- 19 Ekim 2019
- 246
- 419
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #25.441
Gecikmeli olarak sezaryen sonrası vajinal doğum hikayemi paylasiyorum kızlar . Bugün 16 gün oldu. Hikayemi SSVD sayfası için yazmıştım , ordan kopyala yapıştır yaptım
Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim , farkındayım çok uzattım herkese hayal ettiği şekilde doğumlar ve sağlıklı bebekler diliyorum , ben ve bebeğim için siz de dua ederseniz çok sevinirim.
- İlk doğumum 14 sene önce 1 cm açıklıkta bile sancilara dayanamayıp ,sezaryen Istiyorum demem sonucu olmuştu .ayrıntılı anlatacağım çünkü ben hamilelik sürecinde hep ayrıntılı hikayeler arayisindaydim . İlk olarak ssvd benim tercihim degildi . Meksika'da yaşıyorum ve devlet Hastanesi'nde eğer sezaryen üzerinden 2 yıl geçmişse ,normal doğum denemek zorundasınız , seçim şansı sunulmuyor.Ozel hastane sezaryen için 40-45 bin TL gibi bir rakam istiyor . Neyse, 26 Aralık sabah 5 te suyumun gelmesi ile başladi serüven , 6 buçuk gibi hastanede idik ,hafif sancılar başlamıştı . İlk kontroller yapıldı ve sancı bölümüne alındım , malesef yürümem yasaktı ve süreci yatakta ,nst ye bağlı olarak geçireceğim söylendi . Saat 8 civarı Dr açıklık kontrolü yaptı ve 2 cm dedi . Bu aşamadan sonra sancılar belirginleşti ve ben sadece nefes kontrolüne odaklandım. Sanırım saat 2 civarıydi açıklık 5 cm olunca epidural yapıldı , bu aşamada gerçekten zorlandım çünkü sancılar çok kuvvetli idi. Nefes kontrolünü bırakmadım , bıraksam dayanamazdim . Eğer eğitim alma şansınız varsa alın , yoksa internetten doğum anında nefes teknikleri ve ıkınma anında nasıl ikinilmasi gerektiği ile ilgili videolar mutlaka ama mutlaka izleyin , birkaç farklı teknik sunan eğitmenler de oluyor , siz öğrenin o anda hangisi işinize daha çok yariyorsa onu kullanirsiniz . Ben eğitim almamistim. doğru nefes alıp vermeseydim tekrar tekrar söylüyorum ama cidden yapamazdim .neyse , perdelerle ayrılan bölümlerde diğer annelerin seslerini duyuyordum ve istisnasız hepsi bağırıyor , nefessiz kalıyordu , bir tanesinden doktorun 8 cm dediğini duydum ve aklıma acaba o kadar açılma olunca ben de mi bağırmaya basliycam diye geçti.ama hayır ,çok şükür son ana kadar çok kontrollü ,bağırış cagiris yapmadan ilerledim.Epidural rahatlamıştı ve 5 cm den 8 cm daha hızlı ilerleme oldu hatta aralarda kısa kısa uyudum . 8 cm sonrası doktor tekrar kontrol etti ve ıkınma hissimin olup olmadigini sordu,yok dedim ama sanki çok hafif büyük tualet ihtiyacım var gibi hissediyorum dedim , bebek o ,yaklaştık dedi. Sanırım yarım saat sonra itme ihtiyacı gelmeye başladı ve Dr a seslendim ,10 cm di ve itme dönemi başladı , 1-2 kere orda yatakta ıkınma sonrasında yatakla doğum haneye alındım , o aşamada bebeğin kafasini gördüklerini kuvvetli ikinirsam birkaç seferde çıkacağını söylediler , ben derin nefes alıp ,dışarı tiz bir ıslık çıkarır gibi üflüyor ve itiyordum , Dr lardan biri ağzımi kapatıp ,nefessiz ikinmam gerektiğini söyledi , o asamada onları dinlemeye karar verdim ,itme aralarında yine sakin nefes alıp verip güç toplamaya çalıştım . Son anlarda ebelerden biri karnıma bastırmaya başladı ,ssvd de bunun olmaması gerektiğini sanıyordum ama o anda bunu tartışacak durumda değildim ve açıkçası bana yardimci olduğunu hissettim , kendi yapmam gereken kısma odaklanıp gerisini sağlıkçılara ve Allah'a bıraktım. Sanırım toplamda 8-10 ıkınma sonrası ,öğleden sonra saat 5 te kızım Dua Vera , 2400 Gr, 49 cm olarak doğdu. Önceden epizyo yapılacağı söylendi ,ne kesi ne de dikiş atılırken hissetmedim .içerde ve dışarda 7 dikiş varmış ,hala cesaret edip bakamadim . 12 saatlik bir maceraydi. Bebeğim doğar doğmaz ilk kontrollerini yapmak için hemen az ilerde ki masaya aldılar ve benim dikişlerim yapilirken bebeğin bir sağlık problemi ile doğduğunu söyleyip bana bacağını gösterdiler . Bir bacağı dizden yukarı doğru kivriliyordu yarın ortopedist görecek dediler. Sonra da solunumda sıkıntı var deyip , kuvoze aldılar . O arada babasına da gösterip izah etmişler . Anlam veremedim çünkü hiçbir ultrasonda böyle birşey görülmedi . Ben 14. hafta ,21. hafta ve 30. Hafta olmak üzere 3 defa detaylı ultrasona da girdim üstelik . O gece çok zor geçti benim için çünkü odada 4 anne daha vardı ve hepsinin bebeği yanındaydı . Gece 1kere gidip gördüm bebegimi kuvozde. Sabah olunca tekrar gittim. Hemşire solunum sıkıntısı kalmadı , sadece Dr onayı bekliyoruz ve bacağı da daha iyi dedi. 1 saat sonra falan Dr geldi , bebeğimi getirdiler , bacağı normal şeklini almış . Dr mucize gibi bir günde bu değişim dedi .yine de 1 aylık olunca ortepedi görsün,röntgen çekilsin diye evraklara not düştü . Öğleden sonra 5 te, 24 saatimizi tamamlayıp evimize geldik Allah'ın izni ile .
Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim , farkındayım çok uzattım herkese hayal ettiği şekilde doğumlar ve sağlıklı bebekler diliyorum , ben ve bebeğim için siz de dua ederseniz çok sevinirim.