Grip için. Cocugu da grip, yardımcı olmaya gitmiş. Sonra da hastanede kaldık ya o yüzden hasta oldum diyor. Kendi ailen neyse de eşinin ailesine laf anlatılmıyor. Ben de yüz kere aman hasta olma diye tembihlemiştim, benden çok eşime söylettim, aman bebeğin yanına geleceksin hasta olmaman lazım dedi. Tamam diyorlar ama laf.
Kendi ailen anlıyor da eşinin ailesi anlamıyor, nçhiç bir zaman saygıszılık yapmadım, 5 yılı geçti. İşin içine cocuk girince bi tık cevap veriyorum artık. Sezaryen 2. Gün diğer gelini ayağa hemen kalkmış, seninki niye böyle oldu, sütün çok geliyor mu bakayım diyip süt çekerken başımda beklemesi.. Bebeği sallıyor elinden alıyorum ben sallamaya alıştırmayacağım diyorum. Sürekli elti ve görümcenin çocugu ile karşılaştırıyor. Misafir gelecek diyince, öptürmem ellerine veremem hastalık var dışarıda, biraz büyüsün diyorum, senin cocugunu kim ne yapacak diyor. Bebek için gelecekler evime diyorum kafasını çeviriyor. Hiç böyle değildik. Bir arada kalınca böyle yüz göz olunuyormuş. Eş de arada kalıyor, ailesinin cahilliği ile benim aramda kalıyor. Ne kadar az taviz verilirse o kadar saygı duyacaklar. Yapacak bir şey yok