bence endişelenme kontrollerde bişey olursa söylerler zaten
Aynı şey benimde oldu ama benim oğlumun ayakları asagidaydi devamlı tekmeliyordu aşağıya doğru. Acilmam başladığı için mecbur bende 38+5 te sezeryan oldum. Son 1ay düzgün ve uzun yuruyemiyordum aşağıya baskıdan. İkinci oğlumda makat gelişti ama açılma olmadı oda 38+3 te doğdu ama onda aşağıya doğru ilk oglumdaki kadar baskı ve ağrı hissetmedim

Aynı şey benimde oldu ama benim oğlumun ayakları asagidaydi devamlı tekmeliyordu aşağıya doğru. Acilmam başladığı için mecbur bende 38+5 te sezeryan oldum. Son 1ay düzgün ve uzun yuruyemiyordum aşağıya baskıdan. İkinci oğlumda makat gelişti ama açılma olmadı oda 38+3 te doğdu ama onda aşağıya doğru ilk oglumdaki kadar baskı ve ağrı hissetmedim
Benim de aynı öyle ilk oğlumda kafa 9 ay boyunca aşağıdaydı tekmeleri hep göbek hizamda hissettim bunda tam tersi hep aşağıya vuruyor geçen hafta detaylı usg vardı ayaklar aşağıda baş göbek deliği hizasındaydı.inşallah döner ama başından beri aşağıdan tekmeliyor

Çatlakları yok edemezsiniz zamanla alışabilirsiniz , engellemek için kremler yağlar kullanabilirsiniz ama catlayacak insan gerçketen catliyor. Ben ilk hamileliğimde 37 .haftada catladim 38 de doğum yaptım. Karinda çatlaklar kırmızı kırmızı ama tabi zaman gectikce beyaz oluyor teniniz açıksa pek belli olmuyor. Ben sonrasinda pilates yapmıştım catlat filan öyle. Görünmüyordu bence.
Benim böyle mor kırmızı gibi çatlaklarım var bir ara da mosmor oldu göbeğim doktor yağ sür dedi kullandım düzenli ama oda tüylenme yapıyor maalesef doğum öncesi böyle olması sonrasında da böyle olması moralimi bozuyor ondan bir sorayım dedim

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 61
Merhaba kizlar, sizler arayla (6-8 hafta) Tiroid testi kontroluna gittinizmi (Kan testleriyle) ?

Gecen pazartesi genel kan testi icin hastaneye gitmistim, doktorum sorun cikmazsa aramam demisti, bugun de mail geldi hastaneden kan testi icin Ekim ayina.

Ben panikle doktorumu aradim, Tiroid icin o test dedi.
6 hafta arayla tiroid bir daha kontrol ediliyor dedi ve endiselenmemi soyledi.
Zaten sorun ciksa 6 hafta sonra vermezler randevuyu, sadece takip rutin kontroluymus. Bir anda maili gorunce ben korktum.

InsAllah dedigim gibi hersey yolundadir ve birbirimiz icin bol bol dua edelim kizlar 🤲
Benim doktorum ayda bir baktiriyor tiroid e ilacımı düzenliyor. Değerlerim iyiyse devam ediyorum günlük dozuna. Bebek büyüdükçe dozu arttırırız demişti. Geçen ay iyiydi değerim onunuzdeki hafta bende kan vereceğim bakalım bir değişme olacak mı

Merhaba kizlar, sizler arayla (6-8 hafta) Tiroid testi kontroluna gittinizmi (Kan testleriyle) ?

Gecen pazartesi genel kan testi icin hastaneye gitmistim, doktorum sorun cikmazsa aramam demisti, bugun de mail geldi hastaneden kan testi icin Ekim ayina.

Ben panikle doktorumu aradim, Tiroid icin o test dedi.
6 hafta arayla tiroid bir daha kontrol ediliyor dedi ve endiselenmemi soyledi.
Zaten sorun ciksa 6 hafta sonra vermezler randevuyu, sadece takip rutin kontroluymus. Bir anda maili gorunce ben korktum.

