- 7 Ocak 2021
- 1.029
- 1.019
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #4.461
Bebeklerin hareketini ne zaman hissederiz acaba ya annem yakında hissedersin deyip duruyo ama bana erkenmis gibi geliyordu. Kafam karıştı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yo ben aldırmak iÇin yaptırıyorum o bebek dünyaya gelmek istiyor mu . Valla çok zengin de değilim Allah göstermesin ben ölürsem kromozom bozukluğu olan bi çocuğa kim bakar . Eğitim desen millet yanına kendi çocuğunu bile oturtmak istemiyor. Siz istemezseniz yaptırmayın ama bize alttan laf demenize gerek yok. Ayrıca belki anne karnında tedavi olabilecek bir hastalık çıkacak bilinmez . Ya da en azından bilip yine aldırmazsınız ama hazırlıklı olursunuz . Bana bu tıp dünyasında körü körüne anlamsız geliyor. Size saygı duyarım herkesin kendi kararıKızlar beni yargilamayin bilmedigim anlamadigim için soruyorum. Ben 2li test yaptirmayi ya da fetal dna yaptırmayı düşünmüyorum doktorum da şöyle dedi bi sorun çıksa aldırır mısın dedi hayır dedim o zaman sen bi düşün ama gerek yok madem dedi. Eminim sizlerde aldırmak için yaptirmiyosunuz ama ne avantaj saglayacak size onu anlamıyorum inanın. Bir de ayrıntılı ultrasonda da bazi problemler belli olmaz mi mesela. Hani amac dogumda ona gore bi hastane secmek hazırlıklı olmaksa. Yanlış düşünüyor olabilirim beni aydınlatır mısınız
Senden okuyunca eve dönerken bende aldım bugün ekşi yüzEkşi yüz var hani şu ekşi sakız yuvarlak oluyo ya ona aşerdim şaka gibi kızkardeş im markette 50 tane almış marketci bu kadar sakızı napcaksin demis ablam hamile demiş birde meybuz var şu donmuş dondurma degilde buz seklinde nerde pis şey var ona aşerdim birde rüyamda eti canga yiyordum etten tiksiniyorum mangal olan ne varsa asla yiyemiyorum bugun döner yedim disarda o kadar
Geniş kapsamlısına bakılan da var parası farklı. Gen testi %99.7 doğru ayrıca ikili tarama yaş ilerlemesiyle maalesef yanlış sonuç veriyor . Yani evet siz doğruya yakın olanı öğrenirsiniz ama 20 veya 24. Haftada o haftada öğrenmek psikolojik olarak çok yıpratıcı geldi banaKuzu bende baktım. Fetal dna ile ciddi gen taraması beklemiştim. Baktım sadece 3 genin 1 parçasına bakıyorlar. Onlarda ikili taramada bakılan ile aynı aslında down sendromu turner sendromu bir fe bir tane daha sendrom vardı.
Bilmiyorum bana da mantıklı gelmedi. Böyle geniş 15-20 hastalığa baksalardı mantıklı ama sma bile bakılmıyor.
Bende ikili-üçlü taramayı yaptıracağım sadece.. Onu da ailede ayak kısalığı olduğu için ve sigortam karşılıyor diye yaptıracağım..
Yok bize anca sarı leblebi tuzlu salatalıkArkadaşım bilmem nerenin kaymaklı lokumuna aşerdi bak bak lükse yemin ederim benim çekse çekse kuş lokumu aklıma gelir bu kadar yani
Çok iyi araştır eğer Türkiye istemiyosan sor muhakkak. Bizde öyle düşündük invitae ile görüştük arada 3000 fark vardı tam yaptıracaktkki bi öğrendik türkiyeye taşımışlar labaratuvarlarını. Açıkcası Türkiyede yaptıracaksam hiç yaptırmam daha iyi çünki yanlış çıkma oranı daha çokBenim doktorum da nice şirketini önerdi ama ben çok kararsızım diğer şirketlerle arasında 1500-2000 lira fark var. Baktıkları da aynı yine full paketler. Ben de 10. Haftadayım şu an 11-12 gibi yaptırmayı düşünüyorum karar verebilirsem
Ya açıkcaıs biz çok yerle görüştük Türkiye firması olanlar 6000 fiyat vediler ama biz yurtdışı istiyoruz. Bide doktorumuza güvendik kendini orayı tavsiye etti8000 gibi fiyatı çokta pahalı değilmiş aslında
Hangi şirkete yaptırdınn bide kaçıncı haftadasınFetal DNA iÇin kan verdim önceliğim sağlık ama doktorum cinsiyet için şu an bir şey diyemem dedi fotosunu atsam anlayacak olan var mıdır
Doğrudur bilmiyorum… Benim beklediğim böyle birşey değildi.. Ben kendimde benzer şeyler çalışıyorum..Geniş kapsamlısına bakılan da var parası farklı. Gen testi %99.7 doğru ayrıca ikili tarama yaş ilerlemesiyle maalesef yanlış sonuç veriyor . Yani evet siz doğruya yakın olanı öğrenirsiniz ama 20 veya 24. Haftada o haftada öğrenmek psikolojik olarak çok yıpratıcı geldi bana
Ne zaman yaptırdın canım birde full paketmi yaptırdın. Bende geçen salı verdim nice a sonuç bekliyorumBende nice yaptirdim cinsiyet kromozomlari dahil 5200 tl ye
Valla şirketin adını dedi ama ben o an çok önemsemedim , Amerika olduğunu biliyorum sadece tam 10. Haftada yaptılar inşallah iyi sonuçlar gelirHangi şirkete yaptırdınn bide kaçıncı haftadasın
Evet Allah bizi sınamasın inşallah sağlıkla kucağımıza alalım.Doğrudur bilmiyorum… Benim beklediğim böyle birşey değildi.. Ben kendimde benzer şeyler çalışıyorum..
Ben şimdi bi hastalık için yurtdışına örnek göndereceğiz. Yaklaşık 2 bin yakıj gen tarayacak.. zaten cihaz yapıyor.. teknoloji bu kadar ilerlemişken sadece 3 tane kromozom hasarına bakmasın bir kaç gene bakması bana mantıklı gelmedi..
Şimdi bi örnek buldum. Delesyonlara bakıyorlar. Delesyon çıkması risk olup olmayacağını her zaman göstermiyor… Gene bilsenizde önlem almak için yetersiz…
Ben kendi bilgim ile böyle bir sorgulama yaptım…
Ama sizin bakış açınızda çok doğru.. En azından aldırmayacaksam bile doğum süreci ve sonraki aşamaları kontrol etmek isterdim… Elimden geleni yapıp yapamayacağımı düşünürdüm. O bebek aldırmak bana doğru gelmiyor… İmtahan dünyası …
Bunu Amerika ve almayan 2. Dünya savaşında yaptı. Hastalıklı çocukları ötonazi gibi öldürdü… Ama sonuç engelli çocuk ve nadir hastalıklı çocukların doğuşu arttı. Doğanın dengesine de müdahale…
Bilmiyorum derin sorgulama yapınca bir noktaya varamıyorum. Net olup ilerlemek gerekiyor galiba…
İnşallahh bende geçen salı yaptırdım o kadar heyecanla bekliyorum kiii sağlıklı haberlerini alalım inşallahValla şirketin adını dedi ama ben o an çok önemsemedim , Amerika olduğunu biliyorum sadece tam 10. Haftada yaptılar inşallah iyi sonuçlar gelir
Ayy taze fasulye benim de korkulu rüyam . Bayılırdım asiri tiksiniyorum bende. Dolap kokusu mahvediyor.bol meyve yiyorum bende. Dışardan hiçbirşey canım çekmiyor fast food tarzı. Birde tavuk iyyy cok tiksiniyorum.Daha cokta en belirginleri bunlar.Çccccvc c veya c veKızlar taze fasulyeden öyle bir tiksindim ki ismi bile aklıma gelince midem bulanıyor... Ben taze fasulyeue bayılan bir insandim çay günde 7-8 bardak içerdim şimdi yarım bardağı zorla içiyorum... Ama yine de şükrediyorum yemek yiyebiliyordum az da olsa çünkü ilk hamileligim de hiçbir şey yiyemiyordum
Canim ilk gebelikte biraz daha gec hissedebiliriz diye biliyorum.boyle baloncuk patlamasi gibi olur demisti ilk başlarsa doktorum sonra resmen karnım seyriyor gibi oluyordu ama bi 13.hafta olmuştu bende.Bebeklerin hareketini ne zaman hissederiz acaba ya annem yakında hissedersin deyip duruyo ama bana erkenmis gibi geliyordu. Kafam karıştı
Çok güldüm ya 50 tane mi :) meybuz çocukluğumuzun atistirmaligi çok severdimEkşi yüz var hani şu ekşi sakız yuvarlak oluyo ya ona aşerdim şaka gibi kızkardeş im markette 50 tane almış marketci bu kadar sakızı napcaksin demis ablam hamile demiş birde meybuz var şu donmuş dondurma degilde buz seklinde nerde pis şey var ona aşerdim birde rüyamda eti canga yiyordum etten tiksiniyorum mangal olan ne varsa asla yiyemiyorum bugun döner yedim disarda o kadar
Ya haftalar arasında baya fark var da o yüzden sordum sizlerde de öyle miEvet canım artık boy kilosu için ayrı hafta usg de çıkan için ayrı hafta son adetine göre ayrı hafta çıkar normal yani
1 2 hafta oynuyor sa sıkıntı yokYa haftalar arasında baya fark var da o yüzden sordum sizlerde de öyle mi
Arkadaş herkes gibi fikrini sunmuş alttan laf atmak falan yok isteyen istediğini düşünmekte ve yazmakta özgür değil miYo ben aldırmak iÇin yaptırıyorum o bebek dünyaya gelmek istiyor mu . Valla çok zengin de değilim Allah göstermesin ben ölürsem kromozom bozukluğu olan bi çocuğa kim bakar . Eğitim desen millet yanına kendi çocuğunu bile oturtmak istemiyor. Siz istemezseniz yaptırmayın ama bize alttan laf demenize gerek yok. Ayrıca belki anne karnında tedavi olabilecek bir hastalık çıkacak bilinmez . Ya da en azından bilip yine aldırmazsınız ama hazırlıklı olursunuz . Bana bu tıp dünyasında körü körüne anlamsız geliyor. Size saygı duyarım herkesin kendi kararı