Gebeliğe Hazırlık 🌸🌸 2023 Nisan/Mayıs Gebelik Planlayanalar 🌸🌸

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kuzum bu listedeki BAT sıralaması karışık olmuş acaba sıralasan mı daha rahat anlarız sıra kime geldi

Sıcak basması dediğiniz olabilir ama vücut ısısı takibi demek, sabahleyin erken ve her gün aynı saatte yataktan çıkmadan uyanır uyanmaz yapılan ölçümü düzenli olarak kaydetmek demek. Yumurtlama öncesi vücut ısısı 0.3 kadar daha düşüktür.(mesela 36.4 olsun) Yumurtlama sonrası vücut ısısı artan progestandan dolayı 0.3 ve yukarısı kadar olur. (Mesela 36.7 ve üstü olacaktır) Ateşinizin düşükten birden yükseğe fırladığı o ertesi gün yumurta çatlamış demektir. Adete kadar ateş yüksek seyreder. Adete birkaç gün kala ya da adet günü ateşin adet ateşin kaçsa ona düşer. Mesela benim yumurtlamadan sonraki ateşim 36.8 36.9 civarı oluyor. 36.5 veya 36.4 e düştüğü gün anlıyorum ki o gün adet gelecek :) inşallah bir gün düşmez de hamile olduğumu anlarım mesela:) inşallah anlatabilmişimdir

Çizginin silindiği gün çatlama diye biliyorum

Kızlar herhangi bir takviye kullanan var mı gebe kalabilmek için destekleyici, vitamin vs
Ben sadece folikasit alıyorum ama d vitamini, balık yağı, c vitamini ekrsta kullanma çok iyi diyorlardı

Ben boş gebelik geçirdiğim 3 ay öncesi mpfolic asiti kullanmıştım içerisinde saydıklarımın hepsi var onun etkisinin olduğunu düşünüyorum artık elimde ki bitince ona geçicem

Testinin silindiği gün yumurtlama zamanın oluyor yumurta o zamanı da içine alarak 24 saat yaşıyor, 24 saat geçtikten sonra artık bir işlevi kalmıyor

Hanımlar bende bu ay topige geldim henüz regl olmadım ama hamile değilim hissediyorum Burdan devam etmek istiyorum benide ekler misiniz listeye cans16

Canım yumurtlama olalı daha 4 gün olmuş bu dalgalanmalar normal o yüzden henüz yorum yapmak için çok erken. Bekleyelim
Tamam canım takibe devam edeyim ateşim ramazana girince uyku düzeni değişti oda değişti bi gün sorunluydu belki de 5 gün oldu canım ama daha erken galiba

Anladım çok teşekkür ederim bende ki sebebi ne bilmiyorum önceden yoktu bu sonradan çıktı sıcak basması da değil bariz yüzüm yanıyor yanaklarım yumurtlamadan 5 gün sonra akşam oluyor aniden ateşim yükseliyor 36.9 - 37 oluyor ertesi günde akşam olabiliyo sonra geçiyor mesela şuan 36.6 ama sizin dediğiniz sabah yataktan kalkılmadan ölçülmesi gerekiyor

Ağzınıza sağlık çok açıklayıcı olmuş

Kızlar herhangi bir takviye kullanan var mı gebe kalabilmek için destekleyici, vitamin vs
Yumurtanın çatlayabilmesi için havuç tüketiyorum. Çatladığını düşündüğüm günlerdede avokado tükettim olursa tutunsun diye

Senin yüreğini seveyim canım nasıl güzel anlatmışsın yaa Allah bin kere razı olsun Ramazan ayı hürmetine inşallah en kısa zamanda sende güzel haberler alırsında o ateş hiç düşmez

Senin yüreğini seveyim canım nasıl güzel anlatmışsın yaa Allah bin kere razı olsun Ramazan ayı hürmetine inşallah en kısa zamanda sende güzel haberler alırsında o ateş hiç düşmez
Ya canımsın asıl senin yüreğine sağlık bu ne güzel yüreğinin samimiyeti öyle çok duygulandım ne güzel dua etmişsin Allah razı olsun sendenAllah senin de gönlüne göre hayırlısı ile versin inşallah

Boş gebeliğimde hiç yaşamadım belki bunda da yaşamam varsa
Ben kızlarımda yaşadım kimyasalda yaşamadım yerleşmediği içindir ama her gebelik aynı olmaya bilir canım belli olmaz alt kaşığın ve karnım çok ağrıyor dayanamıyorum çok yoruldum yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…