InsAllah dedigim gibi hersey yolundadir ve birbirimiz icin bol bol dua edelim kizlar 🤲
Gecmis olsun canim .10 yildir levotrin kullanıyorum.normalde 3 ayda bakilir ama hamilelikte yakin takip ediliyor.tsh istenilen degere ulasmadigi icin doktor 15 günde 1 görüyor beni duzene girince bir ay hatta iki ay arayla kontrol ederiz dedi.bugun gittim sonunda düzene girdi cok şükür 🙏

Hanımlar benimde kızım oluyor bugün 17 hafta olduk radyolojiden randevu aldım kızım olucakmis. Ellerini gördüm kalbini beynini gösterdi ama yüzü göğe donukmus göremedik. Ellerini kavusturuyordu sanki 😍😍😍 nasıl heyecanlıydım ayda 1 görmek çok az geliyor nasıl özlemişim. Doktor 3 lu test ister misiniz dedi biz yok dedik ikilide sadece yas riskim çıktı dedik . Doktorda gerek duymadı çok sikintiliymis bu üçlü test hep bir sıkıntı çıkıyormus anne boş yere kaygilaniyormus . Nette bir doktor 3 lu test çöp test demişti

Benim böyle mor kırmızı gibi çatlaklarım var bir ara da mosmor oldu göbeğim doktor yağ sür dedi kullandım düzenli ama oda tüylenme yapıyor maalesef doğum öncesi böyle olması sonrasında da böyle olması moralimi bozuyor ondan bir sorayım dedim
Yeni mi çatladı önceden mi oldu hamilelikte, zamanla geçer arasa dar mi tâbi ilk catladiğinda dogumdan sonra vs kırmızı kırmızı duruyor ama zamanda gecer, ben beyaz tenliyim suanda tenime yakin rengi karin kasi siki olunca görünmüyor ama diger türlu tabi cizik cizik duruyor😀 bozmayın morali doğum yapin sonra 6 aydan sonra pilatese baslar karin kasinizi güçlendirirsiniz

Bir kere gitmistim ilk hamile kaldigimda sonra kanamalarim olunca merkeze gidemedim..Ama tabi nir gidişte iyi yada kötü bir yorum yapamadim 🤭 murat bey paylasimlarinda riskli hamilelik daha cok var gibi sanki daha tecrübeli.cok kararsizim gerçekten ikizler burcu olmak cok zor 😁toka alcak olsam bile zor seçiyorum 🙈
Murat bey kim?? Ahhha ikizleri çok iyi anlıyorum annem ve eşim ikizler beni öldürüyorlar her gün 🤓🤓🤓🤓

Kanamanız mı var? Ben kanamam olduğumda idrar tahlili verdiğimde eritrosit çok yüksek çıkmıştı. Dr kanamadan demişti.
Yooooo sadece şu gibi akıntım ve bulantı o yüzden gittim bugün ama sonuçları gelince şok oldum. Çarşamba günü üroloji aldım randevu Bi gidiyim tekrar mı versek baksınlar. Internette okudum biraz tehlibi durum çocuğa için

Yooooo sadece şu gibi akıntım ve bulantı o yüzden gittim bugün ama sonuçları gelince şok oldum. Çarşamba günü üroloji aldım randevu Bi gidiyim tekrar mı versek baksınlar. Internette okudum biraz tehlibi durum çocuğa için
Çok yüksek değil sizin ki ama bence yine de doktorunuzla bir görüşün. Geçmiş olsun.

Kislar bende 33mm miyom varmış önceden de vardı miyomum ama rahim içinde değil demişti doktor en büyüğü 18mm ile 12 mm 11mm di . Hangisi bu bilmiyorum. Sizinde var mı miyomunuz? Sanırım doğum sancısı gibi ağrı yapıyormuş en kötüsü

Kislar bende 33mm miyom varmış önceden de vardı miyomum ama rahim içinde değil demişti doktor en büyüğü 18mm ile 12 mm 11mm di . Hangisi bu bilmiyorum. Sizinde var mı miyomunuz? Sanırım doğum sancısı gibi ağrı yapıyormuş en kötüsü
Rahim.icinde de vardır. Benim.disariya büyüyen var ama birde içerde var doktor myomlar genelde tek olmaz demişti. Seninkiler nereye agri yapıyor

Yeni mi çatladı önceden mi oldu hamilelikte, zamanla geçer arasa dar mi tâbi ilk catladiğinda dogumdan sonra vs kırmızı kırmızı duruyor ama zamanda gecer, ben beyaz tenliyim suanda tenime yakin rengi karin kasi siki olunca görünmüyor ama diger türlu tabi cizik cizik duruyor😀 bozmayın morali doğum yapin sonra 6 aydan sonra pilatese baslar karin kasinizi güçlendirirsiniz
Yok doğumdan önce kilo verdim çok ordan oldu şimdide iyice geriliyor ve bir kaç tane daha arttı inşallah bakalım spor yapıyordum ama genetik diyelim olunca oluyor birde ben hamileliğimde hiç kilo almadım daha kilo verdim gerilmesi can yakıyor 😇

Back
X