Uyku koçları 2-3 bin civarı isteyince dedim ben bir deneyim :)
- çocuğu bir hafta izledim kaçta uyuyor kaçta kalkıyor öğlen kaçta kaç Dk uyuyor not almak şart. Sonra ortalama uyku saatlerini anladım.
- 1 hafta akşam 8 de uyuttum zorla sabah 7 de kaldırdım . İsterse yattıktan 15 dk sonra kalksın o saati empoze etmeye çalıştım .
- bunları yaparken bir uyku rutini belirlemek çok önemli ( en önemlisi bebek uyuyacağını anlamıyormuş yoksa
)akşam uykusundan 1 saat önce emzirdim sonra aktif oyun oynattım , banyo ,kucakta dans ederek şarkı söyleme sonra yatağa bırakıyorum . ( bu e.a.s.y uygulaması yedir oynat uyut) bu sıralama hep aynı olmalı
- olay başlıyor ilk gün yanına bir uyku arkadaşı verdim gece lambası açık birde pişpiş sesi açtım. Tabiki ağlıyor ( burda ağlarsa konuşabilirsiniz ama temas etmeden) önce 3 dk sonra sakinleşsin diye kucağıma aldım sonra 5 sonra 7 dk sonra. Sakinleşince hemen yatağına geri bırakıyorum. ( kitapta eğer kucağınıza alır almaz susuyorsa sizi kandırıyor ağlama numarasıyla diyor ) 40 dk boyunca uyumadı . Bende alıp salona getirdim yarım saat daha oynattım sonra bir daha aynı sıralama 20 dk sonra uyudu. Gece de aynı şekilde emzirsem bile yarı uyanık bıraktım.
- diğer gündüz 20 dk civarı ağladı tabi çok ağlayınca alıp sakinleştirdim yerine bıraktım gecede 20 dk civarı.
- 3. Gğn 10 dk civarı ağladı.
Bu sabah yatağına bıraktım ve 2 dk sonra uyudu.
Arkadaşlar ben koç vs değilim kitabını okudum tracy hogun ve uygulayanların videolarını izledim . Uyguladığım taktikler bunlara bağlı.
Şimdi gece sadece 2 defa uyanıyor emmeye ve gündüz yatınca 2 saat uyuyor 2 defa yine.
21 gün yapılması gerekiyormuş . Çocuğum daha sakin ve aktif oldu bu sürede.
Umarım anlatabilmişimdir